• Anasayfa
  • Bilgi
  • Sharm El-Sheikh'te (Şarm El-Şeyh) neler yapılır?

Sharm El-Sheikh'te (Şarm El-Şeyh) neler yapılır?

bengisugunaydin

Plajları, koyları ve Kızıldeniz'in kalbinde yer alan mercan resifleri ile bir tatil cenneti olan Şarm El Şeyh hem dinginlik dolu bir tatil hem de adrenalin arayanlar için safariden yıldız gözlemlemeye kadar sayısız turistik etkinliğe olanak sağlıyor. Sizler için Şarm El Şeyh'te yapılacak macera dolu 10 aktiviteyi derledik.

1. Ras Muhammed Ulusal Parkı'nda dalış deneyimi yaşayın

ras-muhammed

Mısır’ın en güzel parklarından Ras Muhammed Ulusal Parkı’nda sualtı canlılarını ve mercan resifleri ile bezeli evrenlerini keşfe çıkabilirsiniz. Profesyonel dalış deneyimi yapabilecek düzeydeyseniz mutlaka burayı tercih edin. Ama su sporlarına yeni başladıysanız ya da meraklıysanız şnorkel ile de dalış yapabilirsiniz.

Konum Linki

2. Naama Koyu'nda sörf keyfi yapın

naama-koyu

Şarm El Şeyh’in en meşhur plajına ev sahipliği yapan Naama Koyu cıvıl cıvıl atmosferi ve hareketli gece yaşamı ile de eğlence ile deniz keyfini bir potada eritmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Koy bulunduğu konum itibarıyla rüzgar sörfü gibi su sporları meraklılarının uğrak noktası konumunda. Öte yandan bölgede denize ve plaja yakın oldukça lüks ve kaliteli Sharm El-Sheikh otelleri de yer alıyor.

Konum Linki

3. Soho Meydanı'nda alışverişe çıkın

soho-square

Mısır’ın otantik ve etnik yapısına biraz tezat oluşturacak şekilde modern bir kompleks yapı olan Soho Meydanı’nda yerel lezzetler ve dünya mutfaklarından tabaklar tadabilir, alışveriş yapabilir ve canlı müzik dinleyebilirsiniz. Şehrin en sevilen sosyal mekanlarından biri desek yanlış olmaz.

Konum Linki

4. Çölde safariye katılın

colde-safari

Yolunuz Şarm El Şeyh’e düşmüşken ekstrem sporlara meraklı biri olarak unutulmaz bir çöl safarisi deneyimi yaşamak isterseniz özellikle Sina Yarımadası’nda düzenlenen bu etkinliklere katılmanızı öneririz. Safari turları düzenleyen turlardan destek alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Açık olduğu saatler: 08.00-16.00

Konum Linki

5. Azize Katerina Manastırı’nı ziyaret edin

azize-katerina-manastiri

Yine benzer şekilde Sina Dağı gibi tüm dinlerce kutsal kabul edilen bir destinasyonu görmeden dönmek olmaz. Dağa çıkarken hem trekking deneyimi yaşayabilir hem de Azize Katerina Manastırı gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan köklü tarihe sahip bir ibadethaneyi de ziyaret edebilirsiniz.

Giriş ücreti: ücretsiz

Açık olduğu saatler: 09.00-23.30

Konum Linki:

6. Tiran Adası’na tekne turu yapın

tiran-adasi

Şarm El Şeyh’ten düzenlenen tekne turları ile Tiran Adası’nı keşfe çıkabilirsiniz. Öte yandan günübirlik turlarla ada çevresinde yer alan koyları ve plajları ile su sporlarına meraklılar için birebir. Bölgede konaklama seçenekleri oldukça çeşitli olduğu için günübirlik bir geziden ziyade adada konaklama deneyimi yaşamak isteyenler tercih edebilirler.

Konum Linki

7. Bedevi çadırında yıldızların altında bir gece geçirin

bedevi-cadiri-

Ras Muhammed Ulusal Parkı sınırlarında sualtı keşif dünyası olduğu gibi bedevi çadırlarında kamp yapma ve gece yıldız gözlemleme imkanı da bulabilirsiniz. Bedevi kültürünü yakından tanıma, bedevi yemekleri eşliğinde yıldız gözlemi yapmayı düşünebilirsiniz.

Konum Linki

8. Eski Pazar’da yerel lezzetleri tadın

eski-pazar

Otantik dokusunu korumayı başarabilmiş Eski Pazar’da yöresel lezzetleri tadabileceğiniz bir gastronomik ortamla karşılaşabilirsiniz. Öte yandan şehirden ayrılırken yanınızda götürebileceğiniz hediyelik eşyaları da bu pazarda bulabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Orta Doğu kültürünün sosyal bir parçası haline gelen pazarlık da burada atlamamanız gereken önemli bir husus. Fiyatlar konusunda mutlaka pazarlığa girişin deriz.

9. Kral Tut Müzesi’ni ziyaret edin

kral-tut-muzesi

Kahire’deki asıl müzeye gidecek zamanınız bulunmuyorsa Şarm El Şeyh’e kadar gelip sadece deniz ve plaj keyfi yapıp dönmekten ziyade kültür turizmi açısından da keyifli vakit geçirebileceğiniz bir aktivite arıyorsanız Kral Tut Müzesi’ni ziyaret ederek replika eserleri görebilirsiniz.

Giriş ücreti: 463,45 Mısır lirası

Konum Linki

Yazar Notu: Genena Mall adlı alışveriş merkezinin en alt katında yer alan müze saat 17.00 gibi kapanıyor. Öte yandan çocuklar için ücretsiz.

10. Hollywood Şarm El Şeyh’te eğlenceli bir gün yaşayın

hollywood-sharm-el-sheikh

Çocuklu ailelerden bahsetmişken Şarm El Şeyh’in Disnayland’i diye tanımlayabileceğimiz Hollywood Şarm El Şehy’te oyuncaklar, oyun alanları ve karnaval alanı ruhunu taşıyan tema parkını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çocuklarınızla ya da sevgiliniz ile, eşinizle yabancı ülkede adrenalin dolu bir lunapark deneyimi unutulmaz olabilir.

Giriş ücreti: 75 Mısır lirası – 150 Mısır lirası

Açık olduğu saatler: 09.00-17.00

Konum Linki

Otel


bengisugunaydin
Bengisu Günaydın
143 Yazı
Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Eğitim için İngiltere'ye giderek yeni keşiflere yelken açtı. Edebiyat ve seyahati birleştirdiği kariyeri boyunca pek çok roman çevirisi yaptı ve seyahat yazıları üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinde seyahat yazıları yazarak deneyimlerini paylaşıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN