• Anasayfa
  • Bilgi
  • 2024’te ziyaret edilmesi gereken şaşırtıcı yerler

2024’te ziyaret edilmesi gereken şaşırtıcı yerler

ipekincir

2024 yılının şaşırtıcı seyahat rotaları belli oldu! Lonely Planet’in hazırladığı listeye göre 2024 yılının favori destinasyonlarında biraz uzaklar yer alıyor. Farklı kültürleri keşfetmenin, deneyim kazanmanın iyi bir kazanım olduğu ve insana farklı bakış açılar kazandırdığı bir gerçek. Listedeki yerleri okuduğunuzda bunu çok daha net görebilirsiniz. Bakalım 2024 yılının en favori ve şaşırtıcı seyahat rotaları neler.

1. Moğolistan

mogolistan

Doğu Asya ülkesi olan Moğolistan göçebe toplumların yaşamaya devam ettiği bir etnik değer. Geleneksel yaşamın sürdüğü Moğolistan’da görülecek yerler arasında Ulan Batur Müzesi, Choijin Lama tapınağı ve manastırı, Gandantegchinlen manastırı, Cengiz Han heykeli, Zaisan anıtı ve Gobi Çölü gibi benzersiz duraklar yer alıyor. Lonely Planet’e göre Moğolistan macera aktiviteleri, geniş açık alanları, kültürel mutfağı ve müzik kültürü ile listenin ilk sırasında yer alıyor. Sadece gezilecek yerleri ile değil yemek kültürü ile de gurme bir deneyim yaşayabileceğiniz Moğolistan’ın 2024 yılında adını çok daha fazla duyacağız.

2. Hindistan

tac-mahal-hindistan

Tapınakları, sarayları, dansları, yemekleri, yöresel kıyafetleri ve gelenekleri ile Hindistan her zaman seyahat rotalarının favorisi. Seyahat kültürünün oluşmasında çok eski yıllardan beri varlığını sürdüren ve birçok gezginin ‘gezgin’ olma mertebesinde önemli bir yere sahip olan, Hindistan doğa ve inanç kültürlerinin de ülkesi. Taj Mahal, Amber Kalesi, Kutub Minar, Altın tapınak, Hümayun türbesi, Hawa Mahal gibi görülecek yerleri kadar Goa gibi doğa harikası yerlere de sahip olan Hindistan’ı 2024 yılında çok daha fazla gezgin ziyaret edecek.

3. Fas

bahia-palace

Marakeş’i, Casablanca’sı, Bahia Sarayı, Jardin Mojorelle’si, çölleri ve yemekleri ile Fas kültür turizminin favori rotalarından biri. Sahra çöllerinde unutulmaz bir deneyim yaşamak, naneli Fas çayının tadına bakmak, lokal pazarlarda farklı gelenekleri keşfetmek Fas’ın sizi çok şaşırtacak sadece birkaç unsuru arasında yer alıyor. Görünüşe göre Fas, 2024’te de gezginleri şaşırtmaya devam edecek. Fas ile ilgili bilmen gerekenler de linkteki yazımızda.

4. Şili

sili

Doğal yaşam alanları ile modern ve egzotik ambiyans sevenler için 2024’ün şaşırtıcı rotası Şili olacak. İnka uygarlığının merkezi kabul edilen Şili’de göreceğiniz her şey unutulmazlar arasındaki yerini alacak. Bir yanı milli parklar ve ormanlar, bir yanı gökdelenler ile iki farklı hayatı tek yerde yaşayabileceğiniz Şili, buzullarla kaplı Torres Del Paine Milli Park’ı ile sizi büyülerken taştan yapılmış Paskalya Adası ile de hayrete düşürecek. Dünyanın en kurak çölü olan Atacama’nın da burada olduğunu belirtelim. Şili ayrıca Güney Amerika’da vizesiz gidilecek yerler arasında bulunuyor.

5. Benin

benin

Afrika’nın batı ülkesi olan Benin, alışılmışın dışında bir atmosferle sizi karşılayacak. 2024’ün şaşırtıcı yerlerinden biri olan Benin antik kentleri ile kültür turizmini sevenlere alternatifler sunarken, ekoturizm ve sürdürülebilir turizm kavramlarıyla yakından ilgilenenleri de kendine hayran bırakacak. Farklı kültürü, mutfağı ve yemekleri ile Benin, size daha önce ziyaret ettiğiniz birçok ülkeden farklı gelecek.

6. Meksika

mexico-city-meksika

Latin dansları, acılı lezzetler ve devasa yeşil alanları ile Meksika, her gezginin gitmek istediği yerlerin başında geliyor. Meksika’nın çok şaşırtıcı bir ülke olmasının birçok nedeni var. Burada hem karmaşık şehir hayatını, hem hayranlık uyandıracak tapınak kültürünü, hem de dans, futbol, yemek gibi eğlenceli unsurların en lezzetli ve en hareketlisini aynı anda yaşayabiliyorsunuz. Tulum, Xcaret, Cancun gibi akıl almaz güzellikteki yerlere giderek iyi bir deniz tatili yapabiliyor; Milli Antropoloji Müzesi, Chichén Itzá, Maya harabeleri gibi tarihi yerlerde büyülenebiliyorsunuz.

7. Özbekistan

ozbekistan

Lokal hayat deneyimlemek için sizi Özbekistan’dan daha çok şaşırtacak az yer olduğunu söyleyelim. Eğer mimari ve estetik açıdan sizi şaşırtacak bir yer arıyorsanız, Özbekistan’a mutlaka gitmelisiniz. Yedi bağımsız Türk devletinden biri olan ve Orta Asya’da yer alan Özbekistan, başta Taşkent ve Semerkand olmak üzere çok etkileyici keşif duraklarına sahip. Özbekistan Registan Meydanı, Bibi Hanım Cami, Gur-i Emir Kalesi, Emir Timur Müzesi, Kukeldash Medresesi gibi kültür ve tarih odaklı keşifler kadar geniş park ve bahçeleri ile hayranlık uyandırıyor.

8. Pakistan

shalimar-bahceleri

Güney Asya’da yer alan Pakistan, dünyanın en yüksek ikinci zirvesi ile şaşırtıcı yerler arasında bulunuyor. Mimari ve tarihi keşifleri sevenler için ideal rotalardan biri olan Pakistan’da gezilecek yerler arasında Mohatta Palace, Mezar-ı Kaid, Pakistan Monument, Lahor Kalesi gibi tarihi yerler ile beraber Shalimar Bahçeleri, Clifton Sahili ve Rawal Gölü gibi doğal güzellikler yer alıyor.

9. Hırvatistan

hvar-hirvatistan

Balkanlar’ın Akdeniz’e açılan ülkesi Hırvatistan’a daha önce gitmediyseniz 2024’e bu ülkeye gidebilir ve çok şaşırabilirsiniz. Uzun sahil şeridinin kaleler, surlar ile iç içe geçtiği ülkede bir yanınız kültür bir yanınız masmavi deniz olacak. Hırvatistan’da gezilecek yerler arasında Dubrovnik, Šibenik, Vis Adası, Hvar Adası, Split, Pula, Zagreb gibi birçok şehir yer alıyor.

10. Aziz Lucia

santa-lucia

Kuzey Amerika’da bir ada ülkesi olan Aziz Lucia’yı (bir diğer ismiyle Saint Lucia) daha önce duymamış olabilirsiniz. Günümüzde adada yaşayan165 bin kişi var. Burada yer alan tarihi değerler ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Doğa ve deniz tutkunu olanları 2024 yılında güzelliği ile şaşırtacak Aziz Lucia’da görülecek yerler arasında balıkçı köyü olan Soufrière, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan volkanik tepeler Pitons, enfes denizi ve limanı ile Marigot Bay, jeotermal kaynakların bulunduğu Sulfur Springs Park gibi çok şaşırtıcı duraklar yer alıyor.

Tatil planlarını yaparken 2024 yılında ne kadar tatil var diye düşünüyorsan 2024 tatilleri için yazımıza göz atabilirsin.

Uçak Bileti


ipekincir
İpek İncir
361 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN