Şırnak Otelleri Ara

En uygun Şırnak otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Şırnak otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Şırnak Hakkında

Şırnak Hakkında

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en tarihi şehirlerden birisi olan Şırnak, din tarihinde büyük öneme sahip olan tarihi yerleriyle ilgi çekiyor. Meryem Ana Kilisesi, Hristiyanlığın ilk yıllarında inşa edilmiş önemli bir hac bölgesi olarak şehri gezen yabancı turistlerin ilk uğradığı yer. M.S. 57 yılında yapılan ve hala ayakta olan bu etkileyici yapının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Şırnak’ın diğer bir önemli yeri ise Hz. Nuh Türbesi. Efsanelere göre Hz.Nuh büyük tufandan sonra Şırnak’ın ilçesi Cizre’ye yerleşmiş ve burada ölmüştür. 15. yüzyılda inşa edilen Kırmızı Medrese ise Osmanlı mimari tarzının en güzel örneğini sunuyor. 

Doğa güzellikleri konusunda da Şırnak, az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken pek çok hazineye sahip. Cudi Dağı, Şahköy Çağlayanı ve Herekol Dağı, her yıl gelişen doğa sporu alanlarıyla turistleri çekiyor. Habur Çayı ve Dicle Nehri ise rafting ve kano gibi su sporları için bir merkez olma yolunda ilerliyor.

Şırnak’ın en güzel manzaralarını size sunacak olan Kasrık Boğazı ise antik dönemlerden kalan kalıntıların ve heykellerin yanı sıra boğaz manzarasını izleyerek kahvenizi yudumlayabileceğiniz güzel kafelere de sahip.

 

Şırnak Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Aralık Mayıs
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.