Bungalovlarda konaklamaya ilgi son yıllarda artış gösterdi. Özellikle son bir yılda, izole tatil yapmak isteyenler için ideal bir konaklama çeşidi haline geldi. İlgi arttıkça bungalov çeşitleri de artmaya başladı.  Bu yazıda bungalov tatili için sana bir rehber hazırlamaya çalıştım. Bungalov tatilin tanımından kimler için uygun olduğuna; nerelerde kalabileceğinden, nelere dikkat edebileceğine kadar detaylı bilgi bulabilirsin. Hazırsan, başlayalım!

İçindekiler

Bungalov nedir?

Genellikle tek katlı ve tek odalı dizayn edilen bungalovlar ahşaptan yapılır. Üçgen çatı ya da tamamen üçgen şekilde tasarlanabilir. Doğa ile uyumlu olması sebebiyle bahçe içerisinde yer alabilir. Küçük ve kullanışlı bungalovları otel odası olarak tutabileceğin gibi ev olarak da kiralayabilirsin.

Bungalov tatili neden tercih edilir?

Bungalov konaklama doğa ile iç içe tatil yapmak isteyip çadır konaklaması sevmeyenler tarafından sıklıkla aranıyor. Bungalov evleri sakin, sessiz, yeşillikler içerisinde konumlandırıldığı için hafta sonu kaçamakları, kafa dinleme tatilleri ve doğa turizmi için uygun oluyor. Klasik tatillerden sıkılanlar, farklı bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler, izole tatil için kendilerine uygun bir yer arayanlar bungalov tatil tercih ediyor.

Kimlerle bungalov tatili yapılabilir?

Bungalov tatilin en güzel yanlarından biri herkesle veya tek başına konaklayabilmek. Kalabalık arkadaş grubuyla gelip aynı alandaki birkaç evi tutarak bu tatili size özel bir konaklama deneyimine çevirebilirsin. Romantik destinasyonlardaki bungalov evlerde partnerinle konaklamak tatilinizi daha romantik hale getirebilir. Üstelik bazı romantik bungalov otellerinde şömine ve manzaralı jakuzi gibi özel seçenekler de bulunuyor.

Büyükşehirlerde büyüyen çocukların doğa ile tanışmaları gecikmeli olabiliyor. Çocuklu aile konaklaması yapabileceğin bungalov evleri tercih ederek doğa ile iç içe ve güvenli bir tatil geçirebilirsin. Eğer biraz kendinle kalıp kafa dinlemek istersen yalnızlığının tadını çıkartabileceğin huzurlu bungalov otellerinde kalabilirsin.

Nerelerde bungalov konaklama tipini bulabilirsin?

Antalya, Fethiye, Sapanca, Trabzon gibi Türkiye’de turizmi ile ünlü destinasyonların neredeyse tamamında bungalov tatil yapabilirsin. Bölgelere göre çeşitlilik gösteren bungalovlara mevsimine göre gitmeni öneririm.

Lüks bir bungalov tatili deneyimi için Alanya, Çeşme ve Bodrum civarlarındaki otelleri değerlendirebilirsin. Yeşillikler içerisinde, bol oksijenli bir dinlenme için Karadeniz’deki bungalovlar en ideali. İstanbul’a yakın bir yerler arıyorsan Bolu, Şile ve Ağva’daki bungalov evlerine bakabilirsin.

Yaz tatilini gece eğlencelerini kaçırmadan bungalovlarda geçirmek istersen Olimpos otelleri seni bekliyor! Deniz ve doğayı bir arada yaşayabileceğin bungalovlar genellikle Akdeniz ve Ege sahillerinde bulunuyor. Olimpos’a göre daha sakin bir Akdeniz tatili içinse Çıralı otelleri uygun olacaktır.

Bungalov otellerinin konaklama tipleri sadece oda hizmetinden her şey dahil sistemine kadar geniş bir yelpazeye ulaşıyor. Sadece oda veya oda-kahvaltı aldığında yakınlarda veya tesis içerisinde yemek için bir yer olduğuna emin olmalısın.

Bungalov tatili için dikkat etmen gerekenler neler?

- Bungalov otelleri temel olarak bir otel tatilinde bulabileceğin tüm konfora sahip oluyor. Bungalov oda içerisindeki özel banyo ile sosyal izolasyonu sağlaman da kolaylaşıyor. Bungalov otellerdeki odaların genellikle verandası veya özel bahçesi bulunuyor. Otel içerisinde vakit geçirmek istediğinde buralarda oturarak diğer otel misafirleriyle mesafeni koruyabilirsin.

- Bungalov ev kiralarken çarşaf, yastık kılıfı, yorgan gibi temel uyku eşyalarını da verip vermediklerini sorabilirsin. Eğer temizliğine güvenemiyorsan yanında götürmeyi de tercih edebilirsin.

- Bungalov otellerde konaklarken yemeklerini otel restoranından yiyebilirsin. Bungalov evlerdeyse restoranla birlikte ev içerisinde de mutfak alanı bulunabiliyor. Gitmeden önce bilgi alarak gerekli malzemeleri yanında götürmeyi ihmal etme ki keyifli tatilin açlığa dönüşmesin!

- Her bölgedeki bungalovlar için gitmen gereken tarihler farklı. Örneğin Karadeniz’deki bungalovlara kış aylarında gidersen hem yağmur hem sis hem de soğukla baş etmen gerekebilir. Bu yüzden planlama yaparken ahşap bir yapıda konaklayacağını unutmamanı öneririm.

- Bungalovlar doğal yapılar olduğu ve ormanlık veya çimenlik alan içerisinde bulundukları için böceklerle karşılaşma ihtimalini göz ardı etmemelisin. Yanında sinek kovucu sprey gibi yardımcı malzemeler alırsan uykunu kesintisiz alabilirsin.


setenaygokdag
Setenay Gökdağ
53 Yazı
Antalya doğumlu yazar, Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Lise yıllarından itibaren medyanın çeşitli alanlarında metin yazarı ve editör olarak çalıştı. Okuma, yazma ve seyahat etme tutkularını tek amaç altında birleştirmek adına, Enuygun’da seyahat yazıları yazmaya başladı. Şu anda da Turist Rehberliği bölümünde eğitim alarak seyahat yazılarına farklı bir gözle bakmayı hedefliyor. Boş bulduğu her an yollara çıkmayı, otostop çekerek seyahat etmeyi ve kamp yapmayı çok seviyor.
Popüler Yazılar
Dünyanın EN kalabalık ülkeleri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9956194
Dünyanın EN zengin 25 ülkesi
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9949019
Türkiye’de gezilecek EN meşhur 75 yer
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9945100
Türkiye’nin huzur dolu 18 sakin şehri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9943113
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar