Geçtiğimiz son iki yılda pandeminin etkileri yaşantımızın her alanında olduğu gibi seyahat konusunda da belirleyici bir rol oynadı. 2021 yılını geride bırakıp, 2022 yılına girmek üzere olduğumuz son dönemlerde ise hepimiz bizleri nasıl bir yıl beklediğini oldukça merak etmeye başladık bile. Biz de Astroloji Gurusu Duygu Demir ile yeni yılda burçları seyahat anlamında neler bekliyor, yeni yılın en şanslı burçları hangileri, hangi burçlar nasıl bir seyahati tercih etmeli gibi konular üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. İşte 2022 yılında burçlara göre seyahat rehberi.

1 – 2022’de en çok seyahat edecek burçlar hangileri?

Yılın ilk ayları Balık, Akrep, Yengeç burçları için çok daha hareketli ve şans dolu. Özellikle Yengeç ve Balık burçları için yurt dışı seyahatlerin kapısı açık olacak. Mayıs ayı itibariyle ise Koçlar, Teraziler, Yaylar ve Aslanlar hızlanıyor. Ağustos başı tüm burçlar için oldukça keyifli bir tatil dönemine işaret edecek. Sonunda ihtiyacımız olan rahatlığa ulaşıyoruz.

duygu demir

Uçak Bileti

2 – 2022’de seyahat anlamında burçları neler bekliyor?

2021 yılında gökyüzü bizlere yerel turizmin öneminin artacağını, uluslararası dolaşımda ise engellerin olacağını söylüyordu. Bu yıl daha farklı :) 2022 yılında her anlamda özgürlüğümüze tam kavuşamasak da bolca güzel zamanlarımız olacak. Yılın ilk 5 ayında ruhumuza iyi gelen, sakin ve huzurlu lokasyonları tercih edeceğiz. Kış dönemi olmasına rağmen deniz kenarında olmak, suyun dinginleştirici etkisinden destek almak hepimize iyi gelecek. Manevi enerjisi güçlü coğrafyalar özellikle ilgimizi çekecek. Mayıs ayından Ekim sonuna kadar ise hareket berekettir diyecek ve irili ufaklı çokça seyahate çıkacağız. Özellikle spor aktivitelerinin de olduğu dinamik tatiller hoşumuza gidecek. Yaz aylarında kara yollarının her zamankinden daha sık kullanıldığını göreceğiz. Ayrıca yıl boyunca gökyüzündeki Boğa etkisi bir yanıyla gastronomi turlarının ön plana çıkacağına işaret ederken öte yandan rahat, lüks ve konforun bol olduğu, keyif dolu tatillerin tercih edileceğini gösteriyor. Boğa burcu aynı zamanda toprak, üretim, doğa ile ilgili olduğu için doğal yaşam alanları, kendi ürettiği doğal gıdalar ile tatil mekanını birleştiren alanlar, toprak ile iç içe tatil mekanlarının çok daha değerli olacağını göstermekte.

3 – 2022’de en çok ilgi görecek tatil yerleri neler?

Yılın ilk aylarında ilk önceliğimiz huzuru bulmak olacak. Manevi enerjisi yüksek yerler, örneğin Konya’daki Mevlana Türbesi’ni ziyaret etmek gibi, bizlere iyi gelecek. Su ve toprak elementlerinin enerjisi de yüksek olacağı için kış olmasına rağmen sahil şeridi ve bir yandan da doğayla iç içe olan lokasyonlar dikkat çekecek. Ahşap evler, kamp alanları, doğal tarım ve turizmin bir arada olduğu bölgeler, yoga ve pilates kampları revaçta olacak. Haziran ayı ile beraber ateş enerjisi yükseliyor. Güneşin tadını sonuna dek çıkaracağımız tatil beldeleri, eğlence sektörünün de güçlü olduğu şehirler dikkat çekecek.

4 – 2022’de en çok ilgi görecek ülkeler hangileri?

Yıl boyunca yavru vatan Kıbrıs ile yakınlarımızdaki Yunan Adaları popülaritesini korumaya devam edecek. Balkan ülkeleri Türk turistlerin dikkatini çekmeye devam ederken Güney Afrika da önemli bir lokasyon olacak. Ayrıca Balık burcu enerjisi taşıyan Mısır, Tunus, Fas gibi Kuzey Afrika ülkeleri de ziyaret anlamında ivme kazanacak.

5 – Hangi burç nasıl bir seyahati tercih etmeli?

yoga

Seyahat etmek deyince zodyakta ilk akla gelen burç her zaman Yay burcudur. Uzaklara gitmeyi, keşfetmeyi ve hayata merakla yaklaşmayı en iyi bilenlerden biri olarak gözü hep yurt dışında, keşfedilmemiş olanda ve hatta belki de spiritüel enerjisi yüksek mekanlardadır. Koç ve İkizler burçları hareketli yapıları ile oldukları yerde uzunca kalmayı sevmez, kısa ve eğlenceli seyahatleri tercih eder. Yengeçler ve Balıklar ise sevdikleriyle beraber, huzur dolu, deniz kenarı tatillerde mutlu olurlar. Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar hem düzenlerine hem de konforlarına düşkün olduğu için otel tatillerinden daha çok keyif alacaktır. Özellikle Aslanlar ve bir de Teraziler lüks dokunuşu olan yerlerde mutlu olur. Boğalar için ise çok hareketli olması değil, damak tatlarına uygun dokunuşların olması önemli olur. Başak ve Oğlak burçları ise sade ama rahat bir seyahat tercih edecektir. Başak burçları özellikle yoga kampları gibi sağlıkla ilgili yanları olan tatilleri tercih edebilirken Oğlak burçları aile büyüklerini yanlarına almayı tercih edebilir.

6 – Seyahat etmeyi en çok seven burçlar hangileri?

Yaylar, Koçlar ve İkizler burçları seyahat etmek söz konusu olduğunda ilk sırayı çekecektir. Özellikle Yaylar havalimanı gezmeyi bile severler, en uzak uçuş rotasına keyifle giderler. Koç ve İkizler burçları karayollarını tercih edebilir.

7 – En iyi seyahat arkadaşı olan burç hangisi?

friends

Seyahatinizde eğlenceli şarkılar ve mutlu bir ruh hali istiyorsanız en ideal seyahat arkadaşınız bir Koç, Yay, İkizler ya da Aslan olmalı. Yok seyahat esnasında beni yedirsin, içirsin diyorsanız bir Yengeç veya Boğa sizin için birebir.

8 -  2022 yılının en şanslı burçları hangileri?

2022 yılına Balıklar ve Yengeçler büyük şans ile başlıyorlar. Özellikle Mart başındaki güzel yeni ay ile talihlerinin döndüğünü iyiden iyiye hissedecekler. Yaz ayları ise Aslan, Koç, Yay, İkizler, Terazi burçları için muhteşem geçecek. Temmuz sonundaki yeni ay ile eğlenceli bir dönemin tadını çıkaracaklar.


bengisarihan
Bengi Sarihan
59 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 3 yıl bir E-ticaret sitesinde Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. Yeni yerler keşfetmeye ve yazı yazmaya büyük bir tutkuyla bağlı olması nedeniyle kariyerine 5 yıl boyunca bir seyahat sitesinde İçerik Uzmanı pozisyonunda devam etti. Bu deneyiminin ardından daha büyük maceralara atılmak için Enuygun ekibine katıldı. Bengi kitaplara, yemek yapmaya, seyahat etmeye, pilatese ve sinemaya bayılıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN