Karaman Otelleri Ara

En uygun Karaman otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Karaman otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Karaman Hakkında

Karaman Hakkında

Karamanoğulları Beyliği’ne bir dönem başkentlik yapmış Karaman, tarihi M.Ö. 8000 yılına dayanan geçmişiyle pek çok hazineye ev sahipliği yapıyor. Güzel konumu nedeniyle ülkemizin önemli bir sanayi ve kültür şehri haline gelen Karaman’da görülmesi gereken çok fazla şey var. Karaman merkezinde yer alan Karaman Kalesi, etkileyici surlarıyla hala ayakta. Bu büyük kale, şehrin pek çok yerinden kolaylıkla görülebiliyor. Yine Karaman merkezde bulunan Çeşmeli Kilise, ülkemizin en önemli kültürel miraslarından birisi olarak koruma altında. Kilisede pek çok etkinlik düzenleniyor ve klasik müzik konserleri veriliyor. Karaman merkezinde görülmesi gereken diğer bir önemli yer de Hürrem Dayı Evi olarak bilinen tarihi Osmanlı konağı. Benzersiz mimarisiyle dikkat çeken konak, 300 yıllık bir tarihe sahip. Günümüzde restore edilen Hürrem Dayı Evi artık müze olarak hizmet veriyor. Bölgenin zengin tarihi geçmişinden eserlerin sergilendiği Karaman Müzesi de yine şehir merkezinde ziyaret edebileceğiniz bir kültürel mekan.

Karaman’ın doğal güzellikleri arasında en çok turisti çeken yer olan İncesu Mağarası, etkileyici manzaralarıyla insanları büyülüyor. İncesu Mağarası’nı gezdikten sonra Ermenek Çayı’na da uğrayabilir ve son yıllarda burada popüler olan rafting ve kano etkinliklerine katılabilirsiniz. Ermenek Çayı çevresinde çok güzel balıkçı restoranları da bulunuyor. Karaman’ın bir diğer önemli mağarası olan Meraspolis Mağarası ise yeraltı sularından dolayı ünlü. Sarkıtları ve dikitleriyle fotoğrafçılara muhteşem manzaralar sunan mağara, Karaman’da mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Karaman merkezinin hemen dışında yer alan ve Karadağ eteklerinde yükselen Binbir Kilise, aslında bir kilise kompleksi ve birçok kiliseyi barındırıyor. Özellikle yabancı turistlerini çeken bu kiliseler, şehrin tarihini anlamak açısından önemli. Karaman’a 1 saat mesafedeki binlerce yıllık Manazan Mağaraları ve Ermenek ilçesinde bulunan, Osmanlı kayıtlarında sıkça adı geçen ihtişamlı Ermenek Kalesi de Karaman’da gezilmesi gereken önemli yerler arasında.

 

Karaman Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Ocak Eylül 579,90 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Karaman Seyahat Yazıları

Karaman Sıkça Sorulan Sorular

Karaman’da bulunan en iyi oteller hangileri?

Karaman’daki popüler oteller içerisinde Grand Karaman Spa Otel, New Karaman Otel ve Karaman Kent Otel bulunuyor.

Karaman’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Karaman’daki popüler ucuz oteller içerisinde New Çırağan Rezidans Apart Hotel, Aygün Hotel ve Nadir Business Otel bulunuyor.