Yaklaşık Seyahat Mesafesi | Yaklaşık Uçuş Süresi | Popüler Havayolları | Popüler Havalimanı |
---|---|---|---|
3.937
Km
|
4 saat
50 dk
|
Türk Hava Yolları | Islamabad Intl Havalimanı |
Sabiha Gökçen Havalimanı’na özel aracınızla TEM otoyolundan kolayca gelebilirsiniz. TEM otoyolunda Sabiha Gökçen Havalimanı’na ait bir çıkış tabelası ve otoyolu terk ettikten sonra takip edebileceğiniz yönlendirmeler bulunuyor.
Ayrıca havalimanına belediye otobüsleri ve Havataş ile de ulaşım mümkün. Havalimanında katlı ve açık otoparklar da mevcut. Bunun dışında havalimanı çevresinde bulunan bazı özel otopark firmaları havalimanına servis imkânı ile kullanıma açıktır.
İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan Atatürk Havalimanı’na olduğu gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’na da ulaşım için tercih edebileceğiniz en hızlı ve rahat ulaşım aracı taksi. Ancak burada da yol durumu ve özellikle iş çıkışı saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu belirleyici faktörler arasında. Uçuşunuz eğer günün erken saatlerinde veya gece geç saatte değilse yola biraz daha erken çıkmanız yolda karşılaşabileceğiniz olası sürprizlere karşı hazırlıksız yakalanmanızı engelleyerek havalimanına daha rahat ulaşmanızı sağlayacaktır.
Avrupa Yakası’nda Taksim, Anadolu Yakası’nda ise Kadıköy ve Yenisahra gibi şehrin merkezi noktalarından hareket eden Havabüs otobüslerini Sabiha Gökçen’e ulaşmak için kullanabilirsiniz. Kısa aralıklarla hareket eden ve yolcularını doğrudan havalimanına ulaştıran bu otobüsler hızlı ve konforlu yolculuk için iyi bir alternatif.
Özellikle Avrupa Yakası’ndan gelenler için hızlı bir seçenek olan Marmaray ile Yenikapı’dan Ayrılık Çeşmesi’ne geçebilir, buradan Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yaparak Kartal’a kadar gelebilir ve sonrasında Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar gelen belediye otobüslerini ve taksileri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nın birçok merkezi noktasından Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için kullanabileceğiniz araçlar arasında en çok tercih edilenlerden biri de belediye otobüsleri.
4. Levent yönünde E3 ve 122H, Bostancı yönünde E9, Kadıköy yönünde E10 ve E11, Altunizade ve Ümraniye yönünde E18, Uzunçayır Metrobüs yönünde 16S, Pendik için KM20 ve 132H numaralı otobüsler ile Cevizli Kartal Metro yönünde KM22 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda Kadıköy’den hareket eden ve Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe gibi birçok istasyondan geçen metro ile Kartal istasyonunda inerek buradan geçen ve havalimanına giden otobüslere binebilir veya taksileri tercih edebilirsiniz.
Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım için araç kiralamak bir diğer seçenek. Şehrin birçok noktasında bulunan şirketlerden aracınızı kiralayarak havalimanına kadar ulaşabilir ve önceden bildirerek aracınızı burada teslim edebilirsiniz.
Havalimanında giden yolcu holünde; Simit Sarayı, Center Point, Mc Donald’s, Mc D Cafe, İstanbul Cafe, Drive Inn Cafe, Burger King, Popeyes, Sbarro, Usta Dönerci, Kahve Dünyası ve Starbucks bulunuyor. Dış hatlar pasaport kontrol sonrasında; Kahve Dünyası, Secco Kafe, Usta Dönerci, Burger King, Sbarro, Mc Donald’s, Trattoria Milano, Heroes Sports Bar, Grab&Fly ve Gate Cafe bulunmakta. İç hatlar bilet kontrolü sonrasında; Kahve Dünyası, Burger King, Mc Donald’s, Center Point, Turkish Kitchen, Kıvanç Gökçe Büfe, Grab&Fly, Simit&Çay ile Coca Cola Gate Cafe bulunuyor.
Terminal binası gelen yolcu katında; Kahve Dünyası, Karafırın, Simit Sarayı ve Burger King var. Ayrıca açık otoparkta Fly Cafe yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda LGM CIP Lounge, Wings Lounge, Lounge İstanbul Dış Hatlar ve Turkish Airlines Lounge gibi yolcu bekleme salonları daha rahat ve konforlu zaman geçirmek isteyen yolcuların hizmetine sunuluyor. Ayrıca havalimanından duty free alışveriş yapmak isterseniz zengin ürün alternatifleri ile Setur mağazaları da burada sizi bekliyor.
Şehir merkezinden Yeni Havalimanı’na en kolay ve hızlı ulaşım Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullanarak sağlanabilir. Ya da TEM Otoyolu’ndan Kemerburgaz Göktürk, Başakşehir, Gaziosmanpaşa ayrımları tercih edilebilir. Özel aracınızla gidecekseniz havalimanının geniş bir otopark alanı bulunuyor.
Taksi
Havalimanına ait özel taksitler hizmet verecek ancak şehir merkezinden havalimanına gidecekler için mesafe uzun olduğundan taksiler de dönüş yolunu hesaplayacaklarından sıkıntı çıkabilir. Bu durumda toplu ulaşımın yapıldığı bölgelere kadar da taksi seçeneğini değerlendirebilirsiniz.
Otobüs
Yeni Havalimanı’na İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Mecidiyeköy, Beşiktaş, Yenikapı, Sirkeci, Otogar, Beylikdüzü, Ümraniye-Tepeüstü, Otagar, Pendik, Sarıyer, Arnavutköy, Kemerburgaz, Halkalı ve Bahçeşehir gibi bölgelerine düzenli otobüs seferleri yapılıyor.
Marmaray
Yeni Havalimanı’na Marmaray ağını kullanarak gitmek için Sirkeci-Yenikapı durağında inip oradan otobüs hattını kullanmanız gerekir. Sirkeci-Yenikapı hattından yaklaşık olarak her 10 dakikada bir otobüs kalkıyor.
Metrobüs
Metrobüs hattı Yeni Havalimanı’na uzak ancak metrobüsü kullanarak gitmeyi planlıyorsanız Beylikdüzü TÜYAP’tan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Metro
Yeni Havalimanı için metro henüz açılmadı. Çalışmalar devam ediyor. Gayrettepe metrosu ve Halkalı metrosu olmak üzere iki bölgeye metro açılacak. Halkalı metrosu Marmaray ile entegre çalışacak. Hali hazırda Başakşehir metrosunu kullanarak Başakşehir’e kadar gidip oradan havalimanına giden otobüslere binebilirsiniz.
Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin başkenti olan İslamabad’da şehir içi ulaşım oldukça gelişmiş ve bir hayli kolay. Şehir içi ulaşım genellikle otobüs, metrobüs ve taksi hizmetleriyle sağlanıyor. Trenler ise daha çok şehir dışına yapılan yolculuklar için kullanılıyor. İslamabad ve çevresinde demiryolları, oldukça geniş bir ağa sahip.
İslamabad şehrindeki ana tren istasyonundan büyük ve modern şehirlere günde birkaç kez trenler kalkıyor. İslamabad Havalimanı’nda bekleyen otobüslerin birçok ünlü otelin yakınında da durakları bulunuyor. Şehir içi ulaşımın büyük bir kısmı otobüslerle sağlanıyor fakat İslamabad yapı olarak bisiklet ve faytonla ulaşıma da oldukça elverişli. Şehir içinde bisiklet yollarının fazlalığı birçok yerli ve yabancı turisti; hatta yerli halkı da bisikletle ulaşımdan yararlanmaya itiyor. “Rikşov” adındaki iki ya da üç tekerlekli küçük bir otomobil tarzı bu araçla şehrin birçok yerine hızlı bir şekilde gitmek çok konforlu. Çünkü bu araçlar küçük olmasından dolayı trafiğe çok takılmadan hızlıca gideceğiniz yere sizi götürüyor.
Ulaşım için farklı ve esasında güzel bir seçenek olan rikşovlar, çoğunlukla Qasim Market ve Rawalpindi’de konumlanmış oluyorlar. İslamabad, Pakistan’ın diğer şehirlerine oranla daha temiz, modern ve geniş bir ulaşım ağına sahip. İslamabad gerek ulaşım gerekse diğer alanlarda diplomasi bölgesi, ticaret bölgesi, eğitim bölgesi, endüstri bölgesi vb. gibi toplamda 8 farklı bölgeye ayrılmış. Her bölgede o bölgenin gereklilikerine uygun farklı alışveriş alanları ve halka açık parklar vb. alanlar bulunuyor. Toplu ulaşım şehir içinde çok fazla seçenek sunmasa da; şehrin ana ulaşım araçları olan otobüsler bu ihtiyacın büyük bir kısmını karşılıyor.
Şehir otobüslerinin dışında bir de MetroBus hizmeti veren İslamabad, ulaşımda farklı yöntemleri izleyen nadir şehirlerden biri. MetroBus, tıpkı bir otobüs görünümünde fakat metro gibi çok hızlı. İstanbul’daki metrobüslere benzeyen bu ulaşım araçları, tek bir güzergaha sahip olsa da ikiz şehirlerin (Rawalpindi ve İslamabad) birçok noktasında duraklarını görmek mümkün.
İslamabad Havalimanı’nın geliş terminalinin hemen çıkışında küçük bir tren istasyonu ve otobüs istasyonu var. Buradan kalkan şehir içi ve şehir dışı otobüs ve trenlerle ulaşımınızı sağlamak çok pratik. Havalimanından İslamabad şehir merkezine metrobüs ve otobüslerle ulaşabileceğiniz gibi taksi veya araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak da ulaşmanız mümkün.
İslamabad şehir içi otobüsler birçok farklı güzergaha sahip ve bazıları İslamabad Havalimanı’ndan geçiyor. Metrobüslere göre daha yavaş olsalar da bazı zamanlarda oldukça kalabalık olan otobüsler, havalimanından İslamabad şehir içine aktarmasız ulaşımın bir diğer pratik seçeneği. Metrobüslerin kalabalık olduğu zamanlarda otobüsleri kullanabileceğiniz gibi metrobüs ve otobüsleri aktarmalı bir şekilde de kullanabilirsiniz. Çünkü otobüs ve metrobüs hatları birbiriyle bağlantılı olduğundan istediğiniz yere bir iki aktarma yaparak ulaşmanız çok kolay.
1-C isimli otobüs hattı Murre Road üzerinden Saddar Terminali Rawalpindi’den İslamabad Secretariat’a gidiyor. 3 numaralı otobüs hattı, Raja Bazar ile Bari Imam arasında ulaşım hizmetini sağlıyor. 21 numaralı otobüs, Adiala Road üzerinden Grakhpur’dan Islamabad Secretariat’a gidiyor.
21 numaralı otobüsten 22 numaralı otobüse aktarma yaparak I-9, I-10 ve Shifa Hospital’ın olduğu bölgelere gitmeniz gayet pratik bir yöntem. 101 numaralı otobüs ise Faizabad üzerinden Pirwadhai Bus Stand’dan Faisal Mosque’a gidiyor. 104 hattı, Chungi üzerinden Tamal’den İslamabad Secretariat’a gidiyor.
105 numaralı otobüs, Karachi Company üzerinden G-11 Markaz’dan Aab Para’ya gidiyor. Metrobüs Metrobüs aracılığı ile İslamabad Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım oldukça hızlı ve ekonomik. 2015 senesinden bugüne dek hizmet veren metrobüslerin temelde bir tane güzergahı var. Bu güzergah da ilk olarak Secretariat Terminali’nden başlıyor ve en son olarak da Saddar Termianli’nde sonlanıyor. Aradaki duraklar ise; Parade Ground, Shaheed-e-Millat, 7th Avenue, Stock Exchange, PIMS, Katchehry, Ibn-e-Sina, Chaman Road, Kashmir Highway, Faiz Ahmed Faiz, Khayaban-e-Johar, Potohar Road, IJP Road, Faizabad, Shamshabad, Sixth Road, Rehmanabad, Chadni Chowk, Waris Khan Road, Committee Chowk, Liaquat Bagh ve Marrir Chowk.
İslamabad Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda en çok tercih edilen seçeneklerden biri de taksiler. Eğer pazarlık yapma şansınız varsa, size verecekleri fiyat çok daha ekonomik olabiliyor. Taksiyle havalimanından şehre ulaşmanız yaklaşık 14 dakikanızı alıyor ve güncel haliyle 28-35 TL tutuyor.
İslamabad Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımlarınızda taksiyle ulaşımı tercih edecekseniz eğer uygun fiyat seçenekleriyle hizmet veren şu şirketleri önceden arayarak ön rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz: Metro Radio Cab (+92515872236) ve Yellow Cab/Taxi Service (+92515405077).
İslamabad Havalimanı içerisinde bulunan araç kiralama şirketlerini arayarak veya internet üzerinden ön rezervasyonunuzu yaptırırsanız çok daha uygun fiyatlara aracınızı kiralamanız muhtemel. Havalimanından İslamabad şehir merkezine ise yaklaşık 15-20 dakikada kiraladığınız aracınızla varmanız olağan. Eğer tatiliniz bir haftadan az sürecekse toplu ulaşım (metrobüs ve otobüsler) seçeneğini değerlendirmeniz öneriliyor.
05 Şub 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, İstanbul-Islamabad uçuşları için arama yaptığınızda tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm İstanbul-Islamabad uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
İstanbul-Islamabad uçuşlarında kalkış havalimanı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Havalimanı, varış için Islamabad Intl Havalimanı kullanabilirsiniz.
İstanbul-Islamabad arası uçuş mesafesi toplam 3937 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 4 saat 50 dakika sürüyor.
Ortalama fiyatlar incelendiğinde, İstanbul-Islamabad uçuşları için en uygun gün: Cuma.
Türk Hava Yolları İstanbul-Islamabad arası direkt uçuş düzenliyor.