Kâhta Otelleri Ara

En uygun Kâhta otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Kâhta otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Kâhta Hakkında

Adıyaman merkezine sadece 34 kilometre uzakta yer alan tarihi ilçe Kâhta, onlarca önemli medeniyetin başlangıç noktası olan Mezopotamya’ya olan yakınlığıyla her zaman önemli bir yerleşim olmuş. Uzun tarihinde Asurlulardan Kommagene Krallığı’na kadar pek çok uygarlığın egemenliği altına kalan Kâhta, ismini de ilçeye 45 kilometre uzaklıkta ve 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’ndan alıyor. Kâhta’nın anlamı dağ eteği anlamına geliyor ve ilçe, Nemrut Dağı’na yapılan turistik gezilerin başlangıç noktalarından biri.

Türkiye’nin en önemli doğal güzellikleri arasında gösterilen ve dünyanın en büyük açık hava müzesi olarak adlandırılan Nemrut Dağı ören yeri, Anadolu’nun en eski yapılarından biri olan Cendere Köprüsü, dağ eteklerinde yer alan dünyadaki en büyük Zeus heykeli, Antiochos anıt mezarı, Kommagene medeniyetinden kalan devasa heykeller, bölgenin pamoramik manzaralarının fotoğraflarını çekebileceğiniz Arsemia Kalesi, Kadınlar Anıt Mezarı (Karakuş Tümülüsü), Şeytan Köprüsü ve Yassıkaya ören yeri gibi ülkemizin önemli tarihi yerlerini Kâhta gezinizde ziyaret edebilirsiniz.

120.000 nüfusa sahip ilçe, turizm olanaklarını yanı sıra tarım ve hayvancılıkla da gelir elde ediyor. Bölgede yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan geleneksel Anadolu yemeklerini ilçe merkezindeki restoranlar ve yöreye özgü ahşap konaklarda hizmet veren butik otellerde tadabilirsiniz. İlçenin ünlü pekmez ve pestilleri de mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında. Kâhta’dan Malatya 111 kilometre, Şanlıurfa 145 kilometre ve Diyarbakır 172 kilometre ve Gaziantep 185 kilometre uzaklıkta yer alıyor.  İlçeye Türkiye’nin her şehrinden bulabileceğiniz direkt veya Adıyaman otobüsleriyle veya Kâhta’ya 18 kilometre uzaklıktaki Adıyaman Havalimanı’na bilet alarak kolayca ulaşabilirsiniz. 

Kâhta Galeri

Kâhta'da Nerede Kalınır?

Kâhta Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun Sezon
Ocak Temmuz
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor.