Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 495 Km | Yaklaşık Uçuş Süresi | 1 saat 30 dk |
En Son Satış
|
8 saat önce
| Yarınki Hava Durumu | (Sinop) 9°C / 3°C |
Popüler Havayolları | Türk Hava Yolları | Varış Havalimanı | Sinop Havalimanı |
Sabiha Gökçen Havalimanı’na özel aracınızla TEM otoyolundan kolayca gelebilirsiniz. TEM otoyolunda Sabiha Gökçen Havalimanı’na ait bir çıkış tabelası ve otoyolu terk ettikten sonra takip edebileceğiniz yönlendirmeler bulunuyor.
Ayrıca havalimanına belediye otobüsleri ve Havataş ile de ulaşım mümkün. Havalimanında katlı ve açık otoparklar da mevcut. Bunun dışında havalimanı çevresinde bulunan bazı özel otopark firmaları havalimanına servis imkânı ile kullanıma açıktır.
İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’na olduğu gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’na da ulaşım için tercih edebileceğiniz en hızlı ve rahat ulaşım aracı taksi. Ancak burada da yol durumu ve özellikle iş çıkışı saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu belirleyici faktörler arasında. Uçuşunuz eğer günün erken saatlerinde veya gece geç saatte değilse yola biraz daha erken çıkmanız yolda karşılaşabileceğiniz olası sürprizlere karşı hazırlıksız yakalanmanızı engelleyerek havalimanına daha rahat ulaşmanızı sağlayacaktır.
Avrupa Yakası’nda Taksim, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy ve Yenisahra gibi şehrin merkezi noktalarından hareket eden Havabüs otobüslerini Sabiha Gökçen’e ulaşmak için kullanabilirsiniz. Kısa aralıklarla hareket eden ve yolcularını doğrudan havalimanına ulaştıran bu otobüsler hızlı ve konforlu yolculuk için iyi bir alternatif.
Özellikle Avrupa Yakası’ndan gelenler için hızlı bir seçenek olan Marmaray ile Yenikapı’dan Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yaparak Kartal’a kadar gelebilir ve sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar gelen belediye otobüslerini ve taksileri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nın birçok merkezi noktasından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için kullanabileceğiniz araçlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de belediye otobüsleri.
4. Levent yönünde E3 ve 122H, Bostancı yönünde E9, Kadıköy yönünde E10 ve E11, Altunizade ve Ümraniye yönünde E18, Uzunçayır Metrobüs yönünde 16S, Pendik için KM20 ve 132H numaralı otobüsler ile Cevizli Kartal Metro yönünde KM22 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den hareket eden ve Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe gibi birçok istasyondan geçen metro ile Kartal istasyonunda inerek buradan geçen ve havalimanına giden otobüslere binebilir veya taksileri tercih edebilirsiniz.
Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için araç kiralamak bir diğer seçenek. Şehrin birçok noktasında bulunan şirketlerden aracınızı kiralayarak havalimanına kadar ulaşabilir ve önceden bildirerek aracınızı burada teslim edebilirsiniz.
Havalimanında giden yolcu holünde; Simit Sarayı, Center Point, Mc Donald’s, Mc D Cafe, İstanbul Cafe, Drive Inn Cafe, Burger King, Popeyes, Sbarro, Usta Dönerci, Kahve Dünyası ve Starbucks bulunuyor. Dış hatlar pasaport kontrol sonrasında; Kahve Dünyası, Secco Kafe, Usta Dönerci, Burger King, Sbarro, Mc Donald’s, Trattoria Milano, Heroes Sports Bar, Grab&Fly ve Gate Cafe bulunmakta. İç hatlar bilet kontrolü sonrasında; Kahve Dünyası, Burger King, Mc Donald’s, Center Point, Turkish Kitchen, Kıvanç Gökçe Büfe, Grab&Fly, Simit&Çay ile Coca Cola Gate Cafe bulunuyor.
Terminal binası gelen yolcu katında; Kahve Dünyası, Karafırın, Simit Sarayı ve Burger King var. Ayrıca açık otoparkta Fly Cafe yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda LGM CIP Lounge, Wings Lounge, Lounge İstanbul Dış Hatlar ve Turkish Airlines Lounge gibi yolcu bekleme salonları daha rahat ve konforlu zaman geçirmek isteyen yolcuların hizmetine sunuluyor. Ayrıca havalimanından duty free alışveriş yapmak isterseniz zengin ürün alternatifleri ile Setur mağazaları da burada sizi bekliyor.
Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.
Taksi
Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Otobüs
Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.
Marmaray
Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.
Metrobüs
Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Metro
Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Türkiye’nin en kuzeyindeki yerleşim olan Sinop, coğrafyası ve kıyı şeridiyle Karadeniz’de Ege havası yaşatıyor. Günümüzde koyları, müze haline getirilmiş meşhur cezaevi ve Türkiye’nin en önemli yatırımlarından olan nükleer santral inşaatıyla gündemde olan şehirde bir de havalimanı bulunuyor.
Karadeniz’in en güzel şehirlerinden biri olan Sinop’un havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanına özel servis, dolmuş, taksi ve özel araçlarla ulaşım imkanı yer alıyor.
Türk Hava Yolları ile özel bir havayolu şirketinin İstanbul’dan direkt uçuşlar gerçekleştirdiği havalimanından şehir merkezine ulaşımda en sık kullanılan ulaşım aracı THY’ye ait yolcu servisleri. Uçakların havalimanına ulaşmasının hemen ardından hareket eden araçların son durağı şehir merkezindeki Sinop PTT’nin önü. Araçlar Otogar ve Sinop Cezaevi önünden de geçiyor.
Havalimanından şehre ulaşım için kullanılacak alternatif araçlardan biri de dolmuşlardır. Şehir merkezindeki otogar ve cezaevi gibi noktalarla şehir dışı sayılan TOKİ konutlarında geçen dolmuşlar ile şehir merkezine yarım saat gibi bir sürede ulaşmak mümkün.
Havalimanında hizmet veren taksiler, uçakların iniş saatinde havalimanında hazır bekliyorlar. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan taksiler sabit ücretle şehir merkezine kadar ulaştırıyor.
Sinop’ta kiralayacağınız araç ulaşımda ve gezmede önemli bir alternatif olacaktır. Bunun için havalimanı içerisinde bir adet araç kiralama ofisi bulunuyor. Buradan kiralayacağınız araçla öncelikle Bostancılı Köyü Yolu’na ardından da Fatih Caddesi’ne çıkmanız gerekiyor. Bu yol sizi doğrudan şehrin ortasından geçen ve en önemli caddesi olan Sakarya Caddesi’ne çıkarır.
05 Şub 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, İstanbul-Sinop uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm İstanbul-Sinop uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
İstanbul-Sinop uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı, varış için Sinop Havalimanı kullanabilirsiniz.
İstanbul-Sinop arası uçuş mesafesi toplam 494 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, İstanbul-Sinop uçuşları için en uygun gün: Cuma.
Türk Hava Yolları İstanbul-Sinop arası direkt uçuş düzenliyor.