Şehir Rehberi

Şehrin Künyesi

Ülke:Türkiye

Dil:Türkçe

Nüfus:1,814 milyon

Din:

Tel Kodu:+90

Para Birimi:TRY

Zaman Dilimi:GMT+03:00

Vize:

Konsolosluk:

Genel Bilgiler / Rehber

Mavi bayraklı güzel plajları, tarihi ve doğal güzellikleriyle hem dünyadan hem de ülke içinden binlerce insanın ziyaret ettiği Mersin, aynı zamanda önemli bir liman ve sanayi şehri. Yüzlerce yıllık çarşılarıyla her dönem ticaret merkez olan şehrin tarihi M.Ö. 7000 yılına kadar uzanıyor. Asurlular ve Perslerden Selçuklu ve Osmanlılara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Mersin’in çevresi etkileyici antik kentler ve tarihi anıtlarla çevrili. Doğu Akdeniz’de bulunan, etkileyici Toros Dağları ve Akdeniz manzaralarına sahip şehir, aynı zamanda verimli topraklarıyla önemli bir tarım merkezi. Türkiye’nin narenciye üretiminin neredeyse yarısını karşılayan şehirde yetiştirilen muz, portakal, mandalina ve limonlar tüm dünyaya ihraç ediliyor.

321 kilometre sahil uzunluğuyla dikkat çeken Mersin’in sahil beldeleri de kaliteli oteller, restoranlar, eğlence merkezleri, kamp alanları ve doğa yürüyüşü parkurlarıyla oldukça hareketli. 1.840.000 nüfusuyla ülkemizin en büyük 11. şehri konumunda olan Mersin’de Cennet Cehennem Mağaraları, Güneysu Kaplıcaları, Taşeli Platosu, Göksu Deltası ve Tarsus Şelaleleri, en çok ziyaret edilen doğal güzellikler arasında.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Akdeniz ve astropikal iklimlerinin etkisi altında bulunan Mersin’de çok nemli ve sıcak yaz ayları ve ılık ama yağışlı kış ayları yaşanıyor. Yıllık ortalama 1096 mm yağış alan şehirde en çok yağış ise kış ve sonbahar aylarında gerçekleşiyor. Yaz aylarında 35 derece ve %80 nem oranını göre şehirde kış ayları ise ortalama 10-15 derece arasında sıcaklıkta. Güzel plajlarından dolayı özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından çok ziyaret edilen şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında keyifle gezilebilirsiniz.

Nasıl Gidilir

Geniş bir kara yolu ağıyla Türkiye’nin bütün şehirlerine bağlanan Mersin’de havalimanı bulunmadığı için otobüsler yoğun olarak kullanılıyor. Mersin Otogarı (MEŞOT), Mimar Sinan Bulvarı üzerinde şehir merkezinden kısa bir yürüyüş mesafesinde yolculara hizmet veriyor. Ülkenin her şehri ve ilçesinden her gün otobüs seferleriyle otogara ulaşmak mümkün. Hava yolu ile Mersin’e gitmek için ise şehre 84 kilometre uzaklıktaki Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Havalimanına büyük şehirlerden direkt, diğer şehirlerden ise aktarmalı uçuşlar kolayca bulunabiliyor. Taşucu Limanı ise özellikle Kıbrıs’a ulaşım konusunda yolculara hizmet veriyor. Mersin’den Adana 87 kilometre, Antalya 487 kilometre, Ankara 509 kilometre ve İstanbul ise 944 kilometre uzaklıkta.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Akdeniz ve geleneksel Anadolu mutfağından etkilenen bir mutfak kültürüne sahip Mersin’in hem sahil şeridinde hem de şehir merkezinde pek çok kaliteli restoran hizmet veriyor. Mersin gezinizde ilk denemeniz gereken lezzet ise şehrin simgesi haline gelen tantuni. İnce doğranmış ızgara etlerin soğan, domates, turşu ve bol baharatla ekmek arasında servis edilmesiyle hazırlanan tantunileri şehrin her köşesinde bulabilirsiniz.

Komşu şehir Adana’nın mutfağından da etkilenen şehirde Adana kebap ve ciğer kebap da çok seviliyor. Akdeniz manzaraları eşliğinde taze deniz ürünleri de tadabileceğiniz şehirde Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, kerebiç, yüksük çorbası, içli köfte ve sıkma böreği de mutlaka tatmanız gereken yöresel lezzetler arasında. Tatlı sevenler de Tarsus yayla bandırması, pekmezli karsambaç tatlısı ve cezerye gibi yöresel tatlıları mutlaka denemeliler. Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Enis Tantuni, Yeşilova Kebap Salonu, Canatan Balık Restoranı Mavi Yelken Balık Teknesi, Mığçıoğlu Ocakbaşı ve Kervan Humus, şehrin en popüler restoranlarından bazıları.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Kız Kalesi: Mersin’in simgesel yapılarından biri olan Kız Kalesi, turizm olanaklarının geliştiği Erdemli ilçesinde yer alıyor. Tekne gezilerinin yanı sıra sahilden yüzerek, kano ve deniz bisikletiyle de ulaşabileceğiniz kale, 1119 yılında inşa edilmiş. Etkileyici iç mekanları ve panoramik manzaralarıyla güzel bir gezi alanı olan Kız Kalesi, Mersin’de ilk görülmesi gereken yerler arasında.

Tarsus Şelalesi: Mersin’in dünya çapında ünlü doğa harikalarından biri olan Tarsus Şelalesi, şehir merkezine sadece 28 kilometre uzaklıkta. Berdan Çayı üzerinde yer alan ve 5 metre yükseklikten dökülen şelale, yüzlerce yıldır sularla oyulmuş etkileyici kayaları, yemyeşil doğal güzellikleri, kamp alanları ve yürüyüş parkurlarıyla doğa severlerin kesinlikle görmesi gereken bir yer.

Göksu Deltası: Göksu Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü alanda bulunan bu tabiat harikası; flamingolar, su kuşları, göçmen kuşlar, deniz kaplumbağaları ve vahşi yaşam zenginlikleriyle doğa gezileri için Mersin’deki en ideal yer. 500’den fazla bitki ve 10 tane endemik bitki türüne ev sahipliği yapan koruma alanı, Nil kaplumbağası yumurtlama alanı olmasıyla da tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Göksu Deltası, Akdeniz kıyılarında yer alan en büyük ikinci delta olarak tam bir vahşi yaşam cenneti.

Mersin kaplıcaları: Mersin, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı kaplıcalarıyla da her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Toros Dağları eteklerinde, temiz dağ havası eşliğinde hizmet veren Güneysu Kaplıcaları, binlerce yıldır şifa arayanların ziyaret ettiği Belkıs Ana Kaplıcası, Göksu Nehri kenarında romatizma ve kas sorunları gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan şifalı sularıyla Saparca Ilıcası, çarpıcı yer altı dereleri ve şifalı su göletleriyle ünlü Cennet Obruğu Ilıcası, şehrin en popüler kaplıcaları arasında.

Mersin plajları: 11 tane mavi bayraklı plaja sahip Mersin’de hem şehir içinde sahil kenarında hem de turistik ilçelerde yaz aylarında Akdeniz’in ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan ve altın renkli kumsalıyla ünlü Susanoğlu Plajı, Kız Kalesi manzaralı Kızkalesi Plajı, Erdemli’nin en sevilen plajlarından olan Ayaş-Yemişkumu Plajı, Antalya-Mersin yolu üzerinde yer alan Soğuksu Plajı, çevresi kamp alanlarıyla sarılı Pullu Orman Plajı ve İncekum Milli Parkı’nda bulunan huzurlu ve sessiz İncekum Plajı, Mersin’in en sevilen mavi bayraklı plajları.

Kırkkaşık Bedesteni: 1579 yılından beri önemli bir ticaret merkezi olarak hizmet veren ve 2004 yılında restore edilen Kırkkaşık Bedesteni, yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri. Yöresel el sanatı ürünlerinden deri ve gümüş eşyalara kadar pek çok ürün bulabileceğiniz dükkanlara ev sahipliği yapan bedesten, mimarisiyle de görülmeye değer bir yer.

Taşeli Platosu: Milyonlarca yıl öncesinden kalan etkileyici kaya oluşumlarıyla büyüleyici manzaralar sunan Taşeli Platosu’na Mersin’den geziler ve turlar düzenleniyor. Devasa kanyonlar, mağaralar ve renkli taşlarıyla ünlü plato, antik kentleri ve kaya evleriyle de harika fotoğraflar çekebileceğiniz popüler bir gezi alanı.

Mersin mağaraları: Mersin’in en bilinen doğa harikası ise Cennet Cehennem Mağaraları. 135 metre derinliğindeki Cennet Mağarası ve 128 metre derinliğindeki Cehennem Mağarası birbirine oldukça yakın ve rehberli turlarla bu iki mağaranın içini gezebilirsiniz. Çevresinde şifalı su kaynakları da bulunan mağaraların içi resimler, binlerce yılda şekillenmiş sarkıt ve dikitler ile unutulmaz bir yolculuk sunuyor. Hem Müslümanlar hem de Hristiyanlar için kutsal kabul edilen Eshab-ı Kehf Mağarası ise Kur'an-ı Kerim’de adı geçen 33 yedi uyurlar mağarası arasında yer alıyor. Tek tanrıya inandıkları için toplumdan dışlanan 7 gencin içinde 309 yıl boyunca uyuduğu rivayet edilen mağara, antik kilise kalıntıları ve yazıtlarıyla da ilgi çekiyor.

15 metre derinliğe sahip Astım Mağarası ise solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelen havasıyla şifa arayanları kendine çeken bir tabiat harikası. Ülkemizdeki en güzel mağaralardan biri olarak kabul edilen Aynalıgöl Mağarası (Gilindire Mağarası), bir çoban tarafından keşfedildikten sonra turizme açıldı. Mağara hem içindeki büyüleyici sarkıt ve dikitler hem de eşsiz deniz manzaralarıyla ünlü.

Mersin Arkeoloji Müzesi: Adnan Menderes Bulvarı üzerinde merkezi bir konumda bulunan müze, ev sahipliği yaptığı paha biçilmez eserlerle mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Şehrin en büyük müzesi olan Mersin Arkeoloji Müzesi, 1978 yılında kuruldu ve 2017 yılında koleksiyonları genişletilerek yeniden ziyarete açıldı. Zaman tüneli bölümü çok ilgi gören müzede M.Ö. 7000 yıllarına ait Yumuktepe höyüğünden çıkarılan eserlerin yanı sıra fosiller, çevresindeki antik kentlerden getirilen 6000’den fazla arkeolojik eser, on binlerce sikke ve yüzlerce mühür ile toplamda 30 binden fazla eser sergileniyor.

Mersin Atatürk Evi Müzesi: 36. Cadde üzerinde kesme taşlarla inşa edilmiş tarihi bir konakta hizmet veren Atatürk Evi Müzesi, 1976 yılında ziyarete açıldı. Atatürk’e ait 22 kişisel eşyanın sergilendiği müzede Kuvâ-yi Milliye ve etnografya bölümünde de döneme ait eşya ve belgeleri inceleyebilirsiniz. Müzeyi pazartesi hariç her gün 08:00-17:00 arası ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Soli-Pompeiopolis Antik Kenti: Tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar uzanan bu etkileyici antik kent, günümüze kadar ayakta kalmış 33 sütunlu caddesi, Erken Demir Dönemi’nden eserlerin bulunduğu 22 metre yüksekliğindeki höyüğü ve antik limanıyla keyifli bir tarih gezisi sunuyor. Mersin’e 54 kilometre uzaklıktaki Mezitli ilçesindeki antik kenti rehberli turlarla gezebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Ne Yapılır

Doğa gezileri: Her yerinde ayrı bir doğa harikası bulunan Mersin’de yapılacak en güzel aktivitelerden biri de kendi başınıza veya rehberli turlarla yapabileceğiniz doğa yürüyüşleri. Ülkemizin en güzel sulak alanlarından olan ve büyüleyici flamingolarıyla ünlü Göksu Deltası, milyonlarca yılda şekillenmiş kaya oluşumları ve kaya evleriyle görülmeye değer Taşeli platosu, her mevsim farklı renkte manzaralar sunan Tarsus Şelalesi ve tarihte bir yolculuğa çıkabileceğiniz Soli-Pompeiopolis Antik Kenti, en popüler doğa yürüyüşü alanları.

Mağara turları: Mersin, her biri farklı özelliğe sahip mağaralarıyla dünyanın her yerinden turistlerin ilgisini çekiyor. Etkileyici iç bölümleriyle Cennet Cehennem Mağaraları, kutsal kabul edilerek her yıl ziyaret edilen Eshab-ı Kehf Mağarası, kendine has havasıyla tedavi amaçlı kullanılan Astım Mağarası ve çevresini saran doğal güzelliklerle ünlü Aynalıgöl Mağarası, rehberli turlarla keşfe çıkabileceğiniz bölgenin en bilinen mağaraları arasında.

Tekne gezileri: Mersin’in yüzlerce kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, diğer Akdeniz kıyı şehirlerinde olduğu gibi pek çok güzel koyla dolu. Yaz aylarında yapılan çok popüler bir aktivite olan tekne gezileriyle Akkum Koyu, Narlıkuyu Koyu Kızlar Hamamı ve Eğribük Koyu gibi masmavi koylarda yüzebilir veya dalış yaparak su altı zenginliklerini yakından görebilirsiniz.

Doğa sporları: Mersin’in kilometrelerce uzanan sarp kanyonları, ülkemizin en önemli doğa sporu merkezleri haline geldi. Toros Dağları eteklerinde 110 kilometre uzunluğundaki Aksıfat Kanyonu, güzel şelaleleri ve sarp kayalarıyla ünlü Gezende Kanyonu, Geyik Dağları’nın sularıyla beslenen ve rafting de yapabileceğiniz Göksu Kanyonu, kaya tırmanışları için birçok rotası bulunan Lamos Kanyonu ve buz gibi sularıyla özellikle yaz aylarında ziyaret edilen Kisecik Kanyonu’nda dağcılık, kaya tırmanma, rafting, kampçılık, kano gezileri ve doğa yürüyüşleri gibi etkinliklere katılabilirsiniz.

Mersin Marina gezileri: Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesi uzaklıktaki marina, hem keyifli bir yürüyüş ve alışveriş alanı hem de kaliteli restoranları, kafe ve barlarıyla Mersin eğlence hayatının en hareketli yerlerinden biri. Mersin Marina’da kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde akşam yürüyüşlerine çıkabilir ve yat limanının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Yayla turları: Özellikle yaz aylarında çok sevilen bir etkinlik olan yayla turlarında huzurlu yaylalarda yılın yorgunluğunu atabilir ve yöre halkının yetiştirdiği organik ürünleri satın alabilirsiniz. Külpet Dağı yamaçlarındaki Çamlıyayla, Toros Dağları eteklerinde, 1200 metre yükseklikte bol oksijen alabileceğiniz Gözne yaylası, etkileyici dağ ve kanyon manzaraları sunan Gökbelen yaylası, Mersin yayla gezilerinin önemli durakları arasında.

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

Öğrenci nüfusunun yanı sıra şehri her mevsim ziyaret eden yerli ve yabancı turistler ile aktif bir gece hayatına sahip olan Mersin’de özellikle sahil kesimi her türlü bar, kafe ve eğlence merkeziyle çok hareketli. Mersin Marina ise güzel kafeleri, barları ve restoranlarıyla şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden. Akdeniz manzaraları balık evleri ve meyhanelerin de çok sevildiği Mersin’de fasıl ve zengin menüleriyle dikkat çeken Parlak Ocakbaşı & Fasıl, Viranşehir Mahallesi’ndeki Rakışıklı Meyhane, Divan Otel’in 14. katında eşsiz manzaralar sunan Roof 14 By Divan, rock ve pop konserleri düzenlenen Yer Fıstık, Latin geceleriyle güzel zaman geçirebileceğiniz North Sea Irish Pub, DJ performanslarıyla eğlenebileceğiniz Sess Gece Kulübü ve önemli konserlere sahne olan Tren Port Mersin, şehrin en sevilen eğlence merkezleri arasında.

Alışveriş / Ne Alınır

Muz üretimi konusunda ülkemizin en önemli şehirlerinden olan Mersin’de muz liflerinden yapılan hediyelik eşyalar, kilimler, elbiseler ve sepetler çok satılıyor. Mezitli ilçesindeki ev kadınlarının ürettiği rengarenk Mezitli bezi ve şehrin ünlü deri atölyelerinin ürettiği deri ceket, eldiven ve çantalar da alınabilecek hediyelik eşyalar arasında. Mersin’de Anamur muzu ve çok sevilen cezeryelerin yanı sıra Kız Kalesi, St. Paul Kilisesi ve Soli Antik Kenti temalı hediyelik ürünler de en çok satılan hediyelikler arasında. Tarsus’ta bulunan ve her türlü gümüş, dokuma ve deri ürünü bulabileceğiniz Kırkkaşık Bedesteni, şehir merkezinde Ulu Camii yanında bulunan Mersin Çarşısı ve Ulu Çarşı, Güvenevler’de bulunan Forum Mersin AVM, Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’nde yer alan Palm City Mersin ve Mersin Marina AVM, şehrin en popüler çarşı ve alışveriş merkezleri arasında.

Festival / Fuar

Kız Kalesi Turizm Festivali: Mersin’e 57 kilometre uzaklıktaki turistik ilçe Erdemli’de Kız Kalesi’nin hemen karşısındaki Kızkalesi Halk Plajı’nda düzenlenen Kız Kalesi Turizm Festivali, her yıl haziran ayında gerçekleştiriliyor. Spor yarışmaları, konserler ve dans gösterileriyle çok eğlenceli geçen festivalde bölgenin doğal güzelliklerini de gezebilirsiniz.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali: Artık geleneksel hale gelen bu müzik festivali, şehrin pek çok farklı noktasında gerçekleşen konserlerle mayıs sonu veya haziran başı düzenleniyor. Dans topluluklarından senfoni orkestralarına kadar birçok uluslararası sanatçı ve topluluğun sahne aldığı festival, müzik severlerin mutlaka uğraması gereken etkinlikler arasında.

Milyonfest Mersin Erdemli: Erdemli Milyon Beach konser alanında düzenlenen, hem denizin hem de pek çok ünlü müzisyen ve grubun verdiği konserlerin tadını çıkarabileceğiniz müzik festivali, gençler arasında çok seviliyor. İyi düzenlenmiş kamp alanlarında çadır kurabileceğiniz, her yıl ağustos aynında düzenlenen yaz festivalinde doyasıya eğlenebilirsiniz.

Mersin Çamlıbel Sokak Festivali: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ekim ayında düzenlenen Çamlıbel Sokak Festivali, şehrin en yeni ve eğlenceli festivallerinden biri. Çamlıbel Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen ve eğlenceli kortejler, konserler, dans gösterileri, sokak müzisyenleri ile çok eğlenceli geçen festivale ekim ayında Mersin’de bulunuyorsanız mutlaka uğramalısınız.

Mersin Narenciye Festivali: Meyvelerden yapılan devasa heykeller, eğlenceli yarışmalar, konserler ve etkinliklerle çok hareketli geçen festival, her yıl kasım ayı ortasında Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde düzenleniyor. Mersin’de her yıl portakal, limon, mandalina gibi 3 milyon ton narenciye üretiliyor ve festivalde onlarca yerel üretici en güzel ürünlerini sergiliyor.

Mersin Arkeoloji Günleri: Çevresi antik kentler ve binlerce yıllık yerleşimlerle dolu Mersin, ülkemizin önemli arkeolojik alanlarına ev sahipliği yapıyor. Ekim sonu düzenlenen Mersin Arkeoloji Günleri ise bu tarihi zenginlikleri sunumlar, sempozyumlar, atölyeler ve kazı alanı gezileriyle tarih severlere tanıtıyor.

Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali: Her yıl haziran ayında Silifke ilçesinde Anıt Meydanı Göksu Parkı’nda düzenlenen bu eğlenceli festivalde dünyanın pek çok ülkesinden folklor ekiplerinin gösterilerini izleyebilir ve ünlü sanatçıların açık hava konserleriyle güzel zaman geçirebilirsiniz.

Erdemli Türkmen Festivali: Mersin, Yörük kültürünün yaygın olduğu Akdeniz şehirlerinden biri. Ülkemizdeki en köklü festivallerden olan ve 1978’den itibaren her yıl düzenlenen Erdemli Türkmen Festivali, mayıs ayında düzenleniyor. Festival; Yörüklerin yaşamları, kültürleri ve eşsiz mutfaklarını tanıtarak bu kültürü korumayı amaçlıyor.

Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali: Ağustos ayında düzenlenen ve tüm dünyadan bisikletçilerin katıldığı bu uluslararası festival, Mersin sahilinin yanı sıra doğa turları ile şehrin doğal güzellikler arasında da bisiklet sürme ve spor yapma şansı veriyor.

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

1 Ocak (Yılbaşı),
23 Nisan (Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı),
1 Mayıs (İşçi Bayramı),
19 Mayıs (Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı),
30 Ağustos (Zafer Bayramı),
29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı),
Ramazan ve Kurban Bayramları

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

- Mersin’de mağara turlarına katılacaksanız mağaraların oldukça dar olduğunu ve klostrofobisi olanlar için uygun olmadığını unutmayın.

- Kentkart alarak şehir içinde hizmet veren bütün toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Gezinizden önce Müzekart alarak da müzelere, ören yerlerine, antik kentlere ve bakanlığa bağlı turistik noktalara kolayca girebilirsiniz.

- Mersin, yaz aylarında oldukça sıcak ve nemli oluyor, bu nedenle şehri yaz ayarında gezecekseniz yanınızda su, güneş şapkası ve serin tutacak giysiler almanızı öneririz.

- Mersin plajlarının bazıları oldukça dalgalı ve çabuk derinleşebiliyor, özellikle çocuklu ailelerin plajlarda çok dikkatli olması gerekiyor.

Ulaşım

Mersin’de şehir içi ulaşımı belediye otobüsleri, özel halk otobüsler ve minibüslerle sağlanıyor. 470 tane dolum noktası bulunan Kentkart alarak bütün toplu taşıma araçlarından indirimli olarak faydalanabilirsiniz. Sabah saat 06:00 ile gece 23:00 arası çalışan belediye otobüsleri ve minibüslerin Mersin Üniversitesi ve otogarın yanı sıra sahil yolunda, otel önlerinde, her mahalle ve caddede durakları var. Şehirde pek çok noktada bulunan bisiklet kiralama alanlarında da kolayca bisiklet kiralayabilir ve Mersin’i bisikletle keşfe çıkabilirsiniz. Büyük caddelerde bulabileceğiniz 7 gün 24 saat hizmet sunan taksilerle de hem şehir içinde her yere hem de turistik noktalara rahat bir yolculukla gidebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Nihan Bayram

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.

Haritada Görüntüle

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.