Güzel bir şelale manzarası görmek için Niagara Şelaleleri’ne kadar gitmenize gerek yok. Türkiye’de de çok sayıda şelale var üstelik çoğunun civarında piknik ve seyir alanları da yapılmış. İşte sizin için seçtiğimiz 11 şelale
Antalya’da bulunan Manavgat Şelalesi, Manavgat Nehri’nin sadece 3-4 metrelik yüksekliğinden dökülmesine rağmen geniş bir alana yayılır. Türkiye’nin en çok turist çeken şelalelerinden biri olan alanda piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.
Akdeniz’e dökülen Düden Çayı üzerinde olan şelale Antalya’da konumlanır. Yaklaşık yüksekliği 40 metre olan falezlerden dökülen ünlü şelaleyi siz de ziyaret etmek isterseniz Antalya uçak biletleri burada!.
Konya’dan geçerek Akdeniz’e doğru akan Göksu Nehri’nde yer alan Yerköprü Şelalesi, 20 metre yükseklikten dökülüyor. Olağanüstü manzarası ile kendine hayran bırakan bu şelaleyi bahardan yaza geçerken ziyaret ederseniz etrafındaki doğal yaşamın nasıl yeşillenip çiçeklendiğine de tanık olabilirsiniz.
Rize Ayder Yaylası’nda yer alan Gelintülü Şelalesi manzarasıyla görenleri büyülüyor. İki tepe arasından süzülerek inen sular gelin tülünü andıran bir şekilde döküldüğü için bu ismi almış. Meşhur Ayder Yaylası'nın keyfini uzun uzun çıkartmak isterseniz Ayder Yaylası otelleri konaklamak için çok uygun.
Erzurum’daki Tortum Şelalesi, Tortum Gölü’nün bittiği yerde oluşuyor. Dünyanın en büyük şelalerinden biri olan Tortum, yaklaşık 48 metre yükseklikten aşağıya dökülüyor. Şelale civarında bulunan mesire alanları ziyaretçilerini bekliyor.
Ayder Yaylası’nda bulunan bir diğer şelale Bulut Şelalesi. Burası 4 aşamalı yükseliğin en üstteki noktasından dökülüyor. Yaklaşık 250 metre yükseklikliği bulunan Bulut'un suları Kaçkar Dağları’ndan başlayıp Çamlıhemşin’de Fırtına Deresi’ne karışıyor.
Mesire yerlerinin genişliği ve tesisleşmesi ile turizme elverişli bir yer olan Kurşunlu Şelalesi, Antalya’nın Aksu ilçesinde konumlanıyor. Orman içinde oluşu ve temiz havası ile meşhur olan Kurşunlu aynı zamanda bir tabiat parkı. 18 metre yükseklikten dökülen şelaleyi takip ederek park içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Bursa'daki Suuçtu Şelalesi 38 metre yükseklikten dökülüyor. Bağlı olduğu ilçenin içme suyunu karşılayan şelalenin sularını şişeleyip satmaksa yasak. Bursa otobüsleri çevredeki büyükşehirlerden rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir seçenek. Suuçtu Şelalesi çevresinde piknik, mangal ve kamp yapabilirsiniz.
Hakkında en çok efsane olan şelale Tomara Şelalesi. Burası hakkında çobanın kavalını düşürdüğü yerden su çıktığı, çobanın sürüyü oradan gelen suya götürdüğü gibi birçok efsane anlatılır. Gümüşhane’de bulunan şelaleyi, özellikle fotoğraf sanatı ile ilgilenenler sıklıkla ziyaret ediyor.
Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, Bend-i Mahi adlı çay üzerinde bulunuyor. Asma köprüsü ve mesire yerleriyle sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal bir yer. Şelale donduğunda Pamukkale travertenlerine benzer bir görüntü ortaya çıktığı için 4 mevsim ziyaret alıyor.
Ayder Yaylası’nı turizm açısından doğal bir çekim merkezi haline getiren doğal güzelliklerden bir diğeri de Palovit Şelalesi. 15 metre yükseklikten dökülen Palovit bölgenin en yüksek debili şelalesi. Palovit Şelalesi'nin yeşillikler içerisindeki çevresinde izleme terası, piknik alanları ve kamp yerleri bulunuyor.