Türkiye'nin EN güzel 15 karavan kampı

ipekincir

Doğa ile baş başa kalıp biraz olsun huzur depolamaya mı ihtiyacın var? Kuş cıvıltıları, kamp ateşinin çıtırtısı ve yıldızların altında uyuma keyfini yaşayabileceğin bir karavan tatili kulağına nasıl geliyor? Eğer sen de uzun zamandır böyle bir tatil hayali kuruyor ancak sana en uygun yeri bir türlü bulamıyorsan, karavan kampı yapmak isteyenleri oldukça mutlu edecek bu listeye bir göz atmalısın. Listede kendi karavanınla gidebileceğin kamp alanlarının yanı sıra bünyesinde karavan konaklama olanağı sunan işletmeleri de bulabilirsin. Ülkemizde özellikle doğal tabiat parklarıyla tarihi ören yerlerinin birbiriyle buluştuğu kamp alanları mevcut. Hazırsan seninle Türkiye’nin en güzel 15 karavan kampını birlikte keşfedelim.

İçindekiler

1- Kapadokya Kaya Kamping – Göreme

kapadokya kamp

Göreme Açık Hava Müzesi’ne yakın konumu ve vadi manzaralı terasıyla belki de favori kamp rotan olabilecek Kapadokya Kaya Kamping, gün doğumunu izleyebileceğin en keyifli kamp alanlarından biri. Karavan ve çadırlı kampçılar tarafından oldukça sevilen yerlerden biri olan kamp alanında duş, WC, ortak mutfak ve elektrik bulunuyor. İşletmenin konumu ise Kapadokya’da yapılabilecek aktiviteler ve turistik noktaları görmek için oldukça uygun. Üstelik kamp alanında bir de açık yüzme havuzu bulunuyor. İnternet, sıcak su konusunda herhangi bir sorun yaşamadan karavan kampı yapabileceğin yerlerden. İşletmenin terası bölgenin en iyi manzaralarından biri olan Kızılçukur Vadisi’ne bakıyor. Hem Ürgüp'ün doğal gzüelliklerinin farkına varacağın hem de sıcak hava bolonu turları, atv sürüşleri ve havuz keyfiyle pek çok sosyal aktiviteye katılabileceğin bir kamp alanı.

Konum linki

Uçak Bileti

2- Yedigöller Milli Parkı – Bolu

yedigöller kamp

Yedigöller Milli Parkı doğa ile baş başa kalmak için harika bir destinasyon. Hatta ilk kez kamp deneyimi yaşayacaklar için de oldukça uygun bir yer. Çünkü market ya da restoran gibi olanakların olmadığı milli parkta tam anlamıyla bir kamp deneyimi yaşayabilirsin. Milli park içerisinde yalnızca tost ve çay gibi minik atıştırmalıkların satıldığı büfe bulunuyor. WC, su ve elektrik bulunurken duş imkanı ise mevcut değil. Kampçılar su ihtiyaçlarını milli park içerisinde bolca bulunan çeşmelerden giderebiliyor. Kamp alanında ateş yakmak ve mangal yapmak yasak. Kamp alanı yıl boyunca hizmet verse de ziyaret etmek için en güzel dönemleri ilkbahar ve sonbahar ayları. Çünkü kış aylarında Bolu Dağı eteklerindeki yollar genelde virajlı ve buzlanmış oluyor. O nedenle seyahat ederken aracının kış lastikli olduğuna dikkat etmelisin. Zaten kışın Bolu üzerinden ulaşacağın yol kapalı olacağı için Mengen üzerinden parka gelebilirsin. Ayrıca karavan ya da çadırda konaklamayı tercih etmezsen milli park bünyesindeki bungalov evlerde de konaklayabilirsin. Yedigöller Milli Parkı'nda karavan konaklama ücreti 70TL. Yedigöller Milli Parkı'na giriş çıkış saatleri 08.00 ile 20.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Konum linki

3- Karagöl Tabiat Parkı – İzmir

karagöl tabiat parkı

İzmir şehir merkezine 37 km uzaklıkta, Yamanlar Dağı’nda yer alan Karagöl Tabiat Parkı, İzmir ve çevresinde yaşayanların çok sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Çoğunlukla günübirlik gezi, piknik ya da kamp gibi aktiviteler için tercih edilen tabiat parkı, şehir merkezine yakın olmasına rağmen sakinliğini ve doğal güzelliğini korumayı başarıyor. Karagöl bünyesinde çadır kampı ve karavan kampı imkanı bulunuyor. Her iki konaklama hizmeti de günlük ücrete tabi. Tabiat parkı içerisinde bulunan su, elektrik, WC ve market ise çadırı ya da karavanıyla kamp alanına gelen kampçılara büyük kolaylık sağlıyor. Karagöl Tabiat Parkı’nın piknik alanında kamp ateşi yakmak ise serbest. Park alanından çoğu kamp yerinde rastlayamayacağın bir konfor olarak çocuk parkı mevcut. Dolayısıyla çocuklu aileler için tercih sebebi. Karagöl Tabiat Parkı'nda karavanla konaklama ücreti 75 TL. Ayrıca kampa giriş çıkış saatleri yaz ve kış sezonuna göre değişiklik gösterebiliyor. Yazın 08.00-20.30 saatlerinde, kışınsa 08.00-18.00 saatleri arasında parka girip çıkabilirsin. Ayrıca kampla ilgili önemli bir ipucu vermek gerekirse telefonun daima çekmediğini ve internet erişimi olmadığını hesaba katarak önemli görüşmelerini önceden halletmende fayda var. Ayrıca 950 kişilik ziyaretçi kapasitesi olan parkta piknikçiler ve kampçılar bir arada olduğu için sabah erken saatlerde yer kapma yarışına girmen gerekebilir. 

Konum linki

4- Antique Lodge Caravan Camping – Kuşadası

karavan kampı

Kuşadası’nda merkeze araçla 10 dk uzaklıkta, zeytin ağaçlarıyla çevrili bir alanda konaklama deneyimi sunan Antique Lodge Caravan Camping, yıl boyunca aralıksız hizmet veren kamp alanlarından biri. Karavanınla gönül rahatlığıyla konaklayabileceğin hayvan dostu bu işletme, sana sevimli dostunla konaklama ayrıcalığı sunuyor. İşletme içerisinde ortak banyo, WC, havuz, elektrik, su, kış bahçesi, market ve manav gibi olanaklar bulunuyor. Buna ek olarak misafirlerin yemek yiyebileceği bir restoran da mevcut. Antique Lodge Caravan Camping yalnızca karavan kabul ediyor ve çadır konaklamasına izin verilmiyor. Karavanın yoksa da üzülme kamp alanında kendine ait bahçeye sahip Tinny House konaklama seçeneği de bulunuyor. Antique Lodge Caravan Camping'de konaklama ücretlerine gelirsek ocak, şubat döneminde karavan kampçılığı yapmayı planlayanlar için iki kişilik konaklama bedeli 700 TL iken çamaşır ve kurutma makinelerini kullanmak için de 50 TL gibi bir ek ödeme yapman gerekiyor. Ayrıca 0-6 yaş çocuk ve bebeklerden ücret alınmıyor. 7-12 yaş arasında çocuğun varsa da %50 indirimden faydalanabilirsin. Antique Lodge Caravan Camping özellikle kış kampı meraklılarına sıcak su, duş ve hatta havuz imkanlarıyla nispeten konforlu bir kamp deneyimi sunuyor.

Konum linki

5- Kaş Camping – Kaş

kaş camping

Eğer Kaş’ın yerlilerinden Kaş’ta denize girilebilecek en güzel yerler listesi yapmalarını isteseydin şüphesiz Kaş Camping listenin ilk sıralarında yer alırdı. Turkuaz renkli denizi ile gönlünü kazanmayı başaracak olan bu kamping, sunduğu imkanlarla da kamp tutkunlarının dikkatini çekiyor. Kamp alanında hem çadır kurabileceğin hem de karavanını rahatlıkla park edebileceğin alanlar bulunuyor. Her iki konaklama tipini tercih etmeyip, yine de kamp ruhundan uzaklaşmak istemiyorsan da bungalov odaları tercih edebiliyorsun. Alanda misafirlere ortak WC, duş, Wi-Fi erişimi, ortak mutfak, kafeterya ve elektrik imkanı sunuluyor. Dilersen yiyecek içeceklerini saklamak için kullanabileceğin buzdolapları var. Yemeklerini kendileri hazırlamak istemeyen ziyaretçiler kafeteryada günlük hazırlanan menüleri tercih edebiliyor. Karavan kampı yapmak istersen kendi karavnınla konaklama ücreti iki kişi için 800 TL iken kampın kendi plajında ücretsiz olarak deniz keyfi yapabilirsin.

Konum linki

6- Ada Camping – Cunda

deniz kenarı kamp

Kendine ait özel bir plaja ve muhteşem bir deniz manzarasına sahip olan Ada Camping, karavanınla unutulmaz bir tatil keyfi yapabileceğin yerlerden biri. Kamp alanında elektrik, aydınlatma, ortak mutfak, duş, WC, ücretsiz şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi olanaklar bulunuyor. Kendi yiyecek ve içeceklerini muhafaza etmek için buzdolabı kullanmka istersen de 80 TL'lik bir hizmet bedeli var. Eğer mangal yakmak istersen onu da ortak mangal bölümünde yapabiliyorsun. Fakat mangal sefası 50 TL'lik bir ücrete tabi. Cunda’nın Midilli’ye bakan yönünde, denize sıfır konumda yer alan Ada Camping, karavanın yanı sıra çadır alanına, ahşap bungalova hatta karavan oda seçeneğine de sahip. Muhteşem bir Cunda manzarası eşliğinde nasıl bir kamp yapmak istediğin ise tamamen sana kalmış ama Middilli Adası'na göz kırparak denizin ve yeşilin keyfini çıkarmak istersen Ada Camping'de karavanla konaklama ücreti kişi başı 40 TL. Kamp alanında yer bulmak için rezervasyon yapman gerekli, bu da yalnzıca e-posta üzerinden mümkün.

Konum linki

7- Borçka Karagöl – Artvin

Borçka karagöl

Yemyeşil bir doğadan bahsederken belki de en efsane doğa manzarasıyla karşılaşabileceğin Karadeniz’i de unutmadık. Artvin’de yer alan Borçka Karagöl kamp meraklılarının en sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Karavan ve çadır kampı için tercih edebileceğin Karagöl’de WC, yiyecek ve içeceklerini temin edebileceğin işletmeler ve su bulunuyor. Alanda elektrik ve market imkanı bulunmadığı için ise hazırlıklı gelmekte fayda var. Karavan ve çadır konaklamaları tabiat parkının içerisindeki ağaçlık alanda yapılabiliyor. Gölün hemen yanında kamp yapmak ise yasak. Milli park olmasında ötürü kampçıların yanı sıra piknik için gelenlerin de uğrak adresi. Bu nedenle özellikle karavanınla kamp yapacak yer bulmak adına hafta içlerini ve sabahın erken saatlerini kovalaman gerekli. Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nda karavan ve çadırla konaklamak ücretli. Kişi başı 60 TL gibi bir bedeli var.

Konum linki

8- Şen Kamping – Gökçeada

karavan kamp alanları

Gökçeada Aydıncık Plajı’nda yer alan Şen Kamping, deniz kenarında kamp yapabileceğin alanlardan biri. Adanın sakinliği ve denizinin güzelliği düşünülünce Şen Kamping’te seni keyifli bir yaz kampı bekliyor. Pek çok kamp alanı gibi burada da karavan, çadır ve de bungalov oda seçenekleri bulunuyor. Kampingin özel plaj alanında kampçılar için şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri ücretsiz. Kamp alanında bulunan olanaklar arasında ise Wi-Fi erişimi, ortak mutfak, duş, WC ve elektrik yer alıyor. Duşlarda sıcak su bulunmadığını söylemek lazım. Ziyaretçiler dilerse kahvaltı ve yemeklerini işletmenin restoranında yiyebiliyorlar. Özellikle deniz keyfi yapmak isteyen çocuklu aileler için ilk tercihler arasına girebilir çünkü kamp alanının kendi plajı olan Aydıncık Plajı'nda ücretsiz deniz sefası yapabilirsin. Üstelik çocukların yüzme öğrenmesi için son derece elverişli bir sığlıkta. Şen Kamping'de karavanla konaklama bedeli kişi başı günlük 100 TL. Karavanına elektrik panolarından elektrik çekmek istersen de günlük 50 TL ek ödeme yapman gerekiyor.

Konum linki

9- Göksu Tabiat Parkı – Bolu

Göksu Tabiat Parkı

Bolu'nun eteklerinde kış kampçılarının uğrak adreslerinden olan Göksu Tabiat Parkı’na gideceksen Karadeniz'in coğrafi konumundan dolayı dağ yollarını tırmanacağınızı unutmayın. Kamp alanı peyzaj parkında yer alıyor. Bungalovlarda kalabileceğin gibi çadır ve karavanlarda da kalabilirsin. Yürüyüş, piknik ve doğa fotoğrafçılığı ile kamp deneyimini renklendirebilirsin. Göksu Tabiat Parkı, Bolu merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta olup, araçla 1 saat içinde ulaşılabilir. Toplu taşıma bulunmuyor. Şehir merkezinden Kıbrıscık Caddesi veya Kartalkaya Caddesi boyunca kendi aracınla gelebilir veya dilersen araç kiralayabilirsin. Özellikle kışın kamp yaparken buzlu yollara dikkat edin. Karadeniz'in soğuk ve rüzgarlı havası, kıyafet seçimi yapılırken göz önünde bulundurulmalı. Çadır kiralama bedeli 50 TL, karavan için yer ayırtmak ise 60 TL'dir.

Konum Linki

10- Şahinler Tabiat Parkı – Kızılcahamam

Şahinler Tabiat Parkı

Kamp keyfi yalnızca yazı ve denizi akla getirmesin, kışın orman kampçılığı da eşsiz bir deneyim sunuyor. Şahinler Tabiat Parkı kış kamplarının en popüler yerlerinden. Parkın içindeki gölet kışın donuyor. Ulaşım konusunda endişelenmene gerek yok çünkü park Ankara-İstanbul otoyolu üzerinde yer alıyor. Parka ulaşım oldukça kolay ve yazın piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekmek için de harika. Ancak parkta bulunan çeşmelerden akan suyun kumlu olduğunu ve yanınızda su bulundurman gerektiğini unutma. Parka giriş ücretlidir ve çadır alanı kiralama 50 TL, karavan alanı ayırtma ise 60 TL'dir. Kışın hava sıcaklıkları gece sıfırın altına düştüğü için yanına yakacak odun alman önerilir. Eğer Kızılcahamam'ın eşsiz manzarasında kış tatilinizi geçirmek istersen Şahinler Tabiat Parkı kesinlikle görülmeye değer.

Konum Linki

11- Gökçetepe – Edirne

Gökçetepe

Deniz ve ormanın kesiştiği bir yerde kamp keyfi yaşamak istiyorsan Gökçetepe Tabiat Parkı tam sana göre. Edirne'nin Keşan ilçesi yakınlarındaki bu park, İstanbul'a yakın ve rezervasyon için önceden harekete geçmen gerekebilir. Hafta sonlarında yoğunluk yaşandığı için planlarını önceden yapmanı öneriyoruz. Ayrıca yürüyüşleri yapabilir ve fotoğraf çekebilirsin. Deniz taşlı olduğu için yanına deniz ayakkabısı alman iyi olur. Yakınlarda market olsa da ihtiyaçlarını önceden karşılamanı öneririz. Tuvalet ve duşlarda yoğunluk olabileceğini göze almalısın. Konum nedeniyle telefon ve internet sinyallerinde sıkıntı yaşayabilirsin, bu yüzden nakit para bulundurman faydalı olacaktır. Çadır konaklaması için kendi çadırınla 200 TL, karavanla ise 300 TL’ye konaklayabilirsin. Ayrıca, çadırını reçinelerden korumak için naylon getirmeni ve uzatma kablosu bulundurmanı öneriyoruz.

Konum Linki

12- Acar Camping – Foça

karavan kamp alanı

İzmir’in sevilen tatil beldelerinden Foça’da denize sıfır konumda yer alan Acar Camping, karavan kampçılarını memnun edecek bir diğer durak. Tertemiz bir plaja ve ağaçlarla çevrili bir kamp alanına sahip olan işletmede kampçıların neredeyse tüm ihtiyaçları düşünülmüş. İçerisinde duş, WC, elektrik, soyunma kabini, Wi-Fi erişimi, buzdolabı, restoran, kafeterya, market ve 15-20 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan ücretsiz özel plaj alanı gibi pek çok olanak mevcut.Kampa yalnızca karavanına atlayıp gelmen yeterli. Karavanı olmayanlar da üzülmesin, Acarlar Camping bünyesinde çadır konaklaması da yapılabiliyor. Karavanla konaklama bedeli 75 TL. Damsız ziyaretçi alınmadığı için aileler için de uygun diyebiliriz. Ayrıca 12 yaş altında çocuğun varsa ücret alınmıyor.

Konum linki

13- Altın Kamp, Burhaniye – Balıkesir

Altın Kamp

Altın Kamp Edremit Körfezi yakınlarındaki Burhaniye'de yer alıyor. Türkiye'nin en eski kamp tesislerinden. Avrupalı ​​gezginlerin 1968 yılında seyahat listelerine dahil ettiği adreslerden. Deniz kıyısında yer alması birçok tesiste bulunmayan bir ayrıcalık. Ancak deniz suyu genellikle oldukça soğuk bu yüzden sıcak deniz sevenler için uygun değil. Kamp yapmak isteyenler genellikle karavan tercih ediyor. Elektrik kullanımı için ek bir ücret ödenmesi gerekli ve belirli bir kotayı aşarsanız fiyat biraz daha yüksek olabilir. Kamp alanında küçük bir restoran bulunmasına rağmen market bulunmadığından alışveriş yapmak biraz zor olabilir. Kamp alanı büyük ağaçların gölgesinde huzurlu bir ortam sunar.

Konum Linki

14- Camperist – Çatalca

Camperist

İstanbul yakınlarında rahat bir kamp alanı arıyorsan, Camperist Çatalca'da bulunan en iyi seçeneklerden biri olacak. Son beş-altı yılda, özellikle Çatalca'da pek çok kamp yeri kuruldu. Ancak Camperist, en düzenli ve modern olanı olarak öne çıkıyor. Avrupa standartlarına göre tasarlanan kamp alanı büyük bir ilgi görüyor. Sadece karavanlar için uygun olan bu kamp yerinde havuz, tuvalet, sıcak su, duş, otopark, çocuk parkı ve çamaşırhane gibi olanaklar mevcut. Ancak market, odun, mangal araçları ve gereçleri gibi şeyler için ekstra ücret talep ediliyor. Ancak Camperist, doğal orman kampçılığından ziyade düzenli bir alanda kamp yapmak isteyenler için uygun olabilir. Karavan sahipleri genellikle senelik olarak rezervasyon yaptıkları için, günlük bir yer bulmak zor olabilir. Camperist sadece bir kamp yeri olarak değil, Almanya'dan ithal edilen karavanların satış merkezi olarak da popülerdir. Camperist, İstanbul'dan uzakta küçük bir hafta sonu kaçamağı için en konforlu kamp alanlarından biridir. Kamp alanı Karasu Deresi yakınlarında yer alıyor ve İstanbul'dan 1 saat 20 dakika uzaklıktadır.

Konum Linki

15- Camp Rumelifeneri Karavan Kampı – İstanbul

karavanla kamp

Şehrin içinde ama karmaşasından bir o kadar uzak kamp alanlarından biri olan Camp Rumelifeneri Karavan Kampı, İstanbul – Sarıyer’de yer alıyor. Sarıyer merkeze 10 km, maslak merkeze 20 km uzaklıkta konumlanıyor. Yaklaşık olarak 16 dönüm bir arazi üzerine kurulu olan kamp alanında ziyaretçilere bol bol huzur ve sakinlik vadediliyor. İşletme 60 adet karavanın rahatlıkla park edebileceği kadar geniş bir alana sahip. Ziyaretçilerine sunduğu imkanlar arasında ise WC, banyo, mutfak, elektrik ve çocuk parkı mevcut. Pek çok kamp alanında ender karşılaşacağın çocuk oyun alanları sayesinde çocuğunla rahatça İstanbul'un göbeğinde kamp keyfi yapabilirsin. Sen de şehir yaşamından biraz olsun uzaklaşmak istiyorsan saatlerce yol kat etmeden bu karavan kampında unutulmaz bir hafta sonu geçirebilirsin.

Konum linki


ipekincir
İpek İncir
352 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN