Yaklaşık Seyahat Mesafesi | Yaklaşık Uçuş Süresi | Popüler Havayolları | Popüler Havalimanı |
---|---|---|---|
614
Km
|
1 saat
10 dk
| Sabiha Gökçen Havalimanı |
Santorini, Yunan Adaları arasında bulunan, volkanik yapısı, sıra dışı mimarisi, muhteşem plajları ve panoramik deniz manzarası ile turistlerin en çok ilgisini çeken bölgeler arasında yerini alan, özel bir ada. Santorini’ye deniz yolu ile ulaşım sağlamak mümkün. Ancak daha pratik bir yöntem arayanlar, adanın içine konumlandırılmış olan Santorini Havalimanı’na sefer yapan uçaklardan faydalanabilirler.
Santorini, on dört adet kasabadan meydana geliyor. Fira, şehrin merkezi bölgesini oluşturan kasaba olarak biliniyor. Ayrıca Imerovigli ve Oia (veya Ia) da, turistler tarafından sık ziyaret edilen kasabalar arasında bulunuyor. Şehir içerisinde otobüsler, toplu taşımanın bel kemiğini oluşturuyorsa da, sefer aralıkları oldukça seyrek. Küçük bir ada olan Santorini’yi dolaşmak çok uzun sürmüyor. Bu sebeple belirli bölgelere yürüyerek veya bisiklet kiralayarak da gidebilirsiniz.
Şehir içerisinde taksi ve araç kiralama seçenekleri de bulunuyor. Bunun haricinde, belli başlı kasabalar arasında ulaşım hizmeti sağlayan bazı botlara da denk gelebiliyorsunuz. Adanın yüksek bölgelerine kısa yoldan ulaşım sağlamak için teleferik hattını kullanmanız mümkün.
Şehir içinden havalimanına ulaşımda, toplu taşıma aracı olarak, yalnızca otobüsler hizmet veriyor. Bunun dışında, bazı otel ve firmalar, kendi bünyelerinde özel servisler düzenleyebiliyor. Toplu taşıma haricinde, gideceğiniz yere daha hızlı ulaşabilmek için taksi tutabilir, araç kiralayabilirsiniz.
Havalimanına giden otobüslere ulaşmak için, öncelikle, Fira’daki merkezi otobüs terminaline ulaşım sağlamanız gerekiyor. Şehir içinde sunulan tek toplu taşıma olanağı otobüs. Turistlerin şehir içinde sık kullandığı yedi adet otobüs hattı mevcut. Otobüslerin fiyatları, şehir içinde gidilecek yere göre değişiklik gösterebiliyor. Bu otobüsler, yaklaşık otuz dakika ile bir saatlik aralıklarda kalkıyor. Ancak bazen bu seferler aksayabiliyor ve bazı yolcular, otobüs şoförleriyle sorunlar yaşayabiliyorlar.
Santorini, küçük bir yer olmasına karşın, bölgeler arasında sık sık aktarmalar yapmak gerekebiliyor. Sınır bölgeler arasında tek vasıta ile seyahat etmek mümkün olmayabiliyor. Sezon zamanlarında, gece yarısından sonra büyük kasabalar arasında ulaşım sağlayan otobüsler bulunuyor. Ancak sezon dışı zamanlarda, hafta içleri, gece yarısından sonra otobüs bulmak mümkün olmuyor. Sezon içi zamanlarda, Perissa ve Perivolos bölgelerine ulaşım hizmeti sağlayan ekspres otobüs hatları bulunuyor.
Otobüslerdeki yoğunluğu yaşamak istemeyen ve hizmet sorunları yaşayan yolcular, birçok otelin veya firmanın düzenlediği özel servis ve otobüslerden faydalanabilirler. Bu servislerden bazıları, şehir içinden havalimanına ulaşım sağlayabiliyor.
Şehrin birçok bölgesinde bulabileceğiniz çeşitli Rent A Car firmalarından aracınızı kiralayabilir veya daha öncesinde internetten rezervasyon aracılığıyla arabanızı önceden ayarlayabilirsiniz. Santorini’de kiralayabileceğiniz değişik araç seçenekleri bulunuyor.
Standart arabaların dışında ATV (üstü açık, küçük arazi aracı) kiralamak da oldukça sık tercih edilen bir seçenek. Santorini gibi küçük bir adanın büyük bir bölümünü ATV’ler aracılığıyla kolaylıkla dolaşabilirsiniz. Ayrıca ATV’ler, standart bir araca göre çok daha uygun bir fiyata denk gelecektir.
Şehir içerisinde belli başlı bölgelerde bisiklet kiralayabileceğiniz ofisler de mevcut. Santorini, bisiklet ile dolaşabilecek kadar küçük bir ada. Ancak birçok yolun bisiklete kapalı olması sebebiyle bisiklet, şehir içinde çok kullanılan bir araç seçeneği değil.
Havalimanına gitmek için, şehir içindeki herhangi bir bölgeden taksi bulabilirsiniz. Şehir merkezine yakın bir yerdeyseniz, merkezi taksi durağından araca binebilirsiniz. Dilerseniz, başka yolcular ile taksiyi paylaşabiliyorsunuz. Ücret konusunda şoför ile önceden anlaşmanızı tavsiye ederiz.
Kamari köyü ve Monolithos bölgesinin yakınlarına konumlanan Santorini Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık yarım saatlik mesafede yer alıyor. Hem bağımsız olarak, hem de askeri amaçla kullanılan havalimanı, birçok uluslararası uçuş firmasına da ev sahipliği yapıyor. Oldukça küçük bir bina içine kurulu olan terminal, özellikle sezon dönemlerinde çok kalabalık ve sıkışık olabiliyor.
Son zamanlarda, havalimanında check-in masaları, yürüyen merdivenler ve yolcular için düzenlenen tesisler artırılmaya başlandı. An itibariyle, havalimanından aynı anda altı farklı uçak, kalkışa geçebiliyor. Havalimanı içerisinde, birçok kaliteli ürünü, vergi ödemeden, uygun fiyata satın alabileceğiniz bir adet duty free mağaza bulunuyor. Aynı zamanda birer adet ATM cihazı, kafe-bar ve mücevher dükkanı da tesis içerisinde yer alıyor.
29 Tem 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Sabiha Gökçen Havalimanı, Anadolu Yakası’ndaki Pendik, Kurtköy semtinde konumlanıyor. Havalimanından Kadıköy’e 40 kilometre, Taksime ise 50 kilometre mesafe bulunuyor. Havalimanından TEM’e direkt bağlantı olduğu için şehrin çoğu yerine kolayca ulaşım mümkün.
Otobüs
İETT otobüsleriyle Anadolu ve Avrupa Yakası’nın çoğu noktasına ulaşabilirsiniz. 122H 4.Levent-Yenişehir, 130H Deniz Harp Okulu (Tuzla), 132H Pendik YHT, 16S Uzunçayır Metrobüs, E10 Kadıköy E11 Kadıköy, E3 4. Levent Metro, E9 Bostancı, SG1 Kadıköy, SG2 Taksim faaliyet veren hatlardan.
Metro
M4 Kadıköy-Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı: Bu hat ile şehir merkezine aktarma yapabileceğiniz duraklar Pendik, Kaynarca, Maltepe, Bostancı ve Kozyatağı. Kadıköy İstasyonu’nda inerek feribot, deniz otobüsü ve deniz motoru ile bu istasyondan metroya aktarma yapabilirsiniz. Ayrılık Çeşmesi’nde inip Marmaray'dan aktarma yaparak metroya geçebilirsiniz.
Marmaray
Halkalı ile Gebze arasında ulaşım sağlayan Marmaray hattı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avrupa Yakası’ndaki birçok noktaya kolayca ulaşabilirsiniz.
Havalimanından Marmaray’a ulaşmak için önce Tavşantepe ile Kadıköy arasında sefer düzenleyen metroya ulaşmanız gerekiyor. Pendik ya da Kartal istasyonlarından Kadıköy yönüne hareket eden metroyu kullanarak Ayrılık Çeşmesi istasyonuna ulaşabilirsiniz. Bu duraktan Marmaray’a aktarma yaparak Avrupa Yakası’nda Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Florya, Küçükçekmece ve Halkalı gibi semtlere gidebilirsiniz.
İstanbul’dan Bandırma, Yalova, Avşa, Bursa ve Çınarcık gibi Marmara Bölgesi’nin farklı noktalarına gitmek isterseniz, Yenikapı durağında inerek Yenikapı İDO İskelesi’ni kullanabilirsiniz.
HAVABUS
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avrupa Yakası’nda Taksim’e Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy’e hizmet veren HAVABUS taşıtları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Varış durakları ise Taksim Divan Otel, Kadıköy ve Yenisahra.
Araç Kiralama
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehrin merkezi noktalarına ulaşım için araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Arnavutköy’de yer alan İstanbul Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında konumlanıyor. Taksim’e ortalama 45 kilometre, Sultanahmet’e 53 kilometre ve Kadıköy’e ise 65 kilometre mesafededir.
Otobüs
İstanbul Havalimanı’ndan, İstanbul’un Mahmutbey, Halkalı, Sarıyer, Cevizlibağ gibi birçok noktasına ulaşmak için İETT belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. İETT’ye bağlı belediye otobüsleriyle Mahmutbey, Halkalı, Sarıyer, Küçükçekmece, Yunus Emre Mahallesi, Hacıosman Metro, Mecidiyeköy’e ulaşabilirsiniz. Otobüsler, havalimanındaki gelen yolcu katının çıkışından belirli saatlerde hareket ediyor.
Havaist
Havaist, 11 farklı hattı ile İstanbul Havalimanı’ndan Yenikapı, Esenler Otogarı, Arnavutköy, Avcılar, Bahçeşehir, Silivri, Beylikdüzü, Bakırköy, Beyazıt Meydanı, Kadıköy, Başakşehir, Taksim ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi noktalara ulaşım hizmeti veriyor.
Metro
M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasında hizmet veriyor. Gayrettepe istasyonu ile şehrin metro hatlarına bağlantısı sağlanıyor.
Metronun güzergahında ise Gayrettepe, Kağıthane, Üniversite-Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, İstanbul Havalimanı, Kargo Terminali durakları bulunuyor.
Taksi
Taksiler üç farklı kategoride hizmet veriyor: Siyah lüks taksi (E), Turkuaz taksi (D), Turuncu taksi (C)
Taksiye, Plaza Bölümü İç ve Dış Hat Yolcu çıkış kapılarında bulunan ana duraklardan ve gidiş katında (2. kat) bulunan duraklardan binebilirsiniz.
Araç kiralama
İstanbul Havalimanı’nda ulusal veya uluslararası araç kiralama firmalarının ofisi bulunuyor. Bu ofisler, gelen yolcu katında bulunuyor.
Enuygun, Santorini-İstanbul uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Santorini-İstanbul uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
Santorini-İstanbul uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Santorini Havalimanı, varış için Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı kullanabilirsiniz.
Santorini-İstanbul arası uçuş mesafesi toplam 613 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat 10 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, Santorini-İstanbul uçuşları için en uygun gün: Pazar.