Kemalpaşa, İzmir Otelleri Ara

En uygun Kemalpaşa, İzmir otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kemalpaşa, İzmir otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kemalpaşa, İzmir Hakkında

İzmir’in en büyük ilçeleri arasında bulunan Kemalpaşa, Mustafa Kemal Atatürk’ün bölgeyi ziyaret ettiğinde burada konaklaması nedeniyle bu ismi alıyor. Nüfusu 100 bini aşan ilçenin komşuları arasında ise Buca, Torbalı, Bornova, Turgutlu ve Bayıdır gibi yerleri saymak mümkün. Şehrin Anadolu ile olan karayolu bağlantısını sağlayan ilçe, İzmir şehir merkezinin yaklaşık 30 kilometre dışında. Merkezden ilçeye gelmek istediğinizde Kemalpaşa dolmuşlarına binerek yola koyulabilirsiniz.

Nil Çayı’nın suladığı verimli ovalar üzerinde kurulan Kemalpaşa’da uzun süredir tarım temel geçim kaynaklarından. Narenciye ve üzüm gibi ürünler bölgede yoğun olarak yetiştiriliyor. Erkenden olgunlaşan kirazlar ise ilçedeki diğer önemli tarımsal ürünlerden. Ege ikliminin hakimiyetindeki Kemalpaşa, bahar aylarında meyve ağaçlarının rengarenk çiçeklerle süslenmesi ve havaların ısınması sayesinde seyahate son derece elverişli hale geliyor. Kemalpaşa’ya en yakın havalimanı ise İzmir’in Gaziemir ilçesi sınırlarındaki Adnan Menderes Havalimanı.

Kemalpaşa ve civarından bulunan muhteşem arkeolojik eserler sayesinde bölge ‘’Batının Zeugma’sı’’ olarak da anılıyor. Hal böyle olunca ilçede gezerken pek çok eski yapıya ve tarihi esere rastlamanız mümkün. Özellikle Olympos Dağı ve civarındaki mezar kalıntıları hayli ilginç ve görülmeye değer. Kemalpaşa’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Ulucak Höyüğünden çıkarılan tabletler ve diğer eserler ayrıca arkeoloji meraklılarını fazlasıyla cezbedecek türden. Kız Kulesi ismiyle de kayıtlara geçen Laskaris Sarayı, Yedigöz Köprüsü ve Nif Kalesi ise bölgenin ziyaretçilerini bekleyen harikalar arasında. İlçenin ünlü olduğu konulardan diğeri nazar boncuğu üretimi. Böylece Kemalpaşa ziyaretinizin ardından ne alacağınızı çok fazla düşünmenize gerek kalmadan renkli nazar boncuklarından hediye paketi yaptırabilirsiniz.

Kemalpaşa, İzmir Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.