Hatay'da tatil yapmak için çok geçerli 7 neden

muratekinay

Hafta sonunda iki günlüğüne bir yerlere kaçmak istiyor ama nereye gideceğinize bir türlü karar veremiyorsanız yurdumuzun en güzel rotalarından Hatay'ı mutlaka seçenekler arasına almalısınız. Başta tel tel ayrılan künefe olmak üzere bugün artık neredeyse şehrin adıyla birlikte anılan nefis lezzetleri, çok eski zamanlardan günümüze ulaşan tarihi eserleri ve doğasıyla Hatay'da tatil yapmak için nedenler saymakla bitecek gibi değil.

İçindekiler

1- Geçmişi günümüze taşıyan mozaikler

Şehir genellikle diğer özellikleriyle öne çıksa da Hatay dünyanın önde gelen mozaik merkezlerinden biri. Bu alanda çok geniş bir koleksiyona sahip olan Hatay Arkeoloji Müzesi'nde canlı renkleriyle adeta geçmiş dönemleri ve eski medeniyetleri günümüzle buluşturan mozaikleri inceleyebilirsiniz. Müze aynı zamanda şehrin mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında yer alıyor. Hatay'ı keşfederken görebileceğiniz diğer adresler ise Hatay'da gezilecek yerler galerimizde.

Mozaik

Uçak Bileti

2- Baş döndüren muhteşem tarihi ve doğal güzellikler

Şehir sahip olduğu tarihi miras kadar doğal güzellikler konusunda da fazlasıyla zengin. Hatay'ın önemli yapılarını, müzelerini ve eski evlerini gördükten sonra yemyeşil doğanın içinde huzur bulmak isterseniz rotanızı yazın ortasında bile serinleten şelaleleriyle meşhur Harbiye'ye çevirebilirsiniz. Bu arada, Asi Nehri'nin hayranlık uyandıran güzelliğine tanıklık etmeden ve Amanos Dağları'nın manzarasını seyretmeden buradan ayrılmayın. Hatay'da her yıl çok sayıda gezgini çeken doğal güzellikleri görürken kalabileceğiniz uygun fiyatlı tesisleri Hatay otelleri karşılaştırmak isterseniz tıklayın  

Hatay

3- Birbirinden nefis Hatay lezzetleri

Belki bu anlamda adı henüz çok duyulmasa da Hatay ülkemizin en önemli lezzet rotalarından biri aynı zamanda. Bir diğer adı sini kebabı olan tepsi kebabını ve kağıt kebabını denemeden şehirden kesinlikle ayrılmayın. Şehirde bu dayanılmaz lezzetleri tadabileceğiniz yerlerin başında ise Hatay'a gelen lezzet avcılarının listesinde mutlaka yer bulan Pöç Kasabı geliyor. Kasapta hazırlanan etler hemen karşısında bulunan odun fırınına gönderiliyor ve burada güzelce piştikten sonra masalara servis ediliyor. Bölgenin birbirinden nefis diğer tatlarını denemek için ise yöresel tatlarıyla öne çıkan Hatay Sultan Sofrası iyi bir seçim olabilir.

Hatay Yemek

4- Künefenin en güzeli burada

Hatay'da karnınızı doyurduktan sonra sıra tatlıya geldiğinde ise bir numaralı seçenek elbette künefe. Yurdumuzun neredeyse her yerinde şehrin adıyla birlikte anılan künefeyi Hatay'da tadabileceğiniz adreslerin sayısı da bir hayli fazla ancak bu konuda iyi bir öneri isterseniz Yusuf Usta'nın Yeri olarak bilinen Çınaraltı'nın tel tel ayrılan bol peynirli künefesinin tadına mutlaka bakmalısınız. Küçük bir dükkanda hizmet veren Yusuf Usta'nın künefesinin dışında Hatay'ın diğer dillere destan lezzetleri için ise Hatay'da ne yenir ne içilir galerimize göz atmayı unutmayın!

Hatay Yemek

5- Farklı dinlerin ve kültürlerin şehri

Hatay'a ilk kez gelenlerin dikkatini çeken özelliklerden biri şehrin çok kültürlü ortamı. Öyle ki burada sinangog, cami ve kilise gibi farklı dinlerin ibadethanelerini bir arada görebilirsiniz. Üstelik çok uzun zamandır şehre hakim olan hoşgörü kültürünün izlerine sadece ibadet yerlerinde değil, şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşantısında da rastlamak mümkün. Hatay'a geldiğinizde bu kültürel zenginliğe kendi gözlerinizle tanıklık etmek için önceleri doğal bir mağara iken daha sonradan kiliseye dönüştürülen ve Papa tarafından Hıristiyanlar için hac yeri olarak gösterilen St. Pierre Kilisesi'ni görerek başlayabilirsiniz. Şehrin en güzel dini eserlerinden olan Ulu Camii ve Musevi Havrası ise farklı dinleri ve kültürleri Hatay'da bir araya getiren yerlerden.

Hatay

6- Zamanın tanığı eski yapılar

Eğer eski çağları günümüze taşıyan yapılara da en az lezzetli yemekler kadar merakınız varsa, Hatay'da görebileceğiniz farklı alternatifler de var.. Şehirde neredeyse başınızı çevirdiğiniz her yerde eski bir camiyi, kiliseyi, veya yerin derinliklerine uzanan mağarayı görebilirsiniz. Aynı zamanda Hatay'ın bir ilçesi olan Samandağ yakınlarındaki St. Simon Manastırı, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi, Trajan Su Kemerleri ve Beşikli Mağara ise bu yerler ve yapılardan sadece birkaçı.

Hatay

7- Akdeniz'in tuzlu sularıyla buluşturan plajlar

4 mevsim canlı ve yaşayan bir şehir Hatay. Yaz ayları ise birçok gezgine göre şehrin en güzel zamanları. Eğer buraya yazın sıcak günlerinde geldiyseniz serinlemek için kendinizi sahillere, plajlara atabilirsiniz. Civarda denize girilecek yerler hakkında pek fazla fikriniz yoksa İskenderun yakınlarında yer alan Arsuz Karaağaç Plajı'nın şehirde bu anlamda tercih edilebilecek ilk adreslerden biri olduğunu bilmenizde yarar var. Kısmen daha sakin bir atmosferde deniz ve güneş keyfi yapmak isterseniz de Dörtyol ve Samandağ bölgelerine gelebilirsiniz. Samandağ aynı zamanda birçok gezgine göre şehrin en güzel sahillerine ev sahipliği yapıyor. Tüm bu harika yerleri yakından görmek ve tadına doyum olmayan Hatay lezzetlerini yerinde tatmak için hemen tıklayın ve en uygun Hatay uçak biletlerini karşılaştırmaya başlayın.

Hatay


muratekinay
Murat Ekinay
455 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Üniversite eğitimine devam ederken ulusal gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Türkiye'nin önde gelen markaları için içerik stratejisi geliştirerek dijital iletişim çalışmalarını yönetti.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN