Yaklaşık Seyahat Mesafesi | Yaklaşık Uçuş Süresi | Popüler Havayolları | Popüler Havalimanı |
---|---|---|---|
2.204
Km
|
2 saat
40 dk
|
Pegasus | Sabiha Gökçen Havalimanı |
Güney Hollanda’nın sevilen şehri Rotterdam, her sene birçok ziyaretçiyi kendisine çekiyor. Mimarisiyle ünlü Rotterdam, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük limanına sahip. Bu güzel şehri ziyarete gelenleri ise, Rotterdam The Hague Havalimanı karşılıyor. Rotterdam’da şehir içi dolaşımda en çok tercih edilen seçenek toplu taşıma. Ucuz olmasının yanı sıra, oldukça pratik olan toplu taşıma araçları, aynı zamanda otobüs, tramvay, metro ve su taşıtları gibi çeşitli alternatifler sunuyor. Toplu taşıma araçlarıyla, aynı zamanda komşu şehir Lahey’e (The Hague veya Den Haag) de ulaşmak mümkün.
Şehir içi ulaşımlarda yürüme engellilerinin tek başlarına ulaşımını kolaylaştıracak birçok çözümler geliştirilmiştir. Toplu taşımanın yanı sıra, taksi yolculuğu veya araç kiralama da oldukça hızlı ve konforlu. Rotterdam The Hague Havalimanına ulaşmak için, bulunduğunuz yerden taksi çağırabilir veya şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan Rent a Car firmalarından araç kiralayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, toplu taşıma araçlarını kullanarak şehir merkezine varıp, oradan ulaşım sağlamanız da mümkün.
Toplu taşıma için Hollandalılar’ın özel kulandığı toplu taşıma kartları, ne yazık ki ziyaretçiler için geçerli değildir. Toplu taşıma ile havalimanına ulaşmak isteyen ziyaretçiler, standart tek seferlik biletlerden alabilirler. Eğer toplu taşımayı şehirde bulunduğunuz süre boyunca kullanmayı düşünüyorsanız, 4-5 yıl geçerliliği olan ziyaretçi kartlarından çıkarabilirsiniz. Bu kartları tren seyahati için de kullanabilmek için ekstra kredi yüklemesi yapılması gerekiyor. 0-3 yaş arası çocuklar için ulaşım ücretsizdir.
Rotterdam’da, üç farklı otobüs sağlayıcı firma bulunuyor; RET, ARRIVA ve Conexxion. Bunlar arasında en yaygın kullanılan firma RET. Bu firmalar, genellikle aynı otobüs duraklarını ortak kullansalar da, firmalar arası aktarma yapmak mümkün olmuyor. Havalimanına toplu taşıma yoluyla varmak istiyorsanız, bulunduğunuz bölgeden önce şehir merkezine ulaşmanız gerekiyor. Havalimanına gitmek için, Rotterdam Şehir Merkezi’nden 33 numaralı otobüse binebilirsiniz.
Otobüs, gün içerisinde on dakikada bir, akşam saatlerinde ise yarım saatte bir hareket ediyor ve yaklaşık yirmi beş dakika içinde havalimanına varıyor. Otobüsten indikten sonra havalimanına kısa süre içinde yürüme mesafesinde ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden geçen diğer RET otobüsleri ise, Schiedam merkezi ve Kerkhoflaan arasında sefer yapan 38, Delft Buffer istasyonundan şehir merkezine giden 40 ve Zuidplein‘dan şehir merkezine yolculuk eden 44 numaralı otobüslerdir.
Meijersplein metro istasyonu çıkışından kalkan 50 numaralı shuttle ile de havalimanına, yaklaşık on dakika içerisinde ulaşmanız mümkün. Servis, hem gündüz, hem de akşam saatlerinde, yarım saatte bir hareket ediyor.
Metro, şehir içine ve komşu şehirlerden ulaşımda, kullanımı en yaygın olan ve en geniş ağa sahip alternatif. Metronun tüm hatları, şehir merkezinde buluşuyor.
Şehrin dört bir yanından metro ile merkeze gelmeniz, oradan havalimanına ulaşmanız son derece basit. Eğer Lahey’den geliyorsanız, E hattını kullanarak Rotterdam şehir merkezine yaklaşık yirmi beş dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.
E hattı, Rotterdam ve Laheyn Şehir Merkezleri arasında ulaşım sağlıyor. De Akkers yönünden Rotterdam şehir merkezine hareket eden D hattı ile, sırayla Beurs, Slinge, Rhoon, Tussenwater ve Spijkenisse merkezine ulaşmanız mümkün.
A, B ve C hatlarından gelenler, Beurs istasyonu’ndan D hattına aktarma yapıp şehir merkezine ulaşabilirler.
Şehir merkezine C hattı ile De Terp yönünden veya De Akkers yönünden Pernis, Vijfsluzien, Troelstralaan ve Parkweg duraklarını takip ederek D hattına aktarma yaparak ulaşabilir, merkezden otobüsleri kullanarak havalimanına varabilirsiniz.
Binnenhof ve Nesselande yönleri ile Schiedam merkezi arasında hareket eden A ve B hatlarından gelen yolcular, yine D hattını kullanarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilirler.
Tramvayı kullanarak da şehrin belli bölgelerinden merkeze ulaşım sağlamak mümkün. Şehir merkezine hareket eden 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 ve 25 numaralı tramvayları kullanabilir, şehir merkezinden otobüs aktarmasıyla havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.
Maas Nehri çevresince, yaklaşık on dakikada bir bulabileceğiniz su taksisi ile New York Oteli’nden, Leuvehaven ve Veerhaven gibi şehir merkezine yakın bölgelere ulaşabilir, veya Aquliner adlı feribot ile Erasmusbrug/Spido, Katendrecht, St. Jobshaven ve Heijplaat-RDM istasyonları arasında seyahat edebilirsiniz.
Rotterdam Şehir Merkezi’ne konumlu tren istasyonu, otobüs, metro ve tramvay gibi diğer toplu taşıma araçlarını bir arada topladığı gibi, aynı zamanda demir yollarıyla şehirleri birbirine bağlıyor.
Başka bir komşu şehirden Rotterdam The Hague Havalimanı’na ulaşmak istiyorsanız, tren ile Rotterdam şehir merkezine gelip oradan otobüs aktarması ile havalimanına ulaşabilirsiniz.
Eğer Amsterdam’dan geliyorsanız, direkt şehirlerarası hat (Intercity Direct), Amsterdam Merkez İstasyonu’ndan, Schiphol haricinde hiç durmadan, Rotterdam Merkez İstasyonu’na, yaklaşık kırk dakikalık bir sürede yolculuk ediyor.
Bunun yanı sıra, ara şehirlerden ulaşım sağlamak için, Şehirlerarası Tren hattı (Intercity Train), Amsterdam’dan Schipol, Ledien, Laheyn ve Delft’e uğrayarak Rotterdam Şehir Merkezi’ne varıyor.
Havalimanına konforlu ve hızlıca ulaşmak istiyorsanız, taksi de bir alternatif. Şehrin dört bir yanından istediğiniz her saat, araç bulunmanız çok kolay olduğu gibi, uçuş öncesi telefon ile rezervasyon yaptırmanız da mümkün. Ancak dikkat edilmelidir ki taksi, Rotterdam’da fazla ekonomik bir alternatif değildir.
Havalimanına ulaşmak için, araç kiralama da oldukça pratik bir çözüm. Şehir içinde çeşitli bölgelerde,en iyi Rent a Car firmalarını bulabilir, güvenle araba kiralayarak havalimanına varabilirsiniz.
Rotterdam The Hague Havalimanı, Avrupa’nın birçok bölgesine sık miktarda sefer düzenliyor. Barselona, Londra, Roma, Viyana, Prag ve Madrid, en sık sefer düzenlenen şehirler arasında geliyor.Aynı şehre, gün içinde birden fazla sefer düzenlenmesi mümkün olduğundan, günübirlik sefer yapma şansınız olabiliyor.
Havalimanında check-in ve check-out oldukça pratik ve süreleri kısa.Uçağınızı beklerken ücretsiz kablosuz internet hizmetinden faydalanıp keyifli vakit geçirebilir, terasta panoramik manzaranın keyfini çıkarabilir, kafelerde, restoranlarda ve barlarda yiyip içebilir, mağazalarda alışveriş yapabilir veya vakit geçirebilirsiniz. Havalimanında ayrıca, toplantılar, öğle yemekleri, konferanslar ve sunumlar düzenleme amacıyla hazırlanmış özel odalar da vardır.
10 Şub 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Sabiha Gökçen Havalimanı, Anadolu Yakası’ndaki Pendik, Kurtköy semtinde konumlanıyor. Havalimanından Kadıköy’e 40 kilometre, Taksime ise 50 kilometre mesafe bulunuyor. Havalimanından TEM’e direkt bağlantı olduğu için şehrin çoğu yerine kolayca ulaşım mümkün.
Otobüs
İETT otobüsleriyle Anadolu ve Avrupa Yakası’nın çoğu noktasına ulaşabilirsiniz. 122H 4.Levent-Yenişehir, 130H Deniz Harp Okulu (Tuzla), 132H Pendik YHT, 16S Uzunçayır Metrobüs, E10 Kadıköy E11 Kadıköy, E3 4. Levent Metro, E9 Bostancı, SG1 Kadıköy, SG2 Taksim faaliyet veren hatlardan.
Metro
M4 Kadıköy-Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı: Bu hat ile şehir merkezine aktarma yapabileceğiniz duraklar Pendik, Kaynarca, Maltepe, Bostancı ve Kozyatağı. Kadıköy İstasyonu’nda inerek feribot, deniz otobüsü ve deniz motoru ile bu istasyondan metroya aktarma yapabilirsiniz. Ayrılık Çeşmesi’nde inip Marmaray'dan aktarma yaparak metroya geçebilirsiniz.
Marmaray
Halkalı ile Gebze arasında ulaşım sağlayan Marmaray hattı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avrupa Yakası’ndaki birçok noktaya kolayca ulaşabilirsiniz.
Havalimanından Marmaray’a ulaşmak için önce Tavşantepe ile Kadıköy arasında sefer düzenleyen metroya ulaşmanız gerekiyor. Pendik ya da Kartal istasyonlarından Kadıköy yönüne hareket eden metroyu kullanarak Ayrılık Çeşmesi istasyonuna ulaşabilirsiniz. Bu duraktan Marmaray’a aktarma yaparak Avrupa Yakası’nda Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme, Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Florya, Küçükçekmece ve Halkalı gibi semtlere gidebilirsiniz.
İstanbul’dan Bandırma, Yalova, Avşa, Bursa ve Çınarcık gibi Marmara Bölgesi’nin farklı noktalarına gitmek isterseniz, Yenikapı durağında inerek Yenikapı İDO İskelesi’ni kullanabilirsiniz.
HAVABUS
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avrupa Yakası’nda Taksim’e Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy’e hizmet veren HAVABUS taşıtları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Varış durakları ise Taksim Divan Otel, Kadıköy ve Yenisahra.
Araç Kiralama
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şehrin merkezi noktalarına ulaşım için araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Arnavutköy’de yer alan İstanbul Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında konumlanıyor. Taksim’e ortalama 45 kilometre, Sultanahmet’e 53 kilometre ve Kadıköy’e ise 65 kilometre mesafededir.
Otobüs
İstanbul Havalimanı’ndan, İstanbul’un Mahmutbey, Halkalı, Sarıyer, Cevizlibağ gibi birçok noktasına ulaşmak için İETT belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. İETT’ye bağlı belediye otobüsleriyle Mahmutbey, Halkalı, Sarıyer, Küçükçekmece, Yunus Emre Mahallesi, Hacıosman Metro, Mecidiyeköy’e ulaşabilirsiniz. Otobüsler, havalimanındaki gelen yolcu katının çıkışından belirli saatlerde hareket ediyor.
Havaist
Havaist, 11 farklı hattı ile İstanbul Havalimanı’ndan Yenikapı, Esenler Otogarı, Arnavutköy, Avcılar, Bahçeşehir, Silivri, Beylikdüzü, Bakırköy, Beyazıt Meydanı, Kadıköy, Başakşehir, Taksim ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi noktalara ulaşım hizmeti veriyor.
Metro
M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasında hizmet veriyor. Gayrettepe istasyonu ile şehrin metro hatlarına bağlantısı sağlanıyor.
Metronun güzergahında ise Gayrettepe, Kağıthane, Üniversite-Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, İstanbul Havalimanı, Kargo Terminali durakları bulunuyor.
Taksi
Taksiler üç farklı kategoride hizmet veriyor: Siyah lüks taksi (E), Turkuaz taksi (D), Turuncu taksi (C)
Taksiye, Plaza Bölümü İç ve Dış Hat Yolcu çıkış kapılarında bulunan ana duraklardan ve gidiş katında (2. kat) bulunan duraklardan binebilirsiniz.
Araç kiralama
İstanbul Havalimanı’nda ulusal veya uluslararası araç kiralama firmalarının ofisi bulunuyor. Bu ofisler, gelen yolcu katında bulunuyor.
Enuygun, Rotterdam-İstanbul uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Rotterdam-İstanbul uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
Rotterdam-İstanbul uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Rotterdam The Hague Havalimanı, Rotterdam Centraal Tren İstasyonu, Holland Spoor Tren İstasyonu, varış için Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı kullanabilirsiniz.
Rotterdam-İstanbul arası uçuş mesafesi toplam 2204 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 2 saat 40 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, Rotterdam-İstanbul uçuşları için en uygun gün: Perşembe.
Pegasus Rotterdam-İstanbul arası direkt uçuş düzenliyor.