Yerebatan Sarnıcı

Aktivite Hakkında

Bizans İmparatoru Justinianus tarafından 532 yılında inşası emredilen Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya’nın güneybatısında konumlanıyor. Geçmişte sarnıcın üzerinde Stoa Bazilikası olduğu için Bazilika Sarnıcı adıyla da bilinir. Uzunluğu 140 metre, genişliği ise 70 metre olan yapı suyun içinden çıkan sütunlar nedeniyle Yerebatan Sarayı olarak anılır. Bizans döneminde sarayın ve halkın su ihtiyacını karşılamış. İstanbul fethedildikten sonra da bir süre su kaynağı olarak kullanılmış.

Yerebatan Sarnıcı’nın kuzeybatısındaki iki sütunun altında kalan Medusa Başı, Roma Dönemi’nin en önemli heykel sanatı eserlerinden. İstanbul’daki sarnıca nereden geldiği bilinmeyen Medusa Başı ile ilgili efsaneler oldukça fazla. Birçok turist de Yerebatan Sarnıcı’nı bu heykeli görmek için ziyaret ediyor.

Yerebatan Sarnıcı, aynı zamanda hem yerli hem de uluslararası birçok etkinliğin düzenlendiği bir yer. Konserler ve resitallerin düzenlendiği sarnıç, bu etkinlikler esnasında daha da büyüleyici oluyor. Haftanın her günü ziyarete açık olan sarnıcı, kışın 09.00-17.30, yazın ise 09.00-18.30 saatleri arasında gezebilirsiniz. Müzekart’ın geçerli olmadığı Yerebatan Sarnıcı’na 15 TL ödeyerek girebilirsiniz. Giriş ücreti, öğrenci ve öğretmenler için 5 TL, yabancı ziyaretçiler için ise 30 TL.

İstanbul Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.