Pamukkale Otelleri Ara

En uygun Pamukkale otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Pamukkale otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Pamukkale Hakkında

Nüfusuyla Denizli’nin en büyük ilçesi olan Pamukkale aynı zamanda ülkemizin en turistik destinasyonlarından biri. Antik çağlardan beri termal sularıyla ziyaretçilerine şifa dağıtmış ve önemli kültürlerin yerleşim yeri olmuş olan Pamukkale’nin en meşhur görüntüsü ise kalsiyum oksit içeren termal suların oluşturduğu bembeyaz travertenlerin manzarası. Dünyanın farklı birçok yerinde traverten terasları bulunuyor olsa da oluşması uzun yıllar alan kireçtaşlarının üzerine kurulan ve kaplıcalarla kaplı olan pitoresk travertenler sadece Pamukkale’de bulunuyor. Bu nedenle Pamukkale Travertenleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alıp doğallığının korunmasına büyük özen gösterilmesi üzerine çalışıyor.

Pamukkale her yıl travertenleri görmeye akın akın gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Dünyanın birçok farklı yerinden insanlar muhteşem görüntü ve tansiyon, romatizma, kalp, sinir ve damar hastalıklarına iyi gelen sular için Pamukkale ziyareti düzenliyorlar. Pamukkale geziniz esnasında siz de kendinizi travertenlerin şifalı sularının kollarına bırakın. Ancak unutmayın, travertenleri gezerken ayakkabı giymek yasak. O nedenle yanınıza ayakkabılarınızı taşıyabileceğiniz bir çanta almanız iyi olur. Yürüyüşünüzü yaparken mayonuzu giyerseniz ılık havuzlarda yüzüp termal sulardan şifa bulabilirsiniz. Travertenlerden yürüyerek ulaşabileceğiniz Hieropolis Antik Kenti’nde bulunan Kleopatra Havuzu olarak da adlandırılan Antik Havuz’da da mutlaka yüzün.

Pamukkale’ye ulaşmak için 70 kilometre uzaklıktaki Denizli Çardak Havalimanı’na uçmak, en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Havalimanından saat başı kalkan minibüslerle ya da araç kiralayarak ilçeye yaklaşık 1 saatte gitmek mümkün. Pamukkale’ye otobüsle gitmek isterseniz Türkiye’nin birçok şehrinden Denizli’ye sık sık sefer düzenleniyor. Denizli Otogar’ından Pamukkale’ye 20 dakikada bir kalkan minibüslerle gidebilirsiniz.

Pamukkale’de yarım pansiyon, oda kahvaltı, sadece oda konseptlerinde hizmet veren Denizli otelleri uygun fiyatlarla konaklama imkanları sunuyor. Pamukkale’ye huzur ve sağlık dolu bir tatil için giderseniz, termal otellerin şifalı havuzlarında ve SPA merkezlerinde tatilden tüm aradıklarınızı bulacaksınız. Pamukkale tatilinizde tüm ailenizin keyifli vakit geçirebileceği çocuk dostu, bebek dostu aile otelleri de bulunuyor.

Pamukkale’de farklı deneyimler yaşamak için bisiklet parkurları, trekking rotaları, dağcılık ve mağaracılık gibi aktiviteler değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında. Pamukkale’nin muhteşem manzarası üzerinde yamaç paraşütü yapmak ise en keyifli aktivitelerden biri. Pamukkale ve etrafı; şelaleler, yüksek dağlar, göller, milli parklar ve yaylalarla çevrili. Dolayısıyla da doğayla iç içe olacağınız bir seyahat sizleri bekliyor.

Pamukkale Galeri

Pamukkale Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Spa Hotel Colossae Thermal
Spa Hotel Colossae Thermal

“Personel ilgiliydi. Genel alanlar, havuz ve oda temizdi. çok memnun kaldık otelden.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Tripolis Hotel
Tripolis Hotel

“Her şey çok güzeldi kahvaltı çok çeşitliydi fakat bazı ikramlar lezzetli değildi ayrıca tuvaletlerde havalandırma sistemi yoktu pers...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Doğa Thermal Hotel
Doğa Thermal Hotel

“Bir kaç kez konakladığım bir otel ,gayet memnunum.”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Pamukkale Ece Termal Otel
Pamukkale Ece Termal Otel

“Eşim ve çocuğumla gittim . Tüm isteklerimiz güler yüzle karşılandı. Ayrıca kahvaltısı bol çeşit ve taze idi. Tüm ekibe teşekkür ediyo...”

10,0 Olağanüstü
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Venus Hotel Pamukkale
Venus Hotel Pamukkale

“Otel çok güzel bir otel”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Otel Laodikya
Otel Laodikya

“Lokasyon olarak biraz sıkıntılı onun dışında gayet güzel bir otel ..”

9,0 Mükemmel
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Palmiye Otel Pamukkale
Palmiye Otel Pamukkale

“Genel olarak iyiydi sadece sıcak su problemi yaşadım.”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Pam Thermal Hotel Clinic Spa
Pam Thermal Hotel Clinic Spa

“Ikindi çayı akşam yemeği arası süresi biraz kısa konum olarak güzel.”

8,0 Çok İyi
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Anya Resort Hotel
Anya Resort Hotel

“Temizlik geliştirilmeli,konum gayet iyi memnun kaldım.”

5,0
%100 doğrulanmış konuk yorumu
Hierapark Thermal Spa Hotel
Hierapark Thermal Spa Hotel

“Yemekler fena değildi,temizlik konum güzel.”

6,0 Keyifli
%100 doğrulanmış konuk yorumu

Pamukkale Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Mayıs 210,20 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Pamukkale Seyahat Yazıları

Pamukkale Sıkça Sorulan Sorular

Pamukkale’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Pamukkale’deki popüler ucuz oteller içerisinde Karaca Termal Pansiyon, Pamukkale Batu Termal ve Royal Suit Denizli bulunuyor.

Pamukkale’de bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Pamukkale’deki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Richmond Pamukkale Thermal, Spa Hotel Colossae Thermal ve Hierapark Thermal Spa Hotel bulunuyor.

Pamukkale’de balona binilir mi?

Kapadokya’da ünlü olsa da Pamukkale’de de sıcak hava balonu ile uçmak mümkün. Gün doğumuyla uçmaya başlayan rengarenk, yüzlerce sıcak hava balonu gökyüzünde muhteşem bir görsel şölen yaratıyor. Rüzgar ve havanın durumu uçuşlarda etkili oluyor. Eğer siz de uçmak isterseniz konaklama yerinizden veya merkezdeki ofislerden bilgi alabilirsiniz.

Pamukkale’ye yakın gezilecek yerler nerelerdir?

Pamukkale içerisinde Hierapolis Antik Kenti, travertenler, St. Philippe Martyrion Kilisesi, Hierapolis Arkeoloji Müzesi’ni gezip antik havuzda yüzdüyseniz biraz daha uzak yerleri gezmek için sebebiniz var demektir.

Bölgenin yaklaşık 5 kilometre uzağında bulunan Karahayıt Kaplıcaları’nda sıcak su ile buluşabilir, Honoz’da bulunan Kaklık Mağarası’na gidebilir, Buldan’da dokuma dükkanlarını ziyaret ederek alışveriş yapabilir ve Sakızcılar Köyü’nde yer alan Yeşildere Şelalesi’ne uğrayabilirsiniz.

Pamukkale’de nerede kalınır?

Turistik bir ilçe olan Pamukkale’de cebinize ve zevkinize göre bir konaklama yeri için bol seçeneğiniz var. SPA, Termal, İslami, Çocuk Dostu, Balayı ve Evcil Hayvan Kabul Eden temalarından sizin için en uygununu seçebilirsiniz. Sadece odadan tam pansiyona kadar her çeşit hizmeti bulmak da mümkün.

Pamukkale travertenleri nasıl oluşmuş?

Travertenler, çeşitli nedenlerle yaşanabilen kimyasal reaksiyonun sonucunda çökelme ile oluşan kayalardır. Pamukkale’deki travertenlerin oluşumuna sıcak kaynak suları sebep olmuş. Antik dönemden beri kullanılan bu kaynaklar çıkışlarından sonra önce kanal ile travertenlerin başlangıcına geliyor, sonrasında travertenlerden kat kat dökülerek yeniden kaynağa karışıyor.

Travertenler zamanla katılaşan yapılar olduğu için çok fazla ziyaretçi alması alanın dokusuna zarar veriyor. Henüz yumuşak halde olan kalsiyum karbonatların ezilmesi ve dağılması hem doğal düzeni bozuyor hem de görüntüyü karartıyor. Daha önce yaşanan bu tehlikeli durumun bir kez daha olmaması için yetkililer çeşitli önlemler aldılar.

Pamukkale travertenlerine giriş ücretli mi?

Pamukkale travertenleri, Hierapolis Ören Yeri kapsamında konumlanmış. Hierapolis Ören Yeri her gün saat 06:30 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açık. Hierapolis’e girmek için 60 TL ödemeniz gerekiyor. Eğer müze kartınız varsa bu ören yerine müze kart kapsamında ücretsiz girebilirsiniz. Çocuk ve bebekler için ücret talep edilmiyor. Hierapolis Ören Yeri için aldığınız biletle Roma döneminden kalma antik kenti ve Pamukkale travertenlerini gezebilirsiniz. Ancak burada bulunan Antik Kleopatra Havuzu’nda yüzmek isterseniz 60 TL daha ödeyerek bir bilet daha almanız gerekli. Ne yazık ki bu havuzda yüzmek için müze kart geçerli değil. Havuza 0-6 yaş arası misafirler ücretsiz girebilirken, 6-12 yaş arası misafirlerden 13 TL ücret istenir.

Pamukkale’ye nasıl gidilir?

Pamukkale’ye gitmek için Denizli’ye uçabilirsiniz. Denizli Çardak Havalimanı, Pamukkale’den yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Havalimanından kalkan minibüslere binerek 1 saat içerisinde Pamukkale’ye ulaşabilirsiniz. Denizli Otogarı’na otobüsle gelirseniz, otogardan minibüsler 20 dakikada bir kalkıyor ve Pamukkale’ye yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor.