Ayder Yaylası Otelleri Ara

En uygun Ayder Yaylası otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ayder Yaylası otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ayder Yaylası Hakkında

Rize’ye 83 kilometre, Çamlıhemşin ilçesine ise sadece 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer alan Ayder Yaylası, yayla ve doğa turizmi alanında Türkiye’nin en sevilen yerlerinden biri. Ladin ve kayın ormanlarıyla çevrili Ayder Yaylası; gelişmiş turizm olanakları, doğayla uyumlu tasarlanmış ahşap butik oteller, bungalov oteller, apart oteller, dağ evleri ile kalabalıklardan uzaklaşmak ve oksijen seviyesi yüksek havada dinlenmek için ideal.

Ayder Yaylası otelleri arasında her tarza ve zevke uygun pek çok seçenek bulunuyor. Sadece doğa tatilleri için değil balayı tatilleri için de son yılların en popüler tatil bölgelerinden biri haline gelen Ayder Yaylası’nda oteller, balayı çiftleri için özel odalar hazırlıyor ve doğa gezileri düzenliyor.

El değmemiş doğal güzellikleri, tertemiz havası ve zengin bitki çeşitliliği ile ülkemizin en özel yerlerinden biri olan Ayder Yaylası, yüzlerce yıldır insanlara şifa dağıtan kaplıcasıyla da her yıl binlerce yerli ve yabanı turisti kendine çekiyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarıyla çevrili yaylada Türkiye’nin en yüksek şelalelerinin fotoğraflarını çekebilir, rehberli doğa yürüyüşleri ve dağ bisikleti turlarına katılabilir; kaya tırmanma, rafting, dağcılık, trekking ve kayak yaparak güzel zaman geçirebilirsiniz.

Ayder Yaylası otellerinin fiyatları özellikle yaz aylarında serin yayla havasının da etkisiyle yükseliyor. Bu dönemde erken rezervasyon, indirimli oteller ve tatil kampanyalarından faydalanarak çok uygun fiyatlarla Ayder Yaylası’nda tatil yapabilirsiniz. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında ise çok daha ekonomik oteller bulabileceğiniz Ayder Yaylası’nda kış aylarında Kaçkar Dağları’nın muhteşem kış manzaralarına da şahit olacaksınız.

Ayder Yaylası Otel Bölgeleri

Sadece temiz havasıyla yaz aylarında değil, bahar aylarında muhteşem doğa manzaraları, kış aylarında ise büyüleyici kar manzaraları ve kayak olanaklarıyla tatilcilerin ilgisini çeken Ayder Yaylası otelleri, oldukça geniş bir alana yayılıyor. Yaylanın merkez noktasında yer alan Ayder Kaplıcası’nın çevresi butik oteller, apart oteller, fizik tedavi merkezleriyle çevrili ve bu bölge yılın her mevsimi şifa arayan insanlarla oldukça hareketli.

Merkeze yakın konumdaki Kavram Deresi kenarında da benzersiz dere manzaraları sunan birçok apart otel, 3 yıldızlı otel ve 4 yıldızlı otel hizmet veriyor. Gelintülü Şelalesi’ne yakın konumdaki Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ Caddesi çevresinde de pek çok kaliteli butik otel, bungalov otel ve kamp alanı bulmanız mümkün.

Çevresinde alabalık çiftlikleri, mesire alanları, marketler, pazar yerleri ve restoranların sıralandığı Ayder Yaylası Yolu, Ayder Yaylası’nı boydan boya geçiyor ve yol kenarında yemyeşil dağ eteklerine yayılmış balayı otelleri, dağ evleri, butik oteller ve bungalov otellerde unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Ayder Yaylası’na yakın konumda bulunan Cihve Yaylası, Yaylaköy, Çatköy, Şenköy, Güroluk ve Avusor Yaylası’nda da her bütçeye uygun, doğayla baş başa tatil yapabileceğiniz bungalov oteller ve dağ evleri bulmanız mümkün.

Ayder Yaylası Otel Temaları

Ayder Yaylası’nda çoğunlukla klasik Karadeniz ahşap mimarisi ve doğayla uyumlu bir şekilde inşa edilmiş 2 veya 3 katlı butik oteller, geniş bir yeşil alana yayılan bungalov oteller, doğa otelleri, dağ evleri, aileler için ideal apart oteller, büyüleyici yayla manzaraları sunan 3 yıldızlı ve 4 yıldızlı oteller konuklarına hizmet veriyor.

Ladin ve kayın ormanlarıyla arasında tamamen doğayla uyumlu bir şekilde tasarlamış Ayder Yaylası butik otelleri, Karadeniz’e özgü ahşap konaklarda misafirlerini ağırlıyor. Çoğunlukla oda kahvaltı, tam pansiyon ve yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren Ayder Yaylası’nın butik otellerinde organik ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltılarla güne başlayabilir, Karadeniz’in yöresel dekorasyonları ile süslenmiş doğa manzaralı suit, delüks ve superior odalarda konaklayabilirsiniz.

Ayder Yaylası bungalov otelleri ise yemyeşil çam ormanları arasında kalabalıklardan uzak dinlenmek isteyen tatilciler için ideal tesisler. Hem balayı çiftleri hem de kalabalık gruplar için farklı büyüklüklerde ahşap evler sunan bungalov otellerinde ayrı yatak odası, donanımlı banyo, 24 saat sıcak su, geniş bahçe, ücretsiz internet gibi pek çok olanak bulabilir, ayrıca evcil hayvanlarınızla da Ayder Yaylası’nın bungalov otellerinde keyifle tatil yapabilirsiniz.

Kaçkar Dağları eteklerinde sıralanan donanımlı dağ evleri, Ayder Yaylası balayı otelleri ve doğa otelleri ise panoramik dağ, yayla ve doğa manzaraları eşliğinde unutulmaz bir balayı yaşamak için tercih ediliyor. Özel oda süslemeleri, odaya kahvaltı, bazı odalarda jakuzi, kış aylarında tadını çıkarabileceğiniz şömine, Ayder Yaylası manzaralı restoranlar ve barlar sunan Ayder Yaylası balayı otellerinde çiftler için jeep safarileri, doğa gezileri ve bisiklet turları da düzenleniyor.

Ayder Yaylası’nda birçok donanımlı apart otel de bulabilirsiniz. Ayder Yaylası apart otelleri; ayrı mutfak, mutfak ekipmanları, ayrı oturma odası, ayrı çocuk odası ve donanımlı banyo gibi pek çok olanak sunduğu için hem çocuklu aileler hem de kalabalık arkadaş grupları için ideal.

Ayder pansiyonları da hem ev konforunda hem de ekonomik fiyatlarla bölgenin doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak isteyen tatilcilerin seçebileceği alternatifler arasında.

Bölgede az sayıda da olsa her şey dahil konseptiyle hizmet veren 5 yıldızlı oteller de hizmet veriyor. Ayder Yaylası 5 yıldızlı otelleri; dağ ve doğa manzaralı şık suit odaları, 24 saat oda servisi, A’la Carte restoranlar, donanımlı spa merkezleri ve spor salonları, ısıtmalı kapalı yüzme havuzları, açık büfe lezzetleri ile hem balayı çiftlerine hem de Ayder Yaylası’nın güzelliklerini konforlu bir konaklamayla çıkarmak isteyen ailelere hitap ediyor.

Ayder Yaylası’na Ulaşım

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 1350 metre yükseklikte yer alan Ayder Yaylası'na kara yolu ve hava yolu ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Uçakla Ayder Yaylası’na kadar gitmek için yaylaya en yakın Havalimanı olan 153 kilometre uzaklıktaki Trabzon Havalimanı için uçak bileti alabilir, havalimanından Çamlıhemşin veya Ayder minibüslerine binerek yaklaşık 2,5 saat içerisinde Ayder Yaylası’na ulaşabilirsiniz. Ayder Yaylası otellerinin bazıları yolcularının kolay bir şekilde yaylaya ulaşması için havalimanı transfer servisleri de sağlıyor.

Kara yoluyla Ayder Yaylası'na gitmek için Türkiye'nin her şehrinden Rize Otogarı’na otobüs bileti alabilir ve otogardan her yarım saatte bir hareket eden Çamlıhemşin minibüsleri ile ilçeye 1 saatte ulaşabilirsiniz. Çamlıhemşin'de kolayca bulabileceğiniz Ayder Yaylası minibüsleriyle de 15-20 dakikalık bir yolculukla Ayder Yaylası otelinize geçebilirsiniz.

Özel aracınızla Ayder Yaylası'na gitmek için ise İstanbul'dan Gebze, Sakarya, Bolu, Samsun, Ordu, Trabzon ve Rize üzerinden 1.218 kilometre boyunca 15 saatlik bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Ankara'dan ise Kırıkkale, Çorum, Merzifon, Samsun, Ordu, Trabzon ve Rize üzerinden 890 kilometre boyunca yaklaşık 12 saatlik bir yolculukla Ayder Yaylası’na gitmeniz mümkün.

Ayder Yaylası’nda Gezilecek Yerler

Kaçkar Dağları eteklerinde yer alan Ayder Yaylası'nda keşfe çıkmamız gereken ilk yer, 51.500 hektar gibi geniş bir yeşil alan kapsayan Kaçkar Dağları Milli Parkı. 1994 yılında milli park ilan edilerek el değmemiş doğal güzellikleri koruma altına alınan Kaçkar Dağları Milli Parkı’nın içerisinde 33 farklı yayla ve 9 dağ köyü bulunuyor. Kendine özgü endemik bitki türleriyle de ünlü Kaçkar Dağları’nda yüksek noktalarında açan orman gülleri ise görülmeye değer güzellikte. Ayder Yaylası doğa yürüyüşleri ile keşfe çıkabileceğiniz Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda tilki, dağ keçisi ve geyik gibi onlarca vahşi hayvanla karşılaşabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde 1. derece sit alanı olan korunan Zil Kalesi, masallardan çıkmış gibi görünen manzarasıyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Sarp bir kayanın üstüne 750 metre yükseklikte inşa edilmiş Zil Kalesi; günümüze kadar sağlam kalmış surları, şapelleri, gözetleme kuleleri ve muhafız binasıyla sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Konumundan dolayı Zil Kalesi’nde muhteşem panoramik orman manzaraları da izleyebilirsiniz.

Ayder Yaylası sadece el değmemiş doğal güzellikleri ile değil şifalı kaynak sularıyla da her yıl binlerce insanı kendine çekiyor. 2000’li yıllardan itibaren sağlık turizmi konusunda büyük gelişme kaydeden bölgede hizmet veren Ayder Kaplıcası’nın şifalı suları, başta eklem ağrıları olmak üzere onlarca çeşit hastalığa iyi geliyor. Uzman terapistlerin çalıştığı, 25 kişilik özel termal havuzların bulunduğu tesisi yılın her mevsimi ziyaret ederek hem şifa bulabilir hem de yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Ayder Yaylası sınırları içinde yer alan ve bölgenin yüksek noktalarından biri olan Gelintülü Şelalesi de bölgenin en ünlü doğa harikalarından biri. Her mevsim doğanın farklı renk tonlarını görebileceğiniz Gelintülü Şelalesi’nin yaz aylarında eriyen kar sularıyla buz gibi olan göletinde de yüzebilirsiniz. Türkiye'nin en uzun şelalelerinden biri olmasıyla da ünlü Gelintülü Şelalesi’nin çevresinde iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları ve seyir terasları bulabilirsiniz.

Tar Deresi Şelalesi olarak da bilinen ve Tar Deresi üzerinde yer alan Bulut Şelalesi ise Türkiye'nin en yüksekten dökülen şelalesi olması ile ünlü. Ayder Yaylası doğa gezilerinin değişmez adreslerinden biri olan Bulut Şelalesi, Kaçkar Dağları'nın bir parçası olan Altıparmak Dağları’nın çam ormanları arasından 250 metre yükseklikten dökülüyor ve çok etkileyici bir manzara oluşturuyor.

Ayder Yaylası tatilinizde macera arıyorsanız, Kaçkar Dağları'nın zirvelerinde sıralanan buzul göllerini de rehberler eşliğinde keşfe çıkabilirsiniz. 3.937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağları'nın eteklerinde, 2000 ile 3700 metre arası yüksekliklerde 31 tane buzul gölü sıralanıyor. Dünyanın korunması gereken 100 bölgesinden biri olarak gösterilen Kaçkar Dağları’nın buzul gölleri, etkileyici manzaralarıyla doğa severlerin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında.

Ayder Yaylası’nda Yapılabilecek Aktiviteler

Ayder Yaylası ve Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda düzenlenen rehberli doğa yürüyüşleri ile hem temiz dağ havasında yenilenebilir hem de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. 24 kilometrelik Koçdüzü-Derebaşı Patikası-Altıparmak-Ambar Gölü-Eğrisu Gölü-Eğrisu Yaylası-Topluca Yaylası-Didi Zuğa-Koçdüzü, 14 kilometrelik Huser Yaylası-Kaçkar yaylaları-Avusor Yaylası, 12 kilometrelik Aşağı Kaçkar Yolu-Huser Yaylası-Avusor Yaylası, 11 kilometrelik Avusor Yaylası-Büyük Göl-Palakçur Yaylası-Y.Çeymakçur Yaylası ve 3 kilometrelik Avusor Yaylası Marsis-Büyük Göl, Ayder Yaylası’nın en sevilen doğa yürüyüşü rotaları arasında.

Doğa sporları yapmayı seviyorsanız veya heyecanlı bir gün yaşamak istiyorsanız Kaçkar Dağları Milli Parkı’nın en güzel yerlerinden olan Fırtına Deresi’nde profesyonellerle birlikte rafting yapabilirsiniz. Fırtına Vadisi içinde yer alan Fırtına Deresi, kilometreler boyunca uzanıyor ve yüksek debisinden dolayı Türkiye’nin en zorlu rafting parkurlarından biri.

Son yılların en popüler aktivitelerinden biri olan zipline ile de hem eşsiz manzaralara şahit olabilir hem de adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Fırtına Vadisi’nde Fırtına Deresi üzerinde yüzlerce metre yükseklikte düzenlenen zipline etkinliğiyle Ayder Yaylası’nın güzelliğini kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Ayder Yaylası’nın doğal güzelliklerini, çevre yaylaları ve Kaçkar Dağları’nın buzul göllerini jeep safarilerine katılarak kolayca keşfe çıkabilirsiniz. Kaçkar Dağları’nda yer alan 31 buzul gölünün yanı sıra Bulut Şelalesi, Çaymakçur Yaylası, Kavrun Yaylası, Avusor Yaylası ve Huser Yaylası gibi pek çok ilgi çeken noktayı Ayder Yaylası jeep safarileri ile gezmeniz mümkün.

Yıl boyu farklı mevsimlerde düzenlenen Ayder Yaylası festivalleri ve şenlikleri ile de eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Kaçkar Dağları eteklerinde kayak ve snowboard yapabileceğiniz Ayder Kardan Adam Şenliği, her yıl ocak ayının son haftası düzenleniyor. Şenlikte kardan adam yarışmasına da katılarak çocuklarınızla eğlenebilirsiniz. Haziran ayı ortasında ise Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali'ne katılarak yöresel dans gösterileri, doğa gezileri, yayla yemekleri tadımları ve eğlenceli yarışmalar ile eğlenceli bir tatil yaşayabilirsiniz.

Ayder Yaylası’nda Ne Yenir

Ayder Yaylası’nda sofraları Karadeniz mutfağının ünlü yemeklerinin yanı sıra lezzetli yayla yemekleri de süslüyor. Temiz havanın iştahınızı açacağı Ayder Yaylası’nın balı ve suyu da çok ünlü. Dağ eteklerinde muhteşem doğa manzaraları eşliğinde hizmet veren bungalov restoranlarının bulunduğu yaylada ızgara et çeşitleri, Karadeniz pideleri, mısır ekmeği ve mevsimlik Karadeniz balıklarının yanı sıra muhlama, laz böreği, kara lahana sarması, hamsi köftesi, hamsi buğulama, turşu kavurma, fasulye tavalısı ve mısır unu helvası gibi Karadeniz'in en sevilen yöresel lezzetlerini de tadabilirsiniz.

Alabalık çiftliklerinin de çok ilgi gördüğü Ayder Yaylası’nda dere kenarlarına kurulmuş iskelelerde taze alabalıklar ve günlük Karadeniz mezeleri tadarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Serin yayla havasında içinizi lahana çorbası, ayran çorbası, fasulye çorbası veya sıcacık Karadeniz çaylarıyla ısıtabilir, Türk kahvenizi yudumlayarak benzersiz manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Onlarca çeşit organik ürün, mısır ekmeği, gözleme, köy tereyağı ve ünlü Ayder Yaylası ballarıyla hazırlanan serpme kahvaltıların da çok sevildiği Ayder Yaylası’nda hem otellerde hem de kahvaltı salonlarında sunulan bu zengin kahvaltılarla güne başlayabilirsiniz.

Ayder Yaylası Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Temmuz 2038,70 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Ayder Yaylası Seyahat Yazıları