İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde Karadeniz kıyısında uzanan Sarıyer doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekanlarıyla ünlü. Osmanlı döneminden günümüze kalan kaleler, sanat eseri yalılar, müzeler ve camileri Sarıyer’de gezme şansı bulacaksın. Tarihi hazineleri kadar doğal güzellikleri ve İstanbul Boğazı manzaralarıyla da ilgi gören Sarıyer, herkes için farklı bir güzellik sunuyor. Sarıyer’in en güzel yerlerine geçmeden önce Sarıyer ile ilgili merak edilen soruları senin için yanıtlıyoruz.

Sarıyer’de denize nerede girilir?

Sarıyer’de denize girmek için Tarabya sahili, Uzunya Milyon Beach, Baykuş Plajı, Solar Beach, Kısırkaya ve Altınkum plajlarını tercih edebilirsin.

Sarıyer’de hangi orman var?

Sevdiklerinle güzel bir gün geçirebileceğin, uzun yürüyüşler yapabileceğin ve doğanın tadını çıkarabileceğin Belgrad Ormanı Sarıyer’de bulunuyor.

Sarıyer hangi ilçelere yakın?

Günay kısmında Kağıthane ve Beşiktaş yer alırken, batısında Eyüp Sultan yer alıyor.

1. Emirgan Korusu

Emirgan korusu görünümü

Sarıyer’de ilk uğraman gereken yer tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Emirgan Korusu. İstanbul Boğazı’nın hemen yanında uzanan yemyeşil koru, özellikle bahar aylarında rengarenk çiçeklerle süslü manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Emirgan Korusu, Osmanlı döneminde kalma Beyaz Köşk, Sarı Köşk ve Pembe Köşk’e ev sahipliği yapıyor. Bu etkileyici köşkler, günümüzde tarihi dokularını koruyarak restoran ve etkinlik mekanları olarak hizmet veriyor. Şık restoranlarda muhteşem boğaz manzaraları eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsin.

47 hektarlık geniş bir alana yayılan Emirgan Korusu, şehrin kalabalığından uzakta doğayla iç içe dinlenmek için Sarıyer’deki en güzel yerlerden. Koru; yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve piknik alanlarıyla hem ailelerin hem de doğa tutkunları ve fotoğrafçıların vazgeçilmez adresleri arasında. Emirgan Korusu, İstanbul'un yeşil cennetlerinden biri olarak keşfedilmeye değer.

Konum Linki

Yazar Notu: Emirgan Korusu’nun en dikkat çekici özelliklerinden biri de her yıl düzenlenen Lale Festivali. Bu festivalde koru içindeki alanlar farklı tür ve renklerde lalelerle donatılıyor.

2. Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı manzarası

Boğaziçi'nin en dar noktalarından birinde yükselen etkileyici Rumeli Hisarı, 1452 yılında Fatih Sultan Mehmed tarafından İstanbul'un fethine hazırlık amacıyla inşa edilmiş bir şaheser. Hisar, İstanbul Boğazı'nın kontrolünü sağlamak ve Bizans İmparatorluğu'na denizden gelebilecek yardımları önlemek için tasarlanmış. Çarpıcı mimarisiyle dikkat çeken Rumeli Hisarı, üç büyük kuleden oluşuyor. Saruca Paşa, Zağanos Paşa ve Halil Paşa adlı kuleler, önemli komutanların korunması için inşa edilmiş.

Günümüzde Rumeli Hisarı, hem tarihi hem de kültürel açıdan çok popüler bir turistik merkez. Hisarın iç avlusunda yer alan açık hava müzesinde Osmanlı belgeleri ve tarihi objeler sergileniyor. Rumeli Hisarı’nda yaz aylarında düzenlenen konserler ve etkinlikler ise hisarın otantik atmosferinde güzel zaman geçirme fırsatı veriyor. Ayrıca hisarın yüksek duvarlarından Boğaziçi'nin muhteşem manzarasını izlemen de mümkün. 

Konum Linki

3. Sarıyer Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi dış görünümü

Sakıp Sabancı Müzesi, önemli bir sanat ve kültür merkezi. Müze, 2002 yılında iş insanı ve koleksiyoner Sakıp Sabancı'nın adıyla kuruldu. Müze, 1920'li yıllarda inşa edilen ve 1950'li yıllarda Sabancı ailesi tarafından satın alınan tarihi Atlı Köşk içinde hizmet veriyor. Atlı Köşk’ün adını taşıyan etkileyici heykeller de müzenin simgeleri haline gelmiş durumda. Müzenin zengin koleksiyonlarında ise Osmanlı hat sanatı, Türk resim sanatı ve çeşitli dönemlere ait değerli eserler sergileniyor.

Sakıp Sabancı Müzesi, geçici sergilerle de sanat tutkunlarına geniş bir yelpazede dünya sanat tarihinin önemli yapıtlarını sunuyor. Müzede Picasso, Rembrandt, Dali gibi ünlü sanatçıların eserlerini de bazı dönemlerde yakından görebilirsin. Ayrıca müzede Sabancı Üniversitesi İle birlikte düzenlenen eğitim programları, seminerler ve atölye çalışmaları da öğrencilerin sanatla daha derin bir ilişki kurmasını amaçlıyor. İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaraları eşliğinde İstanbul'un kültürel zenginliğini keşfetmek için Sakıp Sabancı Müzesi’ne uğrayabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 120 TL 

  • İndirimli Bilet: 60 TL (Öğrenci, öğretmen, 65 yaş üstü ve engelliler için) 

  • Her ayın ilk pazar günü: Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık.

İpucu: En iyi otel fiyatlarını tek bir yerde görmek, seçeceğin otel hakkında bilgi almak ve saniyeler içinde rezervasyon yapmak için ENUYGUN'da Sarıyer otelleri araştırmasına başlayabilirsin.

 

En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!

4. Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu rengarenk ormanı ile küçük gölün görünümü

Sarıyer’de doğa tutkunlarının mutlaka uğraması gereken yerlerden biri de büyüleyici bir botanik bahçesi olan Atatürk Arboretumu. 1949 yılında kurulan Atatürk Arboretumu, yaklaşık 296 hektarlık geniş bir alana yayılıyor. Arboretum, hem bilimsel araştırmalar hem de eğitim hizmetleri için önemli bir merkez. İçerisinde yerli ve yabancı birçok bitki türü bulunan Atatürk Arboretumu’na uğrayarak doğal güzellikler arasında yürüyüş yapabilir ve bitki çeşitliliğini keşfedebilirsin.

Atatürk Arboretumu, özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında rengarenk manzaralarıyla ziyaretçileri büyülüyor. Farklı iklimlere uyum sağlayabilen bitki türleri sayesinde her mevsim farklı bir güzellik görebileceğin Atatürk Arboretumu’nda yürüyüş yolları, göletler ve dinlenme alanları da huzurlu bir ortam yaratıyor. Atatürk Arboretumu, şehrin stresinden kaçmak ve doğanın içinde huzurlu zamanlar geçirmek isteyenler için harika bir kaçış noktası.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Her gün 08.30-17.00 saatleri arasında açık.

5. Atatürk Kent Ormanı

Atatürk Kent Ormanı görünümü

İstanbul'un en büyük kent ormanlarından biri olan Atatürk Kent Ormanını da Sarıyer’de gezebilirsin. 2019 yılında halka açılan ve yaklaşık 1.000 hektarlık bir alanı kaplayan Atatürk Kent Ormanı, çeşitli bitki türleri ve ekosistemleri barındırarak zengin bir çeşitliliğe ev sahipliği yapıyor. Ormanın içinde bisiklet yolları, yürüyüş parkurları ve piknik alanları gibi çeşitli olanaklar bulunuyor. Bu imkanlarla birlikte kent ormanı; doğa tutkunları, sporcular ve aileler için çok yönlü bir rekreasyon alanı sağlıyor.

Atatürk Kent Ormanı, şehrin stresinden kaçmak isteyenler için de ideal bir dinlenme ortamına sahip. Yılın dört mevsimi farklı güzellikler görebileceğin Atatürk Kent Ormanı, özellikle sonbaharda dökülen yapraklarla birlikte en güzel manzaralarını sergiliyor. Doğal göletler çevresinde doğa yürüyüşlerine çıkabileceğin ve her köşede harika fotoğraflar çekebileceğin kent ormanında bütün yorgunluğunu atabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz 

Açık olduğu saatler

  • Her gün 02.00-22.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Kent ormanında mangal yapmak ve ateş yakmak yasak.

6. Rumeli Feneri

Rumeli Feneri görünümü

Sarıyer’in en önemli simgesel yapılarından biri olan Rumeli Feneri, Karadeniz kıyısında muhteşem bir manzara sunuyor. 1856 yılında inşa edilen deniz fener, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Fransız mühendisler tarafından yapılmış. İstanbul Boğazı'nın Karadeniz bölgesine açılan bölümde bulunan Rumeli Feneri, gemilerin boğazdan güvenli geçmesi için tasarlanmış. Denize sıfır konumda bulunan fener, 58 metre yüksekliğinde ve 30 deniz mili mesafeden bile görülebiliyor. Rumeli Fenerinin beyaz ve kırmızı ışıkları, geceleri denizciler için hayati bir öneme sahip. 

Günümüzde, Rumeli Feneri sadece denizcilik için değil, aynı zamanda turistik bir yer olarak da binlerce insanı kendine çekiyor. Fenerin çevresinde muhteşem Karadeniz manzaraları sunan seyir alanları, fotoğrafçılara harika kareler çekme fırsatı veriyor. Rumeli Fenerinin çevresindeki koylarda da sıcak yaz günlerinde serin Karadeniz sularının da tadını çıkarabilirsin. 

Konum Linki

Yazar Notu: Bölgedeki koylar bazı zamanlar çok dalgalı ve akıntılı olabildiği için acemi yüzücülerin buralarda çok dikkatli olması, sadece belirlenen alanlarda yüzmesi gerekiyor.

7. Sadberk Hanım Müzesi

Sadberk Hanım Müzesi dış görünümü

Sarıyer’de İstanbul Boğazı’nın kıyısında yer alan başka bir önemli kültür merkezi de Sadberk Hanım Müzesi. Türkiye'nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi, 1980 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından müze haline getirildi ve ismini Vehbi Koç'un eşi Sadberk Koç'tan alıyor. Müze, 19. yüzyıldan kalma tarihi olan bir yalı olan Azaryan Yalısı'nda hizmet veriyor. Sadberk Hanım Müzesi'nin koleksiyonları ise Sadberk Koç'un kişisel eşyaları ve sanat eserlerinin yanı sıra zengin arkeolojik ve etnografik eserlere de sahip. Müzede Osmanlı dönemine ait tekstil, el işi ve takıların yanında Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden getirilen arkeolojik eserleri de inceleyebilirsin.

Sadberk Hanım Müzesi, hem kalıcı koleksiyonları hem de geçici sergileriyle çok ilgi görüyor. Müzenin arkeoloji bölümü, Neolitik Çağ'dan günümüze uzanan eserleri sergilerken, etnografya bölümünde ise Osmanlı İmparatorluğu'nun günlük yaşamından kesitler sunuluyor. İstanbul Boğazı'nın eşsiz mimarisi eşliğinde tarih ve kültürle iç içe bir deneyim yaşamak istiyorsan Sadberk Müzesi, ideal bir adres. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 10 TL 

  • İndirimli Bilet: 7 TL (Müzekart ve Museum Pass kart sahipleri faydalanabilir) 

  • Öğretmen ve Öğrenci: 3 TL 

  • 65 yaş üzeri ziyaretçiler, engelli ziyaretçiler ve yanlarında 1 refakatçiler: Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Çarşamba günleri hariç haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık.

8. Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi sergilenen bazı klasik otomobiller

Sarıyer’in en özel müzelerinden biri de otomobil tutkunları için adeta bir cennet olan Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi. 2000 yılında iş insanı ve koleksiyoner Ural Ataman tarafından kurulan müze, 1920'lerden 1970'lere kadar uzanan döneme ait yaklaşık 60 tane klasik otomobilin sergilendiği geniş bir koleksiyona sahip. Bu otomobiller arasında Amerikan, Avrupa ve Asya üretimi çeşitli marka ile modeller var. Müzede sergilenen araçlar, sadece estetik ve mühendislik harikaları olarak değil, aynı zamanda dönemin sosyal ve kültürel yapısının ışık tutan tarihi objeler olarak da çok ilgi görüyor.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, klasik otomobillerin yanı sıra nostaljik atmosferiyle de dikkat çekiyor. Sergilenen her bir araç, titiz bir restorasyon sürecinin geçirilerek aslına uygun olarak korunmuş. Otomobil, nostalji ve tarih meraklıları için harika bir yer olan  Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi, herkes için ilham verici bir deneyim sunuyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 14 TL 

  • Öğrenci: 10 TL 

  • 65 yaş üstü ve engelli: Ücretsiz 

  • Müzekart ve Museum Pass sahipleri: Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 11.00-18.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Müzede ayrıca farklı dönemlerden benzin istasyonları, garajlar ve otomobil aksesuarları gibi detaylar da geçmişin ruhunu yansıttığı için görülmeye değer.

9. Sait Halim Paşa Yalısı

Sait Halim Paşa Yalısı denizden manzarası

İstanbul Boğazı kıyısında çarpıcı bir manzara sunan Sait Halim Paşa Yalısı, tarihi ve mimari değeri ile dikkat çekiyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen yalı, Neoklasik ve Osmanlı mimarisinin zarif bir karışımına sahip. Yalının içinde yer alan salonlar; yüksek tavanlar, lüks süslemeler ve göz alıcı detaylarla dönemin mimarlık anlayışının en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Günümüzde Sait Halim Paşa Yalısı, tarihi atmosferi ve eşsiz boğaz manzarasıyla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Düğünler, özel davetler, toplantılar ve kültürel etkinlikler için kullanılan yalı, aynı zamanda bir kültür ve sanat merkezi olarak da hizmet veriyor. 

Yalının iç mekanları, otantik dokusuna uygun olarak restore edilerek geçmişinin zarafetini tam olarak yansıtıyor. Sait Halim Paşa Yalısı, İstanbul'un tarihi mirasını ve kültürel zenginliğini gözlerin önüne seren önemli bir şaheser olarak ziyaret edilmeye değer. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Etkinliklere göre değişiyor

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-24.00 saatleri arasında açık.

10. Belgrad Orman İçi Dinlenme Tesisleri

Belgrad Ormanı görünümü

İstanbul'un yoğun şehir yaşamından uzaklaşmak için Sarıyer’de gidebileceğin en güzel yerlerden biri de Belgrad Ormanının kalbinde yer alan dinlenme tesisleri. Yürüyüş parkurları, piknik alanları ve spor sahaları gibi olanaklar sunan tesiste yemyeşil ormanın serin ve temiz havasında yenilenebilirsin. Dinlenme tesislerinde aile ve arkadaş grupları için çeşitli piknik ile mangal alanları da bulunuyor. Bu alanlar, hafta sonları ve tatillerde doğal güzelliklerini çıkararak vakit geçirmek isteyenlerin sıkça uğradığı yerlerden. Ayrıca çocuk oyun alanları ve spor sahalarının da olduğu dinlenme tesisi her yaştan insanın güzel zaman geçirebileceğin bir yer.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz 

Açık olduğu saatler

  • Yıl boyunca 7 gün 24 saat açık.

Yazar Notu:  Belgrad Orman İçi Dinlenme Tesisleri’nde taze ve yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltılarla da hafta sonuna güzel başlayabilirsin.

 

11. Maslak Kasırları

Maslak Kasırları güneşli günde manzrası

Sarıyer’in en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Maslak Kasırları, Osmanlı döneminin zarif mimarisini yansıtan etkileyici bir kompleks. 19. yüzyıl sonlarında Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Maslak Kasırları, ilk başlarda padişahların avlanma ve dinlenme alanı olarak kullanılıyordu. Kasırların içerdiği yemyeşil koru, hem doğal güzellikler hem de tarihi dokuyu bir arada sunuyor. Zarif pavyonlar, köşkler ve müştemilat binaları ile dikkat çeken kompleks, Osmanlı'nın son dönem mimarisinin ve sanatının güzel örneklerini sergiliyor.

Günümüzde Maslak Kasırları’nın içinde hizmet veren müzelerde ise Osmanlı dönemine ait belgeler, eşyalar ve eserleri inceleyebilirsin. Ayrıca kasırların geniş bahçeleri ve koruları, doğa yürüyüşleri veya piknik yapmak için harika bir ortam oluşturuyor. Tarih ve doğayı bir arada deneyimlemek isteyenler için harika bir adres olan Sarıyer Maslak Kasırları, İstanbul'un önemli kültürel ve tarihi miraslarından biri olarak keşfedilmeye değer.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş ücreti: 20 TL (tam bilet) 

  • İndirimli bilet: 10 TL (öğrenci, 65 yaş üstü, engelli) 

  • Müzekart ve Museum Pass sahipleri ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında açık.

12. Neşetsuyu Tabiat Parkı

Neşetsuyu Tabiat Parkı örnek görseli

Sarıyer’in başka bir huzurlu tabiat cenneti olan Neşetsuyu Tabiat Parkı, gürültüden uzakta doğayla iç içe vakit geçirmek için mükemmel bir kaçış noktası. Belgrad Ormanı'nın içinde bulunan tabiat parkı, ismini Neşetsuyu Deresi'nden alıyor. Park; yemyeşil ormanları, temiz havası ve huzur dolu atmosferiyle hem gençler hem de çocuklu aileler için keyifli bir doğa deneyimi yaşatıyor. Piknik alanları, yürüyüş parkurları, koşu yolları ve çocuk oyun alanları gibi çeşitli olanaklar bulabileceğin Neşetsuyu Tabiat Parkı’nda yılın her mevsimi doğanın bütün tonlarını bir arada görebilirsin.

Park, özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında. İstanbul’un stresinden uzaklaşmak isteyenler için huzurlu bir ortam sağlayan parkta kuş sesleri arasında doğa yürüyüşlerine çıkarak tertemiz havada yenilenebilirsin. Neşetsuyu Tabiat Parkı’nın oturma alanları ve piknik masalarında ise ailenle birlikte doğanın tadını çıkararak yorgunluk atabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz 

Açık olduğu saatler

  • Her gün 24 saat açık.

13. İBB Japon Bahçesi Parkı

Japon Bahçesi görünümü

Sarıyer’in en ilginç ve güzel parklarından biri de Japon kültürünün zarif mimarisini yansıtan İBB Japon Bahçesi Parkı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tematik park, Japon bahçe tasarımı inceliklerini yansıtan tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Göletler, şelaleler ve çiçekli bahçelerle süslü parkta Japon bahçe sanatının sembolü olan sakin ve huzuru atmosferi hissedeceksin. Japon Bahçesi Parkı, her yıl farklı güzellikler sunan bitki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Bahar aylarında açan kiraz çiçekleri (sakura), parka rengarenk bir hava katıyor ve Japonya’da gibi hissedeceğin muhteşem manzaralar sunuyor. Bonsai ağaçları ise parkın her köşesinde estetik bir uyum sağlıyor.

Japon kültürü daha yakından tanımak isteyenler için parkta zaman zaman kültürel etkinlikler ve sergiler düzenleniyor. Bu etkinliklere katılarak Japon çay seremonisi, ikebana (çiçek düzenleme sanatı) ve origami gibi geleneksel Japon sanatlarını deneme fırsatı bulabilirsin. İBB Japon Bahçesi Parkı, Sarıyer’de doğayla ve farklı bir kültürle iç huzur dolu anlar yaşamak isteyenler için mükemmel bir yer.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz 

Açık olduğu saatler

  • Her gün 08.00-18.00 saatleri arasında açık.

14. Marmaracık Milli Parkı

Marmaracık Milli Parkı görünümü

Sarıyer’in Karadeniz'in yer alanı en güzel parklarından olan Marmaracık Milli Parkı, doğa tutkunlarının mutlaka keşfetmesini önerdiğim yerler arasında. Milli park, zengin bitki örtüsü ve çeşitli hayvan türlerine ev sahipliği yaptığı için biyolojik çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Geniş orman alanları, çayırlar ve kıyı ekosistemleri ile ilgi gören Marmaracık Milli Parkı, doğanın içinde yürüyüşler yapmak, kuş gözlemciliği, bisiklet gezileri veya huzurlu atmosferde dinlenmek için harika bir yer. Bahar ve yaz aylarında rengarenk çiçeklerle süslenen parkta kış aylarında ise karla kaplı manzaraların tadını çıkarabilirsin.

Marmaracık Milli Parkı; yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, doğa sporları ve piknik alanlarının yanında donanımlı kamp alanlarıyla da çok ilgi görüyor. Karadeniz kıyısındaki plajlarda ise yaz aylarında kalabalıklardan uzakra serin sulara kendini bırakarak doyasıya yüzebilirsin. İstanbul'un ortasında gizli bir vahayı andıran Marmaracık Milli Parkı, doğanın tadını çıkarmak  ve şehir hayatının stresinden bir süre uzaklaşmak isteyen herkes için ideal bir yer.

Konum Linki

Yazar Notu: Parkta ateş yakılması yasak ve koylarda cankurtaran hizmeti olmadığı için acemi yüzücülerin çok dikkatli olması gerekiyor.

15. Kömürcü Bendi Milli Parkı

Kömürcü Bendi Milli Parkı uzun ağaçlar arasında görünümü

Sarıyer’in en önemli doğa koruma alanlarından biri olan Kömürcü Bendi Milli Parkı, ismini 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilen tarihi Kömürcü Bendi'nden alıyor. İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan yapı, günümüzde tarihi bir miras olarak kabul ediliyor. Kömürcü Bendi Milli Parkı geniş ormanlık alanları, yürüyüş parkurları ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Doğa yürüyüşleri, koşu, bisiklet gezileri ve piknik gibi aktiviteler için ideal olan milli park, büyük şehrin gürültüsünden uzakta huzurlu zamanlar geçirmek için ideal bir adres.

Park, Belgrad Ormanı'nın bir parçası ve özellikle hafta sonları, aileler ve arkadaş grupları tarafından piknik yapmak için ziyaret ediliyor. Parkın içindeki patikalarda yürüyüş yaparken, tarihi Kömürcü Bendi'ni ve çevresindeki rengarenk doğal güzellikleri de keşfe çıkabilirsin. 

Konum Linki

16. Yusuf Ziya Paşa Köşkü

Yusuf Ziya Paşa Köşkü dış görünümü

Sarıyer'in en dikkat çeken tarihi yapılarından biri de 1910 yılında inşa edilen Yusuf Ziya Paşa Köşkü (Perili Köşk). Köşk, etkileyici İstanbul Boğazı manzarası ve mimari özellikleriyle büyüleyici bir estetiğe sahip. Neo Gotik ve Art Nouveau tarzlarının birleşimi olan köşk, hem dış cephesi hem de iç dekorasyonu ile dönemin zarafetini yansıtıyor. Yusuf Ziya Paşa Köşkü, uzun süre boş kalması ve tamamlanmamasından dolayı dolayı halk arasında Perili Köşk ismini almış.

2000'li yılların başında kapsamlı bir restorasyon geçiren köşk, günümüzde iş ve kültür merkezi olarak kullanılıyor. Tarihi dokusunu koruyarak modernleşen yapı, Sarıyer'in simgelerinden biri haline gelmiş durumda. İstanbul Boğazı’nın hemen girişinde yer alması da köşkün değeri ve turistik cazibesini yükseltiyor. İstanbul’un tarih ve modern yüzünü bir arada sunan nadir örneklerden biri olan Yusuf Ziya Paşa Köşkü, hem sanat hem de mimari meraklılarının yakından görmesi gereken yerlerden. 

Konum Linki

17. Bentler Tabiat Parkı

Bentler Tabiat Parkı yürüyüş yolu

İstanbul'un en önemli doğa alanlarından biri olan Bentler Tabiat Parkı’nı da Sarıyer’de gezebilirsin. Belgrad Ormanı'nın bir parçası olan tabiat parkında kalabalık ve gürültüsünden uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirebilirsin. Park, adı içerisinde bulunan tarih bentlerden alıyor. Bu etkileyici bentler, 18. yüzyılda İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiş ve hala mimari yapılarını koruyorlar. Parkın içinde yer alan yürüyüş yolları, piknik alanları ve göletler ise hem tarihi bentleri hem de bölgenin doğal güzelliklerin keyfini çıkarma fırsatı sunuyor.

Bentler Tabiat Parkı, zengin bitki örtüsü ve çeşitli hayvan türleriyle biyolojik çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor. Meşe, gürgen, kestane gibi ağaç türlerinin yanı sıra parkta çeşitli kuş türlerine ve vahşi hayvanlara da rastlaman mümkün. Doğa tutkunları için yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunan parkta hem spor yapabilir hem de temiz havada haftanın yorgunluğunu atabilirsin. 

Konum Linki

18. Rumeli Feneri Topçu Kalesi

Rumeli Feneri Topçu Kalesi

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz ile buluştuğu harika bir konumda bulunan Rumeli Feneri Topçu Kalesi, tarihi Bizans dönemine kadar uzanan etkileyici bir yapı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde savunma amaçlı kullanılan ve 18. yüzyılda III. Selim tarafından yeniden tasarlanan kale, özellikle İstanbul Boğazı'nın güvenliği açısından kritik bir rol oynuyordu. Kalenin yerleşim düzeni, doğaya uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış ve günümüzde bile tarihi atmosferini koruyor. Kalenin içinde yer alan mevzileri ve askeri yapıları gezerek Osmanlı dönemine keyifli bir yolculuk yapabilirsin. 

Rumeli Feneri Topçu Kalesi, tarihi öneminin yanı sıra muhteşem manzarası için de çok ziyaret ediliyor. Kalenin surlarından Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarını izleyebilirsin. Aynı zamanda kale çevresindeki yürüyüş yolları ve yeşil alanlar da doğa tutkunları için keyifli bir gezi alanı. Tarih ve doğanın buluştuğu özel bir yer olan Rumeli Feneri Topçu Kalesi, Sarıyer'de hem tarih meraklıları hem de doğa tutkunlarının keşfedebileceği yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 40 TL 

  • Öğrenci Bilet: 20 TL 

  • 65 Yaş Üstü ve Engelliler: Ücretsiz 

  • Müzekart ve Museum Pass sahipleri: Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Her gün 09.00-18.00 saatleri arasında açık.

19. Garipçe Kalesi

Garipçe Kalesi görünümü

Sarıyer ilçesine bağlı küçük ve şirin bir köy olan Garipçe'de bulunan Garipçe Kalesi, İstanbul Boğazı'nın en dar noktalarından birinde çarpıcı bir manzara sunuyor. III. Mustafa döneminde (1757-1774) İstanbul Boğazı'nın savunma hattı için kıvrımlı şekilde yapılan Garipçe Kalesi, boğazın kontrolünü sağlamak ve olası saldırılara karşı korunmak için kullanıldı. Kalın taş duvarları, gözetleme kuleleri ve top mevzileriyle dikkat çeken kale, Osmanlı askeri mimarisinin güzel örneklerinden biri. Günümüzde ise Garipçe Kalesi, tarihi dokusunu koruyarak geçmişinin izlerini yakından görme fırsatı veriyor.

Garipçe Kalesi, tarihi zenginliğinin yanında doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor. Kalenin bulunduğu tepe, İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaralarını gözler önüne seriyor. Burada özellikle gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsin. Ayrıca Garipçe Köyü'nün merkezinde bulunan Garipçe Mahallesi de tarihi yapılarıyla keşfedilmeye değer güzellikte. Garipçe Kalesi, İstanbul'un tarihi ve doğasını bir arada yaşamak isteyenler için ideal bir yer.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz 

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-17.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Balıkçı köyü olarak bilinen Garipçe'de deniz manzaraları eşliğinde taze Karadeniz balıkları ve yöresel mezeler tadarak da yorgunluk atabilirsin.

20. Borusan Contemporary

Borusan Contemporary

İstanbul'un en modern sanat mekanlarından biri olan Borusan Contemporary, Sarıyer’in önemli kültür merkezleri arasında. 2011 yılında kapılarını açan çağdaş sanat müzesi, Borusan Holding'in ofis binası olarak da kullanılan Perili Köşk içinde hizmet veriyor. Tarihi Perili Köşk’ün otantik atmosferinde modern sanat eserlerinin sergilendiği müze, eşsiz bir sanat deneyimi yaşatıyor. Müzenin koleksiyonlarında yerli veya yabancı sanatçılara ait çağdaş sanat örnekleri, dijital sanat çalışmaları ve medya sanatı örnekleri sergileniyor. Borusan Contemporary, düzenli olarak yenilenen sergiler ve etkinliklerle sanat tutkunlarının İstanbul’da önemli buluşma noktalarından. 

Borusan Contemporary, sadece sergi alanlarıyla değil, sanatın pek çok dalında düzenlenen etkinlikleriyle de ilgi görüyor. Sanatın farklı dallarını ve tekniklerini keşfetmek isteyenler için yıl boyunca düzenlenen etkinlikler ve atölyelere katılarak güzel zaman geçirebilirsin. Sanat galerisinden izleyebileceğin muhteşem İstanbul Boğazı manzaraları da görülmeye değer güzellikte. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 150 TL 

  • İndirimli Bilet: 50 TL (12 yaş üstü öğrenciler, öğretmenler ve öğretim görevlileri, 60 yaş ve üzeri ziyaretçiler) 

  • Grup Bilet: 100 TL (10 kişi ve üstü)

  • Ücretsiz: Engelliler ve her engelliye refakat eden bir kişi, 12 yaş ve altı çocuklar ve onlara refakat eden bir kişi, basın mensupları, ICOM kart sahipleri ve kokartlı rehberler.

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-19.00 (Son giriş 18.00 saatleri arasında açık.

21. Elgiz Müze

Elgiz Müze iç görünümü

Türkiye'nin çağdaş sanat sahnelerine önemli katkılarda bulunan Elgiz Müze de Sarıyer’de sanat meraklılarının ziyaret edebileceği güzel yerler arasında. 2001 yılında koleksiyoncu Sevda ve Can Elgiz tarafından kurulan müze, Türkiye'de çağdaş sanatı desteklemek ve tanıtmak amacıyla açılan ilk özel müzelerden biri olarak dikkat çekiyor. Müzenin zengin koleksiyonlarında hem yerli hem de yabancı sanatçılara ait resim, heykel, fotoğraf gibi alanlarda çağdaş sanat eserleri sergileniyor. Elgiz Müze yıl boyu düzenlenen sergiler, sanat etkinlikleri ve eğitim programlarıyla da çok ilgi görüyor. 

Elgiz Müze, sadece koleksiyon ile değil, aynı zamanda geniş sanat alanlarıyla da öne çıkıyor. Müzenin terasında yer alan heykel parkı, etkileyici heykeller ve enstalasyonlara ev sahipliği yaparak açık havada keyifli sanat deneyimi yaşatıyor. Elgiz Müze, Sarıyer'in kültürel yaşamına değer katan önemli bir sanat merkezi olarak keşfedilmeye değer.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam Bilet: 50 TL 

  • Öğrenci Bilet: 25 TL 

  • 65 Yaş Üstü ve Engelliler: Ücretsiz 

  • Müzekart ve Museum Pass sahipleri: Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Yazar Notu: Müzenin eğitim programları, atölyeleri ve sanatçı söyleşileri, hem yetişkinler hem de çocuklar için öğretici olduğu kadar eğlenceli bir deneyim sunuyor.

22. Kilyos Sahili

Kilyos sahili güneşli günde temiz denizi görünümü

İstanbul'un en popüler yaz tatili cennetlerinden biri olan Kilyos sahili, Karadeniz’in tertemiz sularının tadını çıkarmak için ilk uğraman gereken yer. Uzun ve geniş sahil, şehrin kalabalığından uzaklaşıp güneşlenmek ve yüzmek için ideal. Kilyos, temiz kumsalları ve berrak deniziyle özellikle yaz aylarında hem halk hem de turistlerin çok ilgisini çekiyor. Sahil boyunca sıralanan restoranlar ve kafelerde deniz manzaraları eşliğinde yorgunluk atabilir veya gün batımlarında keyifli yürüyüşler yapabilirsin. Güneş şemsiyesi, şezlong, duş ve soyunma kabinleri gibi olanakları da sahilde bulabilirsin. Ayrıca Kilyos sahilinde rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak da mümkün.

Kilyos sahili, sadece denizin ve plajıyla değil, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. Bölgedeki yeşil ormanlık bölgeler, doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için ideal. Kilyos Kalesi gibi tarihi yapılar ise bölgenin zengin geçmişini keşfetme fırsatı veriyor. Sahil boyunca düzenlenen çeşitli müzik festivalleri ve etkinlikler de Kilyos'u yaz aylarında çok canlı bir turistik yer haline getiriyor. Kilyos sahili, hem yüzmek hem de doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyenler için doğru bir adres. 

Konum Linki

İpucu: Bu rota için araç kiralamak iyi bir fikir! Ekonomik, lüks, aile boyu araçları günlük, haftalık, aylık veya uzun dönem kiralayabilirsin. ENUYGUN’un avantajlı araç kiralama seçenekleri için tıkla!

23. Baykuş Plajı

Baykuş Plajı örnek görseli

Sarıyer’in en sevilen denize girme alanlarından biri olan Baykuş Plajı, İstanbul'da doğayla baş kalmak isteyenler için de saklı bir cennet. Karadeniz kıyısında uzanan plaj, sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Özellikle yaz aylarında denizin ve çeşitli su sporlarının tadını çıkarmak isteyenleri çıkarmak için gidebileceğin Baykuş Plajı, az bilindiği için bölgedeki diğer plajlara göre oldukça sakin. Kalabalıklardan uzakta yüzmek isteyenlere uygun olan Baykuş Plajı, temiz kumsalı ve berrak deniziyle Akdeniz sahillerini aratmıyor. Ayrıca plaj çevresindeki yeşil alanlar da doğa yürüyüşleri ve piknikleri kendine çekiyor.

Baykuş Plajı'nda şezlong, güneş şemsiyesi, duş, soyunma kabini gibi olanaklar bulabilirsin. Plajın çevresinde yer alan küçük kafelerde sunulan yiyecek ve içeceklerle de konforlu bir deniz günü yaşayabilirsin. Baykuş Plajı, doğanın tadını çıkarmak ve sakin bir ortamda yüzmek isteyenler için harika bir kaçış noktası.

Konum Linki

24. Altınkum Plajı

Altınkum Plajı manzarası

Sarıyer’in Karadeniz kıyısında bulunan en popüler plajlardan biri de Altınkum Plajı. Adını altın rengi kumlarından alan plaj, özellikle yaz aylarında denizin ve güneşin keyfini çıkarmak isteyenler için ideal. Geniş kumsalı ve temiz deniziyle bilinen Altınkum Plajı, hem aileler hem de gençler arasında çok popüler. Plajda şezlong, güneş şemsiyesi, duş, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek satan büfeler gibi olanaklar bulabilirsin. Ayrıca plajın güvenli yüzme alanları ve cankurtaran hizmetleri, özellikle çocuklu aileler için güvenli bir deniz günü yaşatıyor.

Altınkum Plajı, sadece temiz denizi ve kumsalı ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de dikkat çekiyor. Plaj voleybolu, su sporları ve plaj partileri gibi etkinlikler, ziyaretçilere eğlenceli ve hareketli bir tatil deneyimi sunuyor. Plajın çevresindeki doğal güzellikler ve yeşil alanlar ise doğayla iç içe vakit geçirmeyi sevenlere hitap ediyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Altınkum Plajı'nın çevresinde hizmet veren restoranlar ve kafelerde taze deniz ürünleri tadabilir veya çarpıcı Karadeniz manzaralarına karşı çayını yudumlayarak haftanın yorgunluğunu atabilirsin.

25. Uzunya Plajı

Uzunya Plajı temiz kumsalı manzarası

Sarıyer’e bağlı Demirciköy’de yer alan Uzunya Plajı, Karadeniz kıyısında uzanan ve doğayla iç içe bir plaj deneyimi sunan şehrin gizli güzelliklerinden biri. Uzunya Koyu'nda yer alan plaj, sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor. Geniş kumsalı ve temiz deniziyle ilgi gören Uzunya Plajı, özellikle hafta sonları İstanbul’dan uzaklaşıp rahatlamak isteyenler için harika bir yer. Plajda şezlong, güneş şemsiyesi, duş ve soyunma kabinleri gibi olanakların yanında deniz kenarında hizmet veren balık restoranları ve kafeler de bulabilirsin. Uzunya Plajı’nda doğal güzelliklerin tadını çıkarırken, aynı zamanda konforlu bir plaj deneyimi yaşayabilirsin. 

Uzunya Plajı’nda doğa yürüyüşleri, balık tutma etkinlikleri, bisiklet gezileri ve su sporları gibi etkinliklerle güzel bir yaz günü geçirebilirsin. Plajın çevresini saran yeşil alanlarda ise piknik yapmak isteyen aileleri kendine çekiyor. İstanbul’un kalabalık ve yoğun yaşamından bir süre uzaklaşıp denizin ve doğanın tadını çıkarmak için Uzunya Plajı, tercih edebileceğin güzel yerler arasında. Sarıyer’de denize girilecek yerler için tüm liste de bu yazıda seni bekliyor. 

Konum Linki

26. Kısırkaya Köyü Plajı

Kısırkaya Köyü Plajı görünümü

Sakin bir ortamda Karadeniz’in tadını çıkarmak için Kısırkaya Köyü Plajı’na da uğrayabilirsin. İstanbul'un en sakin plajlarından biri olan Kısırkaya Plajı, yaz aylarında bile sessiz ortamını ve doğal güzelliklerini korumayı başarıyor. Plaj, temiz kumsalı ve berrak deniziyle Akdeniz sahillerini aratmıyor.  Şezlong, güneş şemsiyesi, duş ve soyunma kabini gibi olanaklar sağlanan plajda atıştırmalıklar alabileceğin küçük tesisler de hizmet veriyor. Plaj çevresindeki yeşil alanlarda piknik yapabilir veya yürüyüş parkurlarında gezilere çıkarak çarpıcı Karadeniz manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsin.

Plajdan kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin Kısırkaya Köyü de yerel yaşamı ve kültürü keşfetmek isteyenler için ilginç bir deneyim sunuyor. Köydeki küçük balıkçı tekneleri ve sahil boyunca dizilen restoranlar, taze deniz ürünleri seven gastronomi meraklılarını kendine çekiyor. Kısırkaya Plajı, İstanbul’un keşfedilmemiş doğal güzelliklerinden biri ve huzurlu ortamıyla her yaştan insan için keyifli bir deniz günü yaşatıyor. 

Konum Linki

27. Altınkum Kadınlar Plajı

Altınkum Kadınlar Plajı örnek görseli

Karadeniz kıyısındaki özel plajlarından biri de sadece kadınlara hizmet veren Altınkum Kadınlar Plajı. Plaj, kadınların rahatça denizin ve güneşin tadını çıkarabilmeleri için özel olarak düzenlenmiş. Altınkum Kadınlar Plajı; geniş kumsalı, tertemiz denizi ve huzurlu atmosferiyle gözlerden uzakta yüzmek isteyenlerin ilk uğraması gereken yerlerden. Plaj, özellikle yaz aylarında hem İstanbullular hem de yabancı ziyaretçilerin çok ilgisini çekiyor. Şezlong, güneş şemsiyesi, duş ve soyunma kabinleri gibi temel olanaklar bulabileceğin plajda güvenli yüzme alanları ve cankurtaran hizmetleri de sağlanıyor. Plajın çevresinde yer alan kafeler ve büfelerde de atıştırmalıklar veya temel ihtiyaçlarını alabilirsin.

Altınkum Kadınlar Plajı’nda plaj voleybolu ve yelkenden kanoya çeşitli su sporları gibi etkinliklerle eğlenceli zaman geçirebilirsin. Plajın çevresindeki doğal güzellikler arasında ise doğa yürüyüşlerine çıkarak veya piknik yaparak dinlenebilirsin. Altınkum Kadınlar Plajı, sakin ve huzurlu atmosferiyle İstanbul’un stresli yaşamından bir süre uzaklaşmak isteyen kadınlar için mükemmel bir adres.

Konum Linki

Yazar Notu: Plaj sadece kadınlara özel ve 8 yaş ve üzeri erkek çocuklar plaja alınmıyor.

28. Kumköy

kumköy havadan görünümü

Sarıyer’in Karadeniz kıyısında yer alan şirin bir sahil köyü olan Kumköy, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle keyifli bir günübirlik gezi rotası. Kumköy, özellikle yaz aylarında İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp dinlenmek isteyen insanları kendine çekiyor. Kumköy; tertemiz sahili ve berrak deniziyle Karadeniz’in serin sularında yüzmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden. Kumköy, ayrıca yemyeşil ormanlar ve yürüyüş parkurlarıyla deniz tutkunları kadar doğa sevenler için de keyifli bir gezi deneyimi yaşatıyor. 

Kumköy'de sahil kenarında yerel halkın işlettiği balık restoranlarında taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadarak bütün yorgunluğunu atabilirsin. Köyün tarihi dokusu ve geleneksel mimarisi de kendine özgü atmosferiyle keşfedilmeye değer. Görebileceğin tarihi yapılar arasında ise eski Rum evleri özellikle dikkat çekiyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Kumköy'ün hareketli pazarlarına uğrayarak organik sebzeler, meyveler, yöresel yiyecekler ve bölgeye özgü el sanatı ürünleri almayı unutma.

29. İBB Duatepe Parkı

Sarıyer’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir rekreasyon alanı olan Duatepe Parkı, doğanın tadını çıkarmak ve harika manzaralar izlemek için ideal bir gezi alanı. Park, şehrin yoğunluğundan kaçmak isteyenler için huzurlu bir ortama sahip. İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzaralarını sunan Duatepe Parkı, özellikle gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekme fırsatı veriyor. Parkın geniş çimenlik alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları, doğanın içinde rahatlamak isteyenleri kendine çekiyor. Aileler için piknik ve çocuk oyun alanlarının da bulunduğu parkta çocuklu aileler de güzel zaman geçirebilirler. 

Duatepe Parkı, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinlikler için de kullanılıyor. Parkta düzenlenen çeşitli etkinlikler ve festivallere katılarak eğlenceli zaman geçirebilirsin. Ayrıca parkın çeşitli yerlerine yerleştirilen banklar ve oturma alanlarından İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzarasını izleyerek bütün yorgunluğunu atabilirsin. İBB Duatepe Parkı, İstanbul'un gizli kalmış yerlerinden biri ve her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip.

Konum Linki

30. Suma Plajı

Sarıyer’in en popüler ve hareketli plajlarından biri de Suma Plajı. Kilyos sahilinde bulunan plaj; geniş kumsalı, temiz denizi ve sunduğu zengin olanaklarla özellikle gençler arasında çok seviliyor. Suma Plajı’nda denizin ve güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra yaz boyu düzenlediği etkinlikler ve partilerle de güzel zaman geçirebilirsin. Plajda şezlong, güneş şemsiyesi, duş ve soyunma kabinleri, restoranlar ve kafeler gibi birçok olanak sağlanıyor. Suma Plajı’nda çocuklu ailelerin rahat etmesi için cankurtaran hizmeti de veriliyor. 

Suma Plajı, özellikle yaz aylarında düzenlediği çeşitli müzik festivalleri, plaj partileri ve spor etkinlikleriyle dikkat çekiyor. DJ performansları ve canlı müzik etkinlikleri, plajı gece boyunca hareketli tutuyor. Gündüzleri ise plaj voleybolu, su sporları ve yoga gibi aktivitelerle eğlenebileceğin plajın çevresindeki doğal güzellikler ve yeşil alanlar da doğa yürüyüşleri veya piknik yapabilirsin. 

Konum Linki

Sarıyer’i gezmeye başlamadan önce sana önerimiz güzel bir kahvaltı ile güne başlaman. En doğru seçimi yapmak için Sarıyer'in en iyi kahvaltı mekanları yazısına tıkla!


ipekincir
İpek İncir
588 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN