Doğal güzellikleri ve insan kalabalığından saklı kalabilmeyi başarmasıyla Çatalca büyük ilgi topluyor. Özellikle İstanbul’un merkez ilçelerinde ve İstanbul yakınlarında yaşayan piknik severler için en merak edilen lokasyonlardan. Hem Marmara’ya hem Karadeniz’e kıyısı bulunan Çatalca İstanbul’un en büyük ilçesi olsa da en seyrek nüfuslu beldelerinden. Dolayısıyla oldukça sessiz ve sakin bir tatil lokasyonu, kamp alanı ve piknik yeri olarak öne çıkıyor.
Çatalca’da herhangi bir ücret ödemeden piknik yapabileceğin mesire alanları mevcutken ücretli tesisler de bulunuyor. Sen de bütçene ve beklentilerine en uygun piknik alanını Çatalca’nın en güzel piknik alanlarını derlediğimiz yazımızı rehber edinerek bulabilirsin.
Çatalca’da bulunan Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı ücretli piknik alanlarından. Mangal yapmak istersen de ücretsiz mangallar bulunuyor. Sadece masa için belirli bir ücret ödemen gerekiyor. Mangalı masanın yanında kullanmak istersen de bunun için bir taşıma ücreti ödemelisin. Küçük bir büfe bulunsa da kamp ve piknik için ihtiyaç duyabileceğin her şeyi temin etmem mümkün değil. Civarda market bulunmadığı için de tedarikli gitmende fayda var.
Ayrıca çiftlik konseptini uygulayan mesire alanında taş fırınlarda pide ve lahmacun pişirebilir çocuklarınızla at binme deneyini yaşayabilirsin. Hayvanlarla çevrili bir bahçede organik bahçe ürünlerinin tadını çıkarabilirsin.
İnceğiz Mağaralarının yakınlarında yer alan piknik alanı İstanbul’un karmaşasından kaçıp Çatalca’ya sığınmak isteyenlerin en çok tercih ettiği adreslerden. Mağaraları da görmek isteyenler özellikle burada piknik yapıp ardından etraftaki güzellikleri keşfe çıkmayı planlıyorlar. Mağaralara giriş için ücret alınmıyor.
Mesire alanı ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki piknik bahçesinden oluşuyor. Ücretsiz kısım çok kalabalık oluyor. Tuvaletler paralı ve İBB kart geçerli. Özel aracınla gidiyorsan ISPARK için ödeme yapman gerekli. Kemal Sunal ve Şener Şen’in Salako filmi burada çekilmiş.
Ormanlık bir alan içinde deniz manzarasına paralel konumlanmasından ötürü piknikçilerin ve kampçıların uğrak adreslerinden. Ayrıca İstanbul’da yaşayıp günübirlik deniz keyfi yapmak isteyenlerin de tercihi. Mangal, piknik ya da çoğunlukla kamp için uygun.
Sabah 11’de çıkış yapılması zorunlu eğer saati kaçırırsan bir günlük bedel daha ödemen gerekli. Yine günübirlik ziyaret 21.00’a kadar. Telefonların da çekmediğini söylemekte fayda var. Bölgeye direkt giden bir toplu taşıma vasıtası bulunmuyor. Özel araçla gitmen ve aracın yoksa da araç kiralaman mantıklı gibi çünkü kamp için de günübirlik piknik için de olsa onca eşyayla rahat seyahat etmek için araç gerekiyor diyebilirim.
İhsaniye Köyü Muhtarlığına bağlı olan piknik alanı İstanbul’un karmaşasından bir an olsun sıyrılıp kafasını dinlemek isteyenler için birebir. Geniş bir alana yayılmasından ötürü de fazla kalabalık olmuyor. Masalar ve kamelyalar mevcut. Civarda market vs. gibi bir tesis bulunmadığı için mutlaka tüm ihtiyaç duyabileceklerini yanında bulundurup tedarikli gitmelisin. Ayrıca toplu taşımayla 402 Binkılıç-Çatalca otobüsleriyle İhsaniye Köyü’ne varabilirsin.
Piknik yapayım ama konforumdan da ödün vermeyeyim diyenler için biçilmiş kaftan. Masa, mangal ve semaver kiralayabiliyorsun. Etini mangal için kendin de getirebileceğin gibi işetmenin restoranından pişmiş ya da çiğ olarak alabiliyorsun. Çocuklar için oyun parkı ve at binme imkanları mevcut. Çocuklu aileler için ideal.
6 kişilik bir piknik masası kiralayıp restoran kalitesinde bir piknik yapabilirsin. Masa örtüsüyle, yanında çatal bıçak getirme derdiyle, çöpüyle bulaşığıyla uğraşma sorunun ortadan kalkıyor çünkü. Masanın yanında bulunan hamaklarda çocuk gibi şen olmamak elde değil. Çocuklu aileler için birebir çünkü oyun alanı ve hayvanların bulunduğu bir yer. At binme imkanının bulunduğu ve tavus kuşu gibi canlıları görebileceğin bir doğal park mevcut. Kahvaltıya da gelebilirsin. Mangal etlerini işletmeden alırsan masa için kiralama bedeli ödemene gerek yok.
2500 kişilik bir piknik alanı ve 8 kişilik masalarla ziyaretçi akınına uğruyor. Kalabalık bir grupla gideceksen birebir ama 2-3 kişilik bir grubu başka bir ailenin masasına oturtup ortak masa kullanmaya teşvik edebiliyorlar. Giriş için belirli bir ücret ödeniyor ve buna otopark, masa, oyun alanları, boş mangallık, tuvalet ve çeşmeler ile hamak da dahil. Voleybol sahası mevcut. Çeşmelerden su içilebiliyor. Mangal ekstra ücretlendirmeye tabi değil.
Çatalca'daki piknik alanlarından birine karar vermekte zorlanıyorsanız İstanbul'daki piknik alanları sayfamıza göz atabilirsiniz.