Beylikdüzü, İstanbul’un modern yaşamını doğanın huzuruyla buluşturan nadir bölgelerinden biri. Son dönemdeki gelişimi ile İstanbul’un tercih edilen bölgelerinden biri olan Beylikdüzü, hem yerel halka hem de ziyaretçilerine keyif veren gezilecek yerlere de sahip.
Beylikdüzü’nde gezilecek yerler arasında doğal güzellikler, parklar, plajlar, alışveriş merkezleri ve daha birçok şey sizleri bekliyor.
Hadi gelin Beylikdüzü’nde gezilecek yerleri birlikte keşfedelim.
Beylikdüzü, yaklaşık 14 km uzunluğunda bir sahil şeridine sahip. Beylikdüzü sahil şeridini, hem yerel halk hem de ziyaretçileri serinlemek ve dinlenmek için tercih ediyor. Uzun ve geniş kumsalda, deniz kenarında yürüyüş yapmak veya denizde yüzmek isteyenler elverişli bir seçenek. Ayrıca sahil boyunca yer alan kafe ve restoranlarda deniz manzarası eşliğinde keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.
Kavaklı Sahil Parkı, Beylikdüzü’nde hem yürüyüş hem piknik yapabileceğiniz hem de denizde yüzebileceğiniz büyük bir park. Parkta çocuk alanları, yürüyüş ve koşu parkuru, spor aletlerinin olduğu spor alanı, voleybol sahası, piknik için piknik masaları bulunuyor. Kavaklı Sahil Parkı’nda dilerseniz denize de girip denizin ve güneşin tadını da çıkarabilirsiniz.
2011 yılında hizmete giren West İstanbul Marina hem buraya demir atan yat sahibi misafirlerinin hem de yerel ziyaretçileri için geniş kapsamlı bir sosyal tesis hizmeti sunuyor. Marinada çok sayıda kafe, restoran, bar ve alışveriş mağazası bulunuyor. Ayrıca West Marina yat kulübü üyelerine özel helikopter pisti, yelkenli okulu, fitness merkezi, yüzme havuz, spa merkezi, tenis kortu gibi alanları var. West İstanbul Marina’nın bir de ücretli özel bir plajı bulunuyor. İstanbul’da denize girmek için keyifli plajlardan biri.
Beylikdüzü West İstanbul Marina 2023 plaj giriş ücretleri
160 TL
0-6 yaş ücretsiz
Açık olduğu saatler: Plaj için 08:00-18:00 saatleri arasında ziyarete açık. Diğer alanları 24 saat açık.
Beylikdüzü Yaşam Vadisi, 1 milyon metrekarelik alan üzerinde 6 ayrı etaptan oluşan İstanbul’un en büyük parkı. Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde, spor alanları, oyun alanları, bisiklet parkurları, restoranlar, kafeler ve açık hava etkinliklerini bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca düzenlenen etkinliklerle kültürel deneyimler de yaşayabilirsiniz.
Beylikdüzü Yaşam Vadisi’ni ziyaret ettiğinizde burada bulunan Japon Bahçesi’ni de mutlaka gezin. Yaşam Vadisi Japon Bahçesi, 1887 yılında Japon Prensi’nin İstanbul’u ziyaretine karşılık olarak dönemin Osmanlı padişahı tarafından 1889 yılında Japonya’ya gönderilen Ertuğrul Fırkateyn donanma gemisinin ziyaret dönüşünde Japonya’nın güneyinden batmasıyla şehit olan 540 askerin anısına yapılmış. Japon Bahçesi, Japon kültürüne uygun olarak dizayn edilmiş. Japonlar için bahçeler sadece dinlenme, gezinme alanları değildir. Japonlar için bahçeler doğa sevgisini ifade eder. Japon bahçelerinde insan ruhuna hitap eden detaylara yer verilir. Yaşam Vadisi Japon Bahçesi için de tam olarak bu detaylar düşünülmüş ve tasarlanmış. Yaşam Vadisi Japon Bahçesi’nde Japon kültüründeki törenlere uygun bir çay evi, taş bahçeleri, Japon fenerleri, zigzag köprü, pagoda, Japon bitkilerinden seçilmiş bitkiler, özellikle mutluluğu simgeleyen Sakura kiraz çiçeği, çam, bambu üçlüsü bahçede kullanılan Japon bahçelerine has detaylardan bazıları. Burada bulunan gölet ise biyolojik gölet olup içerisinde balıklar, kaplumbağalar ve mikroskobik canlılar yaşıyor.
Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2023 giriş ücretleri
Ücretsiz
Açık olduğu saatler: Haftanın her günü 24 saat açık.
TÜYAP, Türkiye'nin en büyük fuar ve kongre merkezlerinden biri. Yıl boyunca çeşitli fuarlar, sergiler, etkinlikler ve konferanslar düzenlenir. Sanatseverler için tam olarak kültür ve sanat deneyimi sunan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Fuar alanında yer alan kitap fuarları da okuma tutkunları için ayrı bir cazibeye sahip.
İstanbul’da çam ağaçları arasında, bol oksijenli, doğayla iç içe bir gün geçirmek istiyorsanız sizi Beylikdüzü’nde bulunan Tepecik Çamlık piknik alanına doğru alalım. Özellikle mangal yapabileceğiniz bir piknik alanı arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında diğer piknik alanlarına göre daha sakin ve huzurlu olduğunu söyleyebiliriz.
Tepecik Çamlık piknik alanında yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, piknik masaları bulunuyor. Burada ayrıca çadır kurup kamp da yapabilirsiniz.
Tepecik Çamlık Piknik Alanı 2023 giriş ücretleri
Ücretsiz
Beylikdüzü gezilecek yerler listenizde yazın bir deniz tatili fırsatı da bulabilirsiniz. İstanbul’da denize girilebilecek yakın yerler arıyorsanız Beylikdüzü merkeze 8 km mesafede olan Gürpınar Halk Plajı’nı tercih edebilirsiniz. Gürpınar halk plajına gelirken sandalye, şemsiye, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarınızı yanınızda getirebilirsiniz. Burası aynı zamanda piknik alanı ancak ateş yakmak yasak. Ayrıca duş, soyunma kabini, cankuran, otopark ve tuvalet gibi imkanları da bulunuyor.
Gürpınar Halk Plajı 2023 giriş ücretleri
Ücretsiz
Beylikdüzü’nde gezilecek yerler için Türkiye’de eşi benzeri olmayan Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi önerilerimiz arasında bulunuyor. Bu müze de Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde yer alıyor. Müzede mumyalanmış devasa 1500 adedin üzerinde deniz canlısı sizi bekliyor. Bu deniz canlıların arasında vatoz, köpek balıkları, orkinosları sayabiliriz. Müze, 50 yıldır denizcilikle uğraşan Kenan Balcı tarafından açılmış.
Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi 2023 giriş ücretleri
Ücretsiz
Açık olduğu saatler:Pazar günleri kapalı. Cumartesi günleri 09:00-18:00; diğer günler 09:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açık.
Beylikdüzü ilçesi alışveriş merkezleri bakımından alışveriş tutkunları ve eğlence arayanlar için mükemmel bir noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Burada ki alışveriş merkezleri birçok mağaza, restoran, sinema salonu ve eğlence alanı barındırıyor. Alışveriş merkezlerinde alışveriş yapabilir, yeni lezzetler keşfedebilir ve en son çıkan filmleri izleyebilirsiniz.
Beylikdüzü’nde bulunan alışveriş merkezleri arasında Beylikdüzü Migros AVM, Perla Vista AVM, Beylicium Alışveriş Merkezi, İstanbul Outlet Park, White Corner AVM, Darty Beylikdüzü, Koçtaş Beylikdüzü, Beylik Pazarı, Stars AVM ve Atrium Çarşı gibi alışveriş imkanları ve sosyalleşme alanları olan alışveriş merkezlerini sayabiliriz.