Trieste Otelleri Ara

En uygun Trieste otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Trieste otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Trieste Hakkında

İtalya’nın kuzeydoğusundaki Friuli-Venezia Giulia bölgesinde, kendisiyle aynı ismi taşıyan Trieste ilinin başkenti olan Trieste, bir liman kentidir. Adriyatik Denizi’ndeki Trieste Körfezi’nin başında yer alan bu kent, 1.Dünya Savaşı’na kadar Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nun ve Orta Avrupa’nın gözde bir şehri olmuştur. Revoltella Museum, Museo Sartorio, Vittoria Light, Teatro Lirico Giuseppe Verdi ve San Guisto Sarayı, şehrin önemli gezilip görülecek yerlerindendir. Trieste Slovenya sınırında yer almakta olup kentin tarihi, Hint-Avrupa soyundan gelen “Carni”lerin M.Ö. 3.000’lerde bölgeye yerleşmesine kadar uzanmaktadır.

Tarih boyunca birçok kültür ve medeniyetin hüküm sürdüğü önemli bir kent olan Trieste, deniz kıyısında olmanın getirdiği doğal bir güzelliğin yanı sıra tarihi yapıları ve mimarisiyle de turistlerin ilgisini çekmektedir. Trieste’nin en büyük meydanı olan ve denizi cepheden gören Piazza d’Unita, yaz aylarında birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin görülmeye değer bir diğer gezi noktası olan Grotta Gigante ise dünyanın en büyük turistik mağaralarından biridir. İtalyancada “denize bakan göz” anlamına gelen Miramare, Trieste Körfezi’nde, şehrin yakınında inşa edilen bir 19.yüzyıl şatosudur ve gerek mimarisiyle gerekse bahçelerindeki ağaçlarıyla dikkat çekmektedir.

Ayrıca şehrin bir diğer tarihi yapısı olan San Guisto Sarayı’nda, halka açık olan bölümde tarihi silahların sergilendiği müzeyi gezmek ve sarayın kale surları ve burçlarından Trieste’nin harika manzarasını, denizini ve tepelerini seyretmek mümkündür. Kısacası Trieste, turistler için her açıdan keyifli ve farklı bir seyahat deneyimi sunmaktadır.

Trieste hava ulaşımı şehre en yakın havalimanı olan Friuli Venezia Giulia Havalimanı veya ikinci bir seçenek olan Slovenya üzerinden Ljubljana Joze Pucnik Havaalanı ile sağlanabilmektedir. Friuli Venezia Giulia Havalimanı, Trieste şehir merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta yer almakta olup havalimanından şehir merkezine toplu ulaşım vardır. İstanbul – Trieste arası uçuşların süresi, 1 veya daha fazla aktarma ile en az 4 saat 45 dakika sürmektedir. Ljubljana Joze Pucnik Havaalanı ise Trieste’ye özel araçla yaklaşık 1 saat 15 dakikalık mesafededir ve İstanbul’dan bu havaalanına direkt uçuş olduğundan uçuşlar yaklaşık 2 saat 10 dakika sürmektedir.

Trieste Galeri