Sarıkamış Otelleri Ara

En uygun Sarıkamış otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Sarıkamış otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Sarıkamış Hakkında

Doğu Anadolu’nun gizemli şehri Kars’a bağlı Sarıkamış, özellikle tarihi zenginlikleri ve muhteşem kayak merkezi sayesinde turistleri cezbediyor. Allahuekber Dağları Milli Parkı’nın hemen yanı başında bulunan ilçeye her yıl kayak keyfini yaşamak isteyen pek çok ziyaretçi akın ediyor. 

Oda kahvaltı veya tam pansiyon gibi çeşitli konseptlerle konuklarını ağırlayan Kars otelleri tercih edildiğinde Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü gibi yakınlarda bulunan harika yerleri görme şansı bulabilirsiniz. Rotanızı Kars şehir merkezine doğru çevirdiğinizde ise geçmişte bir süre devam eden Rus hakimiyetinden kalan görkemli yapılarla karşılaşacaksınız.  

Sarıkamış otellerinde misafirlere hem gündüz hem de gece saatlerinde pek çok keyifli aktivite seçeneği sunuluyor. Kış döneminde gündüzleri kayak yaparak adrenalin seviyenizi yükseltebilir, akşam olduğunda ise tesislerde düzenlenen barbekü partilerine katılabilirsiniz. Sarıkamış’ta konakladığınızda ayrıca kablosuz internet, sauna, masaj, hamam, havalimanı transferi, toplantı odası, çocuk oyun alanı, otopark, kapalı havuz, güzellik merkezi, çamaşırhane, kuru temizleme, araç kiralama ve döviz bozdurma gibi ek olanaklardan yararlanabilirsiniz. 

Sarıkamış’a rahatlıkla ulaşmak isteyenler için kuşkusuz en pratik seçeneklerden biri Kars Havalimanı’na uçmak. Ancak daha nostaljik bir atmosferde yolculuğu tercih ediyorsanız, Doğu Ekspresi trenlerinde yerinizi alabilirsiniz. Özellikle pek çok ziyaretçinin bu dönemde Kars’a gelmesi nedeniyle kış döneminde şehre tren bileti bulmak son derece güç. Üstelik Sarıkamış otelleri de kış aylarında oldukça popüler. Bu nedenle ilçeye seyahatinizde aradığınız özellikleri taşıyan bir tesiste kalabilmek adına rezervasyon işlemlerinizi önceden gerçekleştirmenizde yarar var. 

Anadolu ile Kafkas coğrafyasını bir araya getiren Sarıkamış’ta yapılacaklar elbette sadece kayakla sınırlı kalmıyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında burada hayatını kaybeden askerleri anmak adına şehitlikleri gezebilirsiniz. Dikenli Tepe Şehitliği, Sarıkamış Şehitliği, Soğanlı Şehitliği ve Meçhul Asker Şehitliği gibi noktalar her yıl pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.  

Ermenistan sınırının hemen gerisinde bulunan Ani Harabeleri ise Anadolu’nun baş döndüren antik miraslarından. Ermeni Krallığı döneminden kalan muhteşem yapılar arasında Bakireler Manastırı, Tigran Honents Kilisesi ve Rahibeler Manastırı’nı saymak mümkün. Bölgede ayrıca Selçuklu egemenliğinden günümüze kadar gelmeyi başaran Ebu'l Manuçehr Camii ve Selçuklu Kervansarayı başta olmak üzere muazzam tarihi eserleri görebilirsiniz.

Sarıkamış Galeri

Sarıkamış Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Haziran Aralık 1202,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Sarıkamış Seyahat Yazıları

Sarıkamış Sıkça Sorulan Sorular

Sarıkamış’ta bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Sarıkamış’taki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Kayı Snow Otel ve Ekinata Grand Toprak Hotel bulunuyor.

Sarıkamış’ta bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Sarıkamış’taki popüler ucuz oteller içerisinde Altın Otel Kars, Sarıkamış Kadıoğlu Apart Otel ve Sarıkamış Aras Otel bulunuyor.

Sarıkamış'ta nerede kalınır?

Sarıkamış’ta kayak noktalarına yakın otellerde yarım veya tam pansiyon hizmeti alarak konaklamak mümkün. Ayrıca Kış sezonu dışında da Sarıkamış merkezde ve Kars’ta da konaklayabileceğiniz çok sayıda villa ve butik tarzda otel ve pansiyon bulabilirsiniz.

 

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde kar kalitesi nasıldır?

Sarıkamış’taki kar kalitesi özellikle snowboard ve off pist kaymayı seven misafirler tarafından çok seviliyor. Dünya üzerinde bir Alp Dağları’nda bir de Sarıkamış’ta olan “kristal kar” denilen bir kar türü sebebiyle kayarken uçuyor gibi hissedebilirsiniz.

 

Sarıkamış'ta kayak sezonu ne zaman başlar, ne zaman biter?

Sarıkamış’ta kayak sezonu her sene Aralık başında başlayıp Nisan başında biter. Hava koşullarına göre daha uzun veya kısa sürebilmekte.

 

Sarıkamış Kayak Merkezi nerededir ve nasıl gidilir?

Kars ilinin sınırları içerisinde yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne ulaşmak için kara, demir ve hava yolu araçlarını kullanabilirsiniz. Doğu Ekspresi seferleri direkt Sarıkamış’tan geçiyor, uçakla ulaşım sağlamak isterseniz Erzurum veya Kars Havaalanları’ndan bölgeye otobüs veya transfer hizmetiyle ulaşabilirsiniz.