Dünyada Alpler’den sonra en beyaz ‘toz kar’ın yağdığı Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kışın en güzel tatillerinden birini yapın

Aktivite Hakkında

Sarıkamış Kayak Merkezi’ni diğer kayak merkezlerinden ayıran özellikleri çok yoğun kar yağışı alması ve yağan karın da uzun süre erimeden yerde kalması. Ama en önemli özelliği karın Alplerden sonra toz kristal şeklinde yağdığı tek yer olması. Sert yağışların olduğu dönemlerde kayak merkezinin pistlerindeki kar kalınlığı 1,5 metreyi buluyor. Sarıkamış’ın yüksek rakımında yetişen Sarıçamlar ise kar pistini sınır çizer gibi çevreliyor. Kurak havada yetişen Sarıçamlar ayrıca bölgenin nem oranının düşük olduğunun da bir göstergesi. Nem olmayınca kar pistinde de buzlanma olmadığından Sarıkamış Kayak Merkezi sakatlanmanın en az olduğu merkezlerden biri olma özelliği taşıyor. Uzunluğu 12 kilometreyi genişliği ise 70 metreyi bulan kayak pistleri kristal karlarıyla snowboardcuların en çok tercih ettiği merkezlerin başında geliyor. Cıbıltepe ve Sarıçam Ormanları’nın beyaz cennetinde kaymadan, geceleri barbeküde yöre sucuğunu yemeden, huzuru depolamadan Sarıkamış’tan ayrılmayın. Kayak merkezinin sezonu ise aralık ve mart ayları.

Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.