Türkiye’nin her köşesi, doğal güzellikler veya masmavi denizlerle çevrili piknik alanlarıyla dolu. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin kalabalığından uzaklaşabileceğin merkeze yakın piknik alanları, özellikle hafta sonları binlerce insanı kendine çekiyor. Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyılarındaki deniz manzaralı piknik alanları da yaz aylarında ilgi çekiyor. 

Önemli not: Yazımızdaki fiyatlar 2024 ağustos ayına göre düzenlendi. Fiyatlar, sezonluk olarak değişiklik gösterebilir.

1. Atatürk Orman Çiftliği - Ankara

Atatürk Orman Çiftliği içinde yer alan geniş yeşil alan

Ankara’nın kalbinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği, hem piknik hem de doğada yürüyüş yaparak dinlenmek için şehirde gidilecek en güzel yerlerden biri. Türk tarımının gelişimine öncülük eden çiftlik, geniş yeşi alanları ve olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Tarihi eserlerin sergilendiği Atatürk Evini de gezebileceğin Atatürk Orman Çiftliği’nde tertemiz havada keyifli bir piknik yaparak şehrin gürültüsünden bir süre uzaklaşabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 12.00-24.00 saatleri arasında açık.

2. Topçam Günübirlik Piknik Alanı - Antalya

Topçam Günübirlik Piknik Alanı - Antalya görünümü

Antalya merkezine sadece 17 kilometre uzaklıkta Akdeniz kıyısında uzanan Topçam Günübirlik Piknik Alanı, hem denizin hem doğanın tadını çıkarmak için ideal bir yer. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonları ailelerle dolan Topçam’da çam ağaçları altında veya sahilde keyifli bir piknik yapabilirsin. Temiz su, duş, mangal alanı, tuvalet, büfe ve otopark gibi olanakları piknik alanında bulabilirsin. 30 dönümlük araziye yayılan ve 1.500 kişilik piknik alanlarıyla dikkat çeken Topçam’a toplu taşıma araçlarıyla da Antalya merkezinden rahatça ulaşman mümkün.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 07.00-21.00 saatleri arasında açık.

3. Belgrad Ormanları - İstanbul

Belgrad Ormanları renkli manzarası

Çatalca Yarımadası'nın en doğu ucunda, İstanbul’un kuzeyinde uzanan Belgrad Ormanları, şehrin en sevilen dinlenme alanlarından biri. Orta Avrupa ve Akdeniz iklimlerinin geçiş noktası olan ormanlar, zengin bitki çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. 6 tane tarihi su bendinin süslediği Belgrad Ormanları, hafta sonları piknik yapmak için İstanbul’da ilk akla gelen yerler arasında. 1956 yılında bir mesire ve piknik alanı olarak düzenlenerek halka açılan Belgrad Ormanları’nda gölgelik piknik ve mangal alanlarında temiz su, kır bahçeleri, oyun alanları ve otopark gibi birçok olanağı bir arada bularak ailenle güzel zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • 24 saat açık.

4. Polonezköy Tabiat Parkı - İstanbul

polonezköy tabiat parkı uzun ağaçlar doğa manzarası

İstanbul’un kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak için ideal bir adres olan Polonezköy Tabiat Parkı, doğanın her tonunu görebileceğin bir doğa cenneti. Piknik yapmanın yanı sıra doğa yürüyüşleri, bisiklet ve fotoğrafçılık gezileri için de çok ziyaret edilen tabiat parkında dereler kenarında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsin. Restoranlar, pansiyonlar ve doğa otellerinin hizmet verdiği Polonezköy Tabiat Parkı’nda organik ürünlerle kahvaltılar yapabileceğin kır bahçeleri de çok ilgi görüyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarında keşfe çıkabileceğin, gözlem kuleleri ve ahşap köprülerde güzel fotoğraflar çekebileceğin Polonezköy Tabiat Parkı, doğanın içinde dinlenmek isteyenlerin mutlaka uğramasını önerdiğim yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tam bilet 5 TL

  • Midibüs Büyük 45 TL

  • Minibüs Küçük 75 TL

  • Otobüs 135 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 07.00-24.00 saatleri arasında açık.

5. Gölbaşı Mogan Park - Ankara

 Mogan Gölü'ndeki deniz bisikletleri  göl kenarında piknik yapan dinlenen insanlar

Ankara merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki  Mogan Park, sıcak yaz günlerinin en popüler kaçış noktalarından biri. Büyüleyici Mogan Gölü manzaraları eşliğinde arkadaşların ve ailenle keyifli piknikler yapabileceğin Mogan Park; yüzme havuzu, gölgelikli piknik alanları, çocuk oyun alanları ve seyir alanlarıyla güzel bir gün yaşatıyor. Temel ihtiyaçlarını alabileceğin işletmelerden kahvaltı yapabileceğin kır bahçelerine kadar olanaklar bulabileceğin Mogan Park’ta gölde sandal gezilerine katılarak da harika fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24 saat açık.

6. Çubuk Karagöl Mesire Yeri - Ankara

Karagöl (Ankara) mesire alanı görünümü

Ankara merkezinden 1 saatlik yolculukla ulaşabileceğin Çubuk Karagöl Mesire Yeri, yaz sıcaklarında ve hafta sonları doğanın içinde zaman geçirmek için tercih edebileceğin yerler arasında. Yılda 100.000’den fazla insanın ziyaret ettiği mesire yerinde kahvaltı yapabileceğin kır bahçesi, tuvalet, temiz su ve otopark gibi olanaklar sağlanıyor. Karagöl’ün yeşilden sarıya doğanın her tonunu görebileceğin ormanlar arasında piknik yapabileceğin bölgede kamp yaparak da güzel bir tatil yapabilirsin. Tertemiz havada doğa yürüyüşlerine çıkarak yenilenebileceğin Çubuk Karagöl Mesire Yeri, Ankara’da piknik yapmak için gidilebilecek en güzel yerler arasında. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Ankara Valiliği kararıyla Karagöl'de ateşli piknik yasaklanmış durumda.

7. Sasalı Piknik Alanı - Çiğli/İzmir

Sasalı Piknik Alanı - Çiğli/İzmir

İzmir’in en güzel doğaya kaçış noktalarından biri olan Sasalı Kent Ormanı, hem piknik yapmak hem de tertemiz havada yürüyüşlere çıkmak için en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Çeşme, tuvalet, mangal ve piknik masaları gibi olanaklar bulabileceğin Sasalı’da mangal ve semaver alanlarında da güzel zaman geçirebilirsin. İzmir merkezine sadece 24 kilometre uzaklıkta bulunan Sasalı Piknik Alanı’nda basketbol sahaları ve çocuk oyun alanları da çok ilgi görüyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 10.00-19.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: 777 numaralı belediye otobüsüyle gidebileceğin piknik alanına gelirken yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçlarını almanı öneririm.

8. Çınaraltı Piknik Alanı - Ankara

Çınaraltı piknik alanı piknik yapan aileler

Ankara’nın en sevilen piknik alanlarından biri de Çayyolu’nda güzel bir konumda hizmet veren Çınaraltı Piknik Alanı. Geniş yeşil alanları ve zengin olanaklarıyla dikkat çeken piknik alanında açık ve kapalı piknik alanlarının yanı sıra mangal alanlarından da faydalanabilirsin. Ücretsiz internet, tuvalet, elektrik, su ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin işletmeleri Çınaraltı Piknik Alanı’nda bulabilirsin. Sadece aile pikniklerine izin verilen Çınaraltı’nda soğuk meze, alkolsüz içecek ve salata da servis ediliyor. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Bahçe girişi 1 kişi: 35 TL

  • Büyük çardak: 750 TL 

  • Küçük çardak: 350 TL

  • Küçük mangal: 180 TL

  • Büyük mangal: 500 TL

  • Semaver: 200 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-24.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Piknik alanında rezervasyon sadece büyük çardaklar için yapılıyor. Ayrıca piknik alanına dışarıdan mangal alınmasına da izin verilmiyor.

9. Çekmeköy Kent Ormanı - İstanbul

piknik alanları

İstanbul’da sakin bir ortamda keyifli bir piknik yaparak doğanın içinde huzur bulmak için Çekmeköy Kent Ormanına uğrayabilirsin. Yaklaşık 700.000 metrekarelik geniş bir yeşil alanı kapsayan kent ormanı içerisinde gölgelikli piknik alanlarının yanı sıra yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, koşu alanları ve çocuk oyun parkı gibi olanaklar da bulabilirsin. Açık hava etkinlikleri için spor alanlarından da faydalanabileceğin Çekmeköy Kent Ormanına toplu taşıma araçları da ulaşım sağlıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-24.00 saatleri arasında açık.

10. Değirmenburnu Tabiat Parkı - Heybeliada 

Değirmenburnu Tabiat Parkı - Heybeliada  havadan görünümü

İstanbul’un en özel doğaya kaçış noktalarından biri olan Değirmenburnu Tabiat Parkı, yaklaşık 100 dönüm alana yayılıyor ve aynı anda 4.000 kişiye hizmet verebiliyor. Konforlu piknik alanları, temel ihtiyaçlarını alabileceğin mini market, çardaklar ile sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği sunulan restoran gibi olanakları piknik alanında bulabilirsin. Ayrıca sıcak yaz günlerinde kum sahilli plajda da denizin tadını çıkarabilirsin. Dışarıdan kendi yiyecek ve içeceklerini de getirebileceğin Değirmenburnu Tabiat Parkı’nda tertemiz havada doğa yürüyüşleri yapabilir, bisikletle gezebilir ve her mevsim doğanın çeşitli tonlarını bir arada görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Piknik alanı giriş ücreti: 35 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

11. Kirazlıyayla Piknik Alanı - Bursa

Kirazlıyayla Piknik Alanı - Bursa yeşil doğasında oturma bankları ve aeka planda ağaç görünümü

Uludağ Milli Parkı içerisinde el değmemiş güzellikler içinde uzanan Kirazlıyayla, Bursa’da piknik ve kamp yapmak için gidilebilecek en güzel yerler arasında. Bursa merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan yayla, temiz havası ve huzurlu atmosferiyle özellikle yaz aylarında ailelerle doluyor. Doğal su kaynaklarının da bulunduğu Kirazlıyayla’da çevre köylerden taze ve yöresel ürünler alabilirsin. Çarpıcı doğal güzelliklerinden dolayı 1. derece sit alanı olarak korunan Kirazlıyayla, aynı zamanda Bursa’nın en sevilen yürüyüş rotalarından da biri. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Piknik alanına giriş ücreti: 50 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24 saat açık.

12. Kaymakdonduran Mesire Alanı - Beykoz/İstanbul

Kaymakdonduran(Beykoz) mesire alanı görünümü

İstanbul’dan 30 dakikalık bir yolculukla kolayca ulaşabileceğin Kaymakdonduran Mesire Alanı, Beykoz Kaymakdonduran Ormanı içinde yemyeşil doğal güzellikler içinde gizleniyor. İstanbul’un oksijen depolarından biri olan ormanlarda gölgelikli piknik alanlarının yanı sıra temiz su, tuvalet, otopark ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin küçük işletmeler bulabilirsin. Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşabileceğin doğa yürüyüşlerinin de sevilen adreslerinden olan Kaymakdonduran, İstanbul’un keşfedilmeye değer tabiat cennetlerinden biri.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş ücreti: 140 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-24.00 saatleri arasında açık.

13. Aydos Göl Piknik Alanı - İstanbul

aydos mesire yeri oturma bankları

İstanbul’un keşfedilmeye değer tabiat cennetlerinden biri olan Aydos Gölü; piknik, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için en çok tercih edilen yerlerden. Göl kenarında uzanan mesire alanlarının yanı sıra bölgede kahvaltılar ve yöresel yemekler tadabileceğin Oba Çadırı, kır bahçeleri, çocuk oyun alanları gibi olanaklar da bulabilirsin. Mangal alanlarında ailen veya arkadaşlarınla keyifli bir hafta sonu günü geçirebileceğin Aydos Göl Piknik Alanı, özellikle hafta sonları çok hareketleniyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş ücreti: 70 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-24.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Aydos Göl Piknik Alanına hem araç kiralayarak hem de Kozyatağı Metro durağından kalkan 16U numaralı Çamlık otobüsüyle kolayca gidebilirsin.

14. Bala Meynam Piknik Alanı - Ankara

Bela Meynam (Ankara) piknik alanı görünümü yemyeşil doğa manzarası

Ankara’nın doğal güzelliklerini keşfetmek için ilk uğraman gereken yerlerden biri olan Beynam Ormanı, piknik yapmak için de en çok tercih edilen mesire alanlarından. Ankara’ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Bela Meynam piknik alanında tuvalet, oyun alanları, gölgelikli piknik masaları, mangal alanı ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin küçük işletmeler bulabilirsin. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş ücreti: 50 TL

  • Kamp ücreti: 100 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.30-18.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Piknik yaptıktan sonra Ankara'nın en eski ilçelerinden olan Bala'yı da keşfetmeyi unutma.

15. Karagöl Piknik Alanı - Ankara

çam ağaçlarıyla çevrili tepelerden görülen göl

Ankara merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta, Çubuk ve Kızılcahamam arasında gizlenen bir krater gölü olan Karagöl, el değmemiş güzellikleriyle popüler bir piknik alanı. Ankara’nın kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak için ideal olan Karagöl, sıcak yaz günlerinde serin kalan havasıyla da sevilen bir kaçış noktası. Göl çevresindeki çam ağaçları altında piknik yaparak haftanın bütün yorgunluğunu atabileceğin Karagöl’de sıcak yaz günlerinde serin göl sularında yüzebilir, olta balıkçılığı ve doğa yürüyüşleriyle güzel bir gün geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00-22.00 saatleri arasında açık.

Yazar Notu: Piknik alanında mangal alanı ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin küçük işletmeler bulabilirsin.

16. Buca Göleti Piknik Alanı - İzmir

Buca Gölet (İzmir) görünümü

İzmir merkezine sadece 25 kilometre uzaklıktaki Buca Göleti, piknik yapmak isteyenlerin ilk uğradığı yerler arasında. 140.000 metrekarelik geniş bir yeşil alanı kapsayan Buca Göletinde organik ürünlerle kahvaltılar yapabileceğin sosyal tesisler, etkinliklerin düzenlendiği 3,500 kişilik tiyatro, harika fotoğraflar çekebileceğin seyir alanları, çocuk parkları ve hobi bahçeleri gibi birçok bölüm var. Temiz su, tuvalet ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin işletmelerinde hizmet verdiği Buca Göleti, özellikle ailelerin keyifli bir hafta sonu geçirebileceği yerlerden.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-24.00 saatleri arasında açık.

17. Atatürk Kent Ormanı - Bursa

Nilüfer Atatürk Ormanı (Bursa) görünümü

Bursa merkezinden toplu taşıma araçlarıyla 15-20 dakikalık bir yolculukla ulaşabileceğin Atatürk Kent Ormanı, şehrin en sevilen rekreasyon alanlarından biri. Deniz seviyesinden 275 metre yükseklikte olan ve tertemiz havasıyla ilgi gören kent ormanı içinde piknik masaları, gölgelikli oturma alanları, mangal bölümleri, çocuk parkları, mescitt ve tuvalet gibi olanaklar sağlanıyor. Yürüyüş yolları ve spor alanlarında da güzel zaman geçirebileceğin Atatürk Kent Ormanı’nda Bursa’nın el değmemiş doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 06.00-22.00 saatleri arasında açık.

18. Kocayayla - Bursa

Kocayayla (Bursa) yeşilliklerin arasında bulunan göl

Uludağ’ın güney bölümünde, deniz seviyesinden 1.225 metre yükseklikte uzanan Kocayayla, 40 dekarlık yeşil alanıyla yaz aylarının sevilen kaçış noktalarından biri. Osman Gazi’nin otağını kurduğu yer olmasıyla da bilinen Kocayayla, hem piknik yapmak hem de doğa yürüyüşlerine çıkmak için en sevilen yerler arasında. Yıl boyunca birçok geleneksel festival ve etkinliğe de ev sahipliği yapan Kocayayla’da çam ormanları içinde piknik yapabilir, tertemiz havada yılın yorgunluğunu atabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24  saat açık.

Yazar Notu: Temel ihtiyaçlarını çevre köylerden alabileceğin Kocayayla’da yöresel yayla yemeklerini tatmayı da unutma.

19. Dülükbaba Mesire Alanı - Gaziantep

Dülükbaba Mesire Alanı  görünümü

Gaziantep merkezine sadece 8 kilometre uzaklıktaki Dülükbaba, şehrin en sevilen doğa cennetlerinden biri. 3.000 dekardan büyük bir yeşil alana sahip olan Dülükbaba Tabiat Parkı içinde yer alan piknik alanı, özellikle yaz günleri ve hafta sonları yüzlerce insanla doluyor. Doğa yürüyüşleri ve bisiklet gezileri için de ideal olan Dülükbaba’da kır bahçelerinden çocuk oyun alanlarına kadar birçok olanakla da güzel zaman geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Otomobil girişi: 20 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-24.00 saatleri arasında açık.

İpucu: Otobüs biletini ENUYGUN'dan kolayca alabileceğini unutma! Otobüs biletinde değişiklik ve iptal işlemlerini tek tıkla yapabilir, farklı firma ve seferleri karşılaştırabilirsin. Yola çıkmaya hazırsan otobüs bileti almak için tıkla!

 

En ucuz otobüs biletleri Enuygun’da!

20. Maşukiye Mesire Alanı - Kocaeli

Masukiye, Kocaeli, Türkiye'de serinletici su akışı görünümü

Kocaeli'den sadece 30 dakikalık yolculukla ulaşabileceğin Maşukiye, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın olduğu için de çok ilgi görüyor. Kartepe eteklerinde, Sapanca Gölü kenarında uzanan Maşukiye Mesire Alanı’nda buz gibi akan dereler kenarında güzel bir piknik yapabilirsin. Balık çiftliklerinden kahvaltılarıyla ünlü kır bahçelerine kadar olanaklar bulabileceğin Maşukiye’de el değmemiş güzellikler arasında yürüyüşler yapabilir, sandallarla gezebilir veya balık tutarak güzel bir gün geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

21. Ormanya Doğal Yaşam Parkı - Kocaeli

ormanya hobbit evleri görünümü

Sapanca Gölünün kıyısında hizmet veren Ormanya Doğal Yaşam Parkı, yaz ayları ve hafta sonları büyük şehirlerin kalabalığından uzaklaşmak isteyenleri kendine çekiyor. 189 hektarlık orman alanına sahip parkta mesire alanlarından çocukların çok ilgisini çeken mantar evlere ve oyun parklarına kadar birçok bölüm var. Doğa tutkunlarının mutlaka keşfetmesini önerdiğim Ormanya’da organik ürünlerle kahvaltılar sunan kır bahçeleri, tuvalet, temiz su ve otopark gibi olanaklarla keyifli bir piknik yapabilirsin. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

  • Otopark: 50 TL

Açık olduğu saatler

  • Haziran-Temmuz-Ağustos: 09.00-20.00 

  • Ekim-Kasım-Mart-Nisan: 09.00-18.00 

  • Aralık-Ocak-Şubat: 09.00-17.00 

  • Eylül-Mayıs: 09.00-19.00

  • Ormanya pazartesi günleri kapalı.

22. Gölbaşı Piknik Alanı - Sakarya

Gölbaşı Piknik Alanı - Sakarya havadan görünümü

Sapanca Gölü’nün bütün güzelliklerini gözlerinin önüne serecek olan Gölbaşı Piknik Alanı, doğanın içinde zaman geçirmek istiyorsan ilk uğraman gereken yerlerden. Göl kenarında veya ormanlık alanlardaki mesire yerlerinde çocuk oyun parklarından mangal alanlarına, seyir alanlarından kamelyalara kadar birçok imkan bulunuyor. Kır bahçeleri ve temel ihtiyaçlarını alabileceğin işletmeler de bulabileceğin Gölbaşı Piknik Alanı’nda sıcak yaz günlerinde temiz sularda yüzebilir, sandal gezileriyle harika fotoğraflar çekebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

23. Çatalkaya Vadisi Mesire Alanı - Sakarya

Çatalkaya Vadisi Mesire Alanı görünümü

Sapanca’nın büyüleyici güzelliklerinin tadını çıkarabileceğin Çatalkaya Vadisi, özellikle sıcak yaz günlerinin en sevilen adresleri arasında. Ormanlar içindeki geniş piknik alanlarıyla çok ilgi gören Çatalkaya’da yazları bile buz gibi akan dereler kenarında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsin. Temiz su, tuvalet, mangal alanları ve otopark gibi olanaklar sağlanan piknik yerinde bisiklet gezileri, ATV safarileri ve zipline gibi etkinliklerle de doyasıya eğlenebilirsin. Hem arkadaş grupları hem de aileler için ideal olan Çatalkaya Vadisi Mesire Alanı’nda yılın her mevsimi tabiatın bütün güzelliklerini bir arada görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

24. İnciraltı Kent Ormanı - İzmir

İnciraltı Kent Ormanı - İzmir görünümü

İzmir merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan İnciraltı Kent Ormanı, bir tarafı Ege Denizi bir tarafı orman manzaralarıyla şehrin en sevilen rekreasyon alanlarından biri. Gölgelikli piknik alanlarının yanı sıra kır bahçeleri, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları gibi imkanlar bulabileceğin İnciraltı’nın kıyı kesimlerinde de tertemiz denizin tadını çıkarabilirsin. Geniş alanları ve zengin olanaklarıyla özellikle yaz aylarında piknikçilerle dolan İnciraltı Kent Ormanı, şehrin gürültüsünden bir süre uzaklaşmak isteyenlerin tercih edebileceği yerler arasında.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

25. Kalemlik Orman Kampı - İzmir

Kalemlik Orman Kampı - İzmir görünümü

İzmir’e 1 saat uzaklıkta Menderes ilçesinde yer alan Kalemlik Orman Kampı, yemyeşil bir yarımada üzerindeki 22 hektarlık alanıyla İzmir’in en sevilen doğaya kaçış alanlarından biri. Kızılçam ve meşe ağaçları arasındaki piknik alanlarının çok sevildiği Kalemlik’te ormanlarla sarılı küçük plajda da sıcak yaz günlerinde Ege sularının tadını çıkarabilirsin. Kalemlik Orman Kampında günübirlik mesire alanlarının yanı sıra çadır ve karavan alanları, tiny house ile bungalov gibi konaklama olanakları da sağlanıyor. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

Yazar Notu: Bölgede temel ihtiyaçlarını alabileceğin işletmeler ve yöresel yemekler tadabileceğin restoranlar da bulabilirsin.

26. Altındere Vadisi Milli Parkı - Trabzon

Altındere Vadisi Milli Parkı - Trabzon görünümü

Trabzon’a 45 kilometre uzaklıkta Maçka ilçesi sınırlarında bulunan Altındere Vadisi Milli Parkı, yüksek oksijen seviyesiyle hem yenilenmek hem de dinlenmek için gidilecek en güzel yerler arasında. 4.800 hektarlık geniş bir yeşil alanı kapsayan milli park, zengin bitki örtüsüyle görülmeye değer güzellikte.  Doğu Karadeniz’in en güzel manzaralarını görebileceğin Altındere Vadisinde doğa yürüyüşleri yapabileceğin bölgede gölgelikli piknik alanlarından kır bahçelerine, temiz sudan kamp alanlarına kadar birçok olanağı bir arada bulabilirsin. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş ücreti: 25 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

27. Kunduz Ormanları Piknik Alanı - Samsun

Kunduz Ormanları Piknik Alanı - Samsun yeşil doğası

Samsun’un en özel köşelerinden olan Kunduz Ormanları, piknik ve kamp yapmak için de çok ziyaret ediliyor. Vezirköprü ilçesinde, şehir merkezine 2 saat uzaklıkta bulunan Kunduz Kamp Alanı, Kunduz Dağı eteklerinde tertemiz ve serin havasıyla yaz aylarının en sevilen adresleri arasında. Çam ormanları içindeki piknik alanlarının yanında kamp ve karavan parklarının da bulunduğu Kunduz Kamp Alanının çevresindeki köylerden temel ihtiyaçlarını alabilir ve yöresel yemekler tadarak güzel bir mola verebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

Yazar Notu: Ormanlarda yaz aylarında kamp ve mangal yapmak yasaklanmış durumda.

28. Gökçay Mesireliği - Isparta

Gökçay Mesireliği - Isparta havadan görünümü

Isparta'yı kuş bakışı izleyebileceğin Hisartepe yamaçlarında ormanlar, bağlar ve çiçek bahçeleriyle çevrili Gökçay Mesireliği, şehirde doğaya kaçış için ilk gidilen yerlerden. Gölet ve doğa manzaralı piknik masalarında özel mangal alanları da var. Çocuklar için devasa oyun parklarının bulunduğu Gökçay’da gözlemecilerden çay bahçelerine, kafelerden restoranlara kadar birçok tesis de hizmet veriyor. Tüm gün temiz hava ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabileceğin Gökçay Mesireliğine yürüyüş mesafesindeki cam teras seyir alanından da Isparta’nın panoramik manzaralarını izleyebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

29. Aydıncık Tabiat Parkı - Mersin

Aydıncık Tabiat Parkı - Mersin

Mersin merkezine yaklaşık 2 saat uzaklıkta, Akdeniz kıyısında uzanan Aydıncık Tabiat Parkı, el değmemiş güzellikleriyle piknik ve kamp yapmak için ilk ziyaret edilen yerlerden. Kızılçam, servi, defne ve meşe ağaçları arasındaki piknik alanlarında yılın bütün yorgunluğunu atabilirsin. Sıcak yaz günlerinde gözlerden uzakta masmavi Akdeniz sularında yüzebileceğin tabiat parkında mangal alanlarından kır bahçesine, temiz su ve tuvaletten otoparka kadar imkanlar da sağlanıyor. Gölgelikli çardaklarda da ailenle piknik yapabileceğin Aydıncık Tabiat Parkı’nda özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında doğanın bütün tonlarını bir arada görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı giriş: 25 TL

  • Bisiklet girişi: 25 TL 

  • Motorsiklet ve ATV girişi: 50 TL 

  • Otomobil, kaymonet, pick-up, karavan girişi: 75 TL 

  • Minibüs girişi: 225 TL 

  • Midibüs girişi: 375 TL 

  • Otobüs girişi: 750 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 24.00 saat açık.

30. Dikilitaş Tabiat Parkı - Mersin

Dikilitaş Tabiat Parkı - Mersin görünümü

Antalya ile Mersin arasında yer alan ve şehir merkezlerinden 2 saatlik yolculukla ulaşabileceğin Dikilitaş Tabiat Parkı da piknik sevenler ve doğa tutkunlarını kendine çekiyor. Önü masmavi Akdeniz, arkası ise yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili olan tabiat parkı, geniş olanaklarıyla kamp yapmak için de çok ziyaret ediliyor. 33 hektarlık geniş bir alana yayılan Dikilitaş Tabiat Parkı’nda kızılçam ağaçları altında dinlendirici bir piknik yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı giriş: 25 TL 

  • Bisiklet girişi: 25 TL 

  • Motorsiklet ve ATV girişi: 50 TL 

  • Otomobil ve kamyonet girişi: 75 TL 

  • Minibüs girişi: 225 TL

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-20.00 saatleri arasında açık.

Sana bir sonraki rota önerimiz Türkiye’nin güzellikleri. Görmen gereken yerler için Türkiye’de gezilecek yerler yazısına tıkla!


ipekincir
İpek İncir
635 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN