Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 1.725 Km | Yaklaşık Uçuş Süresi | 2 saat 10 dk |
En Son Satış
|
10 saat önce
| Yarınki Hava Durumu | (Leipzig/Halle) 2°C / -7°C |
Popüler Havayolları | Türk Hava Yolları | Varış Havalimanları | Leipzig - Halle Havalimanı, |
Sabiha Gökçen Havalimanı’na özel aracınızla TEM otoyolundan kolayca gelebilirsiniz. TEM otoyolunda Sabiha Gökçen Havalimanı’na ait bir çıkış tabelası ve otoyolu terk ettikten sonra takip edebileceğiniz yönlendirmeler bulunuyor.
Ayrıca havalimanına belediye otobüsleri ve Havataş ile de ulaşım mümkün. Havalimanında katlı ve açık otoparklar da mevcut. Bunun dışında havalimanı çevresinde bulunan bazı özel otopark firmaları havalimanına servis imkânı ile kullanıma açıktır.
İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’na olduğu gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’na da ulaşım için tercih edebileceğiniz en hızlı ve rahat ulaşım aracı taksi. Ancak burada da yol durumu ve özellikle iş çıkışı saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu belirleyici faktörler arasında. Uçuşunuz eğer günün erken saatlerinde veya gece geç saatte değilse yola biraz daha erken çıkmanız yolda karşılaşabileceğiniz olası sürprizlere karşı hazırlıksız yakalanmanızı engelleyerek havalimanına daha rahat ulaşmanızı sağlayacaktır.
Avrupa Yakası’nda Taksim, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy ve Yenisahra gibi şehrin merkezi noktalarından hareket eden Havabüs otobüslerini Sabiha Gökçen’e ulaşmak için kullanabilirsiniz. Kısa aralıklarla hareket eden ve yolcularını doğrudan havalimanına ulaştıran bu otobüsler hızlı ve konforlu yolculuk için iyi bir alternatif.
Özellikle Avrupa Yakası’ndan gelenler için hızlı bir seçenek olan Marmaray ile Yenikapı’dan Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yaparak Kartal’a kadar gelebilir ve sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar gelen belediye otobüslerini ve taksileri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nın birçok merkezi noktasından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için kullanabileceğiniz araçlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de belediye otobüsleri.
4. Levent yönünde E3 ve 122H, Bostancı yönünde E9, Kadıköy yönünde E10 ve E11, Altunizade ve Ümraniye yönünde E18, Uzunçayır Metrobüs yönünde 16S, Pendik için KM20 ve 132H numaralı otobüsler ile Cevizli Kartal Metro yönünde KM22 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den hareket eden ve Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe gibi birçok istasyondan geçen metro ile Kartal istasyonunda inerek buradan geçen ve havalimanına giden otobüslere binebilir veya taksileri tercih edebilirsiniz.
Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için araç kiralamak bir diğer seçenek. Şehrin birçok noktasında bulunan şirketlerden aracınızı kiralayarak havalimanına kadar ulaşabilir ve önceden bildirerek aracınızı burada teslim edebilirsiniz.
Havalimanında giden yolcu holünde; Simit Sarayı, Center Point, Mc Donald’s, Mc D Cafe, İstanbul Cafe, Drive Inn Cafe, Burger King, Popeyes, Sbarro, Usta Dönerci, Kahve Dünyası ve Starbucks bulunuyor. Dış hatlar pasaport kontrol sonrasında; Kahve Dünyası, Secco Kafe, Usta Dönerci, Burger King, Sbarro, Mc Donald’s, Trattoria Milano, Heroes Sports Bar, Grab&Fly ve Gate Cafe bulunmakta. İç hatlar bilet kontrolü sonrasında; Kahve Dünyası, Burger King, Mc Donald’s, Center Point, Turkish Kitchen, Kıvanç Gökçe Büfe, Grab&Fly, Simit&Çay ile Coca Cola Gate Cafe bulunuyor.
Terminal binası gelen yolcu katında; Kahve Dünyası, Karafırın, Simit Sarayı ve Burger King var. Ayrıca açık otoparkta Fly Cafe yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda LGM CIP Lounge, Wings Lounge, Lounge İstanbul Dış Hatlar ve Turkish Airlines Lounge gibi yolcu bekleme salonları daha rahat ve konforlu zaman geçirmek isteyen yolcuların hizmetine sunuluyor. Ayrıca havalimanından duty free alışveriş yapmak isterseniz zengin ürün alternatifleri ile Setur mağazaları da burada sizi bekliyor.
Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.
Taksi
Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Otobüs
Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.
Marmaray
Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.
Metrobüs
Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Metro
Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Leipzig, Almanya’nın Saksonya eyaletinde yer alan en büyük şehir; aynı zamanda, bölgenin endüstriyel alanda en gelişmiş noktası. Saksonya'nın bir diğer bölgesinde yer alan, Leipzig’e kıyasla çok daha küçük bir şehir olan Halle ise, Leipzig şehri ile ortak bir havalimanını paylaşıyor. Bu şehirleri ziyaret etmek isteyenlere, Leipzig-Halle Havalimanı kapılarını açıyor.
Leipzig, birçok Alman şehrinde olduğu gibi, bisiklet ile dolaşmaya elverişli bir şehir. Nehirler ve kanallarla çevrili olan kentin hemen hemen her bölgesinde bisiklet sürücülerine özel parkurlar kurulu. Şehir içinde çeşitli toplu taşıma alternatifleri mevcut. Leipzig’in, neredeyse her bölgesine tramvay ile erişim sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra, birçok bölgeye tren ve otobüs seferleri de düzenleniyor. Şehir içinde toplu taşıma seferlerini LVB adlı firma yönetiyor.
Toplu taşıma biletlerinizi, bu firmanın özel ofislerinden temin edebiliyorsunuz. Bir adet bilet, bir saat süre ile, şehir içi olarak kabul edilen 110. bölge (zone 110) boyunca, istediğiniz kadar aktarma imkanı sunuyor. Biletleri, aynı zamanda, çoğu istasyonda yer alan bilet makinelerinden, tramvayların içinde bulunan, demir para ile çalışan makinelerden, gazete bayilerinden, tekel dükkanlarından ve kırtasiyelerden satın alabilirsiniz. Eğer isterseniz, LVB ofisleri ve turist bilgilendirme ofislerinde yer alan Leipzig Kart’tan da yararlanabilirsiniz. Bu kartı, toplu taşıma araçlarını sık kullanmanız durumunda tercih etmeniz faydalı olacaktır. Günlük, üç günlük ve birden fazla kişiye özel, üç günlük grup kartları seçenekleri bulunan Leipzig Kart, aynı zamanda, şehir içinde, turistler için düzenlenen çeşitli aktivitelerde indirim imkanı da sunuyor. Toplu taşıma araçlarının haricinde, şehir içinde, taksi ile ulaşım sağlayabilir veya araç kiralamayı düşünebilirsiniz. Şehir içinde kullanılan tramvay sistemi, şehir içi toplu taşımada en çok tercih edilen seçenek. Şehir merkezinde bulunan Halle (Saale) Hauptbahnhof, merkezi tren istasyonu olarak biliniyor ve hem şehir içi, hem de şehirlerarası ulaşım hizmeti sunuyor.
Toplu taşıma araçlarını kullanabilmek için, hemen hemen her istasyonda denk geleceğiniz kırmızı makinelerden bilet satın alabilirsiniz. Dilerseniz, tek kullanımlık biletlerden, dilerseniz birer saat süreyle geçerliliğini koruyan dört kullanımlık biletlerden veya dilerseniz haftalık geçerliliği olan biletlerden satın alabilirsiniz.
Havalimanından Leipzig şehir merkezine ulaşmak için birçok seçeneğiniz var. Havalimanının sağladığı özel servis hattından faydalanabilir, toplu taşıma alternatiflerini düşünüyorsanız trene veya otobüse binebilir, taksi tutabilir veya araç kiralayabilirsiniz.
Leipzig-Halle Havalimanı’nın düzenlediği özel servisler, uçuşunuzdan sonra gideceğiniz noktaya erişmenizde en konforlu seçeneklerden biri. En fazla sekiz adet yolcu kapasitesine sahip olan bu servisler, size kapınıza kadar ulaşım hizmeti sunuyor. Eğer bu servisleri tercih ederseniz, uçuşunuzdan sonra uzun süre beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Bu servislerden faydalanabilmek için, uçuşunuzdan en az bir hafta önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Havalimanının hemen yanındaki istasyondan hareket eden trenler, sizi merkezi tren istasyonuna (Leipzig Hauptbahnhof) ulaştırıyor. Havalimanından şehir içine seyahat eden iki değişik tren hattı mevcut. Intercity (IC) olarak bilinen şehirlerarası tren hattı, yaklaşık yirmi ila otuz dakikalık aralıklarla havalimanından merkezi tren istasyonuna varıyor. Şehir içi tren seferleri arasında yer alan S5 ve S5x adlı hatlar ise, yarımşar saatte bir, Leipzig Messe istasyonuna uğrayarak, on sekiz dakika içinde merkezi tren istasyonuna ulaşıyor.
Şehir içi tren hattına binerseniz, IC hattına kıyasla daha hesaplı seyahat ediyorsunuz. Almanya’da S-Bahn olarak da bilinen trenler, Leipzig’te, şehir merkezinden geçerek, kuzey-güney yönünde merkezi tren istasyonu, Bayesicher tren istasyonu, Markt ve Wilhelm-Leuschner Platz bölgelerindeki yeraltından geçen istasyonları ziyaret ediyor.
Aynı zamanda tren ile, şehrin Connewitz, Stötteritz, Thekla ve Miltitzer Allee gibi sınır bölgelerine seyahat etmek de mümkün.
Leipzig-Halle Havalimanı’ndan hareket erden otobüsler, otuzar dakikalık saat aralıklarıyla sefer yapıyor ve yaklaşık yarım saat içerisinde şehir merkezine ulaşıyor. Bu otobüs hattının ücreti, trenlere kıyasla çok daha yüksek. Bunun haricinde, şehir içinde hizmet veren otuz adet otobüs hattı mevcut. Otobüsler, genellikle sabah 05:30’da hizmet vermeye başlıyor ve gece yarısına kadar sefer yapmaya devam ediyor.
Gece yarısından sonra ise Nachtbus adı verilen gece otobüsleri, ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor. Şehir içinde, N1’den N10’a kadar numaralandırılan, toplam on adet gece otobüsü var. Bu otobüslerin tümü, şehir merkezi yakınından kalkarak şehrin çeşitli bölgelerine seyahat ediyor. Gece otobüslerinin çoğu, tramvay hatlarının merkezi istasyonlarına kadar ulaşım sağlıyor.
Tramvay, havalimanından şehir içine doğrudan bir erişim imkanı sunmasa da, şehir içi ulaşımda büyük bir öneme sahip ve birçok merkezi bölgeden aktarma olanağı sağlıyor. Gün içinde tramvayların çoğu, en az on dakikada bir sefer yapıyor. Geceleri ise çoğu sefer, saatte bir gerçekleşiyor. Tramvay ücretleri, aynı zamanda, trenlere kıyasla çok daha uygun.
Tramvaylara, saat sekizden sonra, yalnızca ön kapıdan biniş gerçekleşiyor ve şoföre bileti göstermeniz gerekiyor. Şehir içerisinde hizmet veren, toplam on üç adet tramvay hattı mevcut.
Tramvaylar, şehrin çeşitli sınır bölgelerinden merkeze doğru hareket ediyor ve yukarıdan bakıldığında tüm hatlar, çok kenarlı bir yıldız formunu oluşturuyor.
Havalimanının yakınında bulunan Rent a Car ofislerinden aracınızı kiralayabilir, veya uçuşunuzdan önce aracınızı internetten rezerve edebilirsiniz. Ancak Leipzig, sıklıkla trafik sıkışıklığı görülen bir şehir ve şehir merkezine araç ile ulaşım oldukça kısıtlı. Bu sebeple araç kiralama, şehir içi ulaşımda çok kullanışlı bir seçenek olmayabilir.
Havalimanından taksi ile seyahat etme seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Ancak gideceğiniz yere, trene kıyasla hemen hemen aynı süre içerisinde varıyorsunuz. Fiyatlarının çok yüksek olması dolayısıyla taksi, havalimanından şehir içine ulaşımda çok tercih edilen bir alternatif değil.
Havalimanından Halle içine ulaşımda en pratik seçeneklerden biri tren. Bir diğer pratik seçenek ise havalimanının düzenlediği özel servisler. Alternatif olarak taksi tutmanız veya araç kiralamanız da mümkün.
Tıpkı Leipzig’te olduğu gibi, havalimanına özel servislerle, gitmek istediğiniz yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Servisler, toplam sekiz kişilik bir kapasiteye sahip ve sizi gitmek istediğiniz noktaya kadar götürüyor. Bu servislerden faydalanabilmek için, uçuşunuzdan bir hafta kadar önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Havalimanında indikten sonra “Havalimanı Merkezi Tren İstasyonu” tabelalarını takip ederek trene erişebilirsiniz. Tren seferleri, Pazar günleri, her saat başına dört dakika kala, Pazartesi’den itibaren ise, her saat başına altı dakika kala gerçekleşiyor ve yolculuk süresi on bir dakika sürüyor. İstasyondaki gişelerden bilet satın alabiliyorsunuz.
Şehir içinde sefer yapan, S7 numaralı, S-Bahn olarak bilinen tren hattı, Halle-Nietleben, Halle-Neustadt, Halle Zscherbener Straße, Halle Südstadt,Halle-Silberhöhe, Halle Rosengarten, Halle (Saale) Hauptbahnhof istasyonları arasında seyahat ediyor.
Şehir içinde otobüs hatları da aktif olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra, Halle’den, Leipzig dahil olmak üzere, birçok komşu şehre de otobüs seferleri düzenleniyor. Eğer Halle yakınlarındaki bir şehre gitmeyi planlıyorsanız, bu otobüslerden faydalanabilirsiniz.
Havalimanında bulunan ofislerden araç kiralayarak da Halle şehrine ulaşım sağlayabilirsiniz. Aracınızı uçuşunuzdan önce, internetten ayırtmanız da mümkün.
Havalimanında bulunan duraklarından bulacağınız taksilerle, şehir içine daha konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
10 Haz 2019 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, İstanbul-Leipzig/Halle uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm İstanbul-Leipzig/Halle uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
İstanbul-Leipzig/Halle uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı, varış için Leipzig - Halle Havalimanı, Leipzig Tren İstasyonu kullanabilirsiniz.
İstanbul-Leipzig/Halle arası uçuş mesafesi toplam 1724 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 2 saat 10 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, İstanbul-Leipzig/Halle uçuşları için en uygun gün: Pazar.
Türk Hava Yolları İstanbul-Leipzig/Halle arası direkt uçuş düzenliyor.