Polonezköy Otelleri Ara

En uygun Polonezköy otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Polonezköy otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Polonezköy Hakkında

Adını Osmanlı döneminde bölgeye göç eden Polonyalılardan alan Polonezköy, İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırlarında yer alan eski bir yerleşim. Polonya’dan buraya gelen Adam Czartoryski tarafından 1800’lü yılların ortalarında kurulan köy, önceleri kurucunun adı nedeniyle Adampol olarak anılıyordu. Sonradan bölgeye yerleşen Polonyalı göçmenlerin sayısının gitgide artması nedeniyle Polonezköy adeta küçük bir Polonya haline geldi. Aralarında Mustafa Kemal Atatürk ve Fransız yazar Gustave Flaubert’in de bulunduğu pek çok ünlü isim köyü ziyaret etti.

Günümüzde ise Polonezköy, ormanların içine doğru kıvrılarak uzanan yürüyüş yolları, az katlı küçük butik otelleri ve yemyeşil piknik alanlarıyla ‘’İstanbul’un arka bahçesi’’ yakıştırmasını fazlasıyla hak ediyor. Köyün nüfusu yaklaşık 1000 kişi ancak bu yerleşimcilerden sadece çok küçük bir kısmı Lehçe’yi konuşabiliyor. Her yıl Polonya’dan gelen katılımcılarla birlikte kutlanan ve hayli neşeli görüntülere sahne olan Polonezköy Festivali sırasında burayı ziyaret ederek siz de eğlenceye ortak olabilirsiniz.

Köyün tertemiz havasında çıkacağınız keyifli yürüyüşlerin yanı sıra Polonezköy’de bulunan tarihi yapılardan Czestochova Meryem Ana Kilisesi’ni görebilir, Zofia Rizi Anı Evi’nde ailenin eski eşyalarını inceleyebilirsiniz. Daha sonra ağaçların altındaki bir restoran veya kafede oturarak keyifli ortamda yemeğinizi yemeyi veya kahvenizi içmeyi ihmal etmeyin. Polonezköy’e gelmek için İstanbul’un merkezinden köye yolcuları taşıyan otobüslerden yararlanabilirsiniz. Ancak çevreyi özgürce gezebilmek adına araç kiralamanın daha iyi bir seçenek olduğunu anımsatmamızda yarar var.

Polonezköy Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 96,60 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Polonezköy Sıkça Sorulan Sorular

Polonezköy’de bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Polonezköy’deki popüler ucuz oteller içerisinde Tarlam Butik Otel, Park Polonezköy Hotel ve Santa Roza Butik Otel bulunuyor.

Polonezköy’de bulunan en iyi oteller hangileri?

Polonezköy’deki popüler oteller içerisinde Park Polonezköy Hotel, Green House Garden Park ve Village Park Resort Spa bulunuyor.