Karadeniz'de tatil denilince akla ilk gelen yerlerden olan Ordu antik dönemlerden itibaren önemini kaybetmeden günümüze kadar geliyor.Tarihi kayıtlarda Cotyora olarak geçen Ordu, yaz aylarında Karadeniz’in tertemiz sularının tadını çıkarabileceğin mavi bayraklı plajlarının yanı sıra kültür turları, yayla gezileri ve termal kaplıcalara düzenlenen sağlık turları ile de  şehri keşfe çıkabilirsin.

100 kilometreyi bulan kıyı şeridi ve 30’dan fazla plajıyla Karadeniz’in tatil cennetlerinden biri olan Ordu'yu anlatmaya geçmeden önce Ordu'ya seyahat edeceklerin bize en çok sorduğu birkaç soruyu senin için yanıtladık.

Ordu hangi ile yakın?

Şehrin güneyinde Tokat ve Sivas, batısında Samsun ve doğusunda Giresun yer alıyor.

Ordu’da ne yenilir?

Ordu seyahatin sırasında hamsi köftesi, pazı mücveri, taze bezelye kayganası, gürcü kavurması, pancar döşemesi gibi lezzetlerin tadına bakmadan dönmemeni öneriyoruz

Ordu kaç günde gezilir?

Ordu hem doğal hem de kültürel zenginlikleri ile adından sık sık bahsettiriyor. Ordu’yu tam olarak keşfetmek için en az 3-4 gününü ayırmanı öneriyoruz.

1. Ordu Boztepe

Boztepe

Hem Ordu'nun hem de Karadeniz'in panoramik manzaralarını izlenmek için mutlaka uğramanı önerdiğimiz Boztepe, şehrin en popüler gezi alanlarından biri. Ordu merkezinden hareket eden teleferikle 10 dakikada 500 metre yükseklikteki Boztepe’ye çıkabilir ve çam ormanlarının masmavi Karadeniz sularıyla buluştuğu panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsin.

Özellikle gün doğumu ve gün batımlarında muhteşem manzarayı izlerken çayını içebileceğin kır bahçeleri ve tertemiz havada yürüyüş yapabileceğin yürüyüş parkurlarıyla hafta sonları oldukça kalabalık olan Boztepe’de konaklayabileceğin oteller ve sevdiklerinle güzel zamanlar geçirebileceğin oteller bulunuyor.

Konum Linki

2. Yason Burnu

Yason Burnu

Büyüleyici Karadeniz manzarası, binlerce yılda rüzgâr ve dalgalarla şekillenmiş kaya oluşumlarıyla turistlerin fotoğraf çekmek için en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Yason Burnu, Perşembe İlçesine 15 km uzaklıkta yer alıyor.

1. derece arkeolojik ve 2. derece doğal sit alanı olarak korunan Yason Burnu; Karadeniz'in içlerine uzanan yarımadanın ucunda yer alan küçük deniz feneri, gün batımı manzarasıyla ünlü Yason Kilisesi, sahil boyunca sıralanan balık restoranları ve yürüyüş yollarıyla unutulmaz bir günlük gezi deneyimi sunuyor.

Yunan mitolojisinde Truva Savaşı'ndan önce yaşandığı söylenen Argonot efsanesinin geçtiği yer olduğu için yabancı turistlerin de sıkça ziyaret ettiği Yason Burnu’nu doğa gezileri veya fotoğraf safarileri ile keşfe çıkarak yılın her mevsimi harika fotoğraflar çekebilir; yaz aylarında düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak ise hem kamp yapabilir hem de eğlenceli zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu:Yaz aylarında bile serin olan Yason Burnu'nu ziyaret edeceksen yanına hırka almanı öneriyoruz.
 

3. Yason Kilisesi

Yason Kilisesi

Yason Burnu’nun en çok ziyaret edilen tarihi yapısı olan Yason Kilisesi, 1868 yılında bölgede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafından inşa edilmiş etkileyici bir tarihi hazine. Karadeniz ile Yason Burnu’na hakim bir tepede yükselen ve yüzlerce yıllık mimari özelliklerini günümüze kadar korumayı başarmış Yason Kilisesi, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında sunduğu büyüleyici manzaralardan dolayı turistlerin akınına uğruyor. Yemyeşil bir düzlükte sarp bir falez üzerinde etkileyici bir görüntü sunan tarihi kilisenin iç bölümlerini de gezebilir ve benzersiz fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kilise yakınlarında otopark bulunuyor.
 

4. Perşembe Yaylası

Perşembe Yaylası

Karadeniz'in de en güzel yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası ilkbahardan sonbaharın sonuna kadar ziyaret edebileceğin, en sevilen yeşil alanlardan biri. Bahar aylarında açan rengarenk yayla çiçekleri ve dağ laleleri arasında keyifli yürüyüşlere çıkabileceğin Perşembe Yaylası; ahşap yayla evleri, buz gibi dereleri ve etkileyici dağ manzaralarıyla fotoğrafçılık turlarının da değişmez adreslerinden biri.

Yaz aylarında yağlı güreş, at yarışı, folklor gösterileri ve konserler ile eğlenceli yayla şenliklerine ev sahipliği yapan Perşembe Yaylasında turizm olanakları da oldukça gelişmiş durumda. Yaylada market, restoran, kır bahçeleri, bungalov oteller, orman köşkleri, mesire alanları ve donanımlı kamp alanları bulabilirsin. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra bisiklet gezileri ve yamaç paraşütü gibi etkinlikler de yapabileceğin Perşembe Yaylası, Ordu'da mutlaka görmen gereken güzelliklerden biri.

Konum Linki

Yazar Notu: Eğer Perşembe Yaylası'na gitmeyi düşünüyorsan yanına istek ve ihtiyaçlarını almanı öneriyoruz.
 

5. Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi

Ordu’nun binlerce yıllık tarihi ve kültürüyle ilgili  bilgiler alabileceğin Paşaoğlu Konağı  Etnografya Müzesi, Taş Ocak Caddesi üzerinde kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. 1896 yılında inşa edilen etkileyici bir Osmanlı yapısı olan Paşaoğlu Konağı’nın odalarında zengin koleksiyonlar bulunuyor.

19. yüzyılın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul edilen Paşaoğlu Konağı’nın dönem mobilyaları ile süslü odalarında tarihi silahlar, takılar, el sanatı ürünleri, yöresel kadın ve erkek giysileri yer alıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretisz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-17.00

6. Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi

Ordu'nun kültürel yapısını, el sanatı ürünlerini ve geleneksel yaşam tarzını anlamak için ziyaret edebileceğin en popüler yerlerden biri olan Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi, Ünye Evi olarak da biliniyor. İlçe merkezinden kolayca yürüyerek ulaşabileceğin Hacı Emin Caddesi üzerinde yer alan müze, 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olan kesme taş ve ahşap tasarımlı bir konakta hizmet veriyor.

Zengin koleksiyonlarında selamlık, gelinlik odası, kaptan odası, mutfak, sofa, şark köşeleri ve antika mobilyalar arasında geleneksel Karadeniz yaşamını detaylı bir şekilde inceleyebileceğin müze; sanat atölyeleri, workshoplar, geleneksel çocuk oyunları, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri gibi pek çok etkinliğinden dolayı yaşayan müze unvanına sahip. Somut ve somut olmayan kültürel miras araştırmalarının da yapıldığı müzeyi mutlaka ziyaret etmeni öneriyoruz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretisz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri kapalı
  • Diğer günler 09.00-17.00

7. Taşbaşı Kültür Merkezi

Taşbaşı Kültür Merkezi

Ordu merkezinde Taşbaşı Mahallesi'nde 1853 yılında inşa edilen tarihi bir Rum Ortodoks kilisesinin restore edilmesiyle ziyarete açılan Taşbaşı Kültür Merkezi, hem çarpıcı mimarisi hem de zengin koleksiyonlarıyla ziyaret edilmeye değer yerlerden biri.

1937 ile 1977 yılları arasında hapishane olarak kullanılan kilise, Karadeniz kıyısında sunduğu büyüleyici manzarasıyla özellikle gün batımlarında fotoğraf çekmek isteyen turistler tarafından çok ziyaret ediliyor. Taşbaşı Kültür Merkezi'nin etkinlik takvimini inceleyerek yıl boyu düzenlenen atölyeler, workshoplar, kültür ve sanat etkinliklerine katılabilir, kilisenin tarihi atmosferinde keyifli zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

8. Bolaman Kalesi

Bolaman Kalesi

Ordu’nun simgesel yapılarından biri olan ve kendine özgü büyüleyici mimarisiyle kartpostalları süsleyen Bolaman Kalesi; alt bölümü kesme taş, üst bölümü ise ahşap olarak inşa edilmiş bir tarihi yapı olarak karşımıza çıkıyor. Bizans döneminde gözetleme ve karakol amacıyla inşa edilen Osmanlı döneminde ise geliştirilen kale, hem tarih hem de mimari meraklılarının ilgisini çekiyor. Günümüzde kent müzesi olarak hizmet veren Bolaman Kalesinin dönem mobilyaları, antikalar ve el sanatı eserleriyle süslü odalarını gezerek tarihte yolculuk yapabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kaleyi yalnızca dışarıdan görebiliyor ve içeri giremiyorsun. Fakat gitmişken manzaranın tadını çıkarıp kalenin hemen yanındaki sularda deniz keyfi yapabilirsin.
 

9. Ablak Taşı

Ablak Taşı

Ordu'da mutlaka keşfetmen gereken doğa koruma alanlarından biri de Kabadüz ilçesi sınırlarında yer alan Ablak Taşı. Sarp bir kayanın zirvesinde doğal yollarla oluşmuş bir seyir terası olan Ablak Taşı, inanılmaz manzarasından dolayı doğa yürüyüşlerinin değişmez adreslerinden biri haline geldi. İhtişamlı Geçilmez Kanyonu’nun da bir parçası olan seyir alanının ladin ormanlarıyla çevrisi muhteşem atmosferinde neredeyse çevre şehirlere kadar uzanan kesintisiz panoramik manzarası bulunuyor.

Konum Linki

İpucu: En iyi otel fiyatlarını tek bir yerde görmek, seçeceğin otel hakkında bilgi almak ve saniyeler içinde rezervasyon yapmak için ENUYGUN'da Ordu otelleri araştırmasına başlayabilirsin.

10. Ortaköy Şelalesi

Ortaköy Şelalesi

Ordu'da yılın her mevsimi farklı güzelliğe sahip olan Ortaköy Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla görülmeye değer yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Seyir terasları, mesire alanları ve yürüyüş yolları ile turizme kazandırılan şelale, binlerce yılda şekillenmiş etkileyici kaya oluşumlarıyla her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Fındık bahçeleri arasında uzanan  patika bir yolla ulaşabileceğin, gizli kalmış bu güzellik sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. 

Konum Linki

11. Ulugöl Tabiat Parkı

Ulugöl Ordu

Ordu'nun Gölköy ilçesinde yer alan ve 2009 yılında el değmemiş güzelliklerinin korunması için milli park ilan edilen Ulugöl Tabiat Parkı; kızılçam, kayın, gürgen ve akçaağaç ormanları arasında doğa yürüyüşüne çıkmak için gidebileceğin en güzel yer. Mavi ve yeşilin her tonunun birbirine karıştığı 3 tane büyüleyici göle ev sahipliği yapan tabiat parkı, endemik bitki türlerinin yanı sıra vahşi yaşam zenginliği ile de tüm Türkiye'den fotoğrafçıları kendine çekiyor.

Rehberli doğa yürüyüşlerine çıkarak 3 gölün çevresinde gezebilir, seyir teraslarında muhteşem fotoğraflar çekebilir, göllerde düzenlenen kano gezileri veya balıkçılık turlarına katılarak yılın yorgunluğunu atabilirsin. Temiz havasından dolayı solunum rahatsızlığı çekenlere de iyi geleceğine inanıyoruz.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 07.00-01.00

Yazar Notu: Parka çıkan yollar biraz virajlı. Araç kullanırken dikkatli olmanı öneriyoruz.
 

12. Çambaşı Yaylası

Çambaşı Yaylası

Karadeniz’in en güzel yaylalarından biri olarak gösterilen ve turizm olanaklarının çok geliştiği Çambaşı Yaylası, Ordu'nun Kabadüz ilçesi sınırlarında yer alıyor. Bölgedeki en büyük yaylalardan biri olan, içerisinde konaklayabileceğin bungalov oteller, doğa otelleri, orman köşkleri ve yayla evlerinin hizmet verdiği Çambaşı Yaylası, yaz sıcaklarından kaçılabilecek en güzel yerler arasında.

Çam ormanları arasında uzanan yürüyüş yolları, tertemiz havası ve buz gibi kaynak sularıyla Ordu’da kesinlikle uğramanı önerdiğimiz yerlerden olan Çambaşı Yaylası, kış aylarında da Çambaşı Kayak Merkezi ile oldukça hareketli. Yıl boyu yamaç paraşütünden dağ bisikleti turlarına, doğa yürüyüşlerinden kampçılığa kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan yaylaya Ordu'da her saat bulabileceğin Kabadüz minibüsleri ile kolayca gidebilirsin.

Konum Linki

13. Çambaşı Kayak Merkezi

Çambaşı Kayak Merkezi

Karadeniz'in en büyük yaylalarından biri olan Çambaşı Yaylası'nın içerisinde hizmet veren Çambaşı Kayak Merkezi; 11 kayak pisti, kayak ve snowboard eğitimi alabileceğin tesisler, bungalov oteller, kafeler ve restoranlarıyla kış aylarında uğrayabileceğin sevilen turistik merkezlerden biri. Her zorluk derecisine göre düzenlenmiş pistlerinde gün boyu kayak yapabileceğin merkezde akşamları ise restoranlarda şömine başında yöresel lezzetlerle romantik akşam yemekleri tadabilirsin.

Muhteşem kar manzaraları eşliğinde rehberli doğa yürüyüşlerine çıkabileceğin Çambaşı Kayak Merkezi, bahar ve yaz aylarına da hem yürüyüş hem de kamp yapmak için tercih ediliyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Ordu'dan sık sık kalkan minibüsler veya kayak turlarıyla Çambaşı Kayak Merkezi’ne rahatlıkla gidebilirsin.
 

14. Hoynat Adası

Hoynat Adası

Perşembe ilçesinde Hoynat Tüneli’nin hemen karşısında yer alan küçük Hoynat Adası, üzerinde hiçbir yapılaşmanın olmadığı ve tekne gezileri ile ziyaret edebileceğin bir turistik gezi alanı. Antik zamanlarda sığınak olarak kullanılan ve günümüze kalan küçük sur kalıntıları ile etkileyici manzaralar sunan Hoynat Adası, aynı zamanda Türkiye'de karabatakların yuva yaptığı tek yer olmasıyla da ünlü.

Hem karabataklar hem de gümüş martılar için doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri tarafından sıkça ziyaret edilen ada, kuş koruma alanı ilan edilerek korumaya alındı. Karşısındaki seyir teraslarından veya tekne gezileriyle harika karabatak fotoğrafları çekebileceğin Hoynat Adası, keşfedilmeye değer güzellikte.

Konum Linki

15. Bozukkale (Cotyora)

Cotyara

Ordu şehrinin ilk kurulduğu yer olan Bozukkale, 2. derece arkeolojik sit alanı olarak karşımıza çıkıyor. 11. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilen gözetleme kulesini ve Loryma Antik Kenti kalıntılarını, Bozukkale Körfezi’nin büyüleyici manzaraları eşliğinde gezebileceğin bölge, masmavi denizin ve yemyeşil ormanların büyüleyici manzarasından dolayı tekne gezilerinin de en sevilen mola noktalarından biri. Hem rehberli doğa yürüyüşleri hem de yat ve tekne gezileri ile sen de Bozukkale’nin doğal güzelliğini ve tarihi yapılarını yakından görebilirsin.

Yazar Notu: Bozukkale'ye ulaşım yalnızca deniz yolu üzerinden gerçekleştiriliyor.
 

16. Çişeli Şelalesi

Çişeli Şelalesi

Ordu'nun en bilinen tabiat harikalarından biri olan Çişeli Şelalesi, yemyeşil bitki örtüsü arasından 11 metre yükseklikten dökülen bembeyaz suları ve buz gibi sularla dolu kaya göleti ile özellikle yaz gezilerinin sevilen adresleri arasında. Ordu merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresinde mangal yapabileceğin mesire alanları ve yürüyüş yolları bulabileceğin Çişeli Şelalesi’nin buz gibi göletinde ise yaz aylarında doyasıya yüzerek serinleyebilirsin.

Fotoğrafçılık turları ve doğa gezileri ile güzelliğini keşfe çıkabileceğin Çişeli Şelalesi, özellikle hafta sonları çok kalabalık olduğu için şelaleyi hafta içi daha sakin bir zamanda ziyaret ederek harika fotoğrafları çekebilir ve tertemiz havada doğa ile baş başa yılın bütün yorgunluğunu atabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Şelaleye Ulugöl Parkı üzerinden giden yol tehlikeli. Şelaleye gelmek için anayolu kullanmanı öneriyoruz.
 

17. Asarkaya Kent Ormanı

asarkaya kent ormanı

Ordu'nun başka bir sevilen yeşil alanı da hem mesire alanları hem yürüyüş yollarından muhteşem Karadeniz manzaraları izleyebileceğin Asarkaya Kent Ormanı. Ünye ilçesine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Sonbahar aylarında sararmış yapraklar, yaz aylarında ise çiçek açan ağaçlarıyla Türkiye'nin her yerinden gelen fotoğrafçılara farklı kareler sunan Asarkaya Kent Ormanı, yüzlerce kuş türünün yanı sıraa endemik bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor. Kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşlerinin de Ordu'daki önemli adreslerinden biri olan orman panoramik Karadeniz manzaraları eşliğinde mesire alanlarında zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Araç girişi 65 TL

Yazar Notu: 2023 Nisan ayı itibarıyla otomobille giriş ücreri 15 TL, semaverde çay keyfi yapmak isterseniz 65 TL gibi bir ücret ödemelisiniz. Ayrıca tuvalet ve mescit bulunuyor.

18. Gaga Gölü

Gaga Gölü

Doğaseverlerin Ordu gezisinde kesinlikle keşfetmesi gereken bir doğa harikası olan Gaga Gölü kerevit ve sazan balığı zenginliğinden dolayı balıkçılık turları için de sıkça ziyaret ediliyor. Gölün ortasında yer alan küçük adasıyla her mevsim büyüleyici manzaralara sahip olup Gaga Gölü’nde yaz aylarında kanoyla veya küçük sandallarla gezilere çıkabilir;  el değmemiş bir güzelliğe sahip olan göl çevresinde kamp yapabilir veya sessiz ve huzurlu ortamda olta balık tutarak ruhunu dinlendirebilirsin.

Konum Linki

İpucu: Otobüs biletini ENUYGUN'dan kolayca alabileceğini unutma! Otobüs biletinde değişiklik ve iptal işlemlerini tek tıkla yapabilir, farklı firma ve seferleri karşılaştırabilirsin. Yola çıkmaya hazırsan Ordu otobüs bileti almak için tıkla!

Otobüs Bileti

19. Küpkaya Kanyonu

Küpkaya

Ordu'da düzenlenen doğa sporları ve gezilerinin en önemli adreslerinden biri olarak her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen 2 kilometre uzunluğundaki Küpkaya Kanyonu, doğanın huzurlu atmosferinde zaman geçebileceğin yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sarp kayalar arasından akan buz gibi sularında kano gezileri ve rafting yapabileceğin Küpkaya Kanyonunu iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarında keşfe çıkabilir, seyir teraslarından ise devasa kanyon duvarlarının harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Yıl boyunca kampçılık, tırmanma ve dağcılık gibi pek çok etkinliğin düzenlendiği Küpkaya Kanyonu yazın en sıcak günlerinde bile serinleyeceğin sulara sahip.

Konum Linki

20. Ünye Kalesi

Ünye Kalesi

M.Ö. 250 yılında Pontus Kralı 2. Mitradates tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Ünye Kalesi, görkemli manzarası ve etkileyici kaya mezarlarıyla ziyaretçilerini büyülüyor.

Dik kaya duvarlarına oyularak inşa edilen gözetleme kuleleri ve kaya mezarları ile tüm dünyada tarih meraklılarının ilgisini çeken Ünye Kalesi; Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerinde de kullanılmaya devam etmiş ve özellikle Osman döneminde oldukça geliştirilmiş. İhtişamlı kalenin iç bölümlerini gezebilir; kalenin karşısından ise hem kale surlarının hem de büyüleyici kaya mezarlarının harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Tadilat nedeniyle kapalı.
 

21. Ohtamış Şelalesi

Ohtamış Şelalesi

Ohtamış Şelalesi, Sarmaşıkların sardığı sarp kayalar arasından 30 metre yükseklikten dökülen buz gibi sularıyla Karadeniz'in en büyük şelalelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Taşlı bir patikadan ulaşabileceğin şelale, tertemiz havası ve yaz aylarında bile buz gibi kalan şelale göletiyle yılın yorgunluğunu atmak için gidebileceğin en güzel yerlerden.

Ordu'ya da sadece 38 kilometre uzaklıkta yer alan Ohtamış Şelalesi, günübirlik gezi ve pikniklerin yanı sıra doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık turları ve kampçılık için de sıkça ziyaret ediliyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Ordu’dan sık aralıklar ile kalkan Ulubey minibüsleri ile şelaleye kolayca ulaşabilirsin.
 

22. Çamlık Koyu

Çamlık Koyu

Çamlık Koyu, Fokfok adı verilen doğal falez oluşumlarının süslediği büyüleyici sahil Ünye ilçesinin en çok ziyaret edilen güzelliklerinden. Kalabalıklardan uzak denize girmek, mesire alanlarında piknik yapmak, tertemiz havada yürüyüşe çıkmak veya kamp yapmak için Karadeniz’in en özel yerlerinden olduğunu söyleyebiliriz. 

Konum Linki

Yazar Notu: Dalgalı bir denize sahip olduğu için çocuklu ailelerin ve yüzme bilmeyenlerin dikkatli olmasını öneriyoruz.
 

23. Uzunkum Plajı

Uzunkum Plajı

Güzelliği sayesinde Ege ve Akdeniz plalarını aratmayacak yapıda olan Uzunkum Plajı incecik kumlu sahili ve masmavi plajı ile her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin turistik tesisler, kafeler, kamp alanları ve restoranlar bulunan palj, Ünye ilçesine 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Özellikle yaz aylarında Ordu halkının yanı sıra Türkiye’nin pek çok şehrinden gelen tatilcileri de misafir eden Uzunkum Plajı, dalgalı ve rüzgârlı bir denize sahip olduğu için rüzgâr sörfü, yelken, deniz paraşütü gibi su sporları yapmak için de ideal. Plaj çevresinde uzanan yürüyüş parkurunda gün batımında keyifli yürüyüşler yapabilir, plaj çevresinde her bütçeye uygun hizmet veren aile pansiyonları, butik oteller veya apart otellerde konaklayabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Plajda gün batımında manzara muhteşem. Kesinlikle izlenmeye ve fotoğraflanmaya değer.
 

24. Kurul Kalesi

Kurul Castle

Sivri bir kaya üzerine inşa edilmiş çarpıcı bir yapı olan kale, 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altında bulunuyor. M.Ö. 2. veya 1. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 2010 yılından beri kazı çalışmalarının yapıldığı kalenin binlerce yıllık tapınaklarında Tanrıça Kibele heykelleri ve pişmiş topraktan yapılmış süslemeler gibi pek çok önemli tarihi eser bulundu. Kale gezinde hem kalenin iç bölümlerini inceleyebilir hem de Ordu'nun kuş bakışı panoramik fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kurul Kalesi’nin zirvesine 100 tane antik merdivenle ulaşılabiliyor. Çocuklu aileler ve yaşlılar için çok uygun olmayabilir.
 

25. Uzundere Şelalesi

Uzundere Şelalesi

100 metre yükseklikteki düz kaya duvarları arasından süzülen bembeyaz sularıyla her mevsim fotoğrafçıların ilgisini çeken ve Karadeniz’in en yüksek şelalelerinden biri olan Uzundere Şelalesi, ismini bu uzunluğundan alıyor.  

7 tane irili ufaklı şelalenin bulunduğu bölge, özellikle yaz aylarında doğa gezileri, piknik yapmak, kaya tırmanma, dağcılık ve kampçılık gibi aktiviteler için ziyaret ediliyor. Sıcak günlerde buz gibi göletinde serinleyebileceğin Uzundere Şelalesi’nin ihtişamlı manzaralarını seyir terasından izleyebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Merkezden kalkan minibüsler ile şelaleye kolayaca ulaşabilirsin.
 

26. Çamaş Kanyonu

Çamaş Kanyonu

Ordu'nun en popüler doğa sporları merkezlerinden biri olan  Çamaş Kanyonu, yılın her mevsimi doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık turları, kaya tırmanma, dağcılık, kampçılık ve dağ bisikleti gezileri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yaz aylarında buz gibi sularında devasa kaya blokları arasında serinleyebileceğim Çamaş Kanyonu, zengin balık çeşitliliğine sahip akarsularından dolayı olta balıkçılığı yaparak yorgunluk atmak için de en güzel yerler arasında. 150 metre uzunluğa ve 15 metre yüksekliğe sahip Çamaş Kanyonu, hem spor yapmak hem de dinlenmek için uğrayabileceğin en özel yerlerden biri.

Konum Linki

Yazar Notu: Kanyona giden yol fazla eğilimli. Kış aylarında gitmeyi düşünüyorsan zincir takmanı öneriyoruz.
 

27. Sayacabaşı Mesire Alanı

Sayacabaşı

Sayacabaşı Mesire Alanı, özellikle yaz aylarında doğanın içinde keyifli bir gün geçirmek ve piknik yapmak için hem Ordu halkının hem de şehri gezen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 6,5 hektarlık geniş bir yeşil alana yayılan içerisinde restoran, kır bahçeleri, Karadeniz ekmekleri alabileceğin bir fırın, yürüyüş yolları, çeşmeler, tuvaletler, mesire ve kamp alanları olan bölge ziyaretçileri tarafından çok seviliyor. 

Sayacabaşı Mesire Alanı, tertemiz havada yürüyüş yapmak veya çadır kurarak birkaç gün mola vermek için gidebileceğin Ordu’ya en yakın yeşil alanlardan. Çam ormanları arasında kurulan salıncaklarda ve hamaklarda gün boyu yorgunluk atabileceğin mesire a

Konum Linki

Yazar Notu: Ordu merkezden kalkan Ulubey veya Sayaca Köyü minibüsleri ile bölgeye ulaşım sağlayabilirsin.
 

28. Yoroz Kent Ormanı

Yoroz Kent Ormanı

Doğal güzellikleri açısından tam bir cennet olan Yoroz Kent Ormanı, tertemiz havası ve eşsiz manzaraları ile keyifli bir doğaya kaçış deneyimi sunuyor. 32 hektar gibi büyük bir yeşil alanı kapsayan, kızılçam ormanları içinde uzanan yürüyüş yollarıyla gezebileceğin kent ormanı, kaya zirvelerinde bulunan seyir terasları ile muhteşem panoramik fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.

Oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasından dolayı solunum rahatsızlıkları yaşayanların da ziyaret etmesini önerdiğimiz Yoroz Kent Ormanı gezisinde ormanlar içinde gizlenmiş küçük ahşap evlerin fotoğraflarını çekebilir, ağaçlar üzerine inşa edilmiş gözlem kulelerinden şahin, atmaca, kartal gibi onlarca kuş türünü gözlemleyebilirsin. Donanımlı kamp alanları da bulabileceğin kent ormanı, şehre yakınlığından dolayı kamp yapmak isteyenlerin de en çok tercih ettiği yerlerden.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Yazar Notu: Araç ile belli bir noktaya kadar ulaşım sağlayabiliyorsun. Ormana ulaşmak için ahşap merdivenlerden çıkman gerekiyor.
 

29. Kadılar Yokuşu

Kadılar Yokuşu

Ordu'nun tarihi ilçesi Ünye'de yer alan ve Osmanlı döneminde sokak boyunca sıralanan konaklarda ünlü kadıların yetiştirildiği Kadılar Yokuşu, günümüzde çok sevilen bir gezi alanı. Karadeniz’e özgü taş ve ahşap mimarili iki katlı konakların sıralandığı yokuş, Cumhuriyet Meydanı'na kadar dik bir şekilde ilerliyor.

Ordu’da fotoğrafçılık turlarının mutlaka ziyaret ettiği yerlerden olan ve tam bir açık hava müzesini andıran Kadılar Yokuşu’nun Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürürken müze olarak hizmet veren bazı kadı konaklarının iç bölümlerini gezebilir; Osmanlı dönemi mobilyaları, tarihi eşyalar ve antikalarla süslü odaları dolaşarak unutulmaz fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Sokaklar yokuşlu olduğu için ayağına rahat bir ayakkabı giymeyi sakın unutma.
 

30. Keyfalan Yaylası

Keyfalan Yaylası

 Deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte yer alan Keyfalan Yaylası, Ordu’ya 134 kilometre uzaklıkta yer alıyor. En sıcak yaz günlerinde bile serin kalan havası, tertemiz kaynak suları ve geleneksel yayla evleri ile mutlaka görmen gereken yayla,1995 yılında turizm bölgesi ilan edildi.

Suyunun ve havasının baş ağrısından solunum sorunlarına kadar pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen, bu nedenle sağlık turlarının da düzenlendiği Keyfalan Yaylası’nı gezerken yaylada üretilen organik tarımsal ve hayvansal ürünler satın alabilir, köy kahvaltıları ve yöresel yemeklerin tadını çıkarabilirs. Kış aylarında kar manzaraları eşliğinde rehberli yürüyüşlere de katılabileceğin Keyfalan Yaylası’nın donanımlı kamp alanlarında ise çadırını kurarak sevdiklerinle güzeş vakitler geçirebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Tesisin içerisinde buluan restoran bölümünde yumurtalı pideyi denemeni öneriyoruz.
 

31. Çaka Plajı

Çaka Plajı

Bembeyaz kumlardan oluşan uzun sahili ve masmavi denizi ile Akdeniz plajlarına benzeyen Çaka Plajı, denizin ve güneşin tadını çıkarmak için gidebileceğin yerlerin başında geliyor.

Hemen arkasından başlayan çam ormanlarıyla yeşil ve mavinin adeta bütünleştiği bir cennet olan Çaka Plajı, Ordu'nun sevilen ilçelerinden Perşembe’ye sadece 10 dakika uzaklıkta yer alıyor. Plaj içerisinde  şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin tesisler, kafeler, restoranlar bulunurken, plaj çevresinde konaklama sağlayabileceğin oteller bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Plaja,Ordu otogarından sık aralıklarla minibüsler kalıkıyor.
 

32. Uluvahta Yaylası

Uluvahta Yaylası

Yayla turizmi denilince akla ilk gelen yerlerden olan Uluvahta Yaylası, özellikle yaz aylarında çok ziyaret ediliyor. 50.000’den fazla kişinin katıldığı yayla şenlikleriyle de ünlü Uluvahta Yaylasında; mesire alanları, kır bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları da bulunuyor.

Muhteşem dağ manzaraları ve sarı kır çiçekleri arasında keyifli yayla gezilerine çıkmak, piknik yapmak ve organik ürünler satın almak için yaylaya uğrayabilirsin.

Ordu Otogarında sık aralıklarla bulabileceğin Gölköy minibüsleriyle Uluvahta Yaylasına ulaşabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Uluvahta Yaylası diğer yaylalardan farklı olarak yaz aylarında son derece sıcak oluyor. Yanına güneş kremi ve şapka almanı öneriyoruz.
 

33. Gölköy Kalesi

gölköy kalesi

Gölköy ilçe merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Gölköy Kalesi, şehrin görülmeye değer tarihi hazinelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. M.Ö. 3. yüzyılda efsanevi Pers Kralı Dara tarafından yaptırıldığı düşünülen kale, 1997 yılında UNESCO Dünya Antik Eserler Listesi’ne de dahil edildi. Tarih ve kültür gezileri ile ziyaret edebileceğin etkileyici Gölköy Kalesi, bölgeye hakim bir noktada gözetleme amacıyla inşa edilmiş ve günümüze kadar ayakta kalmış surlarından sunduğu panoramik manzaralardan dolayı çok ziyaret ediliyor.

Konum Linki

34. Fatsa Bolaman

Fatsa Bolaman

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı çok sevilen bir sahil kasabası olan Bolaman, huzurlu atmosferi ve sokaklarını süsleyen tarihi konaklarıyla adını duyuruyor. Balıkçılık ve fındık üretimi ile bilinen Bolaman’ın sahilinde sıralanan salaş balık restoranları da yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Yarı taş yarı ahşap mimarisiyle ülkemizin en kendine özgü kalelerinden biri olan Bolaman Kalesini ziyaret etmeni önerdiğimiz Ordu gezinde yerel restoranara uğrayıp lezzetli pidelerin tadına bakmayı unutmamanı öneriyoruz.

Konum Linki

35. Aktaş Plajı

Aktaş Plajı

Ordu’nun sevilen turistik ilçelerinden Perşembe’nin merkezine sadece 1 kilometre uzaklıkta, Saray Caddesi üzerinde Perşembe Tüneli’nin hemen yanında yer alan küçük Aktaş Plajı, tertemiz denizi ile bölgenin en ilgi gören plajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Son yıllarda restoranlar, turistik tesisler ve kafelerin sıralandığı sahil yoluyla yenilenmesi gündemde olan Aktaş Plajı’na Perşembe’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra uğrayarak, Karadeniz'in masmavi sularında çam ormanları manzarası eşliğinde doyasıya yüzebilir, sevdiklerinle güzel vakitler geçirebilirsin.

Konum Linki

36. Ünye At Çiftliği

Ünye At Çiftliği

Ordu’da görülmesi gereken yerlerden olan Ünye At Çiftliği her yaştan misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Her yaş grubu için binicilik eğitimlerinin verildiği çiftlikte belirli dönemlerde at yarışlarının düzenlendiği bir hipodrom, restoranlar, eğlenceli çocuk oyun alanları ve spor sahaları da bulunuyor.

Dere üstünde harika manzaralar izleyebileceğin küçük bir teleferik, eğlenceli bir zipline ve çocukların midilli atlarla keyifle gezebileceği parkurlara sahip Ünye At Çiftliği, her yaz hareketli festivallere de sahne oluyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Ordu Otogarında sık aralıklarla bulabileceğin Ünye minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirsin.
 

37. Fatsa Yalıköy 

Fatsa Yalıköy

Fatsa ilçesinin başka bir turistik sahil kasabası olan Yalıköy, çam ormanlarının çevrelediği altın kumlu sahili ve huzurlu atmosferi ile her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Tüm gün kristal berraklığındaki tertemiz denizinin tadını çıkarabileceğin ve çam ormanları arasında yürüyüşe çıkabileceğin Yalıköy'de, akşamları ise ünlü Yalıköy köftelerinin tadına bakabilirsin. Lezzetli ekmekleriyle de ünlü olan Yalıköy’ün pazarını ziyaret ederek onlarca çeşit organik ürün, yöresel el sanatı ürünleri ve Yalıköy ekmekleri satın alabilirsin. Uzun yıllar balıkçılıkla geçinen kasaba, zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turları ve sahilinde sıralanan küçük balık restoranları için de sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Köfte yemeyi düşünüyorsan Fatsa Yalıköy Köftecisini denemeni öneriyoruz.
 

38.Çınarsuyu Plajı

Çınarsuyu Plajı

Ünye ilçesinde Çınarsuyu mevkiinde çam ormanlarının sardığı bir koyda yer alan Çınarsuyu Plajı, panoramik Karadeniz manzaralarına karşı sıralanan bungalov evleri, çam ormanları arasındaki donanımlı kamp ve mesire alanlarıyla hem günübirlik bir gezi yapmak hem de birkaç gün konaklayarak yılın bütün yorgunluğunu atmak için gidebileceğin en güzel yerlerden.

Karadeniz çam ormanlarının masmavi denizle birleştiği çok özel bir konumda yer alan Çınarsuyu Plajı, cam berraklığındaki denizi ile de yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor. Dalışlar yaparak su altı zenginliklerine yakından şahit olabileceğin plajda büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde akşam yürüyüşlerine de çıkabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kamp yapmayı düşünüyorsan bölgede bulunan kamp tesisleri oldukça başarılı. Tercihini buradan yana kullanabilirsin.
 

39. Kordon Tepe

Kordon Tepe

Ordu’da benzersiz panoramik manzaralar izlemek ve harika fotoğraflar çekmek için Boztepe'den başka gidebileceğin başka bir turistik nokta da Kordon Tepe. Perşembe ilçesinde deniz seviyesinden 200 metre yükseklikte yer alan Kordon Tepe; çam ormanları ile sarılı mesire alanları, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla ilçeyi gezen turistlerin mutlaka uğradığı yerlerin başında geliyor.

Son yıllarda yamaç paraşütü merkezi haline gelen Kordon Tepe’de kısa bir eğitim alarak sen de profesyonellerle birlikte Karadeniz üzerinde yamaç paraşütü yaparak unutulmaz anlar yaşayabilirsin. Hem tertemiz havasında yenilenmek hem de Karadeniz’in kuş bakışı manzaralarını izlemek için Kordon Tepe’ye yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Kordon Tepe'ye çıkan yollar  kötü ve navigasyon yanıltıcı olabiliyor. Yanına aynı zamanda harita almanı öneriyoruz.
 

40. Turnasuyu Vadisi

Turnasuyu Vadisi

60 kilometreyi geçen her zorluk derecesine göre düzenlenmiş yürüyüş parkurlarıyla Ordu’nun doğa sporları cenneti olan Turnasuyu Vadisi; endemik bitki türleri, el değmemiş doğal güzelliği, buz gibi sularla dolu kaya göletleri, ahşap köprüleri ve panoramik manzaralar sunan seyir teraslarıyla Ordu'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

4 farklı bölümden oluşan ve yürüyerek tamamlanması yaklaşık 4 gün süren Turnasuyu Vadisi, Karadeniz'in gizli cenneti ve doğaseverlerin kesinlikle keşfe çıkması gereken çok özel bir yer. 

Konum Linki

41. Yalı Kilisesi

Yalı Kilisesi

Ünye merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin Cumhuriyet Caddesi üzerinde gezebileceğin başka bir önemli tarihi yapı da 19. yüzyılın 2. yarısında yapıldığı tahmin edilen ve kaynaklarda Meryem Ana Panagia Kilisesi olarak geçen Yalı Kilisesi.

Bölgede yaşayan Rumların inşa ettiği Ortodoks kilisesi, dönem özelliklerini yansıtan taş mimarisiyle günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış. Aslına uygun olan restore edilerek turizme kazandırılan Yalı Kilisesi; hac formundaki pencereleri, dini motifleri ve tarihi önemiyle ilçeyi gezen yabancı turistlerin de sık ziyaret ettiği yerler arasında.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Diğer günler 09.00-17.00

42. Korgan Obası

Korgan Obası

Korgan ilçesi, birbirinden güzel yaylaları ve obalarıyla hem doğa hem de yayla turizmi konusunda Ordu'nun en çok ilgi gören yerleri arasında. Yaz aylarında düzenlenen yağlı güreş etkinlikleri ve şenliklerle yüzlerce insanı kendine çeken Korgan; Armutalan Yaylası, Turnalık Yaylası, Göltepe Obası, Kürtünlü Obası ve Çobantepe Obası gibi birçok gezi alanına sahip.

Kış aylarında büyüleyici kar manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapabileceğin Korgan yayla ve obalarında bahar ve yaz aylarında sarı ve mavi renkli yayla çiçeklerinin güzel fotoğraflarını çekebilirsin. 

Konum Linki

43. Osman Paşa Şadırvanı

Osman Paşa Şadırvanı

Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminin önemli kişilerinden biri olan Ordulu Hazinedarzade Osman Paşa tarafından 1842 yılında yaptırılan Osman Paşa Şadırvanı, şehrin ilgi çekici tarihi yapılarından biri. Türkiye'nin en uzun sütunlu şadırvanı olmasıyla ünlü olan Osman Paşa Şadırvanı, 1997 yılında Ordulu bir iş adamı tarafından aslına uygun olarak restore edildi.

Şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz Düz Mahallesi'nde yer alan tarihi şadırvana uğrayarak Osmanlı döneminden günümüze kalan bu etkileyici yapıyı yakından görebilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi günleri kapalı
  • Diğer günler 09.00-17.00

44. Çayır Camii

Çayır Camii

Ordu’da gezebileceğin en ilginç camilerden biri de Çaybaşı ilçesinde yer alan ve tamamen ahşap malzemeler kullanarak iki katlı olarak inşa edilen Çayır Camii. Tarihi kaynaklarda 1867 yılında yapıldığı yazan cami, kirişli mimarisi ve etkileyici geometrik ahşap oymalarıyla dikkat çekiyor. Aslına uygun olarak restore edilen ve günümüzde de hizmet vermeye devam eden Çayır Camii, Karadeniz'e özgü ahşap camilerin en güzellerinden biri olarak görülmeye değer güzellikte.

Konum Linki

45. Kapılı Cıngırt Şelaleleri

Kapılı Şelaleleri

Ordu'ya 94 kilometre uzaklıktaki Çaybaşı ilçesinin görülmeye değer güzelliklerden biri olan Kapılı Cıngırt Şelaleleri, halk tarafından Kazankaya Şelaleleri olarak da biliniyor. Çam ormanları arasında kilometrelerce uzanan buz gibi dereleri, Tirfil Tepesi, Çayır Camii ve Çayır Çeşmesi ile birlikte Ordu’nun sevilen yürüyüş rotalarından biri olan şelaleler, geniş bir kaya duvarından dökülen bembeyaz sularıyla görenleri büyülüyor.

Çevresi endemik bitkiler ve mesire alanlarıyla çevrili Kapılı Cıngırt Şelaleleri, rehberli doğa yürüyüşleri ile her mevsim benzersiz fotoğraflar çekmek için ziyaret ediliyor. 

46. Dolunay Plajı

Dolunay Plajı

Fatsa ilçesinde yer alan tertemiz bir plaj olan Dolunay Plajı, hem gün batımında hem de geceleri sunduğu büyüleyici manzarasından ismini alıyor. Ücretsiz faydalanabileceğin ve ilçe merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşabileceğin plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin tesisler, kafeler, hediyelik eşya dükkanları, restoranlar ve apart oteller de hizmet veriyor.

Fatsa’yı gezdikten sonra akşam saatlerinde bu ince kumlu plaja uğrayarak keyifli yürüyüşler yapabilir ve kızıl gün batımı manzaralarını izleyebilirsin.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-23.00

47. Başkotanı Köprüsü

Başkotanı Köprüsü

Ahşap köprüleri ile ünlü Karadeniz'de harika fotoğraflar çekebileceğin tarihi köprülerinden biri de 1875 ile 1880 yılları arasında yapıldığı tahmin edilen ve sağlam yapısı ile günümüze kadar ulaşmayı başarmış Başkotanı Köprüsü.

Melet Nehri üzerinde inşa edilen, 20 metre uzunluğa ve 2 metre genişliğe sahip olan asma köprü, aynı zamanda Mesudiye ilçesi ile Kabadüz ilçesini birbirinden ayırıyor. Çam ormanları arasındaki güzel manzarasıyla her mevsim fotoğrafçıların da ilgisini çeken Başkotanı Köprüsü, doğa gezilerinin sevilen mola noktalarından biri.

Konum Linki

48. Gençağa Kalesi

Gençağa Kalesi

İkizce ilçesine bağlı Karlıtepe Köyü sınırlarında yer alan ve sarp bir kaya kütlesi üzerine inşa edilmiş etkileyici mimarisi ile dikkat çeken Gençağa Kalesi, 1 derece doğal ve arkeolojik sit alan olarak karşımıza çıkıyor. Ordu'nun en eski kalelerinden biri olan ve 13. yüzyılda Hacıemiroğulları Beyliği döneminde inşa edildiği düşünülen Gençağa Kalesi, zor ulaşılabilir konumuyla günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış.

Kale yamaçlarında sıralanan geleneksel Karadeniz evleri ile birlikte eşsiz bir mağaza sunan kaleye özellikle gün batımlarında uğramayı ve muhteşem fotoğraflar çekmeyi unutma.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-17.00

49. Sarmaşık Kaplıcaları

Kaplıcalar

Fatsa ilçesine sadece 10 kilometre uzaklıktaki Sarmaşık Kaplıcaları, yılın her dönemi termal otelleri ve sağlık tesisleriyle şifa arayan binlerce insanı kendine çekiyor. 47 derece sıcaklıkta, mineral ve kükürt açısından çok zengin olan Sarmaşık Kaplıcaları'nın termal sularının özellikle romatizma rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor. Hem Ordu'dan hem de Fatsa'dan sağlık turlarının düzenlendiği ve her saat minibüs bulabileceğin Sarmaşık Kaplıcaları’nı ziyaret ederek hem çam ormanları arasında tertemiz havada yenilenebilir hem de şifalı kaynak sularıyla rahatlayabilirsin.

Konum Linki

50. Fatsa

Fatsa

Ordu’ya 40 kilometre uzaklıkta, Karadeniz kıyısında uzanan Fatsa ilçesi; büyüleyici sahili, doğal güzellikleri ve kaplıcalarıyla şehrin en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri. Organik tarım alanlarının geniş yer kapladığı ve fındık üretiminin yaygın olduğu Fatsa’yı gezerken ilçenin uzun tarihinden kalan görkemli Bolaman Kalesi, kültür turlarının değişmez adreslerinden olan Çıngırt Kaya Mezarları, etkileyici Göreği Manastırı, Taşbaşı Kilisesi ve Bolaman Konağı gibi tarihi haznelerini keşfetme şansı bulabilirsin.

Doğaseverler ise her mevsim benzersiz manzaralar sunan Gaga Gölü, yürüyüşlerin sevilen adresi Asarkaya Kent Ormanı, Karadeniz'in en güzel köylerinden biri olarak gösterilen ve ekolojik tarım çalışmalarının yürütüldüğü Kabakdağ Köyü gibi her yıl yüzlerce kişi tarafından ziyaret edilen yerleri keşfe çıkabilirler.

Konum Linki

51. Ünye

Ünye

Ordu'nun başka bir sevilen turistik ilçesi olan 120.000 nüfuslu Ünye, özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir tatil cenneti. Arkası yemyeşil çam ormanları, önü ise ince kumlu plajlarla çevrili olan Ünye, hem tertemiz denizi hem de oksijen seviyesi yüksek havasıyla keyifli bir gezi deneyimi sunuyor.

Yaz aylarında Uzunkum Plajı, İncekum Plajı, İnciraltı Plajı, Çınarsuyu Plajı gibi Karadeniz'de en güzel plajları denizin tadını çıkarabileceğin Ünye’de bahar ve kış aylarında da 2000 yıllık Ünye Kalesi'nin sularından manzarayı izleyebilir, Ünye At Çiftliği’nde her yaş grubu için binicilik eğitimleri alarak at safarilerine çıkabilir, ilçenin Hüsrev Yürür Konağı ve Saray Hamam gibi tarihi yapılarla süslü sokaklarında fotoğraf turlarına katılarak harika fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

52. Gölköy

Gölköy

Ordu’ya 62 kilometre uzaklıktaki Gölköy ilçesi, şehrin en büyük gölü ve en çok ziyaret edilen doğa cenneti olan Ulugöl’ün yanı sıra şifalı gölleri, tarihi camileri ve yapılarıyla çok ziyaret ediliyor. İlçe merkezine sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan ve doğa gezilerinin en popüler adresi olan Ulugöl Tabiat Parkı’nı gezebileceğin Gölköy’de yerin altından fışkıran kaynak sularıyla doğal bir şekilde oluşan Gök Göl ve maden suyu özelliği taşıyan sodalı suyunun böbrek taşı gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen Çermik Gölü de mutlaka uğraman gereken yerler arasında. Her yıl binlerce kişinin şifa bulmak için uğradığı bu göllerin hem şifalı sularını tadabilir hem de göllerin çevresindeki mesire alanlarında piknik yapabilirsin.

Konum Linki

53. Gülyalı

Gülyalı

Ordu'nun Karadeniz kıyısında uzanan ve şehir merkezine sadece 16 kilometre uzaklıkta yer alan Gülyalı ilçesi, yemyeşil çam ormanlarının arasına saklanmış mavi bayrak ödüllü Mavi Dünya Plajı, huzurlu atmosferi, fındık ve kivi bahçeleriyle günübirlik bir gezi için ideal. Denizinin güzelliğinden dolayı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı Gülyalı’da her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonları da hizmet veriyor.

Kestane Deresi üzerinde 1900’lü yılların başında inşa edilen ahşap Kestane Köyü Köprüsü ve yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden Taş Camii gibi tarihi yapıları da yakından görebileceğin Gülyalı, aynı zamanda pancar sarması ve pancar çorbası gibi yöresel yemekleriyle de ilgi görüyor.

Sahilinde sıralanan restoranlarda hem geleneksel Karadeniz lezzetleri hem de mevsimlik balıklar tadabileceğiniz Gülyalı’da balık avlama turlarına katılarak da güzel zaman geçirebilirsin. 

Konum Linki

Yazar Notu: Ordu’dan sık sık kalkan Gülyalı minibüsleriyle ilçeye 20 dakikada ulaşabilirsin.
 

54. Ters Ev

Ordu'nun merkezi ilçesi Altınordu’da Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan ve 2019 yılında ziyarete açılan Ters Ev, bir benzerini Antalya'da görebileceğin, özellikle turistlerin çok ilgisini çeken ilginç bir yapı. Toplam 192 m2 alan üzerine tamamen ters olarak tasarlanmış 2 katlı ev, her yıl birbirinden ilginç fotoğraflar çekmek isteyen binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Evin tamamen ters olarak tasarlanmış odalarını da gezebilir ve çocuklarınla Ters Ev’de eğlenceli zamanlar geçirebilirsin. 

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 11.00-19.00

Yazar Notu: Boztepe teleferik hattı ile kolayca ulaşabiirsin.
 

55.  Altınordu

altınordu

Ordu’nun Karadeniz kıyısında uzanan en kalabalık ve turistik ilçesi olan Altınordu, pek çok önemli tarihi ve turistik tesise ev sahipliği yapıyor. Teleferik istasyonundan Boztepe'ye keyifli bir yolculuk yapabileceğin Altınordu'da şehrin en önemli müzelerinden biri olan Ordu Etnografya Müzesi’ni gezebilir; 1770 yılı yapımı İbrahim Paşa Camii, 1853 yılında inşa edilen bir konakta yer alan Taşbaşı Kültür Merkezi, Eskipazar Camii ve tarihi hamamların fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

56. Geçilmez Kanyonu

Ordu ile Giresun sınırları arasında yer alan ve kartpostal güzelliğinde doğa manzaraları sunmasına rağmen az kişinin bildiği saklı cennetlerden biri olan Geçilmez Kanyonunu kendi başına keşfe çıkabileceğin gibi rehberli turlarla da keşfe çıkabilirsin.

Kilometrelerce uzanan yürüyüş parkurunda devasa kaya oluşumlarının harika fotoğrafları çekebileceğin Geçilmez Kanyonu, aynı zamanda en yüksek noktası olan ve binlerce yılda şekillenmiş doğal teras Ablak Taşı ile de tanınıyor. 2000 metrelik uçurumları ve deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte uzanan seyir teraslarıyla unutulmaz bir doğa gezisi sunan kanyon, yıl boyunca dağcılık, kaya tırmanma, kampçılık ve yamaç paraşütü için pek çok aktiviteye de ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

İpucu: Bu rota için araç kiralamak iyi bir fikir! Ekonomik, lüks, aile boyu araçları günlük, haftalık, aylık veya uzun dönem kiralayabilirsin. ENUYGUN’un avantajlı araç kiralama seçenekleri için tıkla!

57. Meletios Kalesi

Mesudiye ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Yeşilçit Köyü sınırları içerisinde yer alan ve görkemli kaya blokları üzerine inşa edilen Meletios Kalesi, bölgenin en eski yerleşim yeri konumunda. Arkeoloji ve tarih meraklılarının oldukça ilgisini çeken, sert kayalar oyularak inşa edilmiş merdivenler ile çıkabileceğin Meletios Kalesi’nin surlarından ise panoramik doğa manzaralarına şahit olabilirsin.

Tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra Ordu ve Mesudiye’de düzenlenen doğa yürüyüşlerinin de değişmez bir parçası haline gelen Meletios Kalesi’ni rehberli turlarla keşfedebilir ve devasa kayalara oyularak tasarlanmış yapıyı yakından inceleyebilirsin.

Sana bir sonraki rota önerimiz Ordu'nun hemen yanında güzellliği ile adını sık sık duyduğumuz Samsun. Samsun'da gezilecek yerler yazısına tıklayarak rotanı oluşturabilirsin.


ipekincir
İpek İncir
354 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN