2014’te seyahat etmek için belki zamanınız belki de yeterli paranız olmadı fakat 2015’te hızlı davranıp ucuz uçak bileti alarak ve erken rezervasyon ile güzel bir tatil yapabilirsiniz. Peki 2015’te nereye gitmeli diye düşünüyorsanız, sizin için bir liste hazırladık.

İçindekiler

Singapur 50. Yıl'ı kutluyor

Şehir devleti olan Singapur, 2015’te bağımsızlığının 50. Yılını kutluyor. İngiltere himayesinden çıktıktan sonra Malezya himayesine giren en sonunda 1965 yılında bağımsızlığını etti. Yüzölçümü açısından bakıldığında İstanbul 8 kat büyük olsa da metrekare başına düşen insan sayısına göre İstanbul’dan bile yoğun. Fakat şehir kurulurken planlama açısından doğru adımlar atıldığından dolayı şehrin kalabalığını çok hissetmiyorsunuz. Singapur özellikle alışveriş meraklıları için ideal bir yer, dünyanın en ünlü caddelerinden biri olan Road burada. Ayrıca çok sayıda alışveriş merkezi de size güzel alternatifler sunuyor. Yaşam kalitesi açısından Avrupalı şehirleri aratmıyor. Uygun otel fiyatları ve ucuz yemekleri ise burayı seyahat için güzel bir yer yapıyor. Nisan ve Ekim ayları ise buraya gitmek için en uygun zamanlar diyebiliriz. Cable Bar denilen teleferikle gezintiyi denemeden dönmeyin. Sentosa Adası ve Mount Faber de doğal güzellik görmek isteyenler için güzel rotalar. Marina Bay Sands, Singapur oteli ise bir gökdelenin tepesindeyken havuz keyfi yaşayabileceğiniz ender yerlerden biri.

Singapur

2015 Avrupa Kültür Başkentleri

Plzen

Çek Cumhuriyeti’nin dünyaca ünlüm Pilsen birası ile tanınan kenti Plzen, tarihi açıdan Avrupa’nın en önemli şehirlerinden biri. Aziz Bartholomew Katedrali ise 13.yy’dan kalma oluşu ve 102 metre boyu ile bu şehrin görülmeye değer yerlerinden birisi. 20 km uzunluğundaki yeraltı tüneli de yine kentin tarihi ve turistlerin ilgilisini çeken bir yer. Plzen’e gidenlerin mutlaka yapması gereken ise  Plzeňský Prazdroj yani bira müzesine gitmek. Oldukça eğlenceli bir deneyim.

Uçak Bileti

 

Mons

2015 yılı Avrupa Kültür Başkenti olarak çeşitli bienallere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak bir diğer şehir de Belçika’nın Mons kenti. Ana dili Fransızca olan  bu şehir Belçika’nın Valon Bölgesi’nde bulunuyor. Aralarında Mons Çan Kulesi, Sainte-Élisabeth Kilisesi ve Büyük Meydan gibi yerlerin de bulunduğu kesinlikle gezilmesi gereken birçok yer var. Hainaut kontlarının kaldığı şehir, hala da Belçika Yüksek Mahkemesi gibi önemli kurumlara da ev sahipliği yapıyor.


cemdisbudak
Cem Dişbudak
62 Yazı
İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. Çok sayıda internet sitesi ve dergide konular editörü olarak çalıştı. İçerik ve sosyal medya trendleriyle ilgili birçok konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN