Maçka, Trabzon Otelleri Ara

En uygun Maçka, Trabzon otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Maçka, Trabzon otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Maçka, Trabzon Hakkında

Trabzon’un muazzam doğası ve yüzlerce yıllık tarihi barındıran manastırları ile ziyaretçileri hayran bırakan ilçesi Maçka, aynı zamanda Erzincan, Erzurum ve Trabzon arasında adeta köprü görevi üstleniyor. Çam ağaçlarıyla çevrelenen eski kiliselere ev sahipliği yapan ilçe, özellikle doğa ile baş başa kalmak isteyen gezginleri büyülüyor. Geçmişte Pontus Rum İmparatorluğu ve Osmanlı Devleti gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Maçka, günümüzde genellikle turistik bir yerleşim olarak dikkati çekiyor. 

Pek çoğu doğa manzarasına sahip Maçka otellerinde şehrin gürültüsünden uzak kalarak huzur dolu atmosferde tatilinizi geçirebilirsiniz. Üstelik bölgedeki tesislerin bazılarında Maçka ve çevresinin karakteristik mimari özelliklerini yansıtan ahşap bungalov oda seçenekleri de mevcut. Uydu yayını bulunan televizyon, ücretsiz olarak sağlanan şampuan ve kozmetik ürünleri, açık büfe sabah kahvaltısı, saç kurutma makinesi, emanet kasası, çalışma masası ve mini buzdolabı ise Maçka otellerinin pek çoğunda sunulan özellikler arasında.  

Maçka geziniz sırasında neredeyse 5 bin yıllık kadim geçmişi barındırdığı tahmin edilen Vazelon Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz. Bizans döneminde restore edilen eski manastırın pek çok tarihi olaya ev sahipliği yaptığı biliniyor. Devasa kayaların üzerine inşa edilen Peristera Manastırı ise en az onun kadar ilgiye değer bir başka ziyaret noktası. Maçka ve civarına seyahat ettiğinizde ayrıca yerden metrelerce yükseklikteki kayaların içine oyularak yapılan efsanevi Sümela Manastırı’nı da muhakkak görmelisiniz. Mutfak, kütüphane, öğrenci odaları ve misafirhane gibi bölümlerden meydana gelen manastır, uzunca süre restorasyon gördükten sonra günümüzde tekrardan ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  

Doğanın eşsiz güzelliklerini tüm cömertliği ile sergilediği yerleşimlerden olan Maçka’da ayrıca yüksekliği 2 bin metreyi aşan Lapazan Yaylası’na çıkarak huzuru yakalayabilirsiniz. Özellikle bahar aylarında günübirlik olarak gelen turistleri ağırlayan yayla, kamp yapmaya da son derece elverişli. Trekking, şelale keşfi veya tırmanış için ideal sayılan Altındere Vadisi ise yörenin bir başka keyif durağı. 

Maçka’ya Ağustos ayı içinde geldiğinizde Karadeniz’in eşsiz yaylalarını eğlence ile buluşturan Sümela Kültür ve Turizm Festivali’ne katılabilirsiniz. Bölge mutfağının adeta göz bebeği sayılan kuymak, karalahana çorbası, pazı kavurması, fasulye turşusu, burma baklava ve Hamsiköy sütlacı ise Maçka gezilerini tatlandıran enfes yeme içme seçenekleri arasında.

Maçka, Trabzon Galeri

Maçka, Trabzon'da Nerede Kalınır?

Maçka, Trabzon Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Temmuz 546,50 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.