Lankaran Otelleri Ara

En uygun Lankaran otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Lankaran otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Lankaran Hakkında

Hazar Denizi kıyısına paralel uzanan Lankaran şehri, Azerbaycan’ın önemli illerinden bir tanesidir. Şehir sülfü, klorür ve sodyum gibi maddeler bakımından zengindir. Sahip olduğu 83 binlik nüfusu gün geçtikçe hızla artış göstermektedir. Lankaran şehri, Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Çok sıcak yaz aylarının da yaşandığı şehrin nem oranı oldukça yüksektir. Kış aylarında yoğun yağış miktarı görülmektedir. Otuzdan fazla hayvan türünün yer aldığı kent merkezinde ayrıca 230 civarı kuş türü yaşamaktadır.

Şehirde birçok kum plajı mevcuttur. Eski dönemden kalma birçok kale ve sur kalıntısı şehrin her yerine dağılmıştır. Lankaran mutfağının içerisinde Türk lezzetlerinin de izleri görülmektedir. Et, sebze ve hamur işleri sıklıkla tercih edilmektedir. Şehir merkezine konumlanan lüks restoranlarda taze pişirilen balıklar da sıklıkla tercih edilmektedir. Kichik Bazar Camii ve Boyuk Bazar Camisi şehrin önemli tarihi eserleri arasında bulunmaktadır.

Ayrıca önemli alışveriş dükkânlarının sıralandığı Lankaran Merkez Caddesi ve Lankaran Central Park şehrin en uğrak alanları içerisinde bulunur. Şehirde gece hayatı oldukça hareketli ve eğlenceli olmaktadır. Çocuklar için birçok lunapark hizmet vermektedir. Gelişmiş ulaşım imkânı veren Lankaran Havalimanı şehre yakın bir mesafeye konumlanmıştır.

Lankaran Galeri