Koskoca bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Yeni bir yıl için içimizi heyecan kaplamışken hepimiz 2023’te bizi nelerin beklediğini merak ediyoruz. Özellikle hepimiz aşılanma ile pandemi etkilerinin azaldığı ve seyahatlere başladığımız 2022 yılının ardından bu yıl gezip gezmeyeceğimizi ya da yeni yerler keşfedip keşfetmeyeceğimizi merak ediyoruz. Biz de ENUYGUN olarak Holistik Astrolog Duygu Demir ile yeni yılda hangi burcu neyin beklediği üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Tabii sohbetimizde 2023’ün EN’lerini sormayı da ihmal etmedik.

Duygu Demir

İçindekiler

1 – 2023’te en çok seyahat edecek burçlar hangileri?

2023’ün ilk aylarında Koç, Kova ve Aslan burçları bolca seyahat edecek. Özellikle Koç ve Aslan burçları hem yurt içi hem de yurt dışı yolculukları açısından oldukça şanslı. 16 Mayıs’tan sonra sakin Boğa, Balık ve Oğlak burçları hareketleniyor.

Kara yolculuğu açısından 2023’te neredeyse her burcun şanslı olduğu bir dönem var. Şubat ve mart aylarında İkizler burçları, Nisan ve Mayıs aylarında Yengeç burçları, 21 Mayıs’tan 10 Temmuz’a kadar olan dönemde ise Aslan burçları bolca kara yolculuğu yapacak. 10 Temmuz – 27 Ağustos arasında Başak burçlarının, 27 Ağustos – 12 Ekim arasında ise Terazi burçlarının yolculuk enerjisi artıyor. 24 Kasım’a kadar Akrep’ler, sonrasında ise Yay’lar hareket halinde olacak. :)

Uçak Bileti

2 – 2023’te hangi burç nasıl bir seyahati tercih edecek?Burçlara göre seyahat

  • Koç burçları 16 Mayıs’a kadar uzun seyahat rotalarından keyif alacak. Yurt dışına, deniz aşırı yollara, maceraya atılmak isteyecekler. Koç burçları Güney Amerika ülkelerinde macera dolu bir seyahate çıkabilirler. Rio de Janeiro, Buenos Aires, Caracas, La Paz gibi şehirler uzun seyahatleri güzelleştirecek şehirler arasında yer alıyor. 
  • Boğa burçları 16 Mayıs sonrasında daha hedonist keyiflerin peşine düşebilecekleri, lüksün ve konforun tadını çıkaracakları uzun yolculuklara çıkacaklar. Dubai, Los Angeles, Paris, New York ve Singapur Boğa burçları için son derece ideal rotalar arasında yer alıyor. 
  • İkizler burçları yılın ilk döneminde yurt içindeki rotaları tercih edecekler. Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu'daki Kapadokya, Mardin ve Adıyaman gibi rotalar yurt içinde yeni yerler keşfetmek isteyen İkizler burçlarını mutlu edecek. 
  • Yengeç burçları yaz aylarında deniz kenarında olmak isteyecek ve yakınlarıyla beraber tatil planları yapmak isteyecekler. Yurt içinde Çeşme, Kaş, Selimiye ve Dalyan Yengeç burçlarının deniz tatili yapabileceği rotalar arasında yer alırken, yurt dışında ise Lizbon, Mayorka, Belize ve Cannes gibi rotalar ön plana çıkıyor. 
  • Aslan burçları bu sene yaz tatiline 21 Mayıs’ta Mars’ın burçlarına geçmesiyle erkenden başlayacak. Kuzey Kıbrıs, Alanya, Göcek gibi yaz tatilinin erkenden başladığı rotalar, Aslan burçları için son derece uygun. 
  • Başak burçları ise hobilerine de zaman ayırabilecekleri rotaları tercih edecek. Uzaklara gitmek, hayallerinin peşinden koşmak, yurt dışı bağlantılı tatiller yapmak isteyecekler. İtalya'nın Milano, Roma, Venedik ve Floransa şehirleri Başak burçlarının seyahat tutkusunu perçinleyecek. 
  • Terazi burçları bu sene bahar aylarıyla beraber aşktan yana şanslı olacak. Partnerlerinin “hadi” demesiyle birden fazla yolculuk yapacakları kesin! Özellikle Belgrad, Prizren, Saraybosna, ve Dubrovnik gibi Balkan rotaları aniden gelişen seyahatler için ideal.
  • Akrep burçları 5 Mayıs’ta burçlarındaki tutulma ile sonunda rahata kavuşacak. Ve yaz aylarını stresten uzak, deniz kenarında geçirmek isteyecek. 12 Ekim – 24 Kasım arasında ise hareketli sporlar da yapabilecekleri, bolca yürüyecekleri rotaları tercih edecekler. Yurt içinde Fethiye, Adrasan, Ayvacık ve Datça ön plana çıkarken, yurt dışında ise Manarola, Kotor, Lunenburg, Sidi Bou Said gibi rotalar Akrep burçlarına huzurlu alternatifler sunacak. 
  • Yay burçları yaz aylarında konforun ön plana çıktığı, lüks seyahat rotalarını tercih ederken kış aylarına doğru ekstrem spor temasıyla hareketli oldukları planları tercih edecekler. Çeşme, Bodrum, Girit, Casares gibi rotalarda yaz tatilinin tadını çıkartacak Yay burçları, kışın ise Uludağ, Bansko ve Cortina gibi kayak merkezlerinde keyifli tatiller yapacak. 
  • Oğlak burçları ise 2023’te itibar anlamında yükseliyor, büyüyor, ilerliyorlar. Aile ve kariyer arasındaki dengeyi korumayı önemseyecekler. Bu nedenle herkesi mutlu edecek destinasyonları tercih edecekler. Amerika Birleşik Devletleri'nde maceralı bir tatil, yurt içinde ise Doğu Karadeniz'deki rotalar Oğlak burcunun zaman geçirmek isteyeceği rotalardan. 
  • Kova burçları uzun süren Satürn geçişi sonrasında özgürlüğün tadını çıkarmak isteyecek ve kalplerinden geçeni takip edecekler. Brugge, Budapeşte, Prag ve Marakeş Kova burçlarının keşfetmek istediği rotalar arasında yer alacak. 
  • Balık burçları maddi manevi bereketli oldukları bir yıl geçirecek. Yakınlarıyla samimi ilişkiler kurmayı önemseyecek ve beraberce keyif alacakları yerleri tercih edecekler. Amsterdam, Berlin, Stockholm ve Dublin Balık burçlarının keyif alacağı rotalar arasında bulunuyor. 

3 – 2023’te en çok ilgi görecek tatil yerleri neler?

Napoli

Bu yıl Koç – Terazi burçları enerjisi ile Boğa burcu enerjisi hâkim olacak. Haritasında Koç enerjisi yüksek olan İngiltere, Almanya, Hong Kong, Polonya, İsrail dikkat çeken lokasyonlar olacak. Şehir bazında baktığımızda Cape Town, Floransa, Napoli, Krakow, Utrecht ve Marsilya’nın yıldızı bir ayrı parlayacak.

Boğa enerjisi ile İrlanda, Küba, Güney Afrika, Kıbrıs, Rodos, Tanzanya öne çıkacak. Terazi enerjisi ise Fransa, Kanada, Çin, Japonya ile şehir olarak Lizbon, Frankfurt, Paris, Kopenhag, Johannesburg ve Antwerp’e işaret ediyor.

4 – 2023’te popüler olacak seyahat trendleri hangileri?

Glamping

2023’ün ilk ayları seyahat anlamında biraz durağan geçse de 21 Mart sonrasında çok ama çok hareketli bir dönem bizi bekliyor. Bu yıl sakin, huzurlu, rutinleri belli tatilleri sevenler şaşıracak çünkü 2023 bol hareket, bol aksiyon, rekabet, mücadele diyor bize. 2023’te ekstrem sporların yapıldığı, doğayla iç içe sporlar, motor üzerinde yolculuklar, kamplar, daha bireysel ve küçük gruplarla yapılan tatiller tercih edilecek gibi duruyor.

5 – Hangi burç nasıl bir seyahati tercih etmeli?

Yoga

  • Seyahat etmek deyince Zodyak’ta ilk akla gelen burç her zaman Yay burcu. Uzaklara gitmeyi, keşfetmeyi ve hayata merakla yaklaşmayı en iyi bilenlerden biri olarak Yay burcunun gözü hep yurt dışında, keşfedilmemiş olanda ve hatta belki de spiritüel enerjisi yüksek mekanlarda…
  • Koç ve İkizler burçları hareketli yapıları ile oldukları yerde uzunca kalmayı sevmez, kısa ve eğlenceli seyahatleri tercih eder.
  • Yengeç ve Balık burçları ise sevdikleriyle beraber, huzur dolu, deniz kenarı tatillerde mutlu olurlar. Boğa, Akrep, Aslan ve Kova burçları hem düzenlerine hem de konforlarına düşkün olduğu için otel tatillerinden daha çok keyif alacak.
  • Özellikle Aslan ve Terazi burçları lüks dokunuşu olan yerlerde mutlu olur.
  • Boğalar için ise çok hareketli olması değil, damak tatlarına uygun dokunuşların olması önemli olur. Başak ve Oğlak burçları ise sade ama rahat bir seyahat tercih edecektir. Başak burçları özellikle yoga kampları gibi sağlıkla ilgili yanları olan tatilleri tercih edebilirken Oğlak burçları aile büyüklerini yanlarına almayı tercih edebilir.

6– Seyahat etmeyi en çok seven burçlar hangileri?

Seyahat

Yerinde duramayan ateş elementinin güçlü üyeleri Koç, Aslan ve Yay burçları seyahatten ayrı bir keyif alır. Özellikle Koç ve Yay burçları hareketi, aksiyonu, dinamizmi yüksek olan tatilleri daha çok sever. Bu nedenle yaz tatili yanı sıra kışın kayak tatili veya motorla yapılacak yolculukları da severler. Aslan burçları ise krallıklarının tadını çıkarabilecekleri, rahat ve lüks ortamları tercih ederler. Yengeç ve Balık burçları bolca denize girip, ruhlarını dinlendirecekleri tatiller için uzunca yolculukları göze alabilirler.

7 – En iyi seyahat arkadaşı olan burç hangisi?

Burçlar

Seyahatinizde eğlenceli şarkılar ve mutlu bir ruh hali istiyorsanız en ideal seyahat arkadaşınız bir Koç, Yay, İkizler ya da Aslan olmalı. Yok seyahat esnasında beni yedirsin, içirsin diyorsanız bir Yengeç veya Boğa sizin için birebir. Veya benim için öncelik huzurun yerinde olması, denge ve uyumlu bir dostum yanımda olsun derseniz o zaman Terazi burcu arkadaşlarınızla seyahate çıkabilirsiniz.

8 -  2023 yılının en şanslı burç hangisi olacak?

Burçlar

2023 yılına Koç, Aslan ve Yay burçları büyük şans ile başlıyorlar. Özellikle 20 Şubat – 2 Mart arasında talihlerinin döndüğünü iyiden iyiye hissedecekler. Yaz ve sonbahar ayları ise Boğa, Başak, Oğlak ve Akrep, Yengeç, Balık burçları için muhteşem geçecek. 28 Ekim’de Boğa burcundaki keyifli tutulma ile son 2 yıldır verdikleri emeklerin karşılığını alacaklar.


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN