Dortmund Otelleri Ara

En uygun Dortmund otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Dortmund otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Dortmund Hakkında

Almanya'nın Ruhr bölgesine bağlı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan en büyük şehirlerden biridir. Avrupa'nın en büyük su yollarından Dortmund Kanalı'nın da bulunduğu şehir, sahip olduğu geniş sulak ve yeşil alanlar sayesinde 'yeşil kent' olarak da anılır. İstanbul, İzmir gibi Türkiye'nin büyük şehirlerinden doğrudan uçak seferlerinin de bulunduğu şehre ulaşım İstanbul'dan 3 saat 20 dakika sürüyor. Şehrin biraz dışında kalan havalimanından şehir merkezine ulaşmak için her 30 dakikada bir hareket eden otobüsleri veya taksileri kullanabilirsiniz. Şehrin metro istasyonu da çok gelişmiş ve kentte bulunan önemli noktaların hemen hepsine metro ile ulaşabilirsiniz.

Şehirde görülmesi gereken yerlerin başında Borussia Dortmund takımının stadyumu Signal Iduna Park geliyor. Dünyanın en heyecan verici futbol maçlarına ev sahipliği yapan bu stadyumda maç izlemek isterseniz, ziyaretinizi futbol sezonuna denk getirebilirsiniz. Maç izlemeseniz bile sadece stadyumun atmosferini yerinde görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz. Yılın hemen her dönemi ziyaret edilebiliyor. Sadece Almanya'nın değil, Avrupa'nın da en yeşil kentlerinden biri olan Dortmund'da ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de sahip olduğu çok sayıda ağaç ve çiçek çeşitliliğiyle sizi şaşırtacak Vestfalya Parkı. Bu park şehrin karmaşasından biraz uzaklaşmak ve uzun yürüyüşler yapmak için ideal.

Bölgenin sanayi geçmişini çok iyi yansıtan Vestfalya Endüstri Müzesi de şehirde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Maden tasvirleri, kömürle çalışan trenler ve geçmiş dönemlerde endüstrinin en önemli araçları bu müzede görülebilir. Ayrıca Dortmund Sanat ve Tarih Müzesi'nde Almanya'nın en önemli sanat eserlerinden bazılarını keşfedebilir, Dortmund Hayvanat Bahçesi'nde ise iguanalardan maymunlara birçok hayvan türünü görebilirsiniz. Şehirde yıl boyunca genel olarak sıcak ve ılıman bir iklim hakimdir. Neredeyse her mevsim yağmurludur ve sıcaklıklar 10-20 santigrat derece arasında seyreder. Yaz aylarında sıcaklık bir miktar daha yükselebilir ancak bu fazla uzun sürmez. Şehri ziyaret etmeyi planlıyorsanız, her an yağabilecek yağmura karşı tedbirli olmalı ve yanınızda mutlaka yağmurluk veya şemsiye bulundurmalısınız.

Dortmund yeme içme konusunda da diğer Alman kentleri gibi zengin seçenekler sunar. Et ve balık ağırlıklı yemeklerde en çok tercih edilenler kızarmış veya ızgarada pişirilmiş olanlardır. Şehirde tadılması gereken bir diğer lezzetse biradır. Özellikle buğday biralarının lezzeti ülke geneline yayılmıştır. Dortmund Tren İstasyonu dünyanın en yoğun istasyonlarından biridir. Buradan Almanya'nın hemen her bölgesine ve çevre ülkelerin başkentlerine trenlerle kolayca ulaşabilirsiniz.

Dortmund Galeri