Sadece Çeşme’nin değil tüm Türkiye’nin son yıllarda turizmde yükselen değeri olarak kabul edilen Alaçatı begonvil çiçeklerinin süslediği mavi beyaz evleri, sağlıklı lezzetleri ve rengarenk sokaklarıyla değil aynı zamanda plajlarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. Çoğunluğu mavi bayraklı ve rüzgar sörfü yapmaya elverişli olan Alaçatı plajları, genel olarak temiz, konforlu ve en önemlisi eğlenceli dolu bir tatil deneyimi vadediyor. Senin için Alaçatı’da yer alan plajları ve beach işletmelerini mercek altına aldık.

1. Delikli Koy

Delikli Koy görünümü

Alaçatı’nın en çok ziyaret edilen plajları arasında yer alan Delikli Koy, doğal dokusunu büyük oranda koruyor. Koyun çevresinde yer alan dev kayalıklar, görünümleri itibarıyla adeta bir sanat eseri manzarası sunuyor. Beyaz renkli kayalıklar, çoğu zaman denizin kendisinden ya da plaj kısmından daha çok ilgi görüyor. Adını da bu özelliğinden alan Delikli Koy’da şezlong kiralayan herhangi bir işletme yok.

Berrak bir denizi olan koya gelenler, su altı güzelliklerine tanıklık edebiliyor. Aynı şekilde burası şnorkelle yüzmek için de ideal bir yapıya sahip. Koya gelenler genellikle büyük bir sabırsızlıkla gün batımını bekliyor. Zira gün batımı ile birlikte kayalıkların üzerine çıkıp oluşan eşsiz manzaraya tanıklık etmek paha biçilemez bir keyif oluyor. Alaçatı Port’a yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta olan Delikli Koy’a gelirken temel ihtiyaçlarını yanında bulundurmalısın. Doğal güzelliklerin ortasında görsel bir şölene tanıklık etmek istersen Delikli Koy’a mutlaka gitmelisin.

Konum Linki

Yazar Notu: İlk 3-4 metre taşlı olsa da daha sonrasında kumlu bir zeminle karşılaşıyorsun.

2. Kum Plajı

Kum Denizi Plajı havadan görünümü

Alaçatı’da ücretsiz şekilde yararlanabileceğin plajlar arasında olan Kum Plajı, özellikle günübirlik tatilcilerin benimsediği bir yer. Altın rengi kumlarıyla öne çıkan plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin özel bir işletme bulunuyor. Dilersen doğrudan kendi sandalye ve şemsiyeni de yanında getirebilirsin. Denizi çok derin ve hareketli olmadığı için çocuklu ailelerin severek geldiği Kum Plajı, küçük bir su parkına ve özel bisiklet/yürüyüş rotalarına sahip.

Plajda konfor düzeyini artıracak duş, WC, soyunma kabini gibi hizmetlerin mevcut olduğunu belirtelim. Deniz suyu bir nebze soğuk olsa da berrak yapısıyla ziyaretçilerden tam not ala Kum Plajı, çok sayıda restoran ve kafeyi de bünyesinde barındırıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Girişler 250 TL

3. Alaçatı Çark Plajı

Çark Plajı, Alaçatı

Çeşme Alaçatı’nın sembol plajları arasında gösterilen Çark Plajı, yerli turistler kadar yabancı turistlerin de yoğunlukta olduğu bir yer. Çeşme’nin güneyinde konumlanan plaj, Ege’nin tertemiz suları ve altın renkli kumlar ile fark yaratıyor. Sahip olduğu koy manzarasıyla ziyaretçileri adeta büyüleyen Alaçatı Çark Plajı, aynı zamanda yüksek sezonda pek çok sosyal etkinliğe ve aktiviteye de ev sahipliği yapıyor. Bu tip yaratıcı etkinlikler, plajdaki enerjinin de her daim yüksek kalmasına olanak sağlıyor.

Çark Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralama olanağı mevcut. Bu arada plajın rüzgar konusundaki avantajlı konumu sörf meraklılarını da buraya çekiyor. Kabin ve tuvaletler dışında plajda yer alan ufak market, plajın konforunu artıran bir unsur. Bu arada Alaçatı Çark Plajı bir halk plajı olmasına rağmen plajın hem ücretli hem de ücretsiz bir alana sahip olduğunu hatırlatalım.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 200 TL

4. Paşa Limanı Koyu

Paşalimanı Plajı, Çeşme

Alaçatı’nın saklı cenneti olarak tanımlanan Paşa Limanı Koyu, dingin ve huzurlu yapısıyla öne çıkıyor. Stresten ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin öncelik verdiği bu harika koy, yüzmek dışında doğa yürüyüşü yapmak için de oldukça ideal. Koyun yakın çevresinde ufak da olsa birkaç kafe ve restoran, ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor.

Ücretsiz olarak yararlanabileceğin Paşa Limanı Koyu’na Çeşme merkezinde kalkan otobüs ve minibüslerle ulaşmak mümkün. Yer yer dalgalı olsa bile sığ bir denizi olan koyun dibinde çakıl taşları mevcut. Özellikle denize ilk girişte sorun yaşamamak adına deniz ayakkabısı getirmende yarar var.

Konum Linki

5. Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Plajı görünümü

Alaçatı’nın en kalabalık plajlarından biri olan Alaçatı Halk Plajı, genel olarak plajından ziyade mesire alanıyla öne çıkıyor. Bu sayede hem piknik yapmak hem de kamp deneyimine sahip olmak isteyenlerin buraya yöneldiğini belirtebiliriz. Oyun alanları ve tabiat güzellikleri sayesinde çocuklu ailelerin sıklıkla geldiği halk plajına girişler ücretsiz.

Sahil bölümünde kum ve taşlar karışık. Mesire alanı plajın epey arkasında yer aldığı için doğal bir gölgelik alan oluşmuyor. Bu nedenle şemsiye kiralayabilir ya da doğrudan yanında getirebilirsin. Uğur Mumcu Caddesi üzerinde konumlanan Alaçatı Halk Plajı’nın aynı zamanda pek çok konaklama seçeneğine epey yakın olduğunu vurgulayabiliriz. Dilersen mesire alanında ücretsiz bir şekilde çadır kampı yapabilirsin.

Konum Linki

6. Ildırı Plajı

ıldır plajı havadan görünümü

Doğa ve tarih meraklılarını bir araya getiren Ildırı Plajı, Çeşme’ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta. 10 bin yıllık geçmişi olan Erythrai Antik Kenti sınırları içinde yer alması, bu plajı daha da cazip kılıyor. İşletmelerin bulunduğu plaj alanında sorunsuz bir şekilde şemsiye ve şezlong kiralayabilirsin. Alaçatı’nın görece dışında konumlanan Ildırı Plajı, berrak denizi ve geniş plajıyla aileler için hem güvenli hem de güvenli bir ortam sunuyor. Serinledikten sonra tarihin gizemli yanlarını keşfedebileceğin yürüyüş rotasını değerlendirmeyi unutma.

Konum Linki

İpucu: En iyi otel fiyatlarını tek bir yerde görmek, seçeceğin otel hakkında bilgi almak ve saniyeler içinde rezervasyon yapmak için ENUYGUN'da Alaçatı otelleri araştırmasına başlayabilirsin.

En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!

7. Boyalık Plajı

Boyalık Plajı, Çeşme

Doğrudan Alaçatı’da yer almasa da burada konaklayanların en çok uğradığı plajlardan biri olan Boyalık Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta. Turkuaz renkli denizi ve nezih işletmeleriyle bilinen plaj, her yaştan ziyaretçiye hitap edebiliyor.

Çok derin olmadığı için acemi yüzücülerin de severek vakit geçirebilecekleri Boyalık Plajı, bölgede yer alan diğer plajlara kıyasla oldukça geniş bir alana yayılıyor. Bu sayede de kalabalığa rağmen sıkışık bir görüntü oluşmuyor. Plajda jet ski, yelken ve kano gibi su aktiviteleri de yapılabiliyor. 4 kilometreye yakın sahil uzunlugu ile dikkat çeken Boyalık Plajı, buranın bir diğer sevilen plajı olan Ayayorgi’ye yürüme mesafesinde.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong 250-300 TL arası

8. Altınkum Halk Plajı

Altınkum Plajı, Çeşme

Çeşme merkeze 9 kilometre uzaklıkta olan Altınkum Halk Plajı, çevresinde yer alan ve çok farklı bütçelere hitap eden konaklama seçenekleriyle turistler için cazip bir destinasyon olarak kabul ediliyor. Adından da anlaşılacağı üzere altın renkli kumlara sahip olan plaj, popülerliğini yıllardır korumayı başarıyor.

Özel konumundan dolayı pek rüzgar almayan ve sezon boyunca adeta çarşaf gibi kalabilen Altınkum Halk Plajı, durgun denizlerden hoşlananların kolayca sevebileceği bir yer. Çeşme ya da Ilıca otogarlarından kalkan minibüslerle buraya kolayca erişim sağlayabilirsin. Bu arada Altınkum Halk Plajı, büyük çaplı sosyal aktivitelere ve festivallere de ev sahipliği yapabiliyor.

Konum Linki

9. Ilıca Halk Plajı

Ilıca Halk Plajı görünümü

Alaçatı sınırlarında yer almasa da Ilıca Halk Plajı’na oldukça küçük bir yolculuk yaparak ulaşılabiliyor. Merkeze yalnızca 3 kilometre uzaklıkta olan Ilıca Halk Plajı’na Fahrettin Altay’dan kalkan otobüs ve minibüslerle konforlu bir şekilde ulaşılabiliyor. Yüksek sezonda genellikle her yarım saatte bir araç bulmak mümkün. Halk plajının olduğu yerde küçük de olsa bir otogarın olması, ulaşım açısından önemli bir avantaj yaratıyor. Ilıca Halk Plajı’na hem Çeşme merkezden hem de Alaçatı ve Dalyan gibi bölgelerden çok fazla tatilci ziyaret ediyor.

Alaçatı ve çevresinde yer alan pek çok plaja göre suyu oldukça sıcak olan plajın sol bölümünde termal sıcak su kaynakları bulunuyor. Zaten su kaynaklarının olduğu yerin arkasında devasa otellerin inşa edildiği görülüyor. Burada başlayan plaj, toplamda 2 kilometre boyunca uzanıyor. Bu alan boyunca çok sayıda plaj işletmesinden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsin. Jet ski ve rüzgar sörfü gibi aktivitelere de ev sahipliği yapan Ilıca Halk Plajı’nın denizi Maldivler’i andıran bir güzelliğe sahip. Suyun sıcaklığı sayesinde burada ortalama 7-8 ay boyunca denize girebilmek mümkün.      

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 300-400 TL arası

Yazar Notu: Otogarın bulunduğu yerden karşıya geçip 5 dakikalık bir yürüyüş yapınca doğrudan plajın başına çıkıyorsun. Bu yolda aynı zamanda çok sayıda yeme içme ve alışveriş mekanı da bulunuyor.

10. Ayayorgi Koyu

Ayayorgi Koyu / Çeşme havadan plaj görünümü

Alaçatı’nın en gözde plajları arasında gösterilen Ayayorgi Koyu, akvaryumu andıran suyuyla meşhur. Sakin deniz sevenlerin öncelik verdiği bu yerde dileyenler beach işletmelerine de yönelebiliyor. Burada hem şezlong ve şemsiye kiralayabilir hem de yeme içme ihtiyaçlarına yanıt bulabilirsin. Çeşme’nin en lüks plaj işletmelerini bünyesinde barındıran Ayayorgi Koyu, bu konuda referans gösterilen bir yer.

Çeşitli su sporları için de elverişli bir yapıya sahip olan koy, canlı müzik partileri ve plaj aktiviteleriyle özel bir atmosfer yaratıyor. Buradaki partiler sayesinde plajda hayat gecenin geç saatlerine dek devam edebiliyor. Merkeze 11 kilometre uzaklıkta olan koyda oldukça keyifli DJ performanslarına tanıklık edebilir ve plaj tatiline apayrı bir keyif katabilirsin. Özetle denizi çok sakin olsa da aynı şeyi plaj atmosferi için söylemek pek kolay değil.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong şemsiye 350 TL

Yazar Notu: Çeşme merkeze girmeden önce Dalyanköy’e doğru giden yolu takip etmelisin.

Kampanyalar

11. Sığacık Plajı

sığacık plajı görünümü

İnce kumları ve masmavi sularıyla adeta cennetten bir köşe olan Sığacık Plajı, genellikle çocuklu aileler için pek uygun değil. Tahmin edebileceğin üzere bu durumun temel nedeni, suyun birden derinleşmesi. Aynı şekilde acemi yüzücüler için de çok ideal bir yer olduğunu söylemek zor.

Ücretsiz girilen Sığacık Plaj’da makul bir kiralama bedeliyle şezlong ve şemsiyelerden yararlanabilirsin. Alaçatı merkeze yaklaşık 11 kilometre uzaklıkta olan bu popüler plaj, tam anlamıyla ince kumlu plajları sevenlere göre. Kumlar üzerinde sevdiklerinle beraber plajda uzun ve keyifli bir yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisin. Aynı şekilde plaj çevresindeki patikaları da yürüyüş rotaları haline getirebilirsin.

Konum Linki

12. Yumru Koyu

Yumru Koyu görünümü

Alaçatı’nın en eğlenceli plajları arasında bulunan Yumru Koyu, geç saatlere dek canlı kalabilen bir yer. Kitesurf ve sörf gibi aktivitelerin yoğun bir şekilde gerçekleştiği koyda akşam saatlerinde partiler düzenleniyor. Özellikle canlı müzik aktiviteleri ve plajda gerçekleşen özel DJ performansları, koyun cazibesini daha da artırıyor. Doğu bölümü dağ olduğu için özel bir manzara yaratan koyun yalnızca güney bölümü açıkta.

Konum Linki

13. Plage Isolee Alaçatı

Plage Isolee Alaçatı

Bir diğer beach işletmesi olan Plage Isolee Alaçatı ise görece daha sakin ve geniş bir alana yayılmış bir yer. Yüksek sesli müziğin tercih edilmediği beach club, daha çok kafa dinlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Burada arzu edersen özel locaları kiralayabilir ya da salıncak çardakları tercih edebilirsin. Alışık olunmayan bir plaj konseptine sahip olan Plage Isolee Alaçatı’da özel bir kütüphane ve gece sineması gibi hizmet opsiyonları mevcut. Aynı zamanda yüksek sezon içinde öğretici ve keyif verici atölyeler de sunulabiliyor. 2022 senesinde açılan mekana hafta sonlarında gelmeden önce rezervasyon yaptırmalısın. İşletme menüsünde pizzadan salataya pek çok seçenek mevcut.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong 600 TL

Yazar Notu: Doğrudan deniz kenarına buranın harika kokteyllerini sipariş edebilirsin.

14. Madeo Beach

Madeo Beach

Alaçata’nın göz alıcı yerlerinden olan Madeo Beach, farklı ve lüks bir tatil deneyimi isteyenlerin beklentilerini karşılıyor. Genel olarak gündüz sakin olsa da burada asıl hayat akşam saatlerinden sonra başlıyor ve sabahın ilk ışıklarına dek devam ediyor.

Özel locaları, güneşlenme alanları ve geniş yemek seçeneklerinin olduğu menüsüyle öne çıkan Madeo Beach, özel şovlara ve DJ performanslara ev sahipliği yapıyor. Bu arada Çark Plajı’nda bulunan Madeo Beach’te deniz suyunun görece soğuk olduğunu belirtelim.

Konum Linki

15. Alaçatı 11 Beach

Alaçatı 11 Beach görünümü

Modern bir konsepte sahip olan Alaçatı 11 Beach, aynı zamanda günün her saatinde enerji dolu. Her yaştan insanın ziyaret ettiği beach club, gün içinde canlı müzikleri ve DJ şovlarıyla bu modu ayakta tutmayı başarıyor. Aynı zamanda çeşitli su sporlarının da yapılabildiği mekan, oldukça geniş bir yeme-içme menüsüne sahip. Genç tatilcilerin özellikle ilgi gösterdiği Alaçatı 11 Beach restoran, bar, duş, WC, kabin gibi alanlarla ziyaretçilerin konfor düzeyini artırıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş 900 TL

16. Escape Beach

Escape Beach görünümü

Eski adı Beirut Alaçatı olduğu için hala pek çok tatilci tarafından bu isimle bilinen Escape Beach, Alaçatı’da plaj keyfi ve eğlenceyi bir arada sunmayı başaran yerlerden. Hijyen konusundaki hassasiyeti ve yarattığı konforlu ortam nedeniyle ziyaretçilerinden tam not alan Escape Beach, ünlü müzisyenlere ve popüler DJ’lerin şovlarına sık sık ev sahipliği yapıyor.

Genellikle büyük çaplı organizasyonlarda ve festivallerde referans bir yer sayılan Escape Beach, geniş bir kapasiteye sahip. Aynı anda 500’e yakın kişiye hizmet edebilen bu yere minder, duş kullanımı, şezlong ve şemsiye, giriş fiyatlarına dahil. 2018 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden beach club’ın kendine ait büyük bir iskelesi mevcut. Bu arada yüksek sezonda mekânı rezervasyon için mutlaka araman gerekiyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş 700 TL

  • 10 yaşına kadar ücret alınmıyor.

Yazar Notu: Plaja tek erkek girişi kabul edilmiyor.

17. Sole Mare Beach Club

Sole Mare Beach Club görünümü

Ayayorgi içinde beach işletmelerinden biri olan Sole Mare Beach Club, rengârenk ortamıyla tatilcilere dopdolu bir tatil deneyimi vadediyor. Alaçatı’nın en eski işletmeleri arasında gösterilen bu popüler yer, tertemiz denizinde serinledikten sonra canlı müzikle beraber doyasıya eğlenmeni sağlıyor.

Harika kokteylleri ve lezzetli yemek menüleri ile öne çıkan Sole Mare Beach Club’ta aynı zamanda küçük de olsa bir futbol ve voleybol alanı bulunuyor. Ayrıca buranın, sörf meraklıları için de cazip bir rota olduğunu belirtebiliriz. Denizi sığ olduğu için ailelerin de ziyaret ettiği işletmede ünlü isimler sık sık sahne alıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı 900 TL

Yazar Notu: Akşam saatlerinde düzenlenen happy hour ile eğlence üst seviyelere çıkıyor.

18. Piyade Koyu

Piyade Koyu’nun popüler olmasının en önemli nedeni, birden fazla beach club işletmesine ev sahipliği yapması. Aynı zamanda uzun bir sahil şeridine sahip olması sayesinde sevdiklerinle beraber günün her saatinde burada yürüyüş yapabilirsin. Sabaha kadar eğlencenin devam ettiği koyda, bütçene ve eğlence anlayışına uygun işletmelerde birini tercih edebilirsin. Dilersen beach club yerine ücretsiz olan kısımda da zaman geçirebilirsin.

Sahil alanında çok sayıda tatilci plaj voleybolu oynayabiliyor. Şezlong, şemsiye, tuvalet, duş, soyunma kabini ve cankurtaran gibi hizmetlerin yer aldığı Piyade Koyu, hem serinlemek hem de eğlenmek isteyenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılıyor. Doğal gölgelik alanları sayesinde Karayipler’i anımsatan koyda otopark sorunu bulunmuyor. Aracını doğrudan koyun olduğu alana dek yanaştırabilirsin.

Konum Linki

19. Zio Beach

Şimdi de dilersen Alaçatı'nın popüler beach club işletmelerine göz atalım. Alaçatı’ya gelenlerin uğrak mekanlarından biri olan Zio Beach, oldukça lüks bir yapıya sahip. Dekorasyonundaki özen ve menülerindeki lezzet çeşitliliği burayı daha da ayrıcalıklı kılıyor. Dilersen normal kısımlarda dilersen de VIP loca alanlarda keyif sürebilirsin.

İnce kumları, barı, restoranı, DJ performansları ve sürpriz aktiviteleri ile plaj deneyimini bambaşka bir noktaya çeken Zio Beach, Çark Plajı liman çevresinde bulunuyor. Beach alanı 700 ve VIP alanı toplamda 300 kişiyle hizmet veriyor. Hafta sonlarında buraya geleceksen yoğunluğu düşünerek rezervasyon yaptırmalısın. Toplamda 5 bin metrekarelik bir alana yayılan Zio Beach, plajı haricinde büyük gölgelik alanları ve çimleriyle iç açıcı bir ortam yaratıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Giriş 1500 TL

Yazar Notu: Restoran kısmında İtalyan şeflerin yaptığı lezzetli yemeklerle manzaranın keyfini çıkarabilirsin.

Birbirinden güzel plajları ziyaret ettikten sonra Alaçatı’da gezilecek yerler yazımızı da mutlaka okumalısın!


ipekincir
İpek İncir
639 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN