Seyşeller Otelleri Ara

En uygun Seyşeller otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Seyşeller otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Seyşeller Balayı Otelleri

Seyşeller Hakkında

Muhteşem kumsalları ve göz alıcı doğal güzellikleri ile her yıl çok sayıda turist çeken Seyşeller, Hint Okyanusu’nda yer alan bir adalar ülkesi. 120’ye yakın adadan meydana gelen ülke, Afrika’nın doğu kıyıları boyunca uzanıyor.

Tarihte ilk olarak Portekizli denizciler tarafından keşfedildiği tahmin edilen adalar sonraki dönemlerde Fransız ve İngiliz egemenliği altına girdi. Uzun yıllar Birleşik Krallık kolonisi olarak kalan ülke 1976 yılına gelindiğinde bağımsızlığına kavuştu.

Seyşeller’in başkenti aynı zamanda devlet kurumları ve ülkede bulunan finans kuruluşlarına ev sahipliği yapan Victoria. Birden fazla resmi dile sahip ülkelerden biri olan Seyşeller’de geçerli olan diller İngilizce, Fransızca ve Seyşeller Kreyolu. Ülkede para birimi olaraksa Seyşeller rupisi kullanılıyor ancak birçok turistik merkezde Amerikan Doları ve euro ile de ödeme yapma şansınız var.

Ekvator çizgisine çok yakın bir konumda bulunan Seyşeller’de yıl boyunca ılıman hava koşulları hâkim. Ülkede neredeyse tüm yıl etkili olan alize rüzgârları havaların serinlemesini sağlıyor ve tatil için muhteşem bir ortam yaratıyor. Ülkenin konumu ve iklim çeşitliliği sayesinde köpekbalıkları, deniz kaplumbağaları ve çeşitli kuş türleri de adalarda yaşamını sürdürüyor.

Ülkede yaşayan nüfusun önemli bir bölümünü Fransız ve İspanyol göçmenlerden meydana gelen melezler oluşturuyor. Dini inanış olaraksa Katolikler, Müslümanlar ve Protestonlar çoğunlukta. Seyşeller ekonomisinin en büyük kaynağını turizm ve tarım ürünleri ticareti. Ülkeye Avrupa’nın ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler, Seyşeller kıyılarında sıcak havanın ve masmavi denizin keyfini sürüyorlar. Bununla birlikte muz, vanilya, tatlı patates ve nişasta ticareti de ülke ekonomisinde oldukça önemli bir yere sahip.

Dünyanın en popüler balayı rotalarından biri olan Seyşeller’de tüm gün denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilir, hem bedeninizi hem de zihninizi dinlendirebilirsiniz. Üstelik başta birbirinden leziz deniz ürünleri, balıklar ve salatalarla damak tadınıza da hitap edecek ülkede özel baharatlarla hazırlanmış ilginç yemekleri mutlaka denemelisiniz. Eğer farklı biraları denemekten hoşlanıyorsanız Seybrew birasının tadına bakmadan Seyşeller seyahatinizi sonlandırmayın.

Seyşeller her ne kadar göz alıcı plajları ve sahilleri ile anılsa da tatiliniz süresince dikkatli olmanız gereken noktalar da var. Ülkede araç kiralamayı planlıyorsanız trafiğin tersten aktığını unutmamalısınız. Sahilde yüzerken güvenlik işaretlerine dikkat etmenizde ve güvenli alanların dışına çıkmamaya özen göstermenizde de seyahatinizi sorunsuz bir şekilde tamamlamanız adına fazlasıyla yarar var.

Seyşeller Ülke Rehberi