Sarpıncık Köyü’nün muhteşem manzarasına ve emektar Sarpıncık Feneri’ne nazır çayınızı yudumlayın. Köyün halis zeytinyağından yapılmış sabunlarından almayı da unutmayın.

Aktivite Hakkında

Karaburun’un şirin köylerinden Sarpıncık Köyü yüksek bir rakımda konumlandığından Midilli Adası, Foça, Sakız Adası da dahil İzmir Körfezi’nin tüm manzarasını izleyebiliyorsunuz. Köyün 1938’in Ocak ayından bu yana Karaburun’dan İzmir körfezine giren gemileri selamlayan yaşlı feneri ise ilçenin simgelerinden biri. Günümüzde de halen aktif olan fener 12 metre yüksekliğinde ve güneş enerjisiyle çalışıyor. Fenere çıkarken derin derin soluyacağınız kekik kokusunu ise Marsilya yöntemiyle yapılan köy sabunlarında bulabiliyorsunuz. Karaburun’un her köyünden gelen zeytinyağlarının sabuna dönüştürüldüğü köyde atölyeleri gezmekten de çok keyif alacaksınız.

Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.