Şehir Rehberi

Şehrin Künyesi

Ülke:Malaysia

Dil:Malayca

Nüfus:70,894

Din:

Tel Kodu:+60

Para Birimi:Malezya Ringgiti

Zaman Dilimi:GMT+8

Vize:

Konsolosluk:

Genel Bilgiler / Rehber

Mersing şehri Malezya'nın Johor eyaletinin başkenti Johor Bahru'nun 136 kilometre kuzeydoğusunda yer alan bir balıkçı kasabası. Bozulmamış doğası ve kültürel dokusuyla dikkat çeken kasabada 21 binden fazla insan yaşıyor. Doğayla iç içe olmak isteyenler için iyi bir seçenek olan kasaba temiz plajları, kayalık sahilleri ve olta balıkçılığı yapma imkanı için tercih ediliyor. Turistik açıdan pek popüler olmayan kasaba genelde Tioman Adası'na gidenlerin dinlenme noktası oluyor. Kasaba her gün sayısız geminin kalktığı limanıyla tanınıyor.  

Oldukça küçük bir kasaba olan Mersing'in merkezinden iki ana yol geçiyor. Bu ana yolların üzerinde turistlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir dizi dükkan var. Çoğu 24 saat açık olan dükkanlarda modern ve geleneksel ürünler satılıyor. 

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Ekvatoral iklim özellikleri görülen Mersing'de sıcaklık yıl boyunca 30 derecenin üstünde seyrediyor. Yılın her döneminde nemli olan kasabada muson rüzgarlarının etkisiyle özellikle ocak ve mayıs ayları arasında sürekli yağışlar gerçekleşiyor ve nem miktarı %80 civarına kadar yükseliyor. Kasabanın en kalabalık olduğu aylar mart, nisan ve aralık. Daha sakin bir tatil için seyahatinizi kasım ayında gerçekleştirebilirsiniz. 

Nasıl Gidilir

Türkiye'den Mersing'e direkt uçuş henüz gerçekleştirilmiyor. Ancak İstanbul'dan Johor Bahru, Kuala Lumpur, Singapur ve Malakka gibi şehirlere uçtuktan sonra otobüs ile Mersing'e ulaşım sağlanabiliyor. Büyük şehirlerde araba kiralama olanağı da bulunuyor. Johor Bahru'dan Mersing'e gitmek için tercih edilen bir diğer yol ise taksiye binmek. 

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Mersing'de yemek yiyebileceğiniz fast food restoranları bulunuyor. Genelde 24 saat açık olan restoranlarda dünya mutfaklarından özenle seçilmiş menüler sunuluyor.

Uzakdoğu yemeklerine düşkünseniz veya yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız Mersing Seafood ve Loke Tien Yuen'i ziyaret ederek Çin usulü kızarmış pilav, Çin yumurtası ile doldurulmuş kalamar ve Malezya'nın meşhur tereyağlı sebze yemeklerinden Kang Kong'u deneyebilirsiniz. Limanın hemen yukarısında yer alan Warung Ikan Bakar bölgenin en meşhur mangalda balık restoranlarından. 

Vejetaryen beslenenler için otobüs terminalindeki Vegetarian Food Stall iyi bir seçenek olabilir. Tofu yemeklerinden pilav ve sebze yemeklerine kadar birçok sokak lezzetini tadabileceğiniz restoranın fiyatları çok ucuz. Viet Taste Restaurant'ta da vejetaryen seçenekler bulabilirsiniz. Sahibi Vietnamlı olan restoranda Vietnam kahvesi de servis ediliyor. 

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Sri Subramaniam Tapınağı: Bölgede yaşayan Hindular'ın ibadetlerini gerçekleştirdiği bir tapınak olan Sri Subramaniam ilginç mimarisiyle özellikle yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Kasabasının merkezinde yer alan tapınak günün her saati ziyaret açık.

Hock Soon Tapınağı: Refah tanrısı Tua Pek Kong'a adanan Hock Soon Tapınağı, Mersing'in merkezinde yer alıyor. Taocular'ın ibadethanelerinden olan tapınak yaklaşık bir asır önce inşa edilmiş. Halkının katıldığı etkinliklere ev sahipliği yapan tapınağı ziyaret ederek bölgenin kültürel dokusunu keşfedebilirsiniz.

Jamek Bandar Mescidi: Bölgede yaşayan Müslümanlar için faaliyet gösteren bir cami olan Jamek Bandar Mescidi, Mersing'in en yüksek noktasında yer alıyor. Merkezden 15 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz caminin konumu deniz, nehir ve göl manzaralarını seyretmek için ideal. 

Ne Yapılır

Farklı din ve etnisiteye mensup insanların yaşadığı Mersing ziyaretlerinde yapılacak aktivitelerin başında şehrin kültürel dokusunu keşfetmek geliyor. Bunun en iyi yollarından biri sokaklarda dolaşarak kasaba sakinleriyle konuşmak, çay saatinde Malay kuehlerinin birbirinden güzel şekerlemelerinin tadına bakmak. 

Otobüs terminalinin hemen yanında Mersing sabah pazarını göreceksiniz. Pazarda satılan taze ve uygun fiyatlı balıklardan satın alarak yakınlardaki bir plajda piknik yapabilirsiniz. 

Jamek Bandar Mescidi'nin olduğu tepeye çıkarak gün batımını izlemek en çok tercih edilen aktivitelerden. 

Güzel ve renkli bir kıyı şeridine sahip olan Mersing, tüplü dalış yapmak isteyenler için de ideal bir yer. Şehirde dalış için gerekli malzemeleri edinebileceğiniz dükkanlar var. Ders alabileceğiniz okullar da bulunuyor.

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

Gece hayatı bakımından çok hareketli olmayan Mersing yine de ziyaretçilerine alternatifler sunuyor. Şehirde alkol alabileceğiniz barlar ve otel pubları bulunuyor. Çoğu 24 saat açık olan mekanlardan eğlence anlayışınıza uygun olanını seçerek akşamlarınıza keyif katabilirsiniz. Ketapang Roof, Halo Bar ve A Peace Place şehirdeki en çok tercih edilen yerlerden.

Daha sakin bir akşam geçirmek ve dünya mutfaklarından leziz yemekler tatmak isterseniz şehirde gidebileceğiniz pek çok restoran var. Tamarind Terrace Restaurant ve Mandi-Mandi Restaurant romantik akşam yemekleri için uygun. Restoranlara gitmeden rezervasyon yaptırmayı unutmayın. 

Alışveriş / Ne Alınır

Malezya'da alışveriş diyince herkesin aklına ilk başta çok ucuza satılan elektronik eşyalar geliyor. Elektronik eşyalarla ilgilenenler için birçok alışveriş alternatif sunan ülkenin hemen her şehrinde kameraların, akıllı telefonların ve bilgisayarların satıldığı pazarlar var ve Mersing de bu şehirlerden biri. Üstelik pazarlık yaparak zaten ucuz olan ürünleri çok daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. 

Pazarlarda gezerken kurşun ve kalaydan yapılmış ürünlere rastlayacaksınız. Çerçeveler, heykeller, süs objeleri sevdiklerinize hediye etmek için iyi bir seçenek olabilir. Daha geleneksel bir hediye arıyorsanız el emeği batiklerden alabilirsiniz. Renkleri ve desenleriyle büyüleyen batikleri sokak satıcılarından mağazalara her yerde bulmanız mümkün. 

Otobüs terminalinin hemen yanındaki pazardan taze balıklar, egzotik meyveler ve yöreye özgü baharat karışımları edinebilirsiniz.

Festival / Fuar

Thaipusam Festivali: Malezya'nın en önemli Tamil festivallerinden biri olan Thaipusam, Lord Muruga'nın kötü ruh Soorapadam'a karşı kazandığı zaferini büyük bir ihtişamla anılıyor. Dolunay günü ünlü Batu Mağaraları tapınağında 3 gün boyunca coşkuyla kutlanan festival renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Mooncake ve Aç Hayalet FestivaliFener Festivali veya Sonbahar Ortası Festivali olarak da adlandırılan Mooncake ve Aç Hayalet Festivali ay tanrıçasına teşekkür etmek için düzenleniyor. Malezya'nın her noktasında gerçekleştirilen festivalde ay çörekleri ikram ediliyor.

 

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

Thaipusam Festivali (Şubat)

Malezya Festivali (Mayıs)

Çiçek Festivali (Ocak)

Alışveriş Festivali (Haziran)

Kuala Lumpur Festivali (Temmuz)

Uluslararası Sokak Çalgısı Festivali (Aralık) 

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

Malezya çok fazla etnik grubun birlikte yaşadığı bir ülke olduğu için kültürel ve dini inançlara saygısızlık etmemeye dikkat etmek gerekiyor. Şehirde yaşayan halkın evlerine, ibadet alanlarına ve tapınaklarına girerken ayakkabıları çıkarmamak çok ayıplanıyor. Bazı ibadethaneler girerken kadınlara örtünmesi için eşarp veriliyor. 

Tioman Adası'nı veya diğer adaları ziyaret edecekseniz ihtiyaçlarınızı Mersing'den almanızı öneririz. Diğer bölgelere göre daha ucuz olan şehrin merkezinde büyük bir supermarket bulunuyor. 

Özellikle sıcak havalarda mutlaka yanınızda sıvı bulundurmalısınız. Sıcaklardan korunmak için güneş kremi sürmenizi öneririz.

Ulaşım

Mersing çok küçük bir yerleşim yeri olduğundan bir yerden bir yere gitmek için pek fazla alternatif bulunmuyor. Şehirde en çok kullanılan ulaşım aracı bisiklet, bunun dışında taksiye binerek ulaşım sağlayabilirsiniz veya yürümeyi tercih edebilirsiniz. 

Daha kolay bir ulaşım için araba kiralamak iyi bir seçenek olabilir. Ancak şehrin yerel bir araba kiralama şirketi olmadığından başka bir şehirden kiralamanızı tavsiye ederiz. 

Yazar Hakkında

Nihan Bayram

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.

Haritada Görüntüle

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.