Hafta sonunun keyfini çıkarabileceğin 15 yer

busraguzeller

Hafta sonları hepimiz için çok değerli değil mi? Çünkü hafta içinin yorgunluğunu ancak cumartesi ve pazar günlerinde atmamız mümkün oluyor. Bol bol dinleniyoruz, sevdiklerimizle vakit geçiriyoruz hatta bazen yaşadığımız şehre yakın mesafedeki bir lokasyona gidip minik bir tatil yapıyoruz. Bugün hazırladığım içerikte hafta sonlarını seyahat ederek değerlendirmeyi sevenler için önerilerimi sıralayacağım. Keyifli okumalar.

İçindekiler

1- Ağva

2- Polonezköy

3- Sapanca

4- İznik

5- Abant

6- İğneada

7- Taraklı

8- Cunda

9- Seferihisar

10- Foça

11- Olympos

12- Beypazarı

13- Amasra

14- Kerpe

15- Alaçatı

1- Ağva

Ağva | MGamsiz

İstanbulluların hafta sonu tatillerinde günübirlik gitmeyi sevdiği lokasyonlardan Ağva, yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle oldukça keyifli bir yer. Özellikle bahar ve sonbahar mevsimlerinde doğayla baş başa olmak isteyen seyahat severlerin sıklıkla tercih ettiği adreslerden.

Ne yapılır?

Ağva'da nehir kenarında piknik yapabilir, kano ve deniz bisikletiyle gezintiye çıkabilirsin. Ayrıca, plajlarda güneşlenip yüzebilirsiniz.

Görülmesi gereken yerler?

Yeşilçay, Göksu Nehri, Kilimli Koyu da mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Ağva'da görülmesi gereken 65 yeri detaylıca anlattığımız yazımızı okumak istersen Ağva'da gezilecek yerleri inceleyebilirsin.

Kimler için ideal?

Romantik çiftler ve doğa severler için ideal bir seçenek olan Ağva yeşilin ve mavinin buluştuğu huzurlu bir atmosfer sunuyor.

Ne yenir?

Ağva denince akla ilk deniz ürünleri geliyor fakat mutlaka çipura ve levrek ızgara denemelisin.

Konaklama önerileri:

Nehir kenarındaki Ağva otelleri arasından birini seçmeni öneririm.

Ulaşım olanakları:

Eğer özel aracın yoksa da Ağva’ya rahatlıkla gidebilirsin. Üsküdar Harem'den Şile ve Ağva'ya otobüsler kalkıyor.

Konum Linki

2- Polonezköy

polonezköy

İstanbul'daki en güzel piknik alanlarının başında Polonezköy geliyor. Burada yeşillikler içerisinde sevdiklerinle keyifli bir piknik yapabileceğin tesisler ve köy kahvaltısı edebileceğin başarılı mekanlar var.

Ne yapılır?

Piknik ya da kahvaltı yapabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsin. Polonezköy'de doğa yürüyüşleri yaparak köyün tarihi ve kültürel dokusunu keşfedebilir, ayrıca organik çiftliklerde gönüllü çalışarak doğal yaşamı deneyimleyebilirsin.

Civardaki tarihi kiliseyi ve otantik evler, yapıları mutlaka keşfe çık derim çünkü kendini Polonya’da gibi hissedeceğine eminim. Hatta buranın 1800’lü yıllarda Polonyalılar tarafından kurulduğu biliniyor.

Kimler için ideal?

İstanbul’a yakın bir doğa yürüyüşü rotası arayanlar için ideal bir destinasyon.

Ne yenir?

Kırmızı pancar çorbası denenmeyi hak eden özgün bir tat. Ayrıca Polonezköy’ün kahvaltı tesisleri çok meşhur.

Konaklama önerileri:

Polonezköy'de konaklama için özellikle butik otel ve pansiyonları tercih edebilirsin. Özellikle de çiftlik konseptimdeki oteller kahvaltı ve konaklama için bir taşta iki kuş.

Ulaşım olanakları:

İstanbul'a 25 km uzaklıkta olan Polonezköy'e özel araçla veya İstanbul'dan kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İstanbul Havalimanı.

Konum Linki

3- Sapanca

Sapanca

İstanbulluların en sevdiği hafta sonu rotalarından bir diğeri de şüphesiz Sapanca.

Ne yapılır?

Kente yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan Sapanca’da göl etrafında kahve içmek, ormanda uzun uzun yürümek, lüks wellness tesislerinden birinde dinlenmek ya da Maşukiye’de alabalık yemek yapabileceğin aktivitelerden yalnızca birkaçı.

Kimler için ideal?

Aileler ve arkadaş grupları için harika bir hafta sonu kaçamağı olan Sapanca özellikle bungalov evleriyle öne çıkıyor.

Ne yenir?

Özellikle gölbeyaz tatlısına bir şans vermelisin.

Konaklama önerileri:

Eğer henüz lüks kampçılık olarak da adlandırılan glamping tesislerinden birinde kalmadıysan Sapanca’da bu deneyimi yaşayabileceğin çok sayıda yer var. İstersen bu konaklama birimlerinden birinde kalarak doğa ile iç içe olabilirsin.

Ulaşım olanakları:

İstanbul'a yaklaşık 140 km uzaklıkta olan Sapanca'ya özel araçla, otobüsle veya İstanbul-Ankara tren seferleriyle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı.

Konum Linki

4- İznik

iznik

Bursa’da başka ilçelerde yaşayanların ve İstanbulluların hafta sonlarında gittikleri bir diğer yer de tarihi dokusuyla büyüleyen İznik. İlk yerleşimin M.Ö. 2500’lü yıllarda olduğu tahmin edilen ilçede İznik Gölü’nün etrafındaki kafeler ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Çünkü kafelerde manzaraya karşı sohbet etmek ve bir şeyler atıştırmak çok keyifli.

Ne yapılır?

İznik’te tarihi kalıntıları ziyaret edebilir, Roma dönemine ait surları ve Ayasofya Müzesi'ni gezebilirsin. Ayrıca, İznik Gölü çevresinde piknik yapabilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

Bunun yanı sıra İznik’te görülmesi gereken çok sayıda cami ve kilise de var. Antik Kent, Yeşil Cami, Koimesis Kilisesi ve İznik Kalesi ilçeye gittiğinde gezeceğin yerler arasında olmalı.

Kimler için ideal?

İznik özellikle kültür turizmi arayan tarih meraklıları için müze ve antik kentleriyle öne çıkıyor.

Ne yenir?

İznik’in meşhur fındıklı kıtır tatlısı farklı bir tat arayanlara birebir.

Konaklama önerileri:

Eğer günübirlik bir gezidense ilçede kalmak istersen İznik otelleri arasından kendine en uygun olanı seçebilirsin.

Ulaşım olanakları:

İznik, Bursa'ya 80 km, İstanbul'a ise 200 km uzaklıkta. İznik'e özel araç, otobüs veya Bursa'dan feribotla ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı.

Konum Linki

5- Abant

Abant

Türkiye’de kafa dinlenilecek en güzel yerler listesi yapılsa eminim ki Abant bu listede ilk sıralarda yer alır. Huzurlu oluşu, aynı anda hem Ankara’ya hem İstanbul’a yakın oluşu ve harika bir hafta sonu rotası olması Abant’ı ülkemizin en popüler tatil destinasyonlarından biri haline getiriyor. Sen de doğanın kalbinde, eşsiz ağaç kokuları eşliğinde, ruhunu tazeleyecek bir tatil yapmak istersen Abant’a gidebilirsin.

Ne yapılır?

Abant'ta doğa yürüyüşleri yaparak, Abant Gölü'nü ve civardaki şelaleleri keşfedebilir, atla gezinti yapabilir ve birbirinden estetik manzara fotoğrafları kareleyebilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

Yedigöller Milli Parkı’na giderek oradaki tesislerde bol köpüklü bir Türk Kahvesi içebilirsin.

Kimler için ideal?

Doğa severler, fotoğraf tutkunları ve romantik kaçamaklar için ideal bir seçim olabilir.

Ne yenir?

Abant’a gidip de alabalık denemeden olmaz.

Konaklama önerileri:

Dilersen göl kenarındaki Abant otelleri arasından bir tanesini seçebilir, Abant Gölü manzarasını balkonundan izleyerek dinlenebilirsin.

Ulaşım olanakları:

Bolu'ya 34 km, İstanbul'a 260 km ve Ankara'ya 225 km uzaklıkta. Abant'a özel araç veya otobüsle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı.

Konum Linki

6- İğneada

iğneada | Sinaann

Sınırları içerisindeki eşsiz longoz ormanları sayesinde ziyaret eden çoğu kişinin hayran kaldığı İğneada hafta sonunda yapılacak minik bir seyahat için oldukça uygun bir lokasyon.

Ne yapılır?

İğneada'da Longoz Ormanları'nda doğa yürüyüşleri yapabilir, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılıkla ilgilenebilirsin. Ayrıca güzel plajlarda deniz keyfi de yapabilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

İlçede mutlaka gezmen gereken yerler arasında İğneada Feneri, Sislioba Kalesi, Beğendik Köyü, İğneada Plajı ve İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı var.

Kimler için ideal?

Doğa tutkunları, kuş gözlemcileri ve kampçılar için harika bir seçenek.

Ne yenir?

Deniz ürünleri cenneti olan İğneada’da mutlaka karidesin bambaşka bir lezzeti olduğunu anlayacaksın.

Konaklama önerileri:

Burada kamp yapman mümkün olduğu gibi İğneada otelleri arasından sadece oda konseptinde hizmet veren tesislerden birini de seçebilirsin.

Ulaşım olanakları:

İğneada, Kırklareli'ne 95 km uzaklıkta. İğneada'ya özel araç veya Kırklareli'nden kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İstanbul Havalimanı.

Konum Linki

7- Taraklı

Taraklı | aydinsert

Hem tarihi atmosferiyle hem de termal tatil yapmaya elverişli konaklama birimleriyle kısa tatiller için vazgeçilmez bir rota olan Taraklı, aynı anda hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yakın bir konumda.

Ne yapılır?

Taraklı'da tarihi evleri ve camileri gezebilir, köy pazarında alışveriş yapabilir ve yöresel el sanatlarına göz atabilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

İlçeye gitmişken Tarihi Han’ı, tarihi hamamı ve Hisar Tepesi’ni görmeni öneriyorum.

Kimler için ideal?

Osmanlı dönemine ait evleri, dar sokaklarıyla tarih meraklıları ve nostalji arayanlar için ideal.

Ne yenir?

Cevizli sucuk denilince en otantik tatları Taraklı’da bulabilirsin.

Konaklama önerileri:

Taraklı'da konaklama için tarihi evlerden dönüştürülmüş butik oteller ve şirin pansiyonlar tercih edebilirsin. Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ve sıcak bir atmosfer sunan oteller konaklar nostaljik bir deneyim sunuyor.

Ulaşım olanakları:

Sakarya'ya 95 km uzaklıkta. Taraklı'ya özel araç veya Sakarya'dan kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı.

Konum Linki

8- Cunda

cunda

Aslında her yere minik bir tatil için kaçamak yapmak mümkün olsa da bazı yerlere yapılan kaçamaklar daha eğlenceli olur. Ayvalık’taki Cunda Adası da kaçamak yapmanın en keyifli olduğu yerlerden biri.

Ne yapılır?

Cunda Adası'nda tarihi Rum evlerini ve Ayvalık mimarisini keşfedebilir, Taş Kahve'de kahve molası verebilir ve Ayvalık'ın birbirinden güzel plajlarında denize girebilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

Butik otelleriyle, renkli sokaklarıyla ve Şeytan Sofrası gibi güzelliklere yakınlığıyla öne çıkan Cunda’da yazın denize girebilirsin.

Kimler için ideal?

Keyifli deniz tatili yapmak ve taze deniz ürünlerinin, Ege mezelerinin tadına bakmak isteyen gastronomi severlerin uğraması gereken destinasyonlardan.

Ne yenir?

Ege meze ve zeytinyağlılarını sahil kenarındaki restoranlarda deneyip meşhur lokmacıya uğra derim.

Konaklama önerileri:

Cunda Adası'nda konaklama seçenekleri arasında tarihi taş binalardan dönüştürülmüş butik oteller ve şirin pansiyonlar bulunmaktadır.

Ulaşım olanakları:

Balıkesir'e 8 km uzaklıkta olan Ayvalık ilçesine bağlı. Cunda'ya özel araç veya Ayvalık'tan kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı.

Konum Linki

9- Seferihisar

Seferihisar

Türkiye’nin ilk sessiz şehri olma özelliğine sahip Seferihisar da kısa bir tatil için tercih edebileceğin yerlerden.

Ne yapılır?

Seferihisar'ı keşfe çıkıp mandalina bahçelerinde zaman geçirebilirsin. Özellikle Sığacık’ın da sınırları içerisinde bulunması ve Sığacık’ta pazar günleri çok keyifli bir pazarın kurulması Seferihisar’a neden gitmeliyim soruna adeta bir cevap niteliğinde.

Görülmesi gereken yerler:

İzmir’in bu güzel ilçesine gitmişken denize girmek için Akarca ya da Akkum plajlarından birini seçebilirsin, bölgeyi keşfetmek için de Teos Antik Kenti’ni ve Sığacık Kalesi’ni görebilirsin.

Kimler için ideal?

Mandalina bahçelerinin arasında dingin bir tatil keyfi sunan Seferihisar Türkiye’nin ilk yavaş şehri olmasından ötürü huzurlu bir atmosfer aileler için birebir.

Ne yenir?

En güzel ev yapımı mandalina reçelini Seferihisar’da bulabilirsin.

Konaklama önerileri:

Seferihisar'da konaklamak için hem lüks tatil köylerinden hem de butik otel ve pansiyon seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Ulaşım olanakları:

Seferihisar, İzmir'e 45 km uzaklıkta. Seferihisar'a özel araç veya İzmir'den kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı.

Konum Linki

10- Foça

Foça

İzmirlilerin hafta sonları balık yemek için gittikleri Foça çok şirin bir kasaba. Limanının etrafı balık lokantalarıyla çevrili olduğu için bölge gastronomik açıdan da çok tatmin edici.

Ne yapılır?

Foça'da deniz turları düzenleyerek Siren Kayalıkları ve antik kentlerin kalıntılarını ziyaret edebilirsin. Ayrıca yelken ve rüzgâr sörfü gibi su sporlarını deneyimleyebilirsin. İlçenin her köşesinde sevdiklerin için güzel hediyelikler alabileceğin dükkanlar var. Hafta sonu tatilinde Foça’ya gitmeyi tercih edersen doyasıya alışveriş yapabilir, eşsiz yemekler tadabilir, mevsim yazsa denize girebilirsin.

Görülmesi gereken yerler:

Foça sokaklarını, Orak Adası’nı, Çanak Koyu’nu ve Beş Kapılar Kalesi’ni gezebilirsin.

Kimler için ideal?

Tarih ve deniz tutkunları için ideal olan Foça, antik kalıntıları, tertemiz plajları, lezzetli balık restoranları ve yat limanıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunar.

Ne yenir?

Birbirinden taze deniz ürünleri arasından özellikle Foça’nın kalamarını denemeni tasviye ederim.

Konaklama önerileri:

Foça’daki otellerin genellikle restoranların üst kısmına inşa edildiğini söylemek mümkün. Bu salaş ve samimi Foça otelleri arasından beklentilerini karşılayan ve bütçene uyan birini seçebilirsin.

Ulaşım olanakları:

İzmir'e 70 km uzaklıktaki Foça'ya özel araç veya İzmir'den kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havaalanı.

Konum Linki

11- Olympos

Olympos

Antalyalıların hafta sonu gezileri için gittikleri başlıca yerlerden Olympos, günübirlik geziler için oldukça ideal bir lokasyon.

Neler yapılır?

Eğer ki tüm hafta sonunu harcamaktansa günübirlik bir yere gitmek istiyorsan Olympos’ta piknik yaparak keyifli bir gün geçirmen mümkün. Tabii denize girmek ve kamp yapmak istersen tüm hafta sonunu Olympos’a ayırabilirsin.

Görülmesi gerekenler:

Buradayken Olympos Antik Kenti’ni gezebilir, teleferiğe binerek Tahtalı Dağı’ndan kıyı manzaralarını izleyebilirsin.

Kimler için ideal?

Antik kalıntıları, ormanlarla çevrili kumsalları, ağaç evleri ve eşsiz doğasıyla doğa ve macera severler için ideal bir destinasyon.

Ne yenir?

Olympos manzarasına karşı nefis meyve şaraplarını ya da alkolsüz şerbetleri tadabilirsin.

Konaklama önerileri:

Olympos'ta konaklama seçenekleri arasında ağaç evler, bungalovlar ve küçük oteller yer alıyor. Fakat genelde kampçıların uğrak noktası.

Ulaşım olanakları:

Antalya'ya 90 km uzaklıktaki Olympos'a özel araç, Antalya'dan kalkan otobüsler veya dolmuşlarla ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Antalya Havalimanı.

Konum Linki

12- Beypazarı

Beypazarı

Ankaralıların hafta sonları tarihi bir gezi yapmak için rotalarını çevirdikleri ilk yerlerden Beypazarı, tarihte Osmanlı Devleti’nin tımarlı sipahi merkezlerinden biri olmasıyla öne çıkıyor. Hal böyle olunca da ilçe ziyaretçilerine nostaljik bir atmosfer sunuyor.

Ne yapılır?

Beypazarı'nda tarihi evleri ve camileri ziyaret edebilir, İnözü Vadisi'nde doğa yürüyüşleri yapabilir, ilçedeki tarihi evleri ve konakları görmek için sokaklarda uzun uzun yürüyebilirsin. El sanatlarıyla ünlü ilçeden sevdiklerine el işi hediyelikler alabilirsin.

Görülmesi gerekenler:

Yaşayan Müze, İnözü Vadisi ve Türk Hamam Müzesi’ni görmeden geçme derim.

Kimler için ideal?

Kültür ve doğa meraklıları için harika bir seçenek olan Beypazarı tarihi evleri, el sanatları, yöresel lezzetleri ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunuyor.

Ne yenir?

Meşhur Beypazarı kurusu mutlaka denemen gereken lezzetlerden.

Konaklama önerileri:

Beypazarı'nda konaklama için tarihi konaklar ve butik oteller tercih edilebilir. Geleneksel mimari ve Osmanlı dönemine ait izler taşıyan oteller otantik bir deneyim için seçilebilir.

Ulaşım olanakları:

Beypazarı Ankara'ya 100 km uzaklıkta. Beypazarı'na özel araç veya Ankara'dan kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı.

Konum Linki

13- Amasra

Amasra

Hafta sonu tatilleri için gidebileceğin en keyifli rotalardan biri de Bartın’ın ilçesi Amasra tabii ki. Eğlenceli atmosferi, taze balıkların servis edildiği restoranlarıyla hafta sonu için tercih edebileceğin samimi bir sahil kasabası.

Ne yapılır?

Amasra'da tarihi kale ve Fatih Camii'ni ziyaret edebilir, Kaleş Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapabilir ve Ceneviz Koyu'nda denize girebilirsin. Ayrıca tekne turlarıyla çevredeki koyları keşfe çıkabilirsin.

Görülmesi gerekenler:

Harşena Kalesi ve Amasra çarşısı görülmeli ve hatta Amasra’da sevdiklerin için alabileceğin çok şık telkâri takılar arasından tercih yapmakta zorlanabilirsin.

Kimler için ideal?

Deniz, tarih ve doğa tutkunları için mükemmel bir seçenek olan Amasra, pitoresk limanı, tarihi kalıntıları, plajları ve deniz ürünleriyle öne çıkıyor.

Ne yenir?

Küçük bir Karadeniz kasabası olmasından ötürü balığın her çeşidini en taze haliyle Amasra’da bulmak mümkün.

Konaklama önerileri:

Hafta sonu gidilecek bir rota olduğu için Amasra otelleri arasında da çok güzel seçenekler var. Oda kahvaltı konseptiyle hizmet veren bu tesislerden birinde kalarak ilçenin tüm güzelliklerini 2 günde deneyimleyebilirsin.

Ulaşım olanakları:

Bartın'a 17 km uzaklıkta. Amasra'ya özel araç veya Bartın'dan kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı Zonguldak Çaycuma Havalimanı.

Konum Linki

14- Kerpe

kerpe

Doğru bir mevsimde ziyaretçilerinin denizini Ölüdeniz’e benzettiği Kerpe, hafta sonu denize girmek isteyenler için ideal bir rota.

Ne yapılır?

Kerpe'de denize girip güneşlenebilir, doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, kumsaldaki renkli kaya oluşumlarını görmeye gidebilir ve balıkçı köyünü ziyaret edebilirsiniz.

Görülmesi gerekenler:

İlçeye gitmişken Kartal Kayalıkları’nı, Doğal Havuz’u ve Kefken’i gezmeyi de tercih edebilirsin.

Kimler için ideal?

Kocaeli ve İstanbul’da yaşayan özellikle ailelerin yaz aylarında günübirlik deniz keyfi için tercih edebileceği adreslerden.

Ne yenir?

Karadeniz’den çıkan taze deniz ürünleriyle mezelerin tadına doyamayacaksın.

Konaklama önerileri:

İlginç jeolojik yapısıyla görülmesi gereken yerlerden Pembe Kayalar’ı bünyesinde bulunduran ilçede sınırlı sayıdaki Kerpe otelleri arasından birini seçerek kendine keyifli bir hafta sonu hediye edebilirsin.

Ulaşım olanakları:

Kocaeli'ne 50 km uzaklıkta. Kerpe'ye özel araç veya Kocaeli'den kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. Şehir dışından geliyorsa enn yakın havalimanı Sabiha Gökçen Havalimanı.

Konum Linki

15- Alaçatı

Alaçatı İzmir

Ülkemizin en popüler rotalarından Alaçatı özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde hafta sonu gezileri için ideal bir lokasyon. Çeşme’ye bağlı mahalle taş evleri ve rüzgar sörfü yapmaya elverişli plajlarıyla ünlü.

Ne yapılır?

Alaçatı'da rüzgar sörfü ve kitesurf yapabilir, tarihi taş evleri ve dar sokakları keşfedebilirsin. Ayrıca Hacı Memiş Mahallesi'nde gezinerek sanat galerileri ve butik dükkanlarda alışveriş yapabilirsin. Ardından Port Alaçatı’da bir kahve içmelisin.

Görülmesi gerekenler:

Tabii Alaçatı Ot Festivali de bölgenin popüler olma nedenlerinden bir diğeri. Eğer ki ferahlatıcı atmosferiyle seni yenileyecek bir yer arayışındaysan bana sorarsan kesinlikle Alaçatı’ya gitmelisin.

Kimler için ideal?

Tarihi taş evleri, renkli sokakları, şık kafe ve restoranlarıyla rüzgar sörfü tutkunları, romantik çiftler ve bohem tarzını sevenler için biraz yüksek segmentli bir seçenek.

Ne yenir?

Meşhur Alaçatı muhallebisi ve sakızlı dondurmayı denemeden dönme derim.

Konaklama önerileri:

Alaçatı otelleri arasından seçeceğin otelinin balkonundan denizi izlemelisin.

Ulaşım olanakları:

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı ve İzmir'e 80 km uzaklıkta. Alaçatı'ya özel araç veya İzmir'den kalkan otobüslerle ulaşabilirsin. En yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı.

Konum Linki


busraguzeller
Büşra Güzeller
133 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan yazar, yazı yazma tutkusunu oldukça erken keşfetti. Ortaokul yıllarından beri farklı türlerde yazılar kaleme aldı ve üniversiteden mezun olduktan sonra ajanslarda metin yazarı ve içerik editörü olarak rol aldı. Uzun süre çalıştığı bir ajansta seyahat alanında yazmaktan çok keyif aldığını keşfetti ve en keyif aldığı alanda daha çok üretmek için Enuygun ekibine katıldı. Büşra yazı yazmayı, köpeğiyle vakit geçirmeyi, okumayı ve yol filmlerini izlemeyi çok seviyor.
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar