Herceg Novi Otelleri Ara

En uygun Herceg Novi otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Herceg Novi otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Herceg Novi Hakkında

Herceg Novi, Karadağ’ın Kotor körfezinde yer alan şirin bir sahil kentidir. Uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde kalmıştır, eski adı Kastelnovo’dur. Çetin bir savaş sonrası Osmanlı’nın egemenliğinde alındığı için şehrin kalesine Kanli Kula deniyor. Biraz merdiven çıkmak zorunda kalsanız da kulenin manzarası çok güzeldir. Dubrovnik, Kotor gibi Adriyatik şehirlerine benzer bir kenttir ama onlara göre biraz daha küçüktür. Şehirde çok güzel taş işçiliği yapılar vardır. Eski şehir ve eserleri tamamen korunmuştur. Küçük meydanlar, dar sokaklar ve taş yapılardan oluşan bu kentte çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Mirko Komonovich Müzesi, Savina Manastırı, Blue Gratto Mağarası, Mamula Kalesi, Saat Kulesi, Tiyatro gibi yerler gezilebilir. Şehirde bir de doğa ve çevre gezileri yapmanın yanı sıra tekne turu yapmakta iyi bir seçenek olacaktır.

Hercag Novi’de Akdeniz iklimi görülür. Yazlar sıcak ve kurak kışlar ise ılık ve yağışlıdır. Şehri gezmek için yaz aylarının yanı sıra bahar aylarını da tercih edebilirsiniz.

Kışın turist sayısı azaldığından şehri çok sakinleşir. Nüfusu zaten yaklaşık 17 bin kişidir, yazın ise çok sayıda turist ziyaret eder. Karadağ kıyıları son yıllarda Avrupa'nın popüler tatil köşelerinden birisi olmuştur. Herceg Novi şehrinden virajlı ama manzarası çok güzel yollar eşliğinde, Karadağ'ın diğer turistik şehirleri Kotor ve Budva'yı da gezmeye gidebilirsiniz.

Herceg Novi Galeri