Midilli Otelleri Ara

En uygun Midilli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Midilli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Midilli Hakkında

Tarihi 11. yüzyıla kadar uzanan antik Mytilini, daha bilindik adıyla Midilli, Yunanistan'ın en popüler turistik adası olan Lesbos'un ve Kuzey Ege bölgesinin başkenti ve aynı zamanda 13 belediyesinden biri. Lemnos ve Kios (Sakız) adalarına feribot seferlerin sıklıkla düzenlendiği Mytilini'nin temel geçim kaynaklarından biri şüphesiz ki turizm. Ayrıca Yunanlıların milli içkisi olan Uzo'nun en fazla üretildiği yer olmasıyla da ünlü. Mytilini'de gezilecek yerler arasında Antik Mytilini Tiyatrosu, Mytilini Kalesi, Mytilini Arkeoloji Müzesi, Katolik Theotokos Kilisesi, Çarşı Hamam, Özgürlük Heykeli ve Yeni Cami bulunuyor.

Mytilini'de Ege mutfağının zengin çeşitliliğini görmeniz mümkün. Deniz ürünlerinden oluşan spesiyalleri, enfes zeytinyağlı otları tadabileceğiniz gibi dünya mutfaklarından da alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Mytilini'ye gitmek için en yakın nokta olan Balıkesir Ayvalık'tan kalkan feribotları tercih edebilrisiniz. Bunun yanı sıra Mytilini şehir merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Odysseas Elytis Havalimanı'nda kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Midilli Galeri

Midilli Seyahat Yazıları

Midilli Sıkça Sorulan Sorular

Midilli'nin nesi meşhur?

Midilli'nin nesi meşhur, ülkeye dönerken yanımıza ne alalım diye merak edenler zeytinyağı alabilirler. Adanın zeytin mahsulleri oldukça meşhur.

Midilli'de araba kullanımı serbest mi?

Her ne kadar ada statüsünde olsa da Midilli oldukça büyük bir ada. Dolayısı ile araç ile ada çevresinde ziyaret edebilirsiniz. Araç kiralama ya da toplu taşımanın yanı sıra kendi aracınızla da seyahat edebilirsiniz.

Midilli vize istiyor mu?

Midilli Adası'na girişlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geçerli vize bulundurmaları gerekmektedir. Fakat adaya girişlerde kapıda vize uygulaması bulunmaktadır.

Midilli Adası'nda nerede kalınır?

Müzelere ve ikonik tarihi yapılara yakın olmak, şehir otellerinde konaklamak istiyorsanız Midilli Merkezi'ni tercih edebilirsiniz. Tarihi ve nostaljik bir kasabada taş evlerde ve pansiyonlarda konaklamak istiyorsanız Molivos'u tercih edebilirsiniz.