Gürültüden uzak, huzurlu bir hafta sonu tatili fikri kulağa nasıl geliyor? Kalabalıktan uzaklaşmanın hem de ekonomik tatil yapmanın en iyi seçeneklerinden birisi şüphesiz kamp yapmak. Üstelik doğayla iç içe, hem de İstanbul’da kamp deneyimi mümkün! Nasıl mı? Dünyanın en büyük metropollerinden biri olmasıyla ün salmış İstanbul’da birbirinden muhteşem kamp olanları bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere İstanbul’daki kamp alanlarında kamp yaparak ekonomik bir tatil yapabilirsin. Peki nerede İstanbul’da kamp yapabilecek alanlar ve hangi imkânlara sahipler?

İstanbul’da araç kiralama seçeneklerine de göz atarak kolaylıkla ulaşabileceğin kamp alanlarına birlikte bakalım.

Esenceli Köyü / Şile (Ücretsiz kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

Birbirinden muhteşem manzaraları, temiz sahilleriyle İstanbul’da görülmesi gereken yerler arasında yer alır Şile. Esenceli Köyü, Şile’nin bir diğer saklı güzelliklerinden. Köy, ilçe merkezine sadece 18 kilometre mesafede bulunuyor. İstanbul’daki ücretsiz kamp alanları arasında yer alan ve kampçıların popüler rotası haline gelmiş köy, doğal dokusunu korumaya başarmış. Fakat belirtmemiz gerek, Esenceli Köyü’nün huzurlu atmosferi alışkanlık yapabilir! Köy oldukça sessiz ve sessizliği sebebiyle oldukça huzurlu bir atmosfere sahip. Köye gittiğinde aktivite seçenekleri de seni bekliyor olacak çünkü köy içerisinde balık tutabileceğin bir göl, yürüyüş yapabileceğin alanlar bulunuyor.

Sahile yürüme mesafesinde yer alan Esenceli Köyü’nde çadır veya karavanla kamp yapabilirsin. Hemen belirteyim, köy içerisinde yer alan marketlerden de ihtiyaçlarını temin edebilirsin.

Konum linki

Uçak Bileti

Darlık Barajı Kamp Alanı / Şile (Ücretsiz kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

Hem göl kenarında hem de sessiz bir kamp alanı mı! O halde Darlık Barajı kamp alanı tam da sana göre! Şile’nin saklı güzellikleri arasında yer alan baraj ve çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu noktada belirtmek gerek, ne yazık ki çevrede elektrik imkânı, tuvalet ve duş da bulunmuyor. Bu imkânlar olmasa da barajı yer aldığı alanda çadır kurabilir, ateş yakabilir ve yemek de yapabilirsin.

Göl kenarında bulunan Darlık Barajı Kamp alanına giriş ücretsiz. Bu arada unutmadan eklemem gerek, Darlık Barajı’na gitmeden önce yiyecek-içecek alışverişini yapmak mantıklı bir seçim olacaktır.

Konum linki

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı / Ağva (Ücretsiz kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

Hacıllı Şelalesi Kamp alanı, ücretsiz kamp alanları listemizin bir sonraki durağı. Ağva’nın güzelliklerinden birisi olan alan, Koca Deresi kenarında konumlanıyor. Şelalenin yanında olması, etrafa yaydığı su damlacıkları ve bol yeşillikli bitki örtüsüyle bu yer, kamp severlere vazgeçemeyeceği bir deneyim sunuyor. Giriş ücretsiz olduğu için hafta sonları biraz kalabalık olabiliyor ve çevresinde elektrik, tuvalet, lavabo ve duş gibi imkânlar da bulunmuyor.

Yiyecek konusuna gelirsek ihtiyaçlarını alana gelmeden önce temin edebilir veya köyün içinde yer alan marketlerden de alışverişini yapabilirsin.

Konum linki

Polonezköy Tabiat Parkı / Beykoz (Ücretli kamp alanları)

İstanbul'daki kamp alanları

Her mevsim doğaseverlerin ziyaret ettiği alanlardan biri olan Polonezköy Tabiat Parkı, kamp alanları, bisiklet/yürüyüş yolları ve doğal güzelliğiyle ilgi görüyor. 3.000 hektar alanıyla İstanbul’daki en büyük tabiat parkı özelliğini de taşıyan parkta çadır kiralayabileceğin veya kendi çadırını getirerek kamp yapabileceğin ücretli işletmeler de yer alıyor. Şunu da eklemem gerek, parkın içerisinde yer alan bazı işletmelerde mangal yakılmasına izin verilmiyor. Polonezköy merkezden biraz uzak olduğu için market alışverişi yapabilir veya parkın içerisinde yer alan işletmelerin restoran hizmetlerinden de faydalanabilirsin.

Konum linki

Korsan Koyu / Çatalca (Ücretsiz kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

İstanbul’un sahilleri denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisidir Çatalca. Nasıl olmasın ki? Çünkü Çatalca’da yer alan sahillerin toplam uzunluğu tamı tamına 135 km! Denize girebileceğin bir sürü kumsal ve koy Çatalca’da yer alıyor. Şimdi bahsedeceğim alan son zamanlarda Çatalca’nın gözdesi haline gelmiş, İstanbul’da ücretsiz kamp yapabileceğin keyifli yerlerden birisi. İstanbul-Tekirdağ il sınırında yer alan Korsan Koyu, Malatra Koyu olarak bilinen bir lokasyonda yer alıyor. Konumu ve sahip olduğu doğanın güzelliği sayesinde doğaseverler tarafından sıklıkla tercih edilen Korsan Koyu’nda herhangi bir işletme veya tesis bulunmuyor. Koyda tuvalet ve duş gibi imkânlar da bulunmadığından 1 kilometre uzaktaki Papaz Koyu’nun girişinde yer alan tuvaleti kullanabilirsin. Yine bu alana da alışverişini yapıp gitmen mantıklı bir tercih olacaktır.

Toplu taşıma ile ulaşımın mümkün olmadığı Korsan Koyu’na araçla gitmeyi planlıyorsan birbirinden uygun fiyatlı kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsin.

Konum linki

Çilingöz Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı – Çatalca (Ücretli kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

İstanbul’un tabiat parkları arasında yer alan Çilingöz, oldukça büyük bir yüzölçümüne sahip. İçerisinde çeşitli flora ve fauna türleri bulunan alan, Bakanlar Kurulu tarafından 2005 yılında Yaban Hayatı Koruma Sahası ilan edilmiş. Bu nedenden dolayı bölgede sürekli bir av yasağı da mevcut.  Çilingöz Tabiat Parkı; deniz, orman, göl ve sazlıkların iç içe geçtiği bir koy ve bu parkın belirli alanlarında kamp yapabilmen mümkün. İnce kumlu kumsalında denize girilebiliyorken, kuzeyde gölün olduğu bölgede balık tutulabiliyor. Çilingöz Ormanı ve Tabiat Parkı ücretli bir kamp alanı olduğu için araç girişi esnasında giriş ücreti alınırken, kamp içinse kişi başı bir ücretlendirme yapılıyor.

Parkın içerisinde yiyecek-içecek ihtiyaçlarını karşılayabileceğin kır lokantası ve market yer alıyor. Eğer ekonomik bir tatil planın varsa alana gitmeden önce market alışverişini de yapmayı tercih edebilirsin.

Konum linki

İnceğiz Mağaraları/ Çatalca (Ücretsiz kamp alanı)

İstanbul'daki kamp alanları

İstanbul’daki kamp alanları listemizin son sırasında yer alan İnceğiz Mağarası, farklı bir kamp deneyimi yaşamak isteyenleri mutlu edecek türden. Çatalca’ya bağlı İnceğiz Köyü’nde yer alan bu doğal oyuklara yerleşim M.Ö. 5.500 yılında başlamış! Adeta tarihin kendisi olmuş bu muhteşem mağaraların çevresinde kamp ve piknik yapılabiliyor. Alanın çevresi yürüyüş için oldukça elverişli ve muhteşem rotası sebebiyle yürüyüş yapanları harika manzaralar bekliyor. Bu arada yiyecek ve içeceğini yanında götürebilir ya da alanda yer alan restoran ve kafelerden yemek yiyebilirsin.

Konum linki

Bu tarz yerler ilgini çekiyor ve kampçılık hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan ilk kez kamp yapacaklara tavsiyeler içeriğimize göz atabilirsin.


elifcokan
Elif Çokan Palaz
18 Yazı
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanat Fakültesi ve Seramik Bölümü'nden mezun oldu. Pazarlama hakkında yeni şeyler öğrenmeye hevesli yazar dijital pazarlama eğitimi aldı. Kreatif bir ajansta Intern Copywriter görevine başladı ve çeşitli sektörler için freelance içerikler üretmeye devam etti. İki farklı tatil şirketinde Content Specialist olarak çalıştıktan sonra Enuygun ekibine katıldı. Elif seramik objeler üretmeyi, kamp yapmayı ve fantastik filmler izlemeyi çok seviyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN