Datça’nın mavi bayraklı plajlarında yüzün

Aktivite Hakkında

Gözlerden uzak sakin bir ortamda, Datça’nın el değmemiş doğal güzellikleri arasında yüzmek istiyorsanız beldeye sadece 4 kilometre uzaklıktaki Gebekum Plajı’na gidebilirsiniz. Binlerce yılda fosil kumlarla oluşmuş güzel sahili ve tertemiz deniziyle keyifli zaman geçirebileceğiniz plajda atıştırmalıklar, şezlong ve güneş şemsiyesi bulabileceğiniz küçük tesisler de var. Çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için ideal olan Karaincir Plajı ise Datça merkezine 19 kilometre uzaklıkta. Oldukça sığ, dalgasız turkuaz deniziyle ünlü plaj, rüzgâr almıyor ve bu nedenle güvenli bir yüzme deneyimi sunuyor.

Belde merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Güllük Plajı ise Karaincir Plajı’nın aksine oldukça rüzgâr alıyor ve rüzgâr sörfü gibi su sporları için ideal. İri kumlu bir sahili olan ve yüzme mesafesindeki Uzunca Ada’nın hemen karşısında yer alan Güllük Plajı, Perili Köşk Plajı olarak da biliniyor. Datça’da su sporları için tercih edilen başka bir plaj da Kızlanaltı Plajı. Datça’ya 10 kilometre uzaklıktaki plaj, yay şeklinde uzanan geniş sakili ve sessiz ortamıyla dinlenmek için ideal bir yer. Tarihi bir atmosferde yüzmek istiyorsanız ise Knidos Plajı’na uğrayabilirsiniz. Ilgın ağaçları ve antik surlarla çevrili plajın suyu da çok temiz ve sağlıklı.

Datca Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.