Gafsa Otelleri Ara

En uygun Gafsa otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Gafsa otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Gafsa Hakkında

Tunus’un ortasında yer alan kendisiyle aynı ismi taşıyan Kafsa eyaletinin de başkentidir. Nüfusu yaklaşık olarak 300 binden fazladır. Aslında kasabayı andıran küçük bir şehirdir. Diğer Tunus şehirleri, Kartaca, Djerba, Gabes, El Kef gibi diğer Tunus şehirlerinin aksine çok fazla tarihi eser ya da gezilecek yer yoktur.

Genelde yol üstü gidilen bir şehirdir. Kentte çöl iklimi görülür. Gündüzler sıcak geceler ise soğuk geçer. Yağış yıl boyunca çok az görülür. Tarihi bir kalesi vardır yine şehrin önemli kapılarından birinin girişinde çarşısı bulunur. Yolları hurma ağaçlarıyla kaplıdır. Genel olarak topraktan yapılmış ya da toprak renginde çatısız evleri vardır. Kentin tarihi bir tren istasyonu vardır. Burası da gezilecek yerler arasına alınabilir. Çok turistik bir şehir olmadığı için çok fazla özel el yapımı hediyelik eşya çeşidi bulamazsınız. Hurma ya da yöresel yiyeceklerden satın alabilirsiniz.

Hem Gafsa şehrinin hem de genel olarak Tunus’un çayları değişiktir. Tüm gün kaynatılan pekmez rengine bürünmüş çaylar fıstıkla ikram edilir. Gafsa Havalimanı’ndan Tunus’un başkenti Tunus’a ya da başka yerlere uçak seferleri düzenlenir.

Gafsa Galeri