Doğu Anadolu Bölgesi’nin hem tarihi hazineler hem de doğal güzellikler bakımından en zengin şehirlerinden biri olan Ağrı, tarih ve kültür meraklıları için adeta bir cennet. Türkiye’nin en yüksek dağı olan görkemli Ağrı Dağı’ndan ismini alan şehirde Ağrı Dağı’nın yanı sıra Tendürek Dağı, Küçükağrı Dağı, Diyadin Kanyonu ve Murat Nehri’nin el değmemiş güzellikleri arasında unutulmaz geziler de yapabilirsiniz. Dağ eteklerinde tablo güzelliğinde bir manzara sunan İshak Paşa Sarayı ile dünyanın her köşesinden insanı kendine çeken Ağrı’da kutsal kitaplarda geçen Nuh'un Gemisi, Doğubayazıt Kalesi ve Eski Bayezid Camii gibi pek çok etkileyici yeri keşfe çıkabilirsiniz.

Diyadin kaplıcalarının şifalı sularında yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz Ağrı’da kış aylarında Güneykaya Kayak Merkezi, Küpkıran Kayak Merkezi ve Bubi Dağı Kayak Merkezi’nde büyüleyici karlı dağ manzaraları eşliğinde kayak yaparak güzel zaman geçirebilirsiniz. Ağrı’da mutlaka görmeniz gereken 40 yeri belirlerken Instagram etiketlerini kullandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir yazı hazırladık. Ağrı kültür ve inanç turlarının yanında kayak merkezleri ve kaplıcalarıyla da adından sık sık bahsettiriyor.

Sizin için Ağrı'da gezebileceğiniz tüm yerleri içeren oldukça kapsamlı ve sıralanmış bir liste hazırladık. Ama listeye geçmeden önce Ağrı'yı gezmeye gidecek kişilerin en çok merak ettiği birkaç konuya kısaca değinelim;

Ağrı'ya ne zaman gidilir?

Ağrı'da kış ayları aşırı sert geçtiği için gezmek için en ideal dönem ilkbahar ve yaz ayları olacaktır.

Ağrı'dan ne hediye alınır?

Ağrı’dan sevdiklerinize hediye olarak tiftik çorabı, Ağrı cacık peyniri ve Ağrı balı alabilirsiniz.

Ağrı’da ne yenir?

Birbirinden lezzetli yemeklerin bulunduğu bu şehre gittiğiniz zaman Abdigor köftesi, haşıl, gösteberg et, erişte, hengel pişi, hasude , ayranaşı,  ciriş ketesi ve halisenin tadına bakmadan dönmemenizi öneriyoruz.Bu güzel lezzetlerin tadına bakmak ve birbirinden özel tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek için Ağrı uçak bileti  linkine tıklayarak biletinizi alabilirsiniz. 

1- İshak Paşa Sarayı

İshak Paşa Sarayı

Ağrı’da görülebilecek tarihi yerler denilince akla ilk gelen İshak Paşa Sarayı her yıl dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen binlerce tarih ve kültür meraklısı tarafından ziyaret ediliyor. Ağrı Dağı’nın eteklerinde yükselen ve devasa bir külliye şeklinde inşa edilen 116 odalı saray; Osmanlı, Pers, Selçuklu ve Ermeni mimarisini bir arada sunmasıyla da ünlü. Yapımına 1685 yılında yapımına başlanan ve 1784 yılında 99 yılda ancak tamamlanabilen İshak Paşa Sarayı, 7600 metrekareden daha büyük bir alanı kapsıyor.

Dönemin ünlü mimarlarından Mehmet Paşa tarafından tasarlanan ve etkileyici el yapımı taş kabartmaları, büyüleyici kubbeleri, kemerli iç mekanlarıyla Topkapı Sarayı ile birlikte ülkemizin en güzel saraylarından biri olarak gösterilen İshak Paşa Sarayı, mimari tutkunlarının da keyifle gezebileceği şaheser yapılardan biri. İçerisinde türbe, cami, iç ve dış avlular bulunan, çevresini saran kalın duvarlarla adeta bir kaleyi andıran İshak Paşa Sarayı'nın bulunduğu konumdan büyüleyici Ağrı Dağı manzaralarına da şahit olacaksınız. Hem kendi başınıza hem de yıl boyu düzenlenen rehberli turlarla keşfedebileceğiniz İshak Paşa Sarayı’nın salon ve odalarını gezebilir; Osmanlı döneminden Anadolu'da kalan en etkileyici saraylardan biri olan İshak Paşa Sarayı'nı yakından görme şansı bulabilirsiniz. Bu güzel sarayı ve şehrin diğer güzelliklerini görmek için Ağrı otelleri arasından bütçenize uygun bir tanesini seçebilirsiniz. 

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.30-18.45

Giriş ücreti

  • Müze kart geçerli
  • 70 TL

Konum Linki

2- Nuh'un Gemisi

Nuh'un Gemisi

Tüm dünyada arkeoloji ve tarih meraklılarının aradığı Nuh'un Gemisi’nin Ağrı Dağı'nda olduğu söyleniyor ve gemi suretini andıran şekiller her yıl dünyanın pek çok ülkesinden gelen binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Ağrı Dağı'nın güney bölümünde yer alan ve tarih meraklılarının yanı sıra inanç turlarıyla da sıkça ziyaret edilen Nuh'un Gemisi’nden Tevrat, İncil, Kur'an-ı Kerim gibi dini kitaplar ve tarihi yazıtlarda da bahsediliyor. Sarp dağlar ve yemyeşil doğal güzellikler arasında uzanan büyüleyici manzarayı yakından görme şansı bulacağınız gezinizde mistik atmosferde unutulmaz bir gün geçerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • 25 TL

Konum Linki

Yazar Notu: Ana yoldan çıktıktan sonra bölgeye ulaşmak için 7 km yol gitmeniz gerekiyor. Ancak bu yol virajlı ve biraz tehlikeli. Araç kullanırken dikkatli olmanızı öneriyoruz.

3- Ağrı Dağı

Ağrı Dağı

Sadece Ağrı'nın değil, Türkiye'nin de en popüler doğa sporları merkezlerinden biri olan Ağrı Dağı; 5137 metre yükseklikteki Atatürk Zirvesi ile 3898 metre yükseklikteki İnönü Zirvesi’nden sunduğu büyüleyici manzaraları, dağ eteklerinde sıralanan tarihi hazineleri ve el değmemiş doğal güzellikleriyle ünlü. Türkiye'nin en yüksek dağı olmasının yanı sıra ülkemizin en büyük buzuluna da ev sahipliği yapan Ağrı Dağı, zengin vahşi yaşam ve bitki çeşitliliğiyle doğa tutkunlarını büyülüyor.

88 hektarlık bir alana yayılan Ağrı Dağı Milli Parkı ile el değmemiş güzellikleri koruma altına alınan dağ, özellikle bahar ve yaz aylarında düzenlenen rehberli doğa yürüyüşleri, kaya tırmanma, kampçılık ve dağcılık gibi etkinliklerin ana merkezi konumunda. Dağ eteklerinde deniz seviyesinden 2241 metre yükseklikte uzanan Balık Gölü’nü yakından görebileceğiniz gezinizde büyüleyici İshak Paşa Sarayı ve efsanelere konu olmuş Nuh'un Gemisi gibi her yıl binlerce insanı kendine çeken yerleri de keşfe çıkarak muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. En sıcak yaz günlerinde bile erimeyen karlı zirveleri, buzul gölleri ve tarihi hazineleriyle ülkemizin görülmeye değer yerlerinden biri olan Ağrı Dağı; tarih, kültür, doğa ve fotoğrafçılık meraklıları için adeta bir cennet.

Konum Linki

4- Balık Gölü

Balık Gölü

Ağrı Dağı eteklerinde büyüleyici bir manzaraya sahip olan Balık Gölü, hem Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel hem de Türkiye'nin en yüksek göllerinden biri olmasıyla ünlü. Bahar ile yaz aylarında rehberli doğa gezileri ve fotoğraf safarilerinin düzenlendiği göl, ıssız bir atmosferde uzanan masmavi manzarasıyla benzersiz fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.

Temiz suyunun içme suyu olarak da kullanıldığı, zengin balık bolluğundan dolayı olta balıkçılığı ve sandallara balık avlama turlarının düzenlendiği Balık Gölü, özellikle kırmızı benekli alabalıklarıyla ünlü. Onlarca kuş türüne ev sahipliği yaptığı için koruma altına da alınan ve her doğa tutkununun keşfetmesi gereken bir tabiat cenneti olan Balıklı Göl, Artvin ile Ağrı arasında şehir merkezine sadece 1,5 saat uzaklıkta yer alıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Bölgeye gidenlerin ortak görüşü Taşlıçay üzerinden değil Doğubeyazıt üzerinden bölgeyi gitmenizi öneriyoruz.

5- Diyadin

Ağrı merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Diyadin ilçesi, deniz seviyesinden 1925 metre yükseklikte yer alan ve tarihi hazinelerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de keyifli bir günübirlik gezi deneyimi sunuyor. Yüzlerce yıldır insanlara şifa dağıtan Diyadin kaplıcalarından dolayı bölgenin önemli bir sağlık turizmi merkezlerinden biri haline gelen ilçe, aynı zamanda Erzurum-İran yol üstünde yer aldığı için önemli de bir ticaret merkezi.

Murat Nehri kenarında uzanan ve onlarca metrelik kaya uçurumlarıyla büyüleyici manzaralar sunan Diyadin Kanyonu’nu gezme fırsatı bulabileceğiniz ilçede antik dönemlerde uçurum kenarındaki kayalar oyularak inşa edilmiş tapınaklar ve yaşam alanlarını yakından görebileceğiniz Meya Mağarası’nı da rehberli turlarla keşfe çıkarak unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. Bölgedeki en güzel doğal yapılardan biri olan Kudret Köprüsü'nden harika fotoğraflar çekebileceğiniz Diyadin gezinizde yerel restoranlarda mola vererek Doğu Anadolu mutfağından en sevilen lezzetleri tadarak da gezinizin yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

6- Doğubayazıt

Doğubayazıt

Ağrı'nın en büyük ve en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri olan Doğubayazıt, şehir merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta keyifli bir günübirlik gezi deneyimi yaşatıyor. Ağrı Dağı eteklerinde uzanan büyüleyici İshak Paşa Sarayı'nda dolayı her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçede Ahmed-i Hani Türbesi ve Doğubayazıt Eski Camii gibi önemli kutsal mekanları ziyaret edebilir; Ağrı’nın simgesel yapılarından biri olan Doğubayazıt Kalesi gibi mimari şaheserleri yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Doğubayazıt merkezine sadece 60 kilometre uzaklıkta, Ağrı Dağı eteklerinde deniz seviyesinden yaklaşık 2000 metre yükseklikte uzanan Balık Gölü'nü keşfe çıkarak muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz gezinizde ünlü meteor çukurunu da yakından görebilirsiniz. Doğubayazıt’a sadece 15 kilometre uzaklıktaki Ağrı Dağı Milli Parkı'nda büyüleyici vahşi yaşamı ve bitki çeşitliliği arasında unutulmaz doğa gezileri de yapabilir, seyir alanlarından Ağrı Dağı'nın karlı zirvelerinin tablo güzelliğinde manzaralarını izleyebilirsiniz.

Konum Linki

7- Eleşkirt

eleskirt

Ağrı merkezine sadece 40 kilometre uzaklıktaki en yakın ilçelerden biri olan Eleşkirt, yüzlerce yıllık tarihinden kalan etkileyici tarihi hazineleriyle keşfedilmeye değer yerler arasında. Çevresi antik çağlardan kalan yapılarla süslü olan ilçede Urartu döneminden kalan Toprakkale’yi gezebilir, 1684 yılında moloz ve kesme taşlarla inşa edilerek günümüzde sit alanı olarak koruma altına alınan Toprakkale Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Ağrı'nın önemli kış turizmi merkezlerinden Güneykaya Kayak Merkezi’ne de sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan Eleşkirt, bu nedenle kış aylarında düzenlenen kar yürüyüşleri ve dağ tırmanışlarının da sevilen mola noktalarından biri konumunda.

Konum Linki

8- Taşlıçay

Ağrı'nın sessiz ve huzurlu ilçelerinden biri olan Taşlıçay, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel lezzetleriyle de insanları kendine çekiyor. Hz. Nuh’un mezarı olduğuna inanılan Üç Kilise ile inanç turlarının değişmez adreslerinden biri haline gelen ilçe, aynı zamanda Taşlıçay ile Doğubayazıt ilçeler arasında Ağrı Dağı eteklerinde uzanan Balık Gölü ile de doğa tutkunlarını büyülüyor.

Zengin kuş ve vahşi yaşam çeşitliliğine sahip olan Taşlıçay'ın çevresinde keyifli yürüyüşlere çıkabilir veya irili ufaklı derelerde olta balıkçılığı yaparak yorgunluk yapabilirsiniz. Asırlık çınar ağaçları altında hizmet veren kahvelerinde çayınızı uygulayabileceğiniz Taşlıçay'da Doğu Anadolu Bölgesi lezzetleri sunan restoranlara uğrayarak yeni yemekler denemeyi de unutmayın.

Konum Linki

9- Patnos

Patnos

Ağrı’ya 1,5 saat uzaklıktaki Patnos ilçesi; Urartu, Asur, Roma, Bizans, Selçuklu, Karakoyunlu ve Osmanlı dönemlerine uzanan tarihi ile günübirlik gezilerin sevilen adreslerinden biri. Süphan Dağları'nın büyüleyici manzaraları eşliğinde keşfe çıkabileceğiniz Patnos, özellikle kış aylarında beyaza bürünmüş tablo güzelliğindeki kar zirvelerinin muhteşem fotoğraflarını çekme fırsatı sunuyor.

Bölgede Urartulardan kalan en eski yapı olan Anzavur Tepe için tarih ve arkeoloji meraklıları tarafından sıkça ziyaret edilen ilçeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yine Urartu döneminden günümüze kalan bir saray kalıntılarını barındırdığı düşünülen Giriktepe Höyüğü’nü de rehberli turlarla keşfe çıkabilirsiniz. Dağ eteklerinde büyüleyici doğa manzaralarına şahit olabileceğiniz Patnos’un yüzlerce yıllık evleri arasında keyifle gezebilir, küçük restoranlarda keyifli bir mola vererek Ağrı'nın yöresel lezzetlerini tadarak yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Konum Linki

Uçak Bileti

10- Murat Nehri

Murat Nehri

Fırat Nehri’nin uzun kolu olan ve yaklaşık 722 kilometre boyunca ilerleyen Murat Nehri, Diyadin ilçesinden başlayarak batıya doğru uzanıyor. Her köşesinde sunduğu el değmemiş doğal güzellikleri ile çok sevilen bir rekreasyon alanı haline gelen Murat Nehri; çevresinde sıralanan mesire alanları, yürüyüş parkurları, balık çiftlikleri ve kır bahçeleriyle doğanın içinde dinlendirici bir gün geçirmek için ideal bir adres. Onlarca metre yükseklikteki sarp kayalarıyla dikkat çeken Diyadin Kanyonu’nu da yakından görme şansı bulabileceğiniz Murat Nehri’nde kano ve sandallarla gezileri çıkabilir; balık bolluğu bakımından zengin olan nehirde balık avlama turları veya olta balıkçılığı yaparak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

11- Ahmet-i Hani Türbesi ve Müzesi

Ahmet-i Hani Türbesi ve Müzesi

Ünlü İslam alimi Ahmet-i Hani’ye adanmış güzel müzesiyle dikkat çeken Ahmet-i Hani Türbesi, Doğubayazıt ilçesinde gezerken ilk uğramanız gereken yerler arasında. Bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerinde klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edilen türbe, her yıl dua etmek isteyen binlerce Müslümanı kendine çekiyor. Türbenin hemen yanına inşa edilmiş olan müze ise Ağrı’nın binlerce yıllık tarihini ve kültürünü yansıtan sergileriyle çok ilgi görüyor.

Yöresel giysiler giymiş balmumu heykellerden el yapımı sanat eserine, yüzlerce yıllık antikalardan Ahmet-i Hani’nin hayatından kareler ve günlük eşyalara kadar pek çok farklı bölümü bulunan müze, aynı zamanda Ahmet-i Hani Kültür ve Sanat Turizm Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Bulunduğu konumdan Doğubayazıt ilçesinin tarihi manzarasını kuş bakışı izleyebileceğiniz Ahmet-i Hani Türbesi ve Müzesi, Ağrı’da düzenlenen inanç turlarının da değişmez adreslerinden biri haline gelmiş durumda.

Giriş ücreti

  • 20 TL

Konum Linki

12- Meteor Çukuru

Ağrı gezinizde dünyanın en büyük ikinci meteor çukurunu daha yakından görme fırsatı bulacaksınız. 1982 yılında düşen bir göktaşının oluşturduğu devasa çukur,  Doğubayazıt ilçesinde Ağrı merkezine yaklaşık 2 saat uzaklıkta yer alıyor. Hem doğa gezileri hem de fotoğraf safarilerinin vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelen Meteor Çukuru, Ağrı'da turistlerin de sıkça ziyaret ettiği yerler arasında. Günümüzde 65 metre derinlikten 35 metre derinliğe kadar yükselen Meteor Çukuru’nu yanındaki seyir alanından inceleyebilir, Ağrı'nın simgelerinden biri haline gelen ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz çarpıcı bir manzara sunan çukurun muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

13- Güneykaya Kayak Merkezi

Güneykaya Kayak Merkezi

Eleşkirt ilçesi sınırlarında yer alan Güneykaya Kayak Merkezi, kış aylarında Ağrı’da bulunuyorsanız güzel zaman geçirmek için gidebileceğiniz turistik yerler arasında. Çam ormanlarının bembeyaz manzaraları eşliğinde kar yürüyüşlerine de katılabileceğiniz kayak merkezinde her zorluk derecesine göre düzenlenmiş kayak ve snowboard pistlerinde çocuklarınızla eğlenceli bir gün yaşayabilirsiniz.

Kış otelleri, restoranlar ve kayak ekipmanları kiralayabileceğiniz tesislerinin hizmet verdiği Güneykaya Kayak Merkezi’nde her yaş grubu için kayak eğitimleri de alabilirsiniz. Son yıllarda bölgede kış tatilleri yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Güneykaya’nın zirvelerinden tablo güzelliğinde kar manzaralarına şahit olabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Hem otel servisleri hem de minibüslerle yaklaşık 1 saat içinde Ağrı’dan kayak merkezine kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

14- Küçükağrı Dağı

Küçükağrı Dağı

Ağrı Dağı’nın yanı başında yer alan 3896 metre yüksekliğindeki volkanik bir dağ olan Küçükağrı Dağı, kartpostal güzelliğindeki görülmeye değer manzaralarıyla hem doğa gezileri hem de fotoğraf safarileri için sıkça ziyaret ediliyor. Türkiye-İran sınırında bulunan ve bir bölümü 2004 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınan Küçükağrı Dağı, her doğa tutkununun ülkemizde görmesi gereken çok özel yerlerden biri.

Eteklerinde uzanan yemyeşil meraları, karlı dağ zirveleri, zengin bitki ve vahşi yaşam çeşitliliğiyle ilgi gören Küçükağrı Dağı’nda ülkemizin gizli tabiat harikalarından olan Buz Mağarası’nı da rehberlerle keşfe çıkabilirsiniz. 2700 metre yükseklikteki etkileyici geçitler, kraterler ve lavların şekillenmesiyle binlerce yılda oluşmuş benzersiz kaya oluşumlarına da ev sahipliği yapan Küçükağrı Dağı, özellikle yaz aylarında dağcılık, kampçılık ve kaya tırmanma için ideal bir adres.

Konum Linki

15- Tendürek Dağı

Tendürek Dağı

Ağrı'nın başka bir popüler doğa sporları merkezi ve ülkemizin 5. büyük volkanik dağı olan Tendürek Dağı, Doğubayazıt ilçesi ile Çaldıran ilçeleri arasında çarpıcı manzaralar sunuyor. 3533 metre yükseklikteki Büyük Tendürek ve 3291 metre yükseklikteki Küçük Tendürek isimli ikiz dağları keşfe çıkabileceğiniz gezinizde koni şekli ve etkileyici kraterleri yakından inceleyebilirsiniz. Yıl boyu düzenlenen trekking, dağcılık, kampçılık ve kaya tırmanma gibi aktiviteler için dünyanın her yerinden yüzlerce amatör ve profesyonel sporcuyu kendine çeken Tendürek Dağı’nın zirvelerinden büyüleyici platoları izleyebilir, her mevsim farklı manzaralarıyla fotoğrafçıları büyüleyen dağın el değmemiş güzellikleri arasında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

16- Doğubayazıt Kalesi

Doğubayazıt Kalesi

Gezinizde mutlaka görmenizi önerdiğimiz etkileyici tarihi hazinelerimizden biri de Ağrı'nın tarihi ilçesi Doğubayazıt merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta, sarp kayalar üzerine inşa edilmiş olan görkemli Doğubayazıt Kalesi. İlk olarak Urartu döneminde inşa edildiği tahmin edilen ve uzun bir yapım sürecinden sonra M.Ö. 13. yüzyılda tamamlanabilen etkileyici kale, antik İpek Yolu rotası üzerinde savunma ve gözetleme amacıyla inşa edilmiş.

Bulunduğu konumdan büyüleyici panoramik manzaralara şahit olabileceğiniz Doğubayazıt Kalesi, Urartulardan sonra Selçuklular ve Osmanlılar tarafından da çeşitli eklemeler yapılarak kullanılmaya devam edilmiş. Benzersiz taş işçilikleri, güzel mimarisi ve ilginç kubbeleri ile adeta bir sanat eserini andıran kale, tarihi kayıtlarda Urartu Kalesi olarak da geçiyor. İshak Paşa Sarayı'na oldukça yakın bir konumda yer alan Doğubayazıt Kalesi’ni kendi başınıza veya yıl boyu düzenlenen rehberli tarih turlarıyla çevresindeki diğer tarihi hazinelerle birlikte keşfe çıkabilir; gezinizde kalenin yanı başındaki sarp kayalar üzerine inşa edilmiş olan Doğubayazıt Eski Camii'ni de yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Konum Linki

17- Diyadin Kaplıcaları

diyadin-kaplicalari

Ağrı, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı kaplıcalarıyla da her yıl binlerce insanı kendine çekiyor. Şehir merkezinden sadece 1 saatlik yolculukla ulaşabileceğiniz Diyadin kaplıcaları ise bölgenin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri konumunda. Sülfat, klorür, karbonat, kalsiyum ve karbondioksit bakımından son derece zengin olan kaplıca sularının kas ve eklem rahatsızlıklarında cilt sorunlarına kadar onlarca hastalığa iyi geldiği biliniyor. Termal oteller, sağlık merkezleri, açık ve kapalı kaplıca havuzları gibi imkanlar bulabileceğiniz Diyadin kaplıcaları, yılın her mevsimi şifa arayan veya yorgunluk atmak isteyen insanlar tarafından ziyaret ediliyor. Diyadin Kaplıcaları'na konforlu bir şekilde gitmek için araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Konum Linki

18- Diyadin Kanyonu

diyadin-kanyonu

Murat Nehri'nin büyüleyici manzaraları eşliğinde uzanan büyüleyici Diyadin Kanyonu, fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız Ağrı'da mutlaka keşfetmeniz gereken yerler arasında. Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan ve yükseklikleri 50 metreyi bulan sarp kaya uçurumları ile çevrili olan kanyon, yılın her mevsimi benzersiz doğa manzaralarını size sunacak.

İlkbahar ve yaz aylarında çiçeklerle süslü ovaları izleyebileceğiniz ve doğal seyir teraslarından Murat Nehri’nin panoramik fotoğraflarını çekebileceğiniz Diyadin Kanyonu, aynı zamanda nehir kenarında sıralanan mesire alanlarıyla piknik yapmak için de sıkça ziyaret ediliyor. Hem kaya tırmanma, kampçılık ve trekking gibi doğa sporları yapmak hem de modern dünyanın karmaşasından uzakta dinlendirici bir gün geçirmek için Diyadin Kanyonu’na uğramayı unutmayın.

Konum Linki

19- Buz Mağarası

Ağrı’nın gizli kalmış doğa harikalarından biri olan Buz Mağarası, Küçükağrı Dağı'nın güney eteğinde, ünlü meteor çukuruna oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Büyüleyici bir lav tünel sistemine sahip olan ve doğa anıtı ilan edilerek koruma altına alınan Buz Mağarası, 100 metre uzunluğu ve 50 metre genişliğe sahip salonlarında unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor.

Lavların donmasıyla oluşmuş devasa buz tabakalarından ismini alan mağaranın içinde gezerken binlerce yılda oluşmuş buz sarkıtları ve dikitleri arasında dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz benzersiz bir manzarayla karşılaşarak harika fotoğraflar çekeceksiniz. Hem doğa gezileri hem de rehberli mağaracılık turlarıyla yakından görebileceğiniz Buz Mağarası, en sıcak yaz aylarında bile soğuk kalan tertemiz havasıyla sağlık amaçlı da ziyaret ediliyor.

Konum Linki

20- Ağrı Dağı Milli Parkı

Ağrı Dağı Milli Parkı

Hem doğa hem de fotoğrafçılık tutkunlarının Ağrı gezilerinde ilk uğraması gereken yerlerden biri de Ağrı Dağı'nın eteklerinde 88.000 hektarlık bir doğa koruma alanını kapsayan ve 2004 yılında açılan Ağrı Dağı Milli Parkı. Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'nın etkileyici manzaraları eşliğinde unutulmaz doğa gezileri yapabileceğiniz milli park; binlerce yıllık mağaralar, karlı dağ zirveleri, zengin bitki ve vahşi yaşam çeşitliliği ile tam bir tabiat cenneti.

Bazalt kütlelerden dağ bozkırlarına, lav sütunlarından binlerce yılda oluşmuş etkileyici karstik kaya oluşumlarına kadar pek çok etkileyici manzaraya şahit olabileceğiniz Ağrı Dağı Milli Parkı'nda özellikle bahar ve yaz aylarında rehberli gezilere katılarak muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Vaşak, akbaba, kartal ve doğan gibi pek çok vahşi hayvana ev sahipliği yapan; ırmak ve dereleri balık bakımından zengin olan Ağrı Dağı Milli Parkı, sıcak yaz aylarında oksijen seviyesi yüksek dağ havasında trekking, dağcılık, kaya tırmanma ve kampçılık yapmak için de en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. 5137 metrelik Ağrı Dağı ve 3898 metrelik Küçükağrı Dağı’nı kapsayan milli park, ülkemizin keşfedilmeye değer özel yerleri arasında.

Konum Linki

21- Küpkıran Kayak Merkezi

Ağrı merkezine 17 kilometre ile en yakın kayak merkezi olmasından dolayı çok ilgi gören Küpkıran Kayak Merkezi’ne kış aylarında her saat bulabileceğiniz toplu taşıma araçları ve minibüslerle kısa sürede ulaşabilirsiniz. 1 kilometreyi bulan kayak pistleri ile hem profesyonel hem de acemi kayakçılar için ideal olan Küpkıran Kayak Merkezi’nde telesiyej, kızak pisti ve kayak kursları gibi olanaklar bulmanız da mümkün. Rehberli kar yürüyüşlerine çıkarak muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz Küpkıran Kayak Merkezi’nde tüm gün kayak ve snowboard yaparak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

22- Eski Bayezid Camii

Eski Bayezid Camii

Ağrı’nın görülmeye değer mimari şaheserlerinden biri de 1514 yılından günümüze kalan ve Doğubayazıt Eski Camii olarak da bilinen büyüleyici Eski Bayezid Camii. Osmanlı döneminin önemli savaşlarından Çaldıran Savaşı’ndan sonra görkemli Doğubayazıt Kalesi’nde hemen yanı başındaki bölgeye hakim sarp bir kaya üzerine inşa edilen tarihi cami, benzersiz manzarasıyla kartpostalları süslüyor.

Sağlam kesme taş duvarları, etkileyici kemerli mimarisi ve tek minaresiyle en güzel klasik Osmanlı mimari eserlerinden biri olan Doğubayazıt Eski Camii, Ağrı'da düzenlenen tarih- kültür ve fotoğrafçılık turlarının da değişmez adreslerinden biri konumunda. Çarpıcı dini motiflerle süslü iç mekanlarını gezip etkileyici mimariyi inceledikten sonra Doğubayazıt Kalesi’ni de keşfe çıkabilir ve kalenin surlarından Doğubayazıt Eski Camii’nin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

23- Anzavur Tepe

Ağrı ve çevresinde pek çok etkileyici yapı inşa eden Urartular döneminden günümüze kalan Anzavur Tepe, Girittepe Höyüğü’nün hemen yanında Patnos ilçesinde yer alıyor. 1960’lı yıllarda yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında M.Ö. 8. yüzyıla tarihlenen saray, tapınak ve yerleşim alanı kalıntılarına rastlanan tepenin Urartu döneminin en büyük tapınaklarından birine ev sahipliği yaptığı düşünülüyor.

Deniz seviyesinden 450 metre yükseklikteki tapınağı ile 1500 metrekarelik bir alanı kapsayan Anzavur Tepe,  çevresini saran sağlam surları ve bazalt taşlarla inşa edilmiş yapılarıyla da dikkat çekiyor. Arkeolojik kazı çalışmalarında pek çok farklı döneme ait etkileyici eserlerin bulunduğu Anzavur Tepe'de hem harika fotoğraflar çekebilir hem de rehberlerden Urartu dönemiyle ilgili ilginç bilgiler alabilirsiniz.

Konum Linki

24- Taşlıçay Üç Kilise

Hz. Nuh’un mezarının bulunduğu da söylenen Üç Kilise, Taşlıçay ilçesine sadece 18 kilometre uzaklıktaki Taşteker Köyü sınırlarında yer alıyor. Murat Nehri'nin hemen güney bölümünde uzanan ve M.Ö. 3. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen ilginç kilise, her yıl yüzlerce tarih ve kültür meraklısı tarafından ziyaret ediliyor. Ermeniler tarafından da büyük değer gören ve kutsal kabul edilen kilisenin bazı bölümleri yıkılarak Ağrı Merkez Camii’nin yapımı için kullanılmış. Hz. Nuh’un mezarına ev sahipliği yaptığı düşünüldüğü için Ağrı’da düzenlenen inanç turlarıyla da sıkça ziyaret edilen Taşlıçay Üç Kilise’yi bölgedeki diğer tarihi hazinelerle birlikte rehberli gezilerle de yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

25- Meya (Günbuldu) Mağarası

meya-gunbuldu-magarasi

Her köşesi birbirinden güzel tarihi hazineler ve tabiat harikalarıyla çevrili olan Ağrı'da rehberli doğa yürüyüşleri veya mağaracılık turlarına katılarak Diyadin ilçesi sınırlarında, Ağrı merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki ünlü Meya Mağarası’nı da keşfe çıkabilirsiniz. Yüzlerce metrelik uçurum duvarlarının oyulmasıyla oluşturulan etkileyici mağara sistemi, antik çağlarda ibadet ve konaklama amacıyla kullanılmış.

Ulaşması oldukça zor olan ve uçurumların arasında sundukları büyüleyici manzaralarla görenleri büyüleyen Meya Mağarası’nda yapılan arkeolojik çalışmalarda farklı dönemlere ait hayvan heykelleri, haçlar ve antik mezarlar bulundu. İç odalarını, sığınaklarını ve tünellerini gezerek antik dünyada unutulmaz bir yolculuğa çıkabileceğiniz mağaraların Meya Antik Kenti’nin bir parçası olduğu da düşünülüyor. Tüm dünyadan arkeoloji ile tarih meraklılarının ilgisini çeken ve ülkemizin gizli hazinelerinden biri olan Meya Mağarası’nı Ağrı gezinizde keşfe çıkmayı unutmayın.

Konum Linki

26- Doğu Beyazıt Kent Evi Ve Müzesi

dogu-beyazit-kent-evi-ve-muzes

Ağrı’nın binlerce yıllık gelenek, görenek ve kültürünü en iyi görebileceğimiz yerlerden biri de Doğubayazıt ilçesinde 2800 metrekarelik bir alanda 3 farklı bölümden oluşan Doğubayazıt Kent Müzesi. Bölgeye hakim yüksek bir tepe üzerinde İshak Paşa Sarayı’na oldukça yakın bir konumda yer alan müzenin ilk bölümde Doğubayazıt’ın tarihi evleri ve yöresel giysili balmumu heykellerin canlandırdığı günlük yaşamdan kareleri inceleyebilir, ikinci bölümde ise ünlü filozof ve İslam alimi Ahmed-i Hani adına kurumuş türbeyi ziyaret edebilirsiniz. 3. bölümünde hem Ağrı Dağı hem de hem de şehrin en önemli simgesel yapısı olan İshak Paşa Sarayı'nı görebileceğiniz açık alanların bulunduğu müze, işitsel ve görsel koleksiyonlarıyla da dikkat çekiyor.

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-19.00

Konum Linki

27- Toklucak Kalesi

Antik ticaret yolları üzerinde yer alan Diyadin ilçesinde keyifle gezebileceğiniz başka bir etkileyici yapı da Toklucak Köyü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde, bölgeye hakim yüksek bir kaya üzerine inşa edilmiş olan Toklucak Kalesi. 1. derece arkeolojik sit alanı olarak korunan etkileyici kaleye kayalara oyulmuş yüzlerce basamaklı merdivenlerle ulaşılabiliyor. Demir Çağı’nda inşa edilen kalelere oldukça benzeyen ve hangi dönemde kimin tarafından yapıldığı hala gizemini koruyan Toklucak Kalesi, binlerce yıldır yağmurlarla şekillenmiş çarpıcı kaya oluşumları arasında tablo güzelliğinde bir manzaraya sahip.

Konum Linki

28- İbrahim Paşa Kümbeti (Hamur Kümbeti)

ibrahim-pasa-kumbeti-hamur-kumbeti

İbrahim Paşa Kümbeti olarak da bilinen Hamur Kümbeti, hem tarih hem de inanç turlarıyla Ağrı’nın en çok ziyaret edilen kutsal mekanlardan biri. İbrahim Paşa'nın çocukları için yaptırıldığı tahmin edilen ve klasik Türk-İslam kümbet örneklerinin en güzellerinden biri olarak gösterilen Hamur Kümbeti, dikdörtgen planlı olarak kesme taşlarla inşa edilmiş tasarımı ve günümüze kadar sağlam kalmış mimarisiyle görülmeye değer güzellikte. Ağrı merkezine 10 kilometre gibi oldukça yakın bir konumda yer alan ve toplu taşıma araçlarıyla da kolaylıkla ulaşabileceğiniz etkileyici kümbet, tarih meraklılarının olduğu kadar mimari tutkunlarının da ilgisini çekebilecek tarihi hazinelerimiz arasında.

Konum Linki

29- Keşişin Bahçesi

Ağrı'da yemyeşil doğal güzellikler arasında dinlendirici bir gün geçirmek için Kerem ile Aslı efsanesinde de geçen ünlü Keşişin Bahçesi’ne de mutlaka uğramalısınız. Ağrı merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta bulunan ve yıl boyu rehberli turların düzenlendiği yemyeşil bahçenin 16. yüzyılda inşa edildiği tahmin ediliyor. Kurak arazide adeta bir vahayı andıran ve Kerem'in Ağrı Dağı'nı aştıktan sonra Aslı ile buluştuğu yer olduğuna inanılan Keşişin Bahçesi’nde onlarca bitki çeşidi ve meyve ağaçları altında gezinizin bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

30- Atabindi Kaya Mezarları ve Kaya Yerleşimi

Ağrı’nın Tutak ilçesine bağlı Atabindi Köyü'ne kısa bir yürüyüş mesafesindeki Atabindi Kaya Mezarları, tarihi Orta Demir Çağı’na kadar uzanan az bilinen tarihi hazinelerimizden biri. Kayalar içine oyulmuş ilginç kaya mezarı ve birçok farklı girişi bulunan bir tapınak kalıntısını yakından görme şansı bulabileceğiniz gezinizde benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Hem trekking turları hem de tarih ve kültür gezileriyle de ziyaret edebileceğiniz Atabindi Kaya Mezarları, arkeoloji meraklıları için de unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor.

Konum Linki

31- Karagöz Kilisesi

Ağrı'ya yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki Tutak İlçesi sınırlarında yer alan Karagöz Kilisesi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde pek çok farklı yerde örneklerini görebileceğiniz devasa kaya kiliselerinin güzel örneklerinden biri. Hangi dönemde ve kimler tarafından yapıldığı hala tam olarak bilinmeyen etkileyici kilise, tek parça büyük bir kaya kütlesinin içine oyulmuş. Bölgede düzenlenen doğa gezileri ve tarih yürüyüşlerinin sevilen mola noktalarından biri haline gelen ilginç mağara kilisenin içindeki taş odaları da rehberlerle birlikte gezmeye şansı bulabilirsiniz.

Konum Linki

32- Diyadin Kalesi

Ağrı’yı gezerken görebileceğiniz en etkileyici tarihi yapılardan biri olan Diyadin Kalesi, şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta ve hem tarih hem de doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri konumunda. İlçeye yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta yer alan ve tarihi kayıtlarda Ziyaeddin Sultan tarafından inşa edildiği yazan Diyadin Kalesi, Urartu döneminin klasik yapılarına olan benzerliğiyle de dikkat çekiyor.

Bir sınır kalesi olarak inşa edilerek uzun süre gözetleme ve savunmak amacıyla kullanılan Diyadin Kalesi, bölgeye hakim yüksek bir kaya üzerinde çarpıcı bir manzara sunuyor. İçerisinde küçük bir saray, barınak ve sığınak gibi bölümler bulabileceğiniz Diyadin Kalesi; Akkoyunlular, Karakoyunlular ve Osmanlılar döneminde de genişletilerek kullanılmaya devam edilmiş.Diyadin otobüs bileti alarak kaleyi keşfe başlayabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Kaleye giden yolun kötü olduğunu söylememiz gerekir.

33- Kudret Köprüsü

Ağrı gezinizde yakından görebileceğiniz en ilginç doğa harikalarından biri olan ve Diyadin ilçesi sınırlarında yer alan Kudret Köprüsü, Murat Nehri üzerine binlerce yılda devrilen kayalarla doğal yollarla oluşmuş. Yaklaşık 30 metre genişlik ve 30 metre genişliğe sahip olan Kudret Köprüsü, kısa bir yürüyüş mesafesindeki Köprü kaplıcasını ziyarete gelen insanların da sık uğradığı yerler arasında. Yıl boyu düzenlenen doğa gezilerinin sevilen mola noktalarından biri haline gelen Kudret Köprüsü’nden büyüleyici nehir manzaralarını izleyerek çarpıcı fotoğraflar da çekebilirsiniz.

Konum Linki

34- Giriktepe Höyüğü

Ağrı'nın gizemli tarihi hazinelerinden biri de Patnos ilçesinde Anzavur Tepe’ye kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Giriktepe Höyüğü. Urartular döneminde günümüzden yaklaşık 2800 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen iki büyük Urartu sarayının kalıntısına rastlanan höyükte 1960'lı yıllarda yapılan kazı çalışmalarında bazalt taşlarla inşa edilmiş bir tapınak ve yaşam alanları da bulundu.

Devasa kesme taş blokları ile inşa edilmiş yapıları arasında keyifli bir tarih gezisi yapabileceğiniz Giriktepe Höyüğü, hazine arayan insanların çok ilgisini çektiği için sit alanı olarak koruma altına da alındı. Giriktepe Höyüğü’nü Urartu döneminin en büyük tapınaklarından birinin kalıntılarına ev sahipliği yapan Anzavur Tepe ile birlikte keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

35- Bubi Dağı Kayak Merkezi

Bubi Dağı Kayak Merkezi

Ağrı, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kayak merkezleriyle de kış tatili yapmak isteyen binlerce kişiyi kendine çekiyor. Ağrı merkezine sadece 18 kilometre uzaklıkta 2450 rakımlı Bubi Dağı eteklerinde hizmete başlayan Bubi Dağı Kayak Merkezi de şehirde kayak yapmak için gidebileceğiniz sevilen yerler arasında.

Çoğunlukla günübirlik olarak ziyaret edilen, kayak ve snowboard yapmanın yanı sıra tırmanış veya kar yürüyüşlerinin de düzenlendiği Bubi Dağı Kayak Merkezi’nde kış sezonunda kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Aralık ayından nisan ayına kadar kayak yapmaya elverişli olan merkezde 1127 metrelik teleski, kayak ekipmanları kiralayabileceğiniz tesisler, kafeler ve restoranlar gibi olanaklar da bulabilirsiniz.

Konum Linki

36- Altınçayır Deresi

Ağrı gezinizde şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta dinlendirici zaman geçirmek için Altınçayır Deresi ve dere üstüne sulama amacıyla 2001 yılında inşa edilen Yazıcı Barajı Gölü'ne de uğrayabilirsiniz. Şehir merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan ve zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turlarının ana merkezlerinden biri olan derenin çevresi mesire alanları ve yürüyüş yollarıyla çevrili. Altınçayır Deresi'nin el değmemiş doğal güzellikleri arasında çocuklarınızla keyifli bir piknik yapabilir; sonbahar ve ilkbahar aylarında trekking turlarına katılarak sarıdan yeşile doğanın her tonunu izleyerek yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

37- Toprakkale Camii

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesini gezerken ziyaret edebileceğiniz en önemli tarihi hazinelerden Toprakkale Camii, 1684 yılından günümüze ulaşan bölgedeki en eski camilerden biri olarak çok ziyaret ediliyor. Abdi Paşa tarafından inşa ettirilen ve Toprakkale Höyüğü’nün güney yamacında yer alan tarihi camii; tek kubbeli, minaresiz, sivri kemeri ve kare planlı olarak inşa edilmiş klasik Osmanlı camilerinin güzel bir örneği. Günümüzde de hizmet vermeye devam eden Toprakkale Camii, Ağrı'da yıl boyu düzenlenen inanç turlarının da değişmez mola noktalarından biri konumunda.

Konum Linki

38- Avnik Kalesi

Çevresini saran görkemli dağların eteklerinde inşa edilmiş birbirinden güzel pek çok kaleyi keşfetme fırsatı bulacağınız Ağrı’da mutlaka görmeniz gereken etkileyici kalelerden biri de Ağrı ile Erzurum arasındaki Güzelhisar Köyü'nün yanı başındaki devasa bir kaya kütlesi üzerine inşa edilmiş olan Avnik Kalesi. Bölgede gezebileceğiniz en ilginç kalelerden biri olan ve Ağrı çevresinde pek çok etkileyici yapı inşa eden Urartular tarafından yapıldığı tahmin edilen Avnik Kalesi, kervan yollarını gözetlemek ve korumak amacıyla kullanılmış. Sarp kayanın üstündeki surlarına ulaşmanın zor olmasından dolayı kaya tırmanma ve dağcılık gibi aktiviteler için de sıkça ziyaret edilen kalenin surlarından büyüleyici panoramik manzaralar izleyebilirsiniz.

Konum Linki

39- Hamur Mağarası ve Hamur Deresi

Ağrı'nın küçük ve merkeze en yakın ilçelerinden biri olan Hamur’un çok ziyaret edilen yerlerinden olan Hamur Mağarası ve Hamur Deresi, hem tarihi hazineleri hem de doğal güzellikleriyle keşfedilmeye değer. Klasik Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve İshak Paşa'nın torunu İbrahim Paşa'nın çocuklar için yaptırılan Hamur Kümbeti ile inanç turlarının sevilen adreslerinden biri haline gelen ilçede Urartular döneminde inşa edildiği tahmin edilen Hamur Mağarası’nın çarpıcı güzelliklerini keşfe çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Çevresinde uzanan mesire alanları, ormanlar ve yürüyüş parkurlarıyla Ağrı’nın sevilen rekreasyon alanlarından biri haline gelen Hamur Deresi’nde dinlendirici bir gün yaşayabilir veya olta balıkçılığı yaparak yorgunluk atabilirsiniz. Ağrı merkezine sadece 6 kilometre uzaklıkta yer alan Hamur ilçesine hem toplu taşıma araçları hem de her saat bulabileceğiniz minibüslerle kolayca uğraşabilirsiniz.

Konum Linki

40- Karlıca Kalesi (Şoşik Kalesi)

Ağrı'nın saklı tarihi hazinelerinden bir diğeri olan ve şehir merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta Şoşik Köyü’nün yanı başındaki kayalık alan üzerine inşa edilen Karlıca Kalesi, bölgede düzenlenen doğa gezileri ve fotoğraf safarilerinin sevilen mola noktalarından biri. Az bir bölümü günümüze kadar ayakta kalmayı başaran ve onlarca metre yükseklikteki surlarından benzersiz bir manzara sunan Karlıca Kalesi’nin iç bölümlerine kesme blok taşlarla yapılmış ilginç merdivenlerle ulaşarak keşfe çıkabilirsiniz.

Gözetleme kulesi ve iç kale bölümlerini gezebileceğiniz Karlıca Kalesi; zindanlar, su kuleleri ve sığınaklar arasında keyifli bir tarih gezisi deneyimi sunuyor. Bölgenin en zor ele geçirilebilen kalelerinden biri olmasıyla da ilgi gören Karlıca Kalesi’nin Akkoyunlular döneminde inşa edildiği, Karakoyunlular ve Osmanlılar dönemlerinde de geliştirildiği tahmin ediliyor.

Konum Linki

Ağrı'da gezilecek yerler içeriğimiz sona erdi. Dilerseniz Erzurum'da gezilecek yerler içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

Uçak Bileti


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
  • NA
    N***** A****
    Yorum tarihi: 13.03.2024 17:02
    DOĞDUĞUM VE HİÇ GÖRMEDİĞİM AĞRI'YA İKİ GÜN SONRA ASLINDA 42 YIL SONRA GİDECEĞİM KISMETSE.SAYENİZDE EDİNDİĞİM BİLGİLER REHBERLİK EDECEK. EMEĞİNİZE SAĞLIK..TEŞEKKÜRLER.. SEVGİLERİMLE
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN