Daha rahat ve keyifli bir şekilde seyahat etmek isteyenler için en önemli şeylerden biri de bavul hazırlığı. Özellikle bir iş seyahatine çıkıyorsanız veya son dakikada uçağa yetişmeniz gerekiyorsa bu 13 maddeye dikkat ederek yol boyunca daha fazla zaman kazanabilir ve sorun yaşamadan yola devam edebilirsiniz.
Bavulunuzu hazırlamadan önce seyahat edeceğiniz havayolunun rotanıza ve bilet sınıfınıza göre uyguladığı limitleri öğrenin. Böylece bagaj teslimi sırasında fazla ağırlık gibi sorunlarla uğraşmadan doğrudan uçağa binebilirsiniz.
Hem havalimanında zaman kazanmak hem de önemli belgelerinizin kaybolmasının önüne geçmek için pasaport ve diğer önemli belgelerinizi el bagajınızda taşımanızda yarar var. Bu sayede olası bir bavul kaybı durumunda belgelerinizin kaybolmasının önüne geçebilirsiniz.
Havalimanında geçirdiğiniz süre içinde bavulunuzu güvende tutmak için kilitlemek isteyebilirsiniz. Ancak uçağa binmeden önce görevlilere teslim ederken kilidini açtığınıza emin olun. Çünkü güvenlik nedeniyle bavulların kilitlenmesi yasak olduğu gibi uçağa yetişmeye çalışırken anahtarı bulup kilidi açmakla zaman kaybedebilirsiniz.
El bagajınızda 100 mililitreyi geçen boyutlarda sıvı bulundurmayın. Çünkü bu sıvıları güvenlik kontrolünde çıkarmanız istendiğinde yine fazladan zaman kaybedebilirsiniz. Eğer kullanmanız gereken ilaçlar varsa, yanınızda reçetelerini de getirmeyi unutmayın. El bagajı hazırlığı ile ilgili el bagajı hazırlarken dikkat etmeniz gereken 7 şey yazımıza göz atabilirsiniz.
Eğer yanınızda saat, kolye, anahtarlık gibi metal eşyalar varsa bunları güvenlik kontrolüne gelmeden önce el bagajınıza yerleştirin. Böylece güvenlik kontrolünden çok daha hızlı bir şekilde geçerek zaman kazanabilir ve kalkışa çok az bir zaman kalsa da uçağınıza yetişebilirsiniz.
Daha az eşya alarak sadece el bagajıyla yolculuk yapmanın ve tabii zaman kazanmanın avantajını elde etmekle kalmaz aynı zamanda havalimanında çok daha hızlı bir şekilde hareket edebilirsiniz. Fazladan hareket özgürlüğü ise uçağa yetişmek ve pasaport kontrolü gibi diğer işlemler için fazladan zaman demek.
Bavulunuza hangi eşyaları aldığınız kadar nasıl yerleştirdiğiniz de önemlidir. Havalimanında veya gideceğiniz yere varmadan ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları belirleyerek bunları en üste koyun. Böylece acil bir durumda bavulun içini açarak hızlıca ihtiyacınız olanları alabilirsiniz.
Bavulun hafif olması sadece rahat taşımak için olduğu gibi havalimanında fazla bagaj ücreti ödememek için de önemli. Bavulunuzun ağrılık limitlerini aşacak kadar ağır olabileceğini düşünüyorsanız evden çıkmadan önce tartarak sınırı geçmediğine emin olabilirsiniz. Böylece havalimanına geldiğinizde fazla bagaj ücreti ödemeden yolculuk yapabilirsiniz.
Bavulunuzu hazırlarken giysilerinizi rulo şeklinde katlayıp yerleştirirseniz yerden tasarruf edebilecek ve yanınıza almak istediğiniz giysilerden taviz vermeden seyahat edebilirsiniz.
Özellikle uzun yolda seyahat ediyorsanız ihtiyaç duyabileceğiniz şark aletlerinizi, powerbank, kulaklık gibi elektroniklerinizi kolayca erişebileceğiniz bir yere kaldırarak hem aramakta zorlanmaz hem de ararken çantanızı da dağıtmamış olursunuz.
Yalnızca elektronik cihazlarınızı değil ilaç, ilk yardım malzemeleri, pasaport, bilet ve nakit para gibi önemli şeyleri mutlaka kolayca ulaşabileceğiniz bir çanta gözü ya da bölmesinde saklayın.
Gittiğiniz yerde kuru temizleme ya da çamaşır makinesi bulma imkanınız olmayabilir. Kirli ya da ıslak giysilerinizi ve çamaşırlarınızı diğer kıyafetlerinizle valizinizde taşımak istemeyebilirsiniz. Bunun için yanınızda kirli çantası bulundurun.
Seyahat sırasında kendi valizinize benzer sayısız bavulla karşılaşabilirsiniz. Bavulunuzu diğerlerinden ayırmak için renkli bir kurdele ya da etiket benzeri bir materyalle kolayca ayırt edilebilir hale getirin. Böylece karışıklıkların önüne geçmiş olursunuz.