Toros Dağları'nın eteklerinde Seyhan ile Ceyhan nehirleri arasında uzanan Adana, unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Tarihi zenginlikleri, eşsiz doğa güzellikleri, berrak plajları ve yemyeşil yaylaları ile her dönem ziyaretçi çekiyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en lezzetli mutfaklarından birine ev sahipliği yapan bir gastronomi cenneti diyebiliriz. Kebapları, şalgam suları, yöresel köfteler ve tatlılar ile gastronomi tutkunlarını cezbeden Adana'da, her köşede kaliteli bir restoran bulabilirsiniz.
Müzeler, alışveriş caddeleri, büyük parklar ve benzersiz mutfağıyla Adana'nın pek çok güzelliğini keşfetmeye hazır mısınız?
560 kilometre uzunluğuyla Akdeniz'e dökülen en büyük akarsu olma unvanına sahip Seyhan Nehri çevresinde sıralanan parklar, mesire alanları, kır bahçeleri, su parkları, kafeler ve restoranlar ile çok sevilen bir turistik gezi alanı. Roma döneminde inşa edilen ve 1700 yıldan uzun zamandır kullanılan Taş Köprü ile büyüleyici manzaralar sunan nehrin her iki yakasında uzanan, Türkiye'nin en büyük parkı olan Merkez Park da özellikle hafta sonları çok hareketli. Eğer Adana'yı keşfetmek istiyorsanız merkez konaklamasını tercih edebilirsiniz. Linke tıklayarak Adana otelleri arasından birini seçip planınızı yapabilirsiniz. Merkez konuma yakın Adnan Menderes Bulvarı'nı da gezi planınıza dahil edebilirsiniz.
Seyhan Nehri'nin her iki yakasında 50 hektarlık büyük bir yeşil alanı kapsayan Merkez Park, Türkiye'nin en büyük şehir içi parkı konumunda. 2004 yılında tamamlanarak ziyarete açılan ve içerisinde 40’tan fazla ağaç çeşidi ve 60'tan fazla çiçek çeşidi ile toplamda 400.000 bitkinin bulunduğu Merkez Park’ta 12 tane süs havuzu, 2 hektar büyüklüğündeki devasa çocuk oyun alanı, paten pisti, yıl boyu konserlerin düzenlendiği etkinlik alanı, dinlenme tesisleri, seyir terasları, kır bahçeleri ve kafeleri yer alıyor.
28.500 kişi kapasitesiyle Türkiye'nin ve Orta Doğu'nun en büyük camilerinden olan Sabancı Merkez Camii, 1998 yılında hizmete açıldı ve kısa sürede Adana’nın önemli simgelerinden biri haline geldi. Reşatbey semtinde Seyhan Nehri'nin batı kıyısında etkileyici bir manzara sunan devasa cami, 5 kubbesi ve 6 minaresiyle klasik Osmanlı ile Selçuklu mimarisini yansıtıyor. Dış mimarisi ünlü Sultan Ahmet Camii, iç mekan tasarımları ise Selimiye Camii’nden esinlenen Sabancı Merkez Camii, çarpıcı mimarisiyle Adana gezinizde hemen dikkatinizi çekecek bir mimari eser. Cami dini günlerde tamamen doluyor. Etkileyici mimarisiyle Adana’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline gelen devasa camiye şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabilirsiniz.
Adanalı Karaisalı ilçesinde yer alan ve halk arasında Koca Köprü olarak da bilinen Varda Köprüsü, güzelliği ve çarpıcı mimarisiyle hem fotoğrafçılık gezileri hem de doğa yürüyüşlerinin sevilen mola noktalarından biri. 2. Abdülhamid ile dönemin Alman İmparatoru arasında yapılan bir anlaşmayla Alman mühendisler tarafından 1912 yılında inşa edilen köprü, çelik kafes ve taş örme tekniği ile tasarlanmış.İstanbul-Bağdat-Hicaz demiryolu hattının bir parçası olan tarihi Varda Köprüsü, 99 metre yükseklikte ve 172 metre uzunluğa sahip. İki sarp yamacı birbirine bağlayan ve hala üzerinde tren seferlerinin düzenlendiği köprü, özellikle gün batımlarında trenlerle birlikte sunduğu kartpostal güzelliğindeki manzarası için sıkça ziyaret ediliyor.
Hem doğa severlerin hem de macera arayanların Adana'da mutlaka keşfetmesi gereken bir tabiat harikası olan Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçesinde Kapıkaya Köyü sınırlarında yer alıyor. Seyhan Nehri'nin en büyük kollarından biri olan Çakıt Deresi tarafından binlerce yılda kayaların aşındırılması ile oluşan kanyon, sarp kayalar arasından akan buz gibi dereleri, tektonik çöküntüleri ve binlerce yılda şekillenmiş kaya oluşumları ile fotoğrafçılar için de ideal bir gezi alanı.
Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra kampçılık, dağ bisikleti turları, kaya tırmanma ve dağcılık gibi onlarca etkinliği yapabileceğiniz Kapıkaya Kanyonu’nun yamaçları, 16 metre yüksekliğindeki köprüler ile birbirine bağlanıyor. Toplam 20 kilometre uzunluğa sahip kanyonun yaklaşık 7,5 kilometrelik alanı turizme açılmış durumda. Adana'da her saat bulabileceğiniz Kapıkaya Köyü minibüsleri veya rehberli doğa gezileriyle Kapıkaya Kanyonu’nun güzelliğini keşfe çıkabilirsiniz.
Adana, yaz aylarındaki yüksek sıcaklarıyla ünlü bir şehir ve bu sıcaklardan kaçmak için girebileceğiniz en güzel yeşil alanlardan biri, Karaisalı ilçesine sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Yerköprü Mesire Alanı. Adana merkezine de sadece 53 kilometre uzaklıkta yer alan ve minibüslerle kolayca ulaşabileceğiniz Yerköprü dere kenarında kurulmuş balık çiftlikleri, kır bahçeleri, çam ormanları arasındaki çardakları ve yürüyüş yolları ile doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz en popüler yerlerden. Şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşmak, derelerde yüzen ördekler ve kazları izlemek, organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları veya taze dere balıkları tatmak için Yerköprü Mesire Alanı’na uğramanızı öneririz.
Seyhan Nehri'nin iki büyük kolundan biri olan Göksu Nehri aynı zamanda Seyhan'ın en gür kolu olmasından dolayı su sporları yapmak için çok ziyaret ediliyor. Balık çeşitliliği açısından çok zengin olan nehirde her mevsim olta balıkçılığı yaparak sessiz ve huzurlu bir atmosferde dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.Doğa severlerin Adana'da kesinlikle uğraması gereken yerlerden biri olan Göksu Nehri’nde özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında, yeşilin her tonunu görebileceğiniz el değmemiş güzelliklerin harika fotoğraflarını da çekebilirsiniz. Adana uçak bileti ile planın ilk önemli adımını şimdi atmaya başlayabilirsiniz.
Seyhan Nehri üzerinde harika bir manzara sunan Sevgi Adası, Adana'nın en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri konumunda. Üzerinde yer alan kalp tasarımlarıyla da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Sevgi Adası, Adana’dan görmeden ayrılmamanız yerler arasında. Çukurova ilçesi sınırlarında yer alan ve nehir üzerinden kısa bir yürüyüş yoluyla, kanolarla veya tekneyle ulaşabileceğiniz bu küçük adada yürüyüşlere çıkmanın yanı sıra piknik de yapabilir ve hem Seyhan Nehri hem de Adana’nın benzersiz fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Kadirli, Ceyhan ve Kozan ilçelerinin arasında yer alan ve Kilikya bölgesinde inşa edilen en büyük antik kentlerden biri olan Anavarza Antik Kenti etkileyici kalesiyle ünlü. Ne zaman kurulduğu bilinmeyen ama tarihi kaynaklarda Roma İmparatorluğu döneminde var olduğu anlaşılan antik kent Ermenilerden Abbasilere, Selçuklulardan Ramazanoğulları ve Osmanlılara kadar pek çok farklı dönemden izler taşıyor.
Zengin tarihiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne de dahil edilen Anavarza Antik Kenti, Çukurova Ovası'nın en yüksek noktalarından birinde, 200 metrelik bir tepede inşa edildiği için yenilemez kent olarak efsaneleşmiş. Anavarza Kalesi’nin 1500 metre uzunluğundaki burçlarla süslü surlarından benzersiz manzaralar izleyebileceğiniz gezinizde antik hamam, kilise, tiyatro ve kaya mezarlarını da yakından görebilirsiniz. M.S. 3. yüzyılda inşa edildiği düşünülen deniz tanrıçası Thetis mozaiği ile de ilgi çeken antik kent, çarpıcı manzarasından dolayı fotoğrafçıların da sık ziyaret ettiği yerler arasında.
Adana'da Çukurova ilçesi merkezinde yer alan ve 25 dönümlük alanıyla şehrin en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Adana'nın en büyük eğlence merkezi Happy Land ile de ilgi gören alışveriş merkezinin içerisinde onlarca markanın mağazaları, kafeler, restoranlar ve çocuk oyun alanları gibi farklı bölümler bulabilirsiniz. Seyhan ilçesinde Sakarya Mahallesi'nde yer alıyor ve toplu taşımayla da kolayca ulaşılabilir. Park Adana AVM hem alışveriş yapmak hem de keyifli bir gün geçirmek için ziyaret edebileceğiniz popüler yerler arasında.
Adana'nın ikonik yapılarından ve dünyada hala kullanılan en eski köprülerden biri olan Taş Köprü, Yüreğir ilçesinde Seyhan Nehri üzerinde inşa edilmiş etkileyici bir Roma dönemi eseri. Akdeniz Bölgesi'nde pek çok etkileyici antik yapı inşa ettiren Roma İmparatoru Hadrianus tarafından M.Ö. 385 yılında yaptırıldığı düşünülüyor. 1700 yıldan uzun zamandır hizmet vermeye devam eden ve Seyhan Nehri üzerinde sunduğu büyüleyici manzarasıyla ünlü Taş Köprü’nün gece aydınlatıldığında da harika fotoğraflarını çekebileceğinizi söylemekte fayda var. 319 metre uzunluğa ve 11,5 metre genişliğe sahip köprü, 21 yuvarlak kemerli olarak inşa edilmiş ama günümüze bu kemerlerin sadece 14 tanesi ulaşmayı başarmış.Günümüzde kadar ulaşmayı başarmış sağlam yapısıyla hem mimari meraklıları hem de tarih severler tarafından çok ziyaret ediliyor.
Anadolu’da inşa edilen kapalı çarşı örneklerinden en güzellerinden biri olarak gösterilen ve 500 yıldan uzun zamandır Adana'da ticaretin kalbinin attığı noktalardan biri olan tarihi Kazancılar Çarşısı’nda el yapımı bakır ürünleri, ağaç oymaları, yöresel baharatlar ve süs eşyaları arasında harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz. Adana’nın ünlü kebaplarını, şalgam sularını ve yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlarından dolayı da her zaman hareketli olan Kazancılar Çarşısı’nda tarihi dükkanları gezip alışveriş yaptıktan sonra güzel bir mola vererek şehrin sevilen yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Adana’yı gezen yerli ve yabancı turistlerin hem alışveriş yapmak için hem de tarihi mimariyi incelemek için mutlaka ziyaret ettiği Kazancılar Çarşısı, Seyhan ilçesinde Ali Müfit Caddesi üzerinde yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyor.
Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olan Çukurova'yı besleyen Ceyhan Nehri, 509 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük nehirlerinden biri. Ceyhan Nehri 1659 yılında inşa edilen Kurtkulağı Kervansarayı ve etkileyici Yılan Kalesi gibi tarihi hazineleri de ev sahipliği yapıyor. Nehir kenarında yemyeşil bir alanı kapsayan Kartepe Aslantaş Milli Parkı’nda kamp yapabilir veya doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Yaz aylarında ise Ceyhan Nehri’ni kano ve sandallarla keşfe çıkabilir veya balık avlama turlarına katılarak dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.Çevresini saran yürüyüş yolları, kır bahçeleri ve mesire alanlarıyla doğada zaman geçirmek isteyenlerin sıkça ziyaret ettiği adreslerden.
Seyhan Baraj Gölü üzerinde yer alan ve 1575 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun 2. köprüsü olan Çatalan Köprüsü, Osmangazi Köprüsü yapılana kadar ülkemizin en uzun köprüsü konumundaydı. Adana'nın önemli simgesel yapılarından biri olan, 1998 yılında yapımına başlanan ve 2002 yılında tamamlanarak hizmete açılan köprü, kemerli mimarisi ve etkileyici uzunluğuyla harika fotoğraflar sunuyor. Özellikle gün batımında her iki yakasında sıralanan mesire alanları ve seyir teraslarında muhteşem fotoğraflarını çekebileceğiniz Çatalan Köprüsü’ne karşı Adana lezzetleri tadabileceğiniz restoranlar da hizmet veriyor.
Türkiye'nin en güzel kalelerinden biri olarak gösterilen ve İpek Yolu üzerinde inşa edilen Yılan Kalesi, görkemli mimarisiyle mutlaka görmenizi önerdiğimiz tarihi hazinelerimizden. Bazı kaynaklarda 1080 yılında Beylik döneminde, bazı kaynaklarda ise Kilikya Ermeni Krallığı döneminde veya Haçlı Seferi sırasında Bizans döneminde yapıldığı öne sürülen kale, Ceyhan ilçesine sadece 13 kilometre uzaklıkta sarp bir tepe üzerinde, bölgeye hakim bir konumda yükseliyor. Halk arasında Şahmeran Kalesi olarak da bilinen ve Evliya Çelebi'nin kitaplarında övgüyle bahsettiği Yılan Kalesi; 750 metre uzunluğundaki devasa surları, korunaklı iç kalesi, kilisesi, sarnıçları, avluları ile Adana tarih ve kültür gezilerinin önemli adreslerinden biri. Adana’ya gitmişken mutlaka kültür turizmi yapmalıyım diyenlerin uğraması gereken destinasyonlardan.
Yaz aylarında Adana'nın ünlü sıcaklarından uzaklaşmak ve serin havada keyifli bir gün geçirmek için uğrayabileceğiniz en popüler yerlerden biri de Adana'nın en eski yaylası olan Kızıldağ Yaylası. Adana merkezine 78 kilometre, Karaisalı ilçesine ise 28 kilometre uzaklıkta yer alan yemyeşil yayla, Ramazanoğulları Beyliği döneminden beri yöre halkının yaz aylarında konaklamak için en çok tercih ettiği yer. Adana'nın en yüksek rakımlı yaylalarından biri olan ve günümüzde de yüzlerce yıllık popülaritesini korumayı başaran Kızıldağ Yaylası, kaynak suları ile beslenen pınarları ve tarihi çeşmelerinin yanı sıra kartal, şahin, kurt, vaşak gibi vahşi yaşam zenginliği ile fotoğrafçılık gezilerinin değişmez adreslerinden biri. Kamp yapmak için de Adana’da ilk uğramanız gereken yerlerden olan Kızıldağ Yaylası çam, ardıç, ladin ve köknar ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları, mangal yapabileceğiniz mesire alanları, yöresel yemekleri tadabileceğiniz restoranları ve kır bahçeleriyle turizm olanakları açısından da oldukça gelişmiş durumda. Kamp ve doğa severleri bekliyor.
Adana'da yaz aylarının sevilen gezi noktalarından biri de Pozantı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta yer alan Akçatekir Yaylası. Deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikte yer alan yayla, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasının yanı sıra çam, köknar ve ardıç ağaçları ile süslü el değmemiş doğal güzellikleri ile de Adana’nın en güzel yaylalarından biri. Organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları sunulan kır bahçeleri, yayla evleri ve bungalov otelleri ile yaz aylarında konaklamak için tercih edebileceğiniz yayla, her yıl eylül ayında düzenlenen yayla şenlikleriyle için de binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Sıcak yaz günlerinde Adana'nın sıcağı ve kalabalığından uzaklaşarak serin havada doğada dinlenmek için kesinlikle uğramanızı önerdiğimiz Akçatekir Yaylası çam ormanları ve sarp dağların birleştiği büyüleyici manzaralarıyla fotoğraf turlarının da rotaları arasında.
Adana’nın en eski yapılarından biri olan ve halk arasında Eski Camii olarak bilinen Yağ Camii 1250 yılında Ermeni İmparatorluğu döneminde inşa edilen Saint Jacgues Kilisesi’nin 1501 yılında Ramazanoğulları Beyliği döneminde camiye çevrilmesiyle hizmete başladı. Yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden önemli tarihi yapı, Adana'nın eski yerleşim bölgelerinden Eski Çarşı’da yer alıyor. Piri Mehmet Paşa tarafından aslına uygun olarak yenilenen Yağ Camii, benzersiz taş işçilikleri ve ahşap oymalarıyla şehrin en güzel camilerinden biri olarak görülmeye değer güzellikte.
Adana'nın Aladağ ilçesine sadece 6 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 1700 metre yükseklikte yer alan Meydan-Aladağ Yaylası ahşap mimari şirin evlerinin yanı sıra sedir ve çam ağaçlarının sardığı güzelliğiyle özellikle bahar ve yaz aylarında çok ziyaret ediliyor. Meyve bahçeleri arasında keyifli doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yayla, turizm olanakları açısından da en gelişmiş yaylalarından. Yöresel et yemekleri tadabileceğiniz kır lokantaları, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havada çayınızı yudumlayabileceğiniz kır bahçeleri, donanımlı kamp alanları ve yürüyüş yollarıyla ilgi gören Meydan-Aladağ Yaylası’nda bungalov oteller ve yayla evlerinde de konaklayarak huzurlu günler geçirebilirsiniz.Doğayla iç içe olmak isteyen kamp ve trekking meraklıları için akla gelen ilk lokasyonlardan.
Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi'nde, şehir merkezinden kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor. Adana’nın en ünlü tarihi karakterlerinden Ziya Paşa’nın etkileyici bir heykeline de ev sahipliği yapan parkta çiçek bahçeleri arasında uzanan yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanlarında güzel zaman geçirebilirsiniz. Yüzlerce farklı bitki türüyle süslü park, bu özelliğinden dolayı Ağaç Müzesi olarak da biliniyor. Türkiye'nin ilk fidanlığını da ziyaret edebileceğiniz Adana Atatürk Parkı’nda kır bahçelerinde kısa bir mola verebilir, kahvenizi yudumlayarak yorgunluk atabilirsiniz. Kalabalık ve gürültüden uzaklaşarak dinlenebileceğiniz şehir içi parkı dinginlik arayanlar için birebir.
Adana gezilerinizde kesinlikle ziyaret etmeniz gereken en güzel müzelerden biri de 2011 yılında restore edilen klasik bir konakta hizmet veren Adana Sinema Müzesi.Türkiye'nin en önemli film festivallerinden Altın Koza Film Festivali gibi pek çok önemli etkinliğin ana merkezi olan, yıl boyu sinema gösterimlerinin yanı sıra kültürel ve sanatsal pek çok etkinliğin düzenlendiği müzede sinema atölyeleri ve workshoplara da katılabilirsiniz. Adana'nın ünlü sinema sanatçılarının balmumu heykelleri, ünlü filmlerin afişleri, filmlerde kullanılan eşyalar ve fotoğraflarla süslü koleksiyonlarıyla da çok ilgi gören Adana Sinema Müzesi Yeşilçam severlere önerebileceğimiz lokasyonlardan.
Sakıp Sabancı Parkı içerisinde yer alan Dinozor Park halk arasında Jurassic Park olarak da biliniyor. Toplam 33.000 metrekarelik yeşil alanı kapsayan ve en büyüğü 62 metre olan 54 tane dinozor maketini yakından görebileceğiniz park geniş çocuk oyun bahçeleri, masal parkı, top havuzları, çocukların midilli atlarla safariler yapabileceği at çiftliği ile de çok ilgi görüyor. Yetişkinler için yürüyüş yolları, kafeteryalar ve seyir terasları da sunan Dinozor Park toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz güzel konumunda yer alıyor. Macera dolu bir gün geçirmek isteyen çocuklu aileler için uygun.
Adana bölgesinde uzun süre hüküm süren Ramazanoğulları Beyliği döneminde 1495 yılında Halil Bey tarafından yaptırılan Ramazanoğlu Medresesi devlet işlerinin görüldüğü odalar ve yöneticilerin aileleriyle birlikte yaşadığı haremlik bölümleri ile ilgi çekiyor. Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde kolayca ulaşarak gezebileceğiniz tarihi yapı, 500 yıldan uzun zamandır etkileyici taş mimarisini korumayı başarmış.Kanuni Sultan Süleyman ve 4. Murat’a da ev sahipliği yapmış olan Ramazanoğlu Medresesi, çarpıcı bölümleriyle tarih meraklarının yanı sıra mimarların da ilgisini çekecek bir tarihi yapı.
Yüreğir ilçesinde Hacı Sabancı Bulvarı üzerinde bulunan ve 2011 yılında hizmete açılan Adana Optimum AVM şehrin en sevilen alışveriş merkezlerinden biri konumunda. 50'den fazla mağazası, sosyal alanları, dünya mutfaklarının yanı sıra Adana’nın yöresel lezzetlerini de tadabileceğiniz restoranları, kafeleri, çocuk oyun alanları ve sinema salonlarıyla ile hem alışveriş yapmak hem de çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için alışveriş merkezine uğrayabilirsiniz. Adana Optimum AVM, aynı zamanda şehrin en önemli buluşma noktalarından da biri konumunda. Sadece Adana'dan değil, Mersin ve Hatay gibi komşu şehirlerden alışveriş yapmak isteyen insanların da sıkça ziyaret ettiği yerlerden.
Adana'nın en eski ve görülmeye değer camilerinde tarihi yapılarından biri olan Adana Ulu Camii hem mimari meraklıları hem de tarih ve kültür severler tarafından en çok ziyaret edilen yapılar arasında. Memluk, Selçuklu ve Osmanlı mimari örneklerini bir arada görebileceğiniz etkileyici caminin yapımı, Ramazanoğulları Beyliği döneminde Halil Bey tarafından başlatıldı ve 1541 yılında oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından tamamlandı.Girişindeki devasa ve büyüleyici taş oymalarının yanı sıra Selçuklu dönemi süslemeleri ile Türkiye'nin en güzel camilerinden biri olarak gösterilen Adana Ulu Camii 1998 yılında Sabancı Merkez Camii açılana kadar Adana’nın en büyük camisiydi.
Yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden cami, özellikle dini bayramlar ve kutsal günlerde binlerce kişi tarafından dolduruluyor. Ulu Cami Külliyesi’nin bir parçası olarak inşa edilen camiyi gezerken medrese, türbe ve sıbyan mektebi gibi farklı bölümleri de inceleyebilirsiniz. İnanç ve kültür turları ile her yıl binlerce kişi tarafından gezilen Adana Ulu Camii’ye şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçları ile kolaylıkla gidebilirsiniz.
77.000 metrekarelik büyük bir alanda 100’den fazla mağazası ile günün her saati hareketli olan alışveriş merkezinde sinema salonları, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, açık ve kapalı otopark gibi olanaklar bulabilirsiniz.Hem Adana halkı hem de yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilk uğradığı yerlerden olan M1 Adana AVM Seyhan ilçesinde Öğretmenler Bulvarı üzerinde güzel bir konumda yer alıyor.Adana'da hem alışveriş yapmak hem de güzel zaman geçirmek için gidebileceğiniz popüler alışveriş merkezlerinden biri.
Adana'da Akdeniz’in tadını çıkarabileceğiniz en güzel ve popüler plajlardan biri olan Yumurtalık Plajı, Adana'nın deniz kıyısında bulunan iki ilçesinden biri olan Yumurtalık’ın da en çok ziyaret edilen yeri.Çevresinde her bütçeye uygun butik oteller ve apart otellerin sıralandığı Yumurtalık Plajı’nın sahil yolunda akşam yürüyüşlerine çıkarak büyüleyici gün batımı manzaralarına da şahit olabilirsiniz. Sadece Adana halkı ve turistlerle değil çevre şehirlerden günübirlik gelen tatilcilerle de özellikle yaz aylarında çok kalabalık olan plaj ince kumlu uzun sahili ve masmavi sığ deniziyle çocuklu ailelerin de güvenle yüzmesi için ideal.
1924 yılında kurulan ve Türkiye'nin en eski 10 müzesinden biri olan Adana Arkeoloji Müzesi’nin zengin koleksiyonlarında tarih öncesi dönemlerden Hitit, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanan binlerce eser sergiliyor. Devasa heykeller, antik lahitler, çarpıcı büstler, taş eserler, pişmiş toprak ve bronzdan yapılmış kaplar gibi binlerce yıllık eserler arasında keyifle gezebileceğiniz müzede Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunt heykelini de mutlaka görmelisiniz. Binlerce yıllık uzun tarihinde pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Adana'da paha biçilmez tarihi eserleri yakından görmek için Adana Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.
Çalışma Saatleri
Çakıt Vadisi Karaisalı ilçesinde Belemedik Vadisi ve Kapıkaya Kanyonu ile komşu. Binlerce yılda rüzgar, yağmur ve dere suları ile şekillenmiş etkileyici kaya oluşumlarına ev sahipliği yapan Çakıt Vadisi kaya tırmanma, dağcılık, kampçılık, dağ bisikleti turları ve doğa yürüyüşleri gibi onlarca aktivite için sıkça ziyaret ediliyor. Donanımlı kamp alanlarının bulunduğu vadinin seyir teraslarında da panoramik doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Çakıt Vadisi’nin uçurumları arasında unutulmaz bir gün geçireceğiniz gezinizde, sessiz ve huzurlu atmosferde yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.Adana'da hem fotoğraf çekmek hem de doğa sporları yapmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında olmalı.
Şehrin önemli ve sık ziyaret edilen simgesel yapılarından bir diğeri de 32 metre yükseklikteki Adana Saat Kulesi. Büyük Saat Kulesi olarak da bilinen ve Seyhan ilçesi Ulucami Mahallesi'nde tarihi yapılar arasında yükselen saat kulesi, 1881 yılında dönemin Adana valisi Ziya Paşa tarafından yaptırılmış. Dört tarafında saatler bulunan ve kesme taşlarla klasik Osmanlı mimarisi ile tasarlanan Adana Büyük Saat Kulesi, o kadar sağlam yapılmış ki 1998 yılındaki yıkıcı Adana depreminde bile hiç zarar görmedi. Mimari meraklılarının da görmesini önerdiğimiz Adana Büyük Saat Kulesi, merkezi bir konumda bulunduğu için yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebilirsiniz.
Resmi adı Aziz Pavlus Katolik Kilisesi olan Bebekli Kilise Adana’yı gezen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi yapılardan biri. 1880 ile 1890 yılları arasında İtalyan Katolik Kilisesi olarak inşa edilen Bebekli Kilise tepesinde yer alan 2,5 metre büyüklükteki Meryem Ana'nın tunçtan heykelinden ismini alıyor. Kesme taşlarla klasik mimari tarzda tasarlanan ve etkileyici iç süslemeleriyle görülmeye değer yerlerden biri olan kilise, Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'nde yer alıyor. Şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz Bebekli Kilise, Adana inanç ve kültür turlarının da önemli durakları arasında.
Yılın her mevsimi yeşilin bütün tonlarını görebileceğiniz büyüleyici manzaralarıyla sadece Türkiye'den değil dünyanın pek çok ülkesinden doğa fotoğrafçılarını kendine çeken Belemedik Vadisi Adana'nın görülmeye değer güzelliklerinden. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte yer alan tertemiz havası ile ünlü vadi, onlar çeşit ağacın arasında uzanan demiryolu ile kartpostal güzelliğinde bir manzaraya sahip. Akarsular, ormanlar ve dağlarla birlikte pek çok ekosistemi bir arada yaşatıyor. Endemik bitki türleri, vahşi yaşam zenginliği ve el değmemiş bakir güzelliği için doğa gezilerinin düzenlendiği vadi, Adana’nın Pozantı ilçesi sınırlarında yer alıyor. Doğa severlerin ülkemizde kesinlikle keşfetmesi gereken özel noktalardan.
Adana'nın doğa harikaları ile ünlü ilçesi Karaisalı’nın sevilen gezi alanlarından biri olan Dokuzoluk Kanyonu donanımlı kamp alanları ve mesire alanları ile özellikle yaz aylarında hem Adana halkı hem de yerli ve yabancı turistler tarafından çok ziyaret ediliyor. Binlerce yılda doğal koşullarla oluşmuş etkileyici kaya oluşumları arasından akan ırmakları ile ünlü kanyonda temiz havanın tadını çıkarabileceğiniz mesire alanları, kaya tırmanma alanları ve sarp uçurumlar arasında ilerleyen yürüyüş yolları bulunuyor. Yılın her dönemi ziyaret edebileceğiniz Dokuzoluk Kanyonu’na özellikle ilkbahar veya sonbahar aylarında uğrarsanız, Adana gezinizin en güzel fotoğraflarını burada çekebilirsiniz. Kampçılık meraklılarının ve doğa yürüyüşü için uygun bir rota arayanların tercih etmesini öneririz.
Adana'nın Çukurova ilçesinde yer alan ve Seyhan Nehri'ne hakim yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Çoban Dede Türbesi yöre halkının dilek dilemek veya dua etmek için sıkça uğradığı yerlerden. Büyüleyici nehir manzaralarından dolayı sevilen bir gezi alanı haline de gelen türbenin çevresindeki yürüyüş yolları ve seyir teraslarında Seyhan Nehri'nin panoramik manzaralarını izleyebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Bayramlar ve kutsal günlerde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Çoban Dede Türbesi, Seyhan Nehri'ni izlemek için Adana’da ilk gitmeniz gereken yer.
Bahçecik Şelalesi Adana merkezine sadece 65 kilometre uzaklıkta. Kapıkaya Kanyonu’nun bir parçası olan ve kanyon gezilerinin değişmez mola noktalarından biri haline gelen şelale 20 metre yükseklikten dökülen bembeyaz suları, seyir terasları ve buz gibi sularla dolu göletleri ile yaz gezileri için ideal bir yer. Adana’nın pek çok doğal güzelliğine ev sahipliği yapan Karaisalı ilçesi sınırlarında yer alan Bahçecik Şelalesi’ne doğa gezilerinin yanı sıra her saat bulabileceğiniz Karaisalı minibüsleri ile de rahatça gidebilirsiniz. Adana'nın gizli tabiat harikalarından biri olan ve sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de büyüleyici doğa manzaralarına şahit olmak için ziyaret edebileceğiniz yerlerden.
Adana’nın görülmeye değer güzel yaylalarından biri de Saimbeyli-Çatak Yaylası. Yer altı su kaynaklarıyla çevre köylerin su ihtiyacını karşılayan yayla küçük göletleri ve derelerinde onlarca kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Dağ eteklerinde sıralanmış ahşap ve taş mimarili yayla evleri, iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, kır bahçeleri, et restoranları ve mesire alanları ile keyifli bir gezi yapabileceğiniz Çatak Yaylası, kamp alanlarında da her yıl yüzlerce kampçıyı misafir ediyor.Tertemiz havada yılın yorgunluğunu atabileceğiniz Çatak Yaylası’nın yaz şenliklerine katılarak ise hem yöresel folklor gösterileri izleyebilir hem de lezzetli yayla yemekleri tadarak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.
Seyhan Nehri’nin hemen yanında hizmet veren ve Adana'nın en büyük su parkı olan Mavi Su Aquapark her yaş grubu için su kaydırakları, güvenli çocuk yüzme havuzları, dalga havuzu, aile havuzu, dinlenme havuzu, dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranları, kafeleri ve güneşlenme terasları ile çok popüler. Yaz aylarında hem Adana halkı hem de turistler tarafından çok ziyaret edilen Mavi Su Aquapark Yüreğir ilçesinde Hacı Sabancı Bulvarı üzerinde yer alıyor ve parka servisler veya toplu taşıma araçları ile kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Yemyeşil yayalar bakımından adeta bir cennet olan Adana'da üzüm bağları ve onlarca çeşit meyve ağacı ile çevrili büyüleyici güzelliğiyle ünlü Horzum Yaylası yaz sıcaklarında gezebileceğiniz en sevilen yaylalardan biri. Kozan ilçesi sınırlarında yer alan ve donanımlı kamp alanlarının yanı sıra ahşap yayla evleri gibi konaklama olanakları bulabileceğimiz yaylada sağlık hizmetleri de sunuluyor. Yöresel yemekler tadabileceğiniz restoranlar, çay ve kahvenizi yudumlayarak tertemiz havanın tadını çıkarabileceğiniz kır kahveleri ile turizm olanaklarının oldukça geliştiği Horzum Yaylası’nda çam ormanları arasındaki hamaklarda uzanarak bütün yorgunluğunuzu atabilir veya rehberli yürüyüşlere katılarak huzurlu doğanın içinde yenilenebilirsiniz.
Seyhan ile Ceyhan nehirleri arasında güzel bir konumda bulunan ve turistik tesisler, butik oteller, kafeler, restoranlar ile çevrili plaj, özellikle yaz aylarında hem Adana halkı hem de çevre şehir ve ilçelerden gelen tatilcilerle çok hareketli. Akşam yürüyüşe çıkmak ve büyüleyici gün batımı manzaraları izlemek için de gidebileceğiniz Karataş Plajı çipura ve levrek bakımından çok zengin olduğu için balık avlama turlarının da sevilen adreslerinden biri. Sıcak sularından dolayı yılın büyük bölümü denize girebileceğiniz plaja Adana'dan 35-40 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Adana'ya sadece 48 kilometre uzaklıkta yer alan ve Karataş ilçesinin en popüler plajı olan Karataş Plajı, uzun sahili ile denizin tadını çıkarmak isteyen aileler tarafından tercih edilebilir.
Adana'nın Tufanbeyli ilçesi sınırlarında yer alan ve Etiler medeniyetinin en önemli dini merkezlerinden biri. Ünlü Roma İmparatoru Augustus’un da dua etmek için ziyaret ettiği bilinen kutsal kent etkileyici tapınakları, benzersiz taş mimarisi ve devasa amfi tiyatrosu ile pek çok etkileyici bölüme sahip. Bizans döneminden kiliseler, Roma döneminden kaya mezarları, sütun başlıkları ve kemerler ile süslenmiş Şar Antik Kenti’nin bitkisel motifleri ve büyüleyici taş mimarisiyle dikkat çeken Ana Tanrıça Tapınağı ise kesinlikle görmeniz gereken en çarpıcı bölümlerden biri. Etilerden Hititlere, Bizanslılardan Romalılara kadar uzanan pek çok tarihi hazineyi bir arada inceleyebileceğiniz antik kenti rehberli turlarla da gezebilirsiniz. Şar Antik Kenti sadece Türkiye’den değil dünyanın her yerinden tarih ve arkeoloji meraklılarını kendine çeken görülmeye değer tarihi hazinelerimiz.
Adana’nın alışveriş cennetlerinden biri olan Çakmak Caddesi üzerinde gezebileceğiniz Mısır Çarşısı sokak tezgahları, hediyelik eşya dükkanları ve Adana lezzetleri tadabileceğiniz restoranları ile çok ilgi görüyor. Her zaman oldukça kalabalık olan çarşıda onlarca dükkan hizmet veriyor. Hem Mısır Çarşısı’nı hem de Çakmak Caddesi'ni bir arada gezerek harika tatil alışverişleri yapabilir, yorulduğunuzda ise lezzetli kebaplar tadabileceğiniz restoranlarda veya şalgam suyu satıcılarında küçük bir mola verebilirsiniz.
Türkiye'nin en büyük lagün gölü olarak her yıl binlerce kişi tarafından gezilen Akyatan Gölü Akdeniz kıyısına uzanan sazlıkları, bataklıkları, küçük göletleriyle onlarca çeşit kuş ve balık türüne ev sahipliği yapıyor. 14.000 hektar alanı kapsayan ve 17 kilometre boyunca uzanan Akyatan Gölü el değmemiş doğal güzelliğinin korunması amacıyla 1987 yılında yaban hayatı koruma sahası ilan edildi. Endemik bitki türleri arasında doğa yürüyüşlerinin yapıldığı gölde kefal, levrek, çipura, yayın, aynalı sazan ve mavi yengeçler için her mevsim balık avlama turları da düzenleniyor. Bahar aylarında fotoğraf safarileri ile keşfe çıkabileceğiniz bu büyüleyici lagüne her saat bulabileceğiniz Karataş ilçesi minibüsleriyle kendiniz de gidebilirsiniz. Doğa severlerin Adana’da keşfetmesi gereken tabiat harikalarından biri de Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin oluşturduğu delta ovasında yer alan bir lagün.
Ceyhan ilçesine sadece 12 kilometre uzaklıkta Kurtkulağı beldesinde yer alan ve Adana'nın görülmesi gereken tarihi hazinelerinden biri olan Kurtkulağı Kervansarayı 1659 yılında Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmış bir mimari eser. Klasik Osmanlı kervansaray tasarımına sahip yapı, etkileyici taş mimarisini yüzlerce yıldır korumayı başarmış. Kervansarayın iç mekanları ve avlusunda zamanda bir yolculuğa çıkabilir, asırlık çınarların süslediği bahçesinde ise güzel bir mola verebilirsiniz.Taş süslemelerinin de görülmeye değer güzellikte olduğu Kurtkulağı Kervansarayı, Adana tarih ve kültür gezileri ile sıkça ziyaret ediliyor.
Adana'nın popüler doğa gezi alanlarından biri de Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'e döküldüğü noktada, Yumurtalık Körfezi'nde yer alan Yumurtalık Lagünü. 2005 yılında ramsar alanı olarak belirlenen ve 2008 yılında ise doğal güzelliklerinin korunması amacıyla milli parkı ilan edilen Yumurtalık Lagünü onlarca su kuşu ve göçmen kuş türüne ev sahipliği yaptığı için kuş gözlem turlarının değişmez adreslerinden biri. Bitki ve vahşi yaşam çeşitliliğinin yanı sıra deniz kaplumbağaları ile de ünlü olan Yumurtalık Lagünü’nü yılın her mevsimi büyüleyici doğa fotoğrafları çekmek ve donanımlı kamp alanlarında çadırını kurarak modern dünyanın karmaşasından uzakta dinlenmek isteyenlere birebir.
Adana tarih ve arkeoloji turlarının en sevilen rotalarından biri olan Ayas Antik Kenti Likya medeniyetinin en önemli antik liman kentleri arasında gösteriliyor. M.Ö. 1. yüzyılda en görkemli dönemini yaşayan antik kentte günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış etkileyici Ayas Kalesi, Süleymaniye Kulesi ve Marco Polo İskelesi’ni yakından görerek unutulmaz bir tarih gezisi yapabilirsiniz. Ayas Antik Kenti’nde Helenistik dönemden inşa edilmiş tapınakları da gezebilir ve deniz kenarında uzanan surların altına bağlanmış renkli balıkçı sandallarının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Adana'nın Karataş ilçesi sınırlarında yer alan ve etkileyici antik tiyatrosuyla ünlü Magarsus Antik Kenti, M.Ö. 7. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen bir tarihi hazine. M.Ö. 333. yılında Büyük İskender'in uğradığı ve dua ettiği Athena Tapınağı'ndan dolayı tüm dünyadan tarih meraklıları tarafından ziyaret edilen antik kent Türkler ile Bizanslılar arasında yapılan savaşlar sırasında yanan kilisesi, 3000 kişilik etkileyici antik tiyatrosu ve surlarından izleyebileceğiniz muhteşem deniz manzaraları ile çok sevilen bir gezi alanı. Adana merkezine 49 kilometre, Karataş ilçesine ise 4 kilometre uzaklıkta yer alan Magarsus Antik Kenti’ni her mevsim düzenlenen tarih gezileri ile kolayca gezebilirsiniz.
Suphi Paşa’ya ait Adana’nın en güzel konaklarından birinin 1981 yılında müzeye çevrilmesi ile ziyarete açılan Adana Atatürk Evi Müzesi 4 kez şehri ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün kaldığı oda, dönem mobilyaları ile süslenmiş salonlar, Atatürk’ün kişisel eşyaları, fotoğraflar, tarihi belgeler ve Kurtuluş Savaşı dönemine ait etkileyici objelerle görülmeye değer yerler arasında. Korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak da ilan edilen konak hem etkileyici Osmanlı mimarisi hem de içindeki tarihi hazineleri ile mutlaka uğramanız gereken Adana müzeleri arasında.
Çalışma Saatleri
Adana merkezine sadece 45 kilometre uzaklıkta Karataş ilçesi sınırlarında yer alan ve halk arasında Kumluk Tabiat Parkı olarak da bilinen Karataş Tabiat Parkı 30 hektara yakın alanıyla şehrin kalabalığından uzaklaşıp onlarca ağaç çeşidi içinde dinlendirici bir gün geçirmek için gidebileceğiniz çok özel bir yer. 2003 yılında mesire alanı 2012 yılında ise tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınan Karataş Tabiat Parkı kızılçam ve okaliptüs ağaçlarının sardığı yürüyüş parkurlarının yanı sıra oklu kirpi ile kara kaplumbağalarına ev sahipliği yapan yemyeşil ormanları ve denizin tadını çıkarabileceğiniz gizli koylarıyla da görülmeye değer. Koyların arkasında uzanan çam ormanlarında çadırınızı kurup kamp da yapabileceğiniz ve kalabalıklardan uzakta tüm gün yüzerek güneşlenebileceğiniz Karataş Tabiat Parkı’na sonbahar aylarında uğrarsanız kırmızı ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz büyüleyici doğa manzaralarına şahit olabilirsiniz.
Adana'nın en hareketli caddelerinden biri olan Çakmak Caddesi’nin çevresi onlarca çeşit mağaza, kafe, restoran ile çevrili ve hareketli cadde, şehri gezmeye başlamak için en ideal noktalar arasında.Sokak satıcılarının yanı sıra şalgam suyu satan dükkanlarıyla da ünlü olan Çakmak Caddesi’nde Adana kebaplarını ve yöresel yemekleri tadabileceğiniz birçok ünlü restoran da hizmet veriyor. Ünlü Adana Mısır Çarşısı’nı da gezerek alışverişler yapabileceğiniz caddede el yapımı süs eşyalarından tekstil ürünlerine kadar onlarca seçenek bulabilirsiniz. Günün her saati kalabalık olan Çakmak Caddesi, Seyhan ilçesinde Adana Ulu Camii’ye kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde yer alan Zeytinbeli Plajı ilçe merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Yolu Caddesi üzerinde yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda. Soyunma kabinleri ve duşların yanı sıra şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz tesisler, restoranlar ve kafeler ile turizm olanakları açısından gelişmiş olan Zeytinbeli Plajı, kamp alanlarıyla da her mevsim ilgi görüyor. 1000 metre uzunluğa ve 100 metre genişliğe sahip ince kumlu plaj, sığ denizi ile acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için de ideal.
Osmanlı'nın son dönem sivil mimari örneklerinin en güzelliklerinden biri olan Şakirpaşa Konağı çarpıcı taş mimarisi ile dikkat çekiyor. Dönemin Adana valisinden ismini alan ve 1890 yılında inşa edilen konak, restore edildikten sonra sanat müzesi olarak hizmet vermeye başladı. Şakirpaşa Konağı’nın dönem mobilyalarıyla süslü odaları arasında keyifle gezebilir ve zengin sergilerinde lambalı radyolar, taş plaklar, gramofonlar, antikalar ve Osmanlı dönemi müzik aletlerini inceleyebilirsiniz.
Ceyhan ilçesine sadece 17 kilometre uzaklıkta yer alan ve 75 metre yükseklikteki sert bir kalker kaya üzerine inşa edilmiş etkileyici bir yapı olan Tumlu Kalesi halk arasında Dumlu Kalesi olarak da biliniyor. 12. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 800 metre uzunluktaki surları ve 8 tane burcuyla Adana’nın en güzel kalelerinden biri olan Tumlu Kalesi’nin ticaret yollarını gözlemek amacıyla inşa edildiği tahmin ediliyor. Sarp kayalar arasındaki merdivenlerle ulaşabileceğiniz ve yarım daire şeklindeki etkileyici kapısından giriş yapabileceğiniz kalenin iç bölümlerini gezdikten sonra devasa surlardan benzersiz fotoğraflar çekebilirsiniz.
Adana'nın Seyhan ilçesinde Atatürk Caddesi üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Abidin Dino Sanat Parkı 2012 yılında ziyarete açıldı. Bir zamanlar Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in gençlerle sohbet ettiği anı yaşatmak için üç büyük sanatçının bir masa etrafında sohbet ederken tasvir edildiği bronz heykelleriyle görülmeye değer yerlerden biri olan park yürüyüş yolu, dinlenme alanları ve çiçekli bahçeleri ile de güzel bir mola noktası.
Şehir merkezindeki güzel konumuyla kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Abidin Dino Sanat Parkı’nda ünlü ressamın eserlerinin sergilendiği bölümleri de keyifle gezebilirsiniz.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde yer alan ve bölgenin diğer plajlarına göre çok daha sakin olan İncirli Plajı ince kumlu uzun sahilinde güneşin ve Akdeniz'in tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel Adana plajlarından biri. 300 metre uzunluğa ve 50 metre genişliğe sahip kumsalında şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler ve restoranların hizmet verdiği İncirli Plajı yaz aylarında Adana halkının yanı sıra çevre illerden gelen tatilciler ile oldukça hareketli. İncirli Plajı’na Ceyhan merkezinden toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Sığ denizinden dolayı acemi yüzücüler ve çocuklar için de son derece güvenli.
Adana bölgesindeki ilk yerleşim yerlerinden olan Tepebağ günümüzde tarihi ve arkeoloji meraklıların çok ilgisini çeken gezi alanlarından. Osmanlı konaklarıyla süslü kazı alanında Kilikya bölgesinin en büyük kentlerinden biri olan Uru Adaniya’dan kalan pek çok tarihi hazine bulundu. Arkeopark olarak turizme kazandırmak istenen aynı zamanda kazı çalışmalarının da yürütüldüğü Tepebağ Höyük’te Erken Tunç Çağı ve Demir Çağı’nın yanı sıra Helenistik, Roma, Bizans ve İslam dönemlerine ait pek çok paha biçilmez eser çıkarıldı. Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi'nde yer alan höyük kolay ulaşımından dolayı yerli ve yabancı turistlerin de çok ziyaret ettiği yerler arasında.
Ünlü iş insanı Sakıp Sabancı anısına açılan ve Adana'nın en büyük parklarından biri olan Sakıp Sabancı Parkı şehrin tarihi ve turistik noktalarını gezdikten sonra mola vermek için gidebileceğiniz en güzel yerler arasında. İçerisinde kafeteryalar, yürüyüş ve koşu yollarının bulunduğu Sakıp Sabancı Parkı’nı gezerken Atatürk'ün resimlerinden oluşan resim sergisini de mutlaka incelemenizi öneririz. Etkileyici süs havuzlarının yanı sıra dinlenme alanları ve çocuk olan oyun alanları ile de ilgi gören park aynı zamanda çocuklu ailelerin çok sevdiği ve ziyaret ettiği Dinozor Park’a da ev sahipliği yapıyor.
Ceyhan ilçesinde İncirli Plajı ile masmavi Akdeniz suların tadını çıkarabileceğiniz en güzel plajlardan biri de Botaş Plajı. Bölgedeki diğer plajlara göre daha sakin olan ve palmiyelerde süslü ince kumlu 400 metre uzunluğunda bir sahile sahip Botaş Plajı’nda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler, atıştırmalıklar alabileceğiniz kafeler, restoranlar, butik ve apart oteller gibi pek çok olanak bulabilirsiniz. Adana'da her saat bulabileceğiniz Ceyhan minibüsleri ile 1 saatlik yolculukla Botaş Plajı'na gidebilirsiniz.
İsmini Tazminat Dönemi’nin önemli fikir adamı, gazeteci ve şair Ziya Paşa'dan alan Ziya Paşa Bulvarı, Adana'nın sosyal hayatının kalbinin attığı en önemli ve hareketli yerlerden. Hem alışveriş yapmak hem de akşam yürüyüşlerine çıkmak için ideal bir yer olan Ziya Paşa Bulvarı, Adana’ya gezen tatilcilerin ilk uğradığı yerleri arasında.
Çevresi onlarca mağaza, kafe, alışveriş merkezi, otel ve Adana’nın ünlü yemeklerini tadabileceğiniz restoranlarla çevrili Ziya Paşa Bulvarı yaz aylarında bir yol üstü kafesinde mola vermek, akşam yürüyüşlerine çıkmak ve tatil alışverişi yapmak için ziyaret edebileceğiniz lokasyonlardan.
Adana geziniz bittikten sonra sırada neresi var diye soruyorsanız Antalya'da gezilecek yerler yazımız size fikir verebilir.