Çiğli Otelleri Ara

En uygun Çiğli otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Çiğli otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Çiğli Hakkında

Çiğli, Ege’nin incisi olarak kabul edilen İzmir’in kuzey bölümünde yer alan bir ilçesi. Karşıyaka, Foça, Aliağa ve Menemen gibi ilçelere yakınlığı ile bilinen Çiğli, yaklaşık olarak 60 seneden bu yana belediye statüsünde. Deniz kenarına kurulmuş büyük bir ovayı anımsatan Çiğli, şehrin sanayi yükünü büyük ölçüde tek başına üstleniyor. Özellikle yaz aylarında Çiğli üzerinden denize doğru yol alırsanız, sıra sıra dizilmiş olan pek çok fabrikayla karşılaşabilirsiniz. Bölgede ilk yerleşim 1800’lü yılların sonunda gerçekleşmiş. O dönem Balkanlar’dan gelen göçmenlerin büyük bir kısmı neredeyse bomboş bir arazi olan Çiğli’ye yerleşmiş. Belediye statüsüne kavuştuktan sonra çok hızlı bir şekilde şehirleşen Çiğli, özellikle çocuklu ailelere hitap eden gezi duraklarına sahip. Bilhassa gezilerini Karşıyaka ve Foça gibi denize kıyısı olan ilçelerle birleştirmek isteyenler, Çiğli ilçe merkezinde yer alan otellere yönelebiliyor. Sanayi bölgesi olmasına rağmen son zamanlarda yapılan yatırımlara bağlı olarak tam donanımlı İzmir otelleri ve pansiyonların sayısında da artış oldu.

Çiğli’yi ziyaret edenlerin ilk ziyaret ettiği yerlerin başında Sasalı Doğal Yaşam Parkı geliyor. Daha önce Kültürpark Hayvanat Bahçesi’nde yer alan hayvanlar, birkaç sene önce 7’den 77’ye herkesin ilgisini çeken bu devasa parka alındı. Çiğli ilçe merkezine sadece 10 km uzaklıkta yer alan Kuş Cenneti ise biyoçeşitlilik açısından harika bir yer. Nesli tükenmekte olan kuş türlerini de yakından görme fırsatı bulabileceğiniz Kuş Cenneti’nin etrafında birden çok konaklama tesisi de bulunuyor. İzmir şehir merkezine yalnızca 26 km uzaklıkta konumlanan Çiğli’ye şehrin diğer ilçelerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çiğli genelinde pansiyon, butik otel, 3 ve 4 yıldızlı otellerle karşılaşmanız olası. İzmir şehir merkezinde yer alan otellere kıyasla gecelik konaklama ücretleri burada çok daha ideal. 

Çiğli Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 215,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.