Gozo Otelleri Ara

En uygun Gozo otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gozo otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gozo Hakkında

Gozo Adası, irili ufaklı beş adadan oluşan Malta’nın ikinci büyük adasıdır. Başkenti Victoria şehridir. Şövalye tarihi ile geçmiş zamanların mistik havasını barındıran ada aynı zamanda doğal dokusu ve deniz turizmi ile öne çıkmaktadır. Gozo Adası, Malta’nın en beğenilen dalış noktalarına ev sahipliği yapmaktadır. Plajları, doğa ve su sporlarına elverişli ortamları ile ülkenin bu alandaki en turistik merkezlerinden birisidir.

Gozo Adası’nın başlıca geçim kaynakları balıkçılık, tarım ve turizmdir. Önemli şehirleri; başkent Victoria, Ghajnsielem, Ix-Xatt tal-Imgarr ve Qala’dır. Mgarr Limanı, adayı dış dünyaya bağlayan ulaşım noktalarından birisidir. Liman daha çok turistik gezi amacıyla adaya gelen feribot ve seyahat gemilerini ağırlamakatadır. Dweira Bölgesi’ndeki doğal oluşumlu kayalık Azure Window (Mavi Pencere) ve Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin keşfine kadar dünyanın en eski dini yapısı olarak bilinen Ggantija Tapınakları, adanın en dikkat çekici turistik gezi alanlarıdır.

Günümüzde harabe niteliğindeki Ggantija Tapınakları’nın, Mısır Piramitleri’nden yaklaşık 1000 yıl önce inşa edildiği bilinmektedir. Azure Window ise çok sayıda sinama filmi çekimine sahne olmuştur ve kayalık UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir. Ta’pino Kilisesi ve Marsalforn Köyü de adada bulunan diğer gezi duraklarıdır. Ayrıca başkent Victoria’daki Misrah It Tokk Meydanı, Aziz George Bazilikası, Victoria Hisarı ve Meryem Ana Katedrali turizm açısından önemli yapılar arasındadır. Ada, Akdeniz iklimi etkisindedir. Gozo Havaalanı, Ghajnsielem’e 1,8 km; başkent Victoria’ya ise 3,9 km. uzaklıktadır.

Gozo Galeri