Ezine Otelleri Ara

En uygun Ezine otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Ezine otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Ezine Hakkında

Çanakkale’nin en büyük 5 ilçesi arasında yer alan Ezine, daha çok yöresel peyniriyle isminden söz ettiren eski bir yerleşim. Yüzyıllara dayanan köklü tarihinde Danişment Türkleri, Anadolu Selçuklu Devleti ve Karesi Beyliği tarafından yönetilen bölge, sonradan Osmanlı sınırlarına dahil oldu. Tarihte Ezine ve çevresi geniş bataklıklardan meydana geliyordu. Ancak Osmanlı’nın burayı fethetmesinin ardından Menderes Çayı’nın akış yönü değiştirilerek bölge bataklıktan kurtarıldı. Öksüz Camii ile hemen yakınlarındaki eski hamam ise Ezine’de ilk inşa edilen mimarilerden.

Günümüzde Ezine, genel itibariyle Marmara Bölgesi’ne bağlı turistik bir ilçe olarak biliniyor. Ayvacık, Bayramiç ve Ege Denizi ile çevrili ilçe Çanakkale’nin merkezine yaklaşık 43 kilometre mesafede. Marmara ve Ege’nin birleşme noktasında yer alan ilçede her iki bölgenin iklim özellikleri görülüyor. Ezine yaz aylarında genellikle sıcak ve yağış almazken kış ayları ve bahar dönemi yağışlı geçiyor. Güneşli yaz günleri sayesinde Haziran ve Temmuz aylarında ilçenin civarındaki sahiller denizin tadını çıkaranlarla doluyor. Özellikle Ezine’nin merkezinden 17 kilometre kadar uzakta yer alan Geyikli, Bozcaada feribotlarının da kalkış noktası olması sayesinde hayli popüler. Eğer kışın veya baharda geliyorsanız, uzaklardan görülen Bozcaada’nın manzarasına karşı çayınızı veya kahvenizi yudumlayarak gözlerinizi dinlendirebilirsiniz. Yazın ise Geyikli sahilindeki plaj sayesinde Ege’nin cam gibi denizinde yüzmenin keyfine varabilirsiniz.

Çevresini saran yazlıklarla bilinen Ezine Plajı yaz aylarında sahilde gezen gençler sayesinde iyice hareketleniyor. Geçmiş yıllarda Bozcaada feribotları buradan kalkıyorken günümüzde daha çok balıkçı teknelerinin uğrak noktası. Eğer çadırda gecelemekten ve kamp yapmaktan keyif alıyorsanız, bölge halkı tarafından da sıkça tercih edilen Tavaklı Plajı’na gelebilirsiniz. Aynı isimli köyün yaklaşık 5 kilometre dışında bulunan plaj sezon ortasında dahi oldukça sakin ve huzurlu.

Ezine Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Aralık Haziran 356,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.